עוד שאלה של אחד שלא יודע כמוני! איפה להחזיק רובה ברכב נוסע!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
פרט לעינין הכשרות אין הבדל אם אתה שוחט או יורה.
אבל, יש גם תחביב ציד לשם ציד.
יורים וכלל לא טורחים לאסוף. סתם כדי להרוג.
בארה"ב פורסם בעבר שיש כאלה שרוצים לצוד אבל לא רוצים לטרוח להתרוצץ ביער.
אז עשו להם מין פארק שמשחררים שם חיות לפי הזמנה וה"צייד" יורה בהן.
אבל, יש גם תחביב ציד לשם ציד.
יורים וכלל לא טורחים לאסוף. סתם כדי להרוג.
בארה"ב פורסם בעבר שיש כאלה שרוצים לצוד אבל לא רוצים לטרוח להתרוצץ ביער.
אז עשו להם מין פארק שמשחררים שם חיות לפי הזמנה וה"צייד" יורה בהן.
- סליקאי זהב

בקיץ האחרון התארחתי בגליל ,ותאמינו לי מתחי הירי הנלוים לכל שמחה,חתונה ,חפלת גרושים,"עליה לתורה"
,וכדומה לא נופלת ממה שאתם מתארים,,
אין אפשרות לפקידי רישוי הנשק לשלול את רשיונות היורים,כי פשוט אין להם רשיונות,,כמויות הנשק בידי המיגזר אדירות,,
זאת זריקת ז*ן בראש חוצות,,ואן איש פוצה פה ,,,או עושה משהו בעניין,,,כנראה כי כולם שם חיים לפי תבחין 96 אבל של המאה ה19 ,,,
אין אפשרות לפקידי רישוי הנשק לשלול את רשיונות היורים,כי פשוט אין להם רשיונות,,כמויות הנשק בידי המיגזר אדירות,,
זאת זריקת ז*ן בראש חוצות,,ואן איש פוצה פה ,,,או עושה משהו בעניין,,,כנראה כי כולם שם חיים לפי תבחין 96 אבל של המאה ה19 ,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
ביום שישי לפני שבוע בשעת הצהרים ביקרתי בעכו העתיקה .
לכל סוחר שני יש בשוק צעצועים דמוי כלי נשק שיורים קליעים מפלסטיק למרחק של כ10 מ'.
והחברה מנהלים קרבות בתוך השוק.יום שישי הספציפי היה יום האחרון של חג הקורבן מאות אנשים הסתובבו בסמטאות לא יודע איך אף אחד לא נפגע.
לפתע מטחים של יריות ואין פוצה פה ומצפצף לא משטרה לא עיריה.
אני לא מדבר על ערבות טכסס, באמצע היום ללא חשש בציפצוף ארוך על החוק.
אנחנו מדסקסים פה מה מותר ומה אסור, מדקדקים על קוצו של חוק את כל ההגבלות מטילים עלנו שומרי החוק אבל.........
יהודה
לכל סוחר שני יש בשוק צעצועים דמוי כלי נשק שיורים קליעים מפלסטיק למרחק של כ10 מ'.
והחברה מנהלים קרבות בתוך השוק.יום שישי הספציפי היה יום האחרון של חג הקורבן מאות אנשים הסתובבו בסמטאות לא יודע איך אף אחד לא נפגע.
לפתע מטחים של יריות ואין פוצה פה ומצפצף לא משטרה לא עיריה.
אני לא מדבר על ערבות טכסס, באמצע היום ללא חשש בציפצוף ארוך על החוק.
אנחנו מדסקסים פה מה מותר ומה אסור, מדקדקים על קוצו של חוק את כל ההגבלות מטילים עלנו שומרי החוק אבל.........
יהודה
- סליקאי ארד

יצא לי לבקר פעם אצל איזה חבר במושב ליד חיפה (לפני הרבה שנים אני ממש לא זוכר איפה) הייתי עם הקארבין מאבטחת טיולים וירדנו לאיזה שדה ליד הישוב איפה שעמד איזו שלד של רכב ישן עם כמה נשקים ורוקנו מסחניות בשיטת רמבו. ( disclaimer: ילדים, אל תנסו את זה בבית - לא חוקי!!! ומסוכן!) סיפרו לי שהרכב המסכן חטף טיל לאו, לבנת חבלה, רימון, מטעני צינור וכל קוטר קליע אפשרי. כל אחד שחזר ממילואים או צבא עם מזכרות והחליט שלא כדאי להחזיק את זה בבית הוציא את זעמו על השלד המפוייח. לא ניידות ולא ימ'מ. ממש התפלאתי, 20 ומשהו דקות נסיעה מחיפה..... ולא הישמאלים בני דודינו אלא יהודים כשרים למהדרין. ובכלל באיזור ההתנחלויות בשומרון (גבעה 866 לדוגמה) ילד קטן זורק אבן לבקבוק שעומד שם על תל עפר, בא אבא שלו מזיז אותו הצידה ואומר לו "בוא תראה איך עושים את זה!" שולף אקדח ומרוקן מחסנית. תוך 30 שניות 4 יורים על קו היירי וכולם מרוקנים מחסניות. (90% סיפור אמיתי)
מה שמטריד אותי בכל העסק זה לא כמויות הנשק שמסתובבות בחוץ אלא כמויות התחמושת.
איך נשק בלתי חוקי מגיע למי שמגיע זה די ברור...גניבות נשק, לחלק מאותם אנשים היה קודם,
שלל ממלחמות וגם הברחות. אבל בשביל "לפרנס" את כלי הנשק האלה צריך כמויות אדירות של תחמושת ולא נראה לי שיש שם איזשהו מחסור או מצוקה. כי במצב של מחסור לא משחררים מחסניות שלמות באויר בחפלות או חתונות וכו..
א.
איך נשק בלתי חוקי מגיע למי שמגיע זה די ברור...גניבות נשק, לחלק מאותם אנשים היה קודם,
שלל ממלחמות וגם הברחות. אבל בשביל "לפרנס" את כלי הנשק האלה צריך כמויות אדירות של תחמושת ולא נראה לי שיש שם איזשהו מחסור או מצוקה. כי במצב של מחסור לא משחררים מחסניות שלמות באויר בחפלות או חתונות וכו..
א.
- תרמתי למען הסליק

קליעים אפשר ליצוק מעופרת בעזרת ציוד ביתי מצוי, יש אחד כאן בפינלנד שמייצר תחמושת זולה לאימוני יירי מעשי COPPER PLATED במחסן ליד הבית עם ציוד מינימלי. אם הם יכולים להבריח טילי קטיושה דרך מנהרות אז קופסא בגודל של חצי חפיסה של 50 כדור 9MM עם 1000 פיקות זה לא בעיה בכלל. ואבק"ש ניתן לייצר או להבריח או לקחת מפגזים, נ'מ למשל, זה לא חומר הנפץ הכי מומלץ ויעיל ל small arms אבל עם קצת מתמטיקה וכימיה לדעתי הנשק יירה.
pistokoski כתב:קליעים אפשר ליצוק מעופרת בעזרת ציוד ביתי מצוי, יש אחד כאן בפינלנד שמייצר תחמושת זולה לאימוני יירי מעשי COPPER PLATED במחסן ליד הבית עם ציוד מינימלי. אם הם יכולים להבריח טילי קטיושה דרך מנהרות אז קופסא בגודל של חצי חפיסה של 50 כדור 9MM עם 1000 פיקות זה לא בעיה בכלל. ואבק"ש ניתן לייצר או להבריח או לקחת מפגזים, נ'מ למשל, זה לא חומר הנפץ הכי מומלץ ויעיל ל small arms אבל עם קצת מתמטיקה וכימיה לדעתי הנשק יירה.
שוב לא נראה לי....
בכל הנשק הבלתי חוקי שיצא לי להתקל ולאסוף במהלך כל שנות שירות המילואים שלי, לא היה שריד וסימן לתחמושת ממוחזרת. והיו שם מגוון כלים במגוון קטרים.
כל התחמושת הייתה תקנית לחלוטין.
א.
- תרמתי למען הסליק

צנחן כתב:אני לא מכיר שום יחידה ממשלתית שנוסעת בטנדרים ולנהג יש רובה ציד בהתקן מעל לוח השעונים. מצטער.
אני מכיר לפחות גוף ממשלתי אחד כזה.
ממש לא "יחידה" בצורה שבה אנחנו רגילים לחשוב על יחידות, אבל פקחים של משרד החקלאות, כל מיני משמידי מזיקים וכו', הם מסתובבים עם טויוטה היילקס ורובה צייד, אז נכון, זה לא שב"כ או מוסד... הם בסה"כ יורים לעיתים באיזה שועל החשוד כנגוע בכלבת או משהו בסגנון, אך מקבלים טנדר ורובה צייד.
אתה רואה, לא כל מה שאתה לא מכיר לא קיים.
נערך לאחרונה על ידי Webart בתאריך 25 ינואר 2006, 13:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד