אביזרים נוספים לפק"ל משא"ז

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי fiveseven » 28 אוגוסט 2004, 11:17

בוא נבדיל בין הנחות לנסיון, לגבי מנגנון הנעילה אני לא יודע באילו עומסים הוא עומד אבל אני יודע שלמיטב זכרוני מעולם לא הגעתי למצב שבו נאלצתי לחתוך חגורת בטיחות כי הוא נתקע ולא נפתח (זה המקום לציין שנכחתי בתאונות דרכים רבות)

לגבי הראצ'ט שוב אני לא יודע באילו עומסים הוא עומד בתאונה ואני גם לא יכול לומר שבדקתי את התפקוד של המנגנונים האלה אחרי תאונות, לרוב היו לי דברים יותר דחופים לעשות באותן סיטואציות. אני רק יכול לומר שאני יודע על קיומו של נוהג לחתוך חגורות שהיו מאוישות בתאונת דרכים גם אם הן לא מונעות את החילוץ של הנוסע מהסיבות הנ"ל.

אולי אתה צודק והנוהג הזה מיותר - לא יודע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 29 אוגוסט 2004, 11:11

ראצ'ט, נעילות, תפס חגורה..... וכו...הכל נכון...

בתכלס, במקרה של תאונה הדרך היעילה והמהירה ביותר לחלץ אנשים לכודים באוטו זה לחתוך את החגורה. אני לא מדבר על תאונת פחחות צבע שבה האנשים מסוגלים לצאת מהרכב בכוחות עצמם כדי להרוג אחד את השני במכות. אני מדבר על תאונה עם נפגעים, יכול להיות חסרי הכרה או פצועים בצורה משמעותית, יכול להיות גם שהרכב עומד לעלות באש בכל שניה, יכול להיות שהדלתות לא נפתחות, אי אפשר לדעת...
במקרה כזה הדבר האחרון שתרצה לעשות זה לזחול מעל הנפגע דרך הדלת או החלון ושברי הזכוכית וכריות האויר שהתנפחו להתחיל לחפש איפה בדיוק הכפתור שמשחרר את חגורת הבטיחות (ביחוד גם בתנאי תאורה קשים). הפתרון הקל ביותר והמתבקש מאליו זה לחתוך... תמיד עובד ולא צריך לחשוב הרבה.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 29 אוגוסט 2004, 22:38

אני נתקלתי פעם בתאונה שבה לא ניתן היה להגיע לאבזם החגורה, כי הוא נתקע בין הכסא והארגז/ משענת יד שבין המושבים. סכין יפנית פתרה שם את הבעיה.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד