התאבדות במטווח,
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אינני נוהג לכתוב כאן על משרד הפנים ואת דעתי על הפקידים האפרוריים שיושבים שם, אני שומר לעצמי.
אינני משפטן ואינני בקיא בספר החוקים אך ההגיון מביא למחשבה שבמקרה זה, מדובר בפגיעה בחופש העיסוק שגורמת לפגיעה כלכלית אנושה למטווחים שנמצאים במוקדי תיירות.
אותו אדם שפתח מטווח במלון אמבסדור (למשל) או בכל מוקד תיירותי אחר, ידע מה הן הוצאותיו הצפויות ומה הן הכנסותיו הצפויות. כיום באה המדינה ובאופן שרירותי (כפי שכבר עשתה לענף שלנו בעבר ותעשה לענף שלנו בעתיד) קיצצה את מטה לחמו ללא כל צל צילה של כוונה לפצותו על אובדן החלק הארי של פרנסתו.
לא עלה ולא יעלה בדעתו של אותו פקיד להציע (למשל) להקטין את היקף האגרות וההיטלים שמושתים על הענף הצולע ולא יעלה על דעתם לנסות ולהתייעץ עם מישהו ממנהלי המטווחים על מנת לגבש רעיונות חלופיים.
בשורה התחתונה הצרכן יהיה זה שישלם את המחיר מאחר וכשההוצאות קבועות ופלח שוק של הכנסות "נופל", בהכרח יהיה צורך לה עלות מחירים על מנת להמשיך ולצוף.
מאידך, יש ככל הנראה שביעות רצון בקרב פרנסי קופות החולים, שיהנו מהכנסה של כ 100 ש"ח ל"ראש" של כל מתאמן פוטנציאלי (ולא שאני צופה תורים ארוכים...).
אינני משפטן ואינני בקיא בספר החוקים אך ההגיון מביא למחשבה שבמקרה זה, מדובר בפגיעה בחופש העיסוק שגורמת לפגיעה כלכלית אנושה למטווחים שנמצאים במוקדי תיירות.
אותו אדם שפתח מטווח במלון אמבסדור (למשל) או בכל מוקד תיירותי אחר, ידע מה הן הוצאותיו הצפויות ומה הן הכנסותיו הצפויות. כיום באה המדינה ובאופן שרירותי (כפי שכבר עשתה לענף שלנו בעבר ותעשה לענף שלנו בעתיד) קיצצה את מטה לחמו ללא כל צל צילה של כוונה לפצותו על אובדן החלק הארי של פרנסתו.
לא עלה ולא יעלה בדעתו של אותו פקיד להציע (למשל) להקטין את היקף האגרות וההיטלים שמושתים על הענף הצולע ולא יעלה על דעתם לנסות ולהתייעץ עם מישהו ממנהלי המטווחים על מנת לגבש רעיונות חלופיים.
בשורה התחתונה הצרכן יהיה זה שישלם את המחיר מאחר וכשההוצאות קבועות ופלח שוק של הכנסות "נופל", בהכרח יהיה צורך לה עלות מחירים על מנת להמשיך ולצוף.
מאידך, יש ככל הנראה שביעות רצון בקרב פרנסי קופות החולים, שיהנו מהכנסה של כ 100 ש"ח ל"ראש" של כל מתאמן פוטנציאלי (ולא שאני צופה תורים ארוכים...).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
אני חושב שבמקרה דנן חופש העיסוק אינו רלונטי.
פקידי האגף ישכנעו את מי שצריך שהם עושים הכל למען טובת הציבור והשמירה על חייו, שזה לכשעצמו גובר על אותו חופש עיסוק.
מה שרלונטי זה שיקול הדעת שניתן לאגף הזה בחוק כלי היריה הקיים .
תחת מטריה זו הם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם ואין צורך בהסברים נוספים.
המטרה הסופית צריכה להיות שינוי החוק, בצורה שלא יאפשר שיקול דעת אלא יהיה ברור עם זכויות, חובות וכו'.
בינתיים צריכים לפעול כדי לשכנע את האגף לרדת מהעניין הזה וכדאי לעשות זאת לפני שהתקנה תיכנס לתוקף. כדאי לחשוב על שת"פ בין אירגון מדריכי הירי לבין אירגון בעלי המטווחים.
העלאת מחירים ופגיעה במעט המתאמנים שכן יגיע לא רק שלא יעזרו לכם לצוף אלא ישקיעו את המטווחים ביתר שאת.
פקידי האגף ישכנעו את מי שצריך שהם עושים הכל למען טובת הציבור והשמירה על חייו, שזה לכשעצמו גובר על אותו חופש עיסוק.
מה שרלונטי זה שיקול הדעת שניתן לאגף הזה בחוק כלי היריה הקיים .
תחת מטריה זו הם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם ואין צורך בהסברים נוספים.
המטרה הסופית צריכה להיות שינוי החוק, בצורה שלא יאפשר שיקול דעת אלא יהיה ברור עם זכויות, חובות וכו'.
בינתיים צריכים לפעול כדי לשכנע את האגף לרדת מהעניין הזה וכדאי לעשות זאת לפני שהתקנה תיכנס לתוקף. כדאי לחשוב על שת"פ בין אירגון מדריכי הירי לבין אירגון בעלי המטווחים.
העלאת מחירים ופגיעה במעט המתאמנים שכן יגיע לא רק שלא יעזרו לכם לצוף אלא ישקיעו את המטווחים ביתר שאת.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
פניתי למשרד החוץ הירדני בבקשה לבנות באי בנהריים - אל בקורה (בשטח שבריבונות ירדן)מטווח קליעה לכל דורש על פי חוקי הממלכה ההאשמית. אם הדבר יקרום עור וגידים אני בהחלט מתכוון להפוך את זה לעסק במחירים מפתיעים. עד כה התשובה היא שחייב להיות לי שותף ירדני על מנת להקים את העסק. ושהוא צריך לפנות לרשות הממונה על בקעת הירדן אצלם. עכשיו אני מחפש חובב קליעה ירדני שיהיה מספיק משוגע לעשות שותפות עם היאהוד.
לא לא התיאשתי מהמצב בארץ...... מה פתאום ?
סתם החלטתי לגוון.
לא לא התיאשתי מהמצב בארץ...... מה פתאום ?
סתם החלטתי לגוון.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד