קניית נשק שבאמת אסתובב איתו עליי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: קניית נשק שבאמת אסתובב איתו עליי

על ידי Warlord » 30 דצמבר 2017, 13:44

spy כתב:ללא קשר לאופן נשיאת נשק, במצב 1/2/3, יש לי בעיה תפיסתית עם התקנים שלא מאפשרים נשיאה עם כדור בקנה.
לא בגלל סבירות כזו או אחרת לכך שהאקדח יהיה עם כדור בקנה, אלא כי על מנת לשאת אקדח ככה האדם צריך להפר את כלל בטיחות מספר 1 - הנשק תמיד טעון.
עכשיו, אדם שמשכנע את עצמו שהנשק לא טעון ולכן מותר לשאת אותו בהתקן כזה, אך עדיין מקפיד להתיחס לנשק כאל טעון? כשל לוגי מבחינתי.
ה-Q, אגב, לאומת זאת, אין לו את הבעיה הזאת. יצא לי להסתובב איתו ועם אקדח טעון, לא הרגשתי בעיתיות כלשהי. נכון שההחזרה מאתגרת יותר, אבל אפשרית בהחלט. רק איטית יותר. והחזרה מהירה לא מהווה את התכונה של ה-Q בין כה וכה. מה שכן, הוא פשוט לא היה לי נוח בשימוש ארוך. מה לעשות, אני נהיתי מפונק בגלל הביאנצ'י והספארילנד שלי. אבל כנרתיק גיבוי שזרוק בתיק למקרה של - בהחלט אפשרי

Spy
כתבת יפה אבל לא השתכנעתי.
גם אני יוצא גוף בטחוני ואפילו היתה לי זכות לשיתופי פעולה כאלה ואחרים עם גופים בטחוניים של מדינות ידידותיות כך שאת המשפט ״יש להתייחס לנשק כאילו הוא טעון״ יצא לי לשמוע בעוד שפות.
אני אסכם את זה כך:
היית צודק אם אדם היה רובוט.
רובוט עובד לפי סט של פקודות שתכנתו בו ועלול להתבלבל מכזה ״כשל לוגי״.
בן אדם הוא לא רובוט והמוח שלו יכול להכיל את המורכבות הזו ולהתמודד איתה.

מעבר לכך אני כיום אזרח ואחת הפריבילגיות שלי היא לנהל את עצמי בתחום הנשק תוך שימוש בידע ובנסיון שרכשתי בעבר.
היות בעבודה הנוכחית אני כפוף לקוד לבוש מחויט הקליפ לפעמים הוא ההבדל בין לקחת את האקדח עליי ולהשאיר אותו בכספת.
נערך לאחרונה על ידי Warlord בתאריך 06 ינואר 2018, 00:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 30 דצמבר 2017, 14:29

ומה אם אגיד לך שהקליפ הזה מסליק את הנשק פחות מהנרתיק שאני משתמש בו ביום יום, כולל לביגוד מחויט?
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ysd » 30 דצמבר 2017, 14:33

Warlord כתב:
spy כתב:ללא קשר לאופן נשיאת נשק, במצב 1/2/3, יש לי בעיה תפיסתית עם התקנים שלא מאפשרים נשיאה עם כדור בקנה.
לא בגלל סבירות כזו או אחרת לכך שהאקדח יהיה עם כדור בקנה, אלא כי על מנת לשאת אקדח ככה האדם צריך להפר את כלל בטיחות מספר 1 - הנשק תמיד טעון.
עכשיו, אדם שמשכנע את עצמו שהנשק לא טעון ולכן מותר לשאת אותו בהתקן כזה, אך עדיין מקפיד להתיחס לנשק כאל טעון? כשל לוגי מבחינתי.
ה-Q, אגב, לאומת זאת, אין לו את הבעיה הזאת. יצא לי להסתובב איתו ועם אקדח טעון, לא הרגשתי בעיתיות כלשהי. נכון שההחזרה מאתגרת יותר, אבל אפשרית בהחלט. רק איטית יותר. והחזרה מהירה לא מהווה את התכונה של ה-Q בין כה וכה. מה שכן, הוא פשוט לא היה לי נוח בשימוש ארוך. מה לעשות, אני נהיתי מפונק בגלל הביאנצ'י והספארילנד שלי. אבל כנרתיק גיבוי שזרוק בתיק למקרה של - בהחלט אפשרי

Spy
גם אני יוצא גוף בטחוני ואפילו היתה לי זכות לשיתופי פעולה כאלה ואחרים עם גופים בטחוניים של מדינות ידידותיות כך שאת המשפט ״יש להתייחס לנשק כאילו הוא טעון״ יצא לי לשמוע בעוד שפות.
אני אסכם את זה כך:

אתה טועה בגדול.
כנראה שכחתה את מה, שלימד אותך הגדול מכולם בקורסים של ipsc
לעולם לא לכוון לכיוון הראש, כי לא אצל כולם זה איבר חיוני. :lol:
לגבי כל השאר אני לא יכל לדעת ,כי אין לי מושג בדברים האלה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 30 דצמבר 2017, 14:43

spy כתב:ומה אם אגיד לך שהקליפ הזה מסליק את הנשק פחות מהנרתיק שאני משתמש בו ביום יום, כולל לביגוד מחויט?

אני אגיד לך שסיקרנת אותי ושאני אשמח לראות במו עיני והלוואי ואתה צודק.
מכל מלמדיי השכלתי.
אני תמיד שמח להשתפר.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 30 דצמבר 2017, 14:48

ysd כתב:
Warlord כתב:

Spy
אני אסכם את זה כך:

אתה טועה בגדול.
כנראה שכחתה את מה, שלימד אותך הגדול מכולם בקורסים של ipsc
לעולם לא לכוון לכיוון הראש, כי לא אצל כולם זה איבר חיוני. :lol:
לגבי כל השאר אני לא יכל לדעת ,כי אין לי מושג בדברים האלה.

:lol:
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי AST » 30 דצמבר 2017, 14:48

+1
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי טריגר » 30 דצמבר 2017, 15:51

Boxer כתב:אחרי שקראתי פה ובדקתי באינטרנט אני מתלבט בין Clipdrew ל- Q-Series.

ה-Clipdrew נראה מצויין אבל האם קל לשלוף אותו מהחגורה?

לטעמי הלכת רחוק והפוך מהדרך שלדעתי נכונה.

ככל שהנרתיק מינימאלי יותר הוא מפזר את המשקל פחות טוב אל החגורה. כמו כן רועד ומשחק יותר.

Q Series לי היה מאוד לא נוח כחיבור לחגורה.

הייתי מציע לך בחום להתנסות בחגורה ונרתיק טובים.

ההמצלה על sg-usa מאוד נכונה!
הוא מרופד וארגונומי ולטעמי בין שני הנרתיקים היחידים שבעל אקדח באמת צריך.

קליפדרו ל g19 מתחבר לפקק? שווה!
אבל לא בטוח שיהעה לך נוח.

עוד נרתיק שהפתיע אותי מאוד- remora
הוא קצת למתקדמים...
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 30 דצמבר 2017, 17:26

Warlord כתב:
spy כתב:ומה אם אגיד לך שהקליפ הזה מסליק את הנשק פחות מהנרתיק שאני משתמש בו ביום יום, כולל לביגוד מחויט?

מכל מלמדיי השכלתי.
אני תמיד שמח להשתפר.

בשמחה. מתי ואיפה אפשר להיפגש?
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Warlord » 30 דצמבר 2017, 17:29

spy כתב:
Warlord כתב:

מכל מלמדיי השכלתי.
אני תמיד שמח להשתפר.

בשמחה. מתי ואיפה אפשר להיפגש?

גם אני אשמח. שולח לך נייד בפרטי ונתאם.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 30 דצמבר 2017, 18:08

מסכים איתך לגמרי.
מרוב חוקים, תקנות וכסת"ח אנחנו כבר שוכחים שאנחנו בני אדם עם הגיון בריא ושיקול דעת.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Boxer » 01 ינואר 2018, 12:49

האשכול הזה הלך לכיוון קצת אחר ממה שהתכוונתי אבל בכל זאת מעניין.

אני שוקל לקנות את ה Q-series , האם קיים בארץ? או להזמין מחו"ל?
"האדם שבטנק ינצח..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 01 ינואר 2018, 14:51

יש. ראיתי בלהב.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

לבוקסר

על ידי ezra65 » 10 ינואר 2018, 11:16

אני מצטרף לדעה ולפיה כדאי שתשקיע כסף בנרתיק טוב שמפזר את משקל הנשק על הגוף, כמו Stealthgear, אם כי הם לא היחידים, לי למשל יש נרתיק היברידי של Black Arch Holsters והוא פשוט מעולה. האקדח הטוב בעולם הוא זה שעליך כשאתה צריך אותו - מה יועיל לך גלוק 19 כשהוא בכספת בבית? קח נרתיק גדול, טוב ונוח ולא תתחרט. דגש על הגדול, כי גדול מפזר את המשקל.

אגב, כתבת שאתה לא מבין למה חגורה טובה חשובה - ההסבר הוא שחגורה טובה היא גם קשיחה (לא תתפתל) וגם רחבה, וכך תסייע לקיבוע הנשק על הגוף ולפיזור נוסף של המשקל על המותניים - אתה רוצה חגורה טובה, תאמין לי.

אגב, איתמר כתב כאן שגלוק 19 הוא אקדח של חצי קילו. זה לא נכון (עם כל הכבוד שיש לי לאיתמר מזה שנים רבות). עם מחסנית מלאה גלוק 19 מגיע לכ-850 גרם, זה כמעט קילו. מהנסיון הסובייקטיבי שלי, כל 100 גרם חשובים כשהולכים עם נשק כל היום. אני בעבודה כל יום עם נשק, כל היום, והמשקל סופר-חשוב לי, וכנראה גם לך, אם האקדח שלך יושב בכספת.

דווקא נרתיק מינימליסטי כמו שאמרת שאתה מתכנן לקנות, יגרום לך לדעתי להוציא כסף על פתרון שלא יעבוד בסופו של דבר. זה רק ניחוש מצידי, אף פעם לא היה לי נרתיק כזה, אבל אני מעריך שהוא ימשיך להכביד בנקודה אחת, וזה הרי מה שמציק לך.

פתרון קיצוני יותר הוא להחליף אקדח. לשמחתך יש לך את הנשק הפופולרי בעולם, ולא תתקשה להחליף אותו לדעתי.

לאיזה אקדח אתה יכול להחליף? זו בעיה כי גלוק 19 הוא מיזוג טוב של תכונות.

אם אתה רוצה נשק קל יותר ובלתי מורגש יחסית על הגוף, גלוק 43 הוא מצויין, יריתי בו והוא ממש קטנטן וכיפי. אבל, מחסנית סטנדרטית היא רק 6 כדורים, וזה מחיר גדול לשלם (יש גם מחסניות אפטר-מרקט של 7, 8 ואפילו 10 כדורים, אבל הן נראות כמו טחור דקורטיבי על האקדח).

גלוק 26 הוא קצת יותר קטן וקל מהאקדח שלך, אבל לא בהרבה, ואם העובי הוא זה שמפריע לך, לא הרווחת כלום. מה שכן, יש לו 10 כדורים במחסנית, והוא קולט גם מחסניות של גלוק 19 - יתרון.

יש גם את השילד, שהוא כזה באמצע, עם 7 ו-8 כדורים במחסניות סטנדרט, דק וקל מאד יחסית לגלוק 19, והוא גם זול מהגלוקים.

ואם תרצה לחכות, יש זיג 9 מ"מ חדש לגמרי, רק עכשיו עולה על המדפים (אז האמינות, הבטיחות וקלות התפעול שלו הן בגדר נעלם עדיין), אבל הוא כנראה הצליח "לרבע את המעגל": גם קיבולת סבירה (10+1), גם משקל קל (באמת רק חצי קילו), גם דק (2.5 ס"מ לעומת 3 ס"מ של הגלוק שלך - עבורי זהו חצי ס"מ חשוב מאד), וגם עולה כמו גלוק, לפחות בארה"ב. קוראים לו זיג P365, יעני אקדח שניתן לשאת אותו כל יום בשנה.

בהצלחה
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי carver » 22 ינואר 2018, 21:27

אפשר לשאת, אסור להפיל ...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 23 ינואר 2018, 11:53

גלוק 43 ודומיו בגודל זה אכן אקדח כיפי מאוד לנשיאה, אבל:
1. הוא הרבה יותר מאתגר בירי בשל אחיזה בעייתית, קנה קצר ומרחק בין הכוונות קצר אף הוא. אז נכון שבארץ רבים יודעים לירות, אך מעטים יודעים גם לקלוע, וגם אלה שחושבים שיודעים לקלוע, מתכוונים לרוב לכך שהם מצליחים לפגוע בדף A3 ממרחק של 8 מטר בירי סטטי ורגוע במטווח ממוזג ועם תאורה אופטימלית, אבל הרי שכאן ברור לכולנו שזאת עבודה בעיניים, בעיקר על אותו אדם עצמו... ולכן מי שמחליט ללכת על גלוק 43 (וגם שילד, ננו, זיג 365 ואף גלוק 26) חייב לשריין לעצמו זמן ותקציב לאימונים.
2. גם אקדח זה חייב נרתיק איכותי. אחרת, כל יתרונותיו לא יבואו לידי ביטוי. אני כבר שמעתי מכמה אנשים שקנו את האקדחים בגודל זה והם הרגישו להם לא נוחים בנשיאה. למה? כי זה בא עם נרתיק חרטא בשנקל.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד