אהרונוביץ': מי שירצה רישיון לנשק יחויב בבדיקת רופא ופסיכולוג

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: אהרונוביץ': מי שירצה רישיון לנשק יחויב בבדיקת רופא ופסיכ

על ידי itamar » 06 אוגוסט 2013, 22:39

glock34 כתב:הפיתרון טמון עמוק בכיסם של בעלי חברות השמירה. תחשוב מה היה קורה אילו עבודת אבטחה היתה עבודה מועדפת או עבודה שמכניסה סכום כסף מכובד לחשבון הבנק כל חודש. אוכלוסיית העובדים היתה משתנה, וללוחמים יוצאי צבא היתה יותר הזדמנות בשוק האזרחי המיידי לעומת איזה יוצא יחידת מחשבים שמפוצץ את חשבון הבנק שלו כל חודש כי הוא עובד באיזה הייטק, ועבודה מועדפת לא ממש תשנה את עתידו.
ישנם משאבים שהמדינה לא יודעת איך להשתמש בהם, אז הם הופכים למתדלקים מבין?

מכיר את המושג הזה שנקרא כלכלת שוק חופשי?
הכל עניין של הצע וביקוש.

אותו איש הייטק עם אותם הכישורים ירוויח בהודו ובסין שכר ששווה פה לפחות משכר המינימום.
למה? כי שם יש יותר מהנדסים ופחות עבודה.

תוסיף לזה שמהנדס בהייטק תורם לתל"ג ביחס של יותר מ-400% מהשכר שהוא מרוויח, ולעומת זו אותו שומר שעומד בפתח הוא רק תקורה ומייצר אפס הכנסה.

תאמין לי שאם בארץ היה עד כדי כך ביקוש לאנשי אבטחה עם כישורים גבוהים השכר היה בהתאם.
אני יכול גם לספר לך שהרבה חברות אבטחה/יעוץ ביטחוני ישראליות שעובדות בחו"ל כמו ICTS מחזרות אחרי לוחמים ביחידות מיוחדות כבר לקראת השיחרור.
יש פרוייקטים שהשכר מגיע לסביבות $10,000 לשבועיים עבודה בתוספת של הוצאות. קצת שונה מאשר מאבטח מוסדות חינוך נכון?
גם מאבטחי מטוסים ושגרירויות משתכרים לא רע בכלל.

בקיצור.. הכל עניין של הצע וביקוש.
כל עוד יש אנשים שמוכנים לעבוד בתנאים שחברות השמירה מציעות להם, אז אין סיבה שיהיה שינוי.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 07 אוגוסט 2013, 08:47

~Hunter~ כתב:ומה ימנע מהם פשוט לצרף לחידוש רישיון עוד טופס "אישור הפסיכולוג", לגיד שבלי האישור הזה אין חידוש ולהעביר את כל הבלגן הזה של לחפש את הפסיכולוג שיהיה מוכן לחתום על המחדש? מצאת - הרווחת (קרי הפסדת רק כסף) לא מצאת - תוותר על הנשק לטובת משטרת ישראל (והנה הצימצום המבוקש).

אני מניח שלא תהיה בעיה למצוא פסיכולוג קליני עם כל התעודות שיערוך בדיקות כאלה.
מה המחיר- זו כבר שאלה אחרת. אני גם מניח שתהיה גם אפשרות לארגן הנחה לחברי העמותה
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yotamravid » 07 אוגוסט 2013, 13:37

גלוק כותב Re:
נכון יותם, ובדיקה פסיכולוגית תעלה בדיוק על כמה מהימן הוא האדם כן?
מתחילים לדבר פה הרבה על מדיניות אירופה מבלי ליחס חשיבות למדיניות בארה"ב וחבל.
במקומות עבודה שמכבדים את עצמם ונשק הוא שמיש ככלי עבודה דורשת החברה קרדיט ריפורט ובכך אפשר לראות (עד לרמה מסויימת) עד כמה מהימן ויציב אותו מבקש עבודה.
דרך ההתנהלות שלו והעמידה בתשלומי חובות באופן קבוע כאשר חובותיו המינימליים לא עולים על משכורתו, היא דרך טובה לדעת מה צופן העתיד הכלכלי ועד כמה אחריות יש לאותו אדם

גלוק יקירי בדיקה אכן תענה על עניין מהימנותו של אדם. ובטח לא בדיקת חשבונותיו השוטפים איפה שלא יהיו?
בכל המקרים והאירועים שקרו לצערינו ובהם היה מעורב נשק ארגוני או אדם עם רשיון נשק פרטי שנחשב לאדם מיומן.ובעל נתונים מעולים לשמש בתפקיד שנזכר לאחר מקרה מצער בפרופיל שלו.מסתבר שהייתה כאן רשלנות של גורמים במערך הבריאות.שלא דיווחו על מידת הסכנה הנשקפת מאותו אדם. או בכלל על כך שהיה בכלל בטיפול או הסתכלות.אז בהחלט ובלי פילוסופייה בדיקה פסיכולוגית או בדיקת ההסטוריה הנפשית של אותו אדם אבל במהימנות ובעקביות הנדרשת יהוו פתרון לעניין.אני רוצה לאמר לך בהחלטיות שנבדקה אילו כל רופא מטפל/ משפחה בקופ''ח כלשהיא.. היה מדווח על פציינט שלו שביקש או לראות פסיכולוג או תרופה לטיפול נפשי מסוג כלשהוא. לא היו קורים כל כך הרבה מקרים והרבה היו נמנעים.ובטח לא בדיקת חשבונות הבנק שלו. או מהימנותו הפיננסית.אגב הפתרון אותו אתה מציע נשמע קצת משהו כמו הליכה ליועץ רוחני או ספירטואליסט. מומחה. כדי לקבל תשובה על נורמליותו של אדם.כמו שאתה כותב.: דרך טובה לדעת מה צופן העתיד הכלכלי ועד כמה אחריות יש לאותו אדם נו באמת מה מדובר במ''דב
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 07 אוגוסט 2013, 19:20

יותם,
בטרם אתה מחליט החלטות וקובע עובדות ומשתלח בשיטות בדוקות העובדות במדינות כמו ארה"ב הקטנה, הייתי מציע להבין לפני שאתה מגיב או להגיד שאתה לא מצליח להבין ותשמח לקבל או לא הסבר נוסף.
לעולם לא אמרתי כי בדיקת רקע אינה טובה בכדי לקבל פן החלטי. מה שכן אמרתי זה, שבדיקה על מנת לחזות את העתיד הפסיכיאטרי והתנהגותו של אותו מבקש נשק היא לא הבדיקה היחידה שצריך לעשות. (לא אמרתי מיותרת אלא בנוסף לה)

לגבי בדיקת קרדיט, אם אתה לא יודע תשאל ותקבל הסבר חינם אין כסף.
אז קבל, אין כל קשר בין חשבונך בבנק ותהיה עשיר אשר תהיה לבין מספרך בקרדיט בירו.
לרוב עדיף קרדיט טוב מכסף מזומן (למעמד הביניים) זה אומר שגורמים כלכליים יהיו מוכנים לתת לך צ'אנס על פי תוצאת הניקוד שלך בקרדיט בירו.
הניקוד הגבוהה ביותר הוא 850 נקודות (ויש אולי מספר אנשים מאוד מצומצם אולי 10 בכל ארה"ב שיש להם אותו) וזו המדרגה הגבוהה עד 850-780 לדוגמא.
ההחלטה על הניקוד מתבצעת על ידי מחקר בין שנים של הבירו על אותו אזרח. אז נכון תשלומים שוטפים אכן נכללים וכמות מספר כרטיסי האשראי ומה אחוז האשראי שמשתמש בו אותו אזרח לעומת ההכנסה השנתית שלו, מצב משפחתי כמה ילדים מסגרת משכורת ועוד הרבה פרמטרים וגורמים מעורבים בקבלת ניקוד זה.
אז אמנם לא ניתן לדעת מה צופן לנו העתיד אבל אפשר לקבל כיוון. והעובדה שמקומות עבודה (בעיקר ממשלתיים) אכן עושים שימוש בקרדיט ריפורט מחזק את הדיעה כי אכן הדרך בה מנהל אדם את חייו הכלכליים משפיע ומראה יכולת איזון וקבלת החלטות נכונות על אותו קנדידט.
ההבדל בין חכם לפיכח הוא, שהפיכח לא יכנס למצבים מהם ידע החכם לצאת.
אני במקרה הזה בוחר להיות הפיכח וזה בסדר ומקובל אם לא תסכים איתי. אבל אל תשלול מערכת שכבר עובדת יותר שנים ממה שהמדינה שלנו קיימת.
הלינק הבא ישלח אותך לאתר היחידי שממנו ניתן להשיג עבודה ממשלתית בארה"ב, ובמקרה בחרתי לך עבודה בסיסית עם שכר בסיסי ביותר (אבל ממש ממש בסיסי) ולהפתעתך תגלה כי הסעיף השלישי אחרי אזרחות אמריקאית וגיל המבקש מגיע הבאקראונד צ'אק (לא מדובר בנושא פלילי אלא בדיקת קרדיט) הנושא הפלילי מגיע מיד אחריו.
https://www.usajobs.gov/GetJob/ViewDetails/340829700
בברכה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 08 אוגוסט 2013, 06:26

אלדר כתב:
~Hunter~ כתב:ומה ימנע מהם פשוט לצרף לחידוש רישיון עוד טופס "אישור הפסיכולוג", לגיד שבלי האישור הזה אין חידוש ולהעביר את כל הבלגן הזה של לחפש את הפסיכולוג שיהיה מוכן לחתום על המחדש? מצאת - הרווחת (קרי הפסדת רק כסף) לא מצאת - תוותר על הנשק לטובת משטרת ישראל (והנה הצימצום המבוקש).

אני מניח שלא תהיה בעיה למצוא פסיכולוג קליני עם כל התעודות שיערוך בדיקות כאלה.
מה המחיר- זו כבר שאלה אחרת. אני גם מניח שתהיה גם אפשרות לארגן הנחה לחברי העמותה

זהו השלמת עם זה ששרים שלא היו עוברים מבחן פסיכולוגי של כניסה לכיתה א' יחייבו אותך לעבור מבחן פסיכולוגי?
זה נראה לך נורמלי לרצות להיות שר של ארגון כושל כמו המשטרה?
אם כן זה נורמלי לרצות להחזיק בנשק...
אחרת ... לא צריך לתת לאף אחד רישיון - כי לרצות להחזיק נשק זה לא נורמלי.

ככה אנחנו מרימים ידיים.... ?!?!?!

לטעמי יש להוביל מהלך שקליעה למטרה יהיה ספורט לאומי. ומי שירצה לעסוק בכך תהא לו נגישות.
לגבי אקדח לנשיאה - כאן ורק כאן יש מקום לבדוק כשירות.

יתכבד פקיד הרישוי - לקחת אחריות אחרי שהחתים אותך על ויתור סודיות ( לדוג' חברות ביטוח, מקומות עבודה, משרד התחבורע, ועוד..) יבדוק תיק רפואי והתנהלות כלכלית רקע פלילי עבר שרותי (חולה סוכרת עם שרות לאומי לא נופל ממשק נוי בקריה להפך), ויקבל החלטה.
קיבל פקיד הרישוי החלטה - הוא ורק הוא האחראי הראשון בשרשרת !!!
פקיד הרישוי חייב להבין באבטחה, בפיקוד, בנשק (מדריך ירי) ולא להיות "מנהל פלורסצנטים וניירת " שהאזרח אמור לשרת אותו.

אתה הבנת את זה? (ברוך) אלדר ?

במקום לקחת לוחמים לשעבר עם הכשרה מתאימה (כמו ברכבת או ברשעות שדות התעופה - שם כמעט ואין חריגות וכשיש הם מקבלים כנפיים עם רקע אדום לכל רוחב הגזרה בטחונית) לתת להם עבודה מועדפת ושכר הולם. הקמת מין מערכת של חברות כו"א / שרותי שמירה (שחלק ממנהליה המקבלים את הרישיון ממשרד המשפטים הם עבריינים) הלוקחים את אלו שלא משיגים עבודה אחרת והופכים אותם בהכשרה בלתי אחראית של 9 שעות לשומרים נושאי נשק.

שלא תתבלבל האחראים למצב הם :
ראשי הממשלה, ראשי השב"כ, השרים לביטחון (האזרחי) על הפנים.
שרי המשפטים, ראשי אגף האבטחה במשרת ישראל ופקידי הרישוי.

אבל הכי קל זה להאשים את האזרח הקטן.

בחרתי לחיות על הגבול ולא במדינת תל אביב.
בחרתי להדריך נוער בנשק כחינוך לבטיחות והכנה לצבא... (סגרו לי את החוג)
הסכמתי לחזור למילואים אחרי שהייתי משוחרר כדי להקים מחדש גדוד שפורק לפני לבנון 2.
למה לתת לי נשק ? באמת למה ?
אחד כמוני על פי תפיסת חלם במאה ה 21 צריך קב"ן או אישפוז פסיכיאטרי.

הדרך האחרת היא להציק (במסגרת החוק רק במסגרת החוק) למקבלי ההחלטות באשר הם לומר להם בפנים את האמת שהם בורחים מאחריות ! ומקבלים החלטות שגויות שפוגעות באזרח.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אלדר » 08 אוגוסט 2013, 08:45

אילן, אולי אפשר להקטין את הרגש במקצת? אינני בצד האויב.
התגובה שלי לגבי פסיכולוג הייתה רק תשובה לחאנטר ולתגובה לפני חאנטר שכן ניתן למצוא בקלות את הפסיכולוג.
כמה זה יעלה זה כבר סיפור אחר.
ומי חייב לעבור את הבדיקה זה כבר סיפור אחר לגמרי. הרי בכדי לא ליצור אפליה אסורה, ניתן לדרוש בבית משפט שכל נושאי נשק יעברו בדיקה במתכונת זהה. כולל חברות שמירה, משטרה, צבא (עד לעובד רס"ר האחרון), משמר הכנסת וכו'. אני יודע שיש "בדיקה" כלשהיא בכניסה לשרות משטרתי, וכביכול יש אישור קב"ן בגיוס, אך זו אינה מתכונת אחידה. מה גם שברוב המקרים קב"ן אינו פסיכולוג, אלא עובד סוציאלי.
אינני בטוח שמשרד לבט"פ ילך על זה.
ובריחה מאחריות? יחד עם הקטנת ראש זה ביאטלון הלאומי שלנו. לא ידעת? לכן פקיד רישוי אם יצטרך לקחת אחריות - פשוט יחרים את כל הרשיונות בצורה גורפת. ולא, הוא לא יפוטר, יש לו קביעות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 08 אוגוסט 2013, 19:39

אלדר,
אני לא חושב שאפשר להסביר את הנושא טוב יותר ממה שאילן הסביר פה.
פשוט אחד לאחד, רק לקרוא ולהפנים. אני מאמין שהבעת הרגשות נובעת מנסיון לשים קץ להתחכמויות הצקות וניסיונות לעקם את מה שבאמת חשוב ולהתעסק בפן השולי.

מה לא ברור?

על הפקיד האמון על נתינת אישור נשיאת נשק, יהיה לקבל החלטה! לאחר שביצע מחקר מעמיק תוך הבנה וניסיון קודם בתחום, רצויי האבטחה, בכדי להיות יותר נקודתי ואפקטיבי.
המחקר יכלול את כל הפרמטרים שהזכיר אילן, וכן בדיקה זו ועמידה בתנאים היא טובה לכל רחבי סקאלת מבקשי הרישיון לשאת.

אני לא צריך באמת להסביר מדוע חייל לוחם משוחרר, יהיה טוב יותר מרוב השומרים החמושים היום בשוק האזרחי נכון???

אם רוצים, אפשר לסבך גם הכנת חביתה.
אבל מי שיודע להכין חביתה, יודע שזה ממש קל.

חביתה מישהו???
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 09 אוגוסט 2013, 08:06

יתכבד פקיד הרישוי - לקחת אחריות אחרי שהחתים אותך על ויתור סודיות ( לדוג' חברות ביטוח, מקומות עבודה, משרד התחבורע, ועוד..) יבדוק תיק רפואי והתנהלות כלכלית רקע פלילי עבר שרותי (חולה סוכרת עם שרות לאומי לא נופל ממשק נוי בקריה להפך), ויקבל החלטה.
פקיד הרישוי חייב להבין באבטחה, בפיקוד, בנשק (מדריך ירי) ולא להיות "מנהל פלורסצנטים וניירת " שהאזרח אמור לשרת אותו.

אילן,
זה בדיוק המצב היום!
פקיד הרישוי הוא זה שבסופו של דבר מנפיק את הרשיון בהסתמך על שיקול דעתו האישי ובהסתמך על הנתונים שהוא מקבל מכל מיני גורמים - ולכן הוא האחראי הבלעדי!

הוא לא צריך להיות מומחה באבטחה, פיקוד ונשק, הוא צריך להיות אדם בעל הגיון בריא ושכל ישר.

גם בארה"ב אותו פקיד ב-DPS, או DOJ, או כל ראשי תיבות אחרים הוא לא בן של רמבו וקרוב משפחה של צ'אק נוריס.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 10 אוגוסט 2013, 07:15

עם כל הכבוד, אני חושב שלא מחייב אבל רצוי, אילו לאותו אחראי על נתינת הזכות לעבודה כחמוש היה מעט ניסיון בתחום בכדי שיוכל להיות יותר רלוונטי לנושא. אני מפחד להעלות פה את הנושא: מה קורה כאשר ממנים שרים ללא ניסיון קודם, שמא אכנס לקטגוריה פוליטית ובצדק.
אם אותו אדם/פקיד כבר עבר בניסיונו האישי מה שעובר מאבטח יהיה לו קל יותר לתת החלטה לגבי אותו מבקש רישיון.
לדעתי בלבד, חשוב שידו אחזה בנשק לפני שאחזה בעט החותמת. וכמובן בכל בליווי הגיון בריא ושכל ישר, כי אם את זה אין לו אז כל הניסיון שבעולם לא יעזור.

סופ"ש טוב לכולם.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 10 אוגוסט 2013, 07:29

itamar כתב:

אילן,
זה בדיוק המצב היום!
פקיד הרישוי הוא זה שבסופו של דבר מנפיק את הרשיון בהסתמך על שיקול דעתו האישי ובהסתמך על הנתונים שהוא מקבל מכל מיני גורמים - ולכן הוא האחראי הבלעדי!

הוא לא צריך להיות מומחה באבטחה, פיקוד ונשק, הוא צריך להיות אדם בעל הגיון בריא ושכל ישר.

גם בארה"ב אותו פקיד ב-DPS, או DOJ, או כל ראשי תיבות אחרים הוא לא בן של רמבו וקרוב משפחה של צ'אק נוריס.

א.

איתמר שבת שלום
פקיד הרישוי מכסה את התחת. הוא לא מפעיל שיקול דעת.
לבקש חדר נשק של מאגי"ם עבור רובה אויר אולימפי - זה אנטי שיקול דעת.

זה מזכיר את הסיפור על מנכ"ל שאחרי התקף לב שלחו אותו להחלים בכפר מבודד כדי שיוכל להרגע.
אחרי יומיים השתעמם....
בא לאיכר תן לי כל עבודה - אני מטפס על הקירות.
אמר האיכר יש לנו משלוח עופות - תפקידך למלוק ראשים, (בד"כ זו העבודה הכי קלה לא צריך לרדוף אחרי העופות בלול לא צריך למרוט נוצות....)
המנכ"ל הפתיע את האיכר ועבד כל כך מהר שהשאר לא עמדו בקצב שלו.
למחרת קיבל האיכר לפנות זבל מהלול שממנו הוצאו העופות, שוב הפתיע המנכ"ל ועד צהרי היום עמד הלול נקי ובחוץ ערמה של זבל.
ביום השלישי קטפו אבוקדו. בקש האיכר מהמנכ"ל למיין לגדול בינוני וקטן. לאחר שעה קלה שני מכלי פרי כבר היו מלאים ואילו בארגזי המיון מס בודד של פירות. מה קרה שאל האיכר? ענה המנכ"ל כל חיי אני עורף ראשים ומתעסק בזבל. אבל הפעם ביקשת ממני להחליט!
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 10 אוגוסט 2013, 07:33

glock34 כתב:אלדר,
אני לא חושב שאפשר להסביר את הנושא טוב יותר ממה שאילן הסביר פה.
פשוט אחד לאחד, רק לקרוא ולהפנים. אני מאמין שהבעת הרגשות נובעת מנסיון לשים קץ להתחכמויות הצקות וניסיונות לעקם את מה שבאמת חשוב ולהתעסק בפן השולי.

מה לא ברור?

על הפקיד האמון על נתינת אישור נשיאת נשק, יהיה לקבל החלטה! לאחר שביצע מחקר מעמיק תוך הבנה וניסיון קודם בתחום, רצויי האבטחה, בכדי להיות יותר נקודתי ואפקטיבי.
המחקר יכלול את כל הפרמטרים שהזכיר אילן, וכן בדיקה זו ועמידה בתנאים היא טובה לכל רחבי סקאלת מבקשי הרישיון לשאת.

אני לא צריך באמת להסביר מדוע חייל לוחם משוחרר, יהיה טוב יותר מרוב השומרים החמושים היום בשוק האזרחי נכון???

אם רוצים, אפשר לסבך גם הכנת חביתה.
אבל מי שיודע להכין חביתה, יודע שזה ממש קל.

חביתה מישהו???

חביתה אני לא יודע - אבל יש לי שכנה פולניה - המוטו שלה בחיים....
"אין פיתרון שאי אפשר למצוא לו בעיה"
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 11 אוגוסט 2013, 06:25

איתמר שבת שלום
פקיד הרישוי מכסה את התחת. הוא לא מפעיל שיקול דעת.
לבקש חדר נשק של מאגי"ם עבור רובה אויר אולימפי - זה אנטי שיקול דעת

תאמין לי שהוא יודע הייטב את ההבדל בין מאג לבין רובה אויר.
ותאמין לי שגם אם הוא יהיה מומחה בינלאומי לנשק, מדריך קליעה ובוגר שייטת מטכ"ל הוא ינהג בהתאם.
אתה חושב שמקבלי ההחלטות במדינה לא יודעים את האמת? שאהרונוביץ' לא יודע את ההבדל? או קודמו בתפקיד אבי דיכטר (ראש שב"כ לשעבר ובוגר סיירת מטכ"ל)?

כיסוי תחת הוא דבר טבעי וגם אתה אם היית בתפקיד דומה היית דואג לכסות את התחת שלך הייטב כי המערכת לא מתגמלת אנשים שמגדילים ראש ולוקחים אחריות.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 11 אוגוסט 2013, 10:30

itamar כתב:
כיסוי תחת הוא דבר טבעי וגם אתה אם היית בתפקיד דומה היית דואג לכסות את התחת שלך הייטב כי המערכת לא מתגמלת אנשים שמגדילים ראש ולוקחים אחריות.
א.

על ביאטלון הלאומי כבר אמרנו?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yotamravid » 15 אוגוסט 2013, 14:10

גלוק 34 ידידי!
אני אדם פשוט שלא מאמין באמונות תפלות מה לעשות.ובטח לא באססרולוגייה.ולא במעלים באוב!
אמרתי בדיוק מה שרציתי לאמר.ואם אתה מחליט שזו כפירה באיזה שהן תקנות חוק אמריקאיות. שיערב לך מי אני שאתערב?
אני ישראלי פשוט.שבקושי גמר כיתה א' אבל אומר מה שעל לבי!!! ואינני מאוהבי הפילוסופייה
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 15 אוגוסט 2013, 20:00

במקרה שלך אני מוותר מראש, תהיה בריא.
ותנסה להשלים 12 שנות לימוד זה עלול לעזור לך...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד