קפיץ הדק שבור

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: קפיץ הדק שבור

על ידי Everest » 07 מאי 2016, 19:09

eitan156 כתב:בטוח שזה לא קשור לעובדה שבדקת ללא הצינה?

מליון אחוז
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 07 מאי 2016, 19:09

בזיג כשאני נוקר וגם כשאני משמיט פטיש זה נראה כאילו שהנוקר מבצע את אותו מהלך, אבל אני רואה למעשה רק את סוף המהלך שהוא זהה. אם אני משאיר את ההדק לחוץ אני מגלה שלפטיש יש בעצם עוד מהלך דיי ארוך ללחיצה על הנוקר.
מה שאני אומר בעצם שאולי מה שאתה רואה בעין כמהלך הפטיש בהשמטה ןגם בנקירה הוא רק חלק מהמהלך ובנקירה יש עוד תנועה מהירה קדימה יותר למכה על הפין שאתה לא רואה. מה שלא קורה כמובן- אני מקווה בהשמטת פטיש.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 07 מאי 2016, 19:10

אתה צריך לבדוק השמטה של הפטיש עם צינה מורכבת כי יכול להיות שהיא קשורה לתהליך ההשמטה.

אם עדיין הפטיש עובר את נקודת ההשמטה, הייתי מציע לך לראות אם האקדח נוקר.
תשחיל עיפרון לקנה עד שיגע בפני הנוקר ותשמיט את הפטיש.
אם יש נקירה העיפרון יעוף ובאחוריו תראה את הסימן של הנוקר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 07 מאי 2016, 19:10

נשיאה עם כדור בקנה ופטיש מושמט לא מבוצעת אצלנו במע׳ הביטחון מזה שנים רבות (הגלוק שהוא אקדח סטרייקר הפך לאקדח השירות והתו״ל השתנה).
בגלוק כידוע אין פטיש. יש יחידות שמתאמנות על שליפה דריכה ויש שלא :cool:
אני עם זאת לא הייתי ממהר לתייג את מנגנון השמטת פטיש בצורה שלילית.ה Navy SEALS הלכו עד לאחרונה עם זיג p226 עם משמט פטיש וכדור בקנה.
הזיג ״נתן עבודה״ ביחידה הזו לפחות 30 שנה בתנאי שטח קשים ונתן תוצאות טובות.

אני בהחלט רואה את עצמי בעתיד רוכש אקדח כזה (עם משמט פטיש) בתנאי שיהיה לו הדק טוב ויהיה אמין כמו הזיג. אגב בזיג שאתה משמיט הפטיש יורד בצורה מבוקרת ולא בבום.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 07 מאי 2016, 19:23

Warlord כתב:נשיאה עם כדור בקנה ופטיש מושמט לא מבוצעת אצלנו במע׳ הביטחון מזה שנים רבות (הגלוק שהוא אקדח סטרייקר הפך לאקדח השירות והתו״ל השתנה).
בגלוק כידוע אין פטיש. יש יחידות שמתאמנות על שליפה דריכה ויש שלא :cool:
אני עם זאת לא הייתי ממהר לתייג את מנגנון השמטת פטיש בצורה שלילית.ה Navy SEALS הלכו עד לאחרונה עם זיג p226 עם משמט פטיש וכדור בקנה.
הזיג ״נתן עבודה״ ביחידה הזו לפחות 30 שנה בתנאי שטח קשים ונתן תוצאות טובות.

אני בהחלט רואה את עצמי בעתיד רוכש אקדח כזה (עם משמט פטיש) בתנאי שיהיה לו הדק טוב ויהיה אמין כמו הזיג. אגב בזיג שאתה משמיט הפטיש יורד בצורה מבוקרת ולא בבום.

הסיבה ש"נשיאה עם כדור בקנה ופטיש מושמט לא מבוצעת אצלנו במע' הביטחון מזה שנים רבות" היא בגלל שמרבית מערכת הביטחון שלנו כלל לא משתמשת באקדחים עם פטישים :lol:
אני חוזר בי יכול להיות שבאמת יש קשר לצינה כי בנתיים לא הצלחתי לשחזר את התקלה עם הצינה מורכבת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 07 מאי 2016, 19:35

itamar כתב:א. ......
תשחיל עיפרון לקנה עד שיגע בפני הנוקר ותשמיט את הפטיש.
אם יש נקירה העיפרון יעוף ובאחוריו תראה את הסימן של הנוקר.

א.

הרגעת אותי . שיטה מעולה. שווה לבדוק מדי פעם.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Warlord » 07 מאי 2016, 19:52

אברסט, לא חושב שהיה משהו לא ברור במה שכתבתי קודם.
למי שצריך תרגום:
אקדח מבוסס סטרייקר= אקדח ללא פטיש.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי carver » 07 מאי 2016, 21:47

asherme כתב:לפרסם שם של בית עסק שנוהג לתבוע את לקוחותיו על תלונות צרכניות - אפשר ?
לפרסם דוגמא לתביעה כגון דא - אפשר ?
אתה יודע מהי הטיפשות הכי גדולה בהגשת תביעת "לשון הרע" - התובע מוכיח "אמת דיברתי" ומקבל גושפנקא של בית משפט לתלונה נגד בית העסק.

רשמתי בכוונה ללא קשר לפורום זה. אין דוגמאות לגבי בתי מסחר לנשק, אך יש הרבה בעיות עם גני חתונות, משכירי דירות. נראה לי שזה משליך על הכלל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 08 מאי 2016, 07:03

eitan156 כתב:בזיג כשאני נוקר וגם כשאני משמיט פטיש זה נראה כאילו שהנוקר מבצע את אותו מהלך, אבל אני רואה למעשה רק את סוף המהלך שהוא זהה. אם אני משאיר את ההדק לחוץ אני מגלה שלפטיש יש בעצם עוד מהלך דיי ארוך ללחיצה על הנוקר.
מה שאני אומר בעצם שאולי מה שאתה רואה בעין כמהלך הפטיש בהשמטה ןגם בנקירה הוא רק חלק מהמהלך ובנקירה יש עוד תנועה מהירה קדימה יותר למכה על הפין שאתה לא רואה. מה שלא קורה כמובן- אני מקווה בהשמטת פטיש.

לפחות לגבי הזיג- אותו אני מכיר עד רמת התפקוד של כל קפיץ- ישנו גם טובלן ניצרת הנוקר, כך שגם אם משהו ישתבש בהשמטה, עדיין ישנה הגנה נוספת.
לאחרונה יצא לי לעיין במערכי שיעור על ירי באקדח של מערכת הביטחון. הגישה שם היא ללכת בהכנס ללא כדור בקנה, ללא שימוש בניצרה כלל. הגישה הזו נולדה מאז שהאקדח בשימוש היה ה- FN. הגלוק נכנס הרבה יותר מאוחר, ולא ידוע לי אם התו״ל השתנה. מה שהפתיע אותי היה הראיון עם המאבטח של רבין שסיפר שבזמן ההתנקשות הוא דרך את האקדח. המאבטח של רבין הולך ללא כדור בקנה? תמיהני!
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 08 מאי 2016, 07:47

היי רם.

למערכת הביטחון פנים רבות ואין תו״ל אחיד!
בצהל עברתי הכשרה על זיג והתו״ל בהקשר לצורת הנשיאה היה x.
כעבור זמן, במהלך הכשרתי הראשונית בגוף בטחוני אחר, אקדח השירות היה גלוק והתו״ל בהקשר לצורת הנשיאה היה y והיו כבר אז מערכי שיעור מאוד מסודרים ומפורטים (וזה היה די מזמן).
כך שיש מצב שהחומר שעיינת בו הינו חומר לא עדכני אם הוא מזכיר נצרה (או משטרתי?)

נשיאת האקדח במצב ״טעון ודרוך״ הינה חלק מהתו״ל ביחידות / תפקידים מסוימים.
אני לא מתייחס למה שכתבת על המאבטח גם בגלל שלא ראיתי את הראיון וגם מסיבות אחרות. יש לי דעה על כך ואשמור אותה לעצמי.

יש לי חברים שעברו מסלול ושירתו ביחידות מעולות בהן התו״ל בהיבט של צורת הנשיאה המבצעית מבוסס על נשיאה ב ״הכנס״ בלבד, ששולפים דורכים ויורים בלי שום עיכוב מוחשי בזמן הכולל שהכדור יוצא ופוגע בהשוואה לנשיאת הנשק במצב ״טעון ודרוך״. המהירות כמו גם איכות הפגיעות הם עניין של כישרון ואימונים.

לגבי ההשמטה בזיג אני כמובן מסכים איתך. כפי שציינתי בשרשור זה, שמתי לב שהפטיש בזיג יורד בצורה מבוקרת כשמשמיטים אותו. זה בעיניי עוד סממן איכות של הזיג.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 08 מאי 2016, 11:25

מספר תובנות לאחר קריאת כל האשכול ברצף:
- נראה כי מה שמעצבן יותר מכל את Everest היא לא התקלה הטכנית כמו אי-הענות בית העסק לספק לו נשק במיידי, שיפתור את התקלה באותו הלו"ז (במיידי), או במילותיו הוא: "מתסכל לחכות כמה ימים לתיקון כי זה סופ"ש". מעניין אותי אם חוסר הטיפול במהלך סוף השבוע תופס גם לגבי המוסך, טכנאי הטלוויזיות או אף גרוע מכך - הנגישות לרופא מומחה באותו לו"ז רצוי.

- הנשק (בעל המקצוע ולא כלי היריה) המדובר אינו נוכח בכל יום וגם בימים בהם הוא נוכח, הוא נמצא למספר שעות בלבד, זה כשלעצמו היה מעודד אותי... כנראה שבאמת אין לו כ"כ הרבה עבודה בתיקון כלים תקולים. כמוני וכמו עוד רבים וטובים, הוא אינו עובד בסוף השבוע, או ליתר דיוק, אינו עובד ביום שישי, מעניין אותי האם בעל האקדח המדובר עובד ביום שישי (סתם הרהור).

- טיפולי נשקות באקדח הפרטי שלנו בביתנו (פשוט יותר או פשוט פחות) הם דבר שכל אחד יכול ללמוד ולהתמקצע בו בהנחה שיש לו הבנה טכנולוגית בסיסית, אבל, וזה אבל גדול, מדובר בפעולה שעדיין, ע"פ החוק היבש, אסורה על מי שלא הוסמך לכך, כן, אני יודע שזה נשמע כמו "הצהרת קיטבג" (על משקל "שאלת קיטבג") אבל עדיין, פגשתי בימי חיי די הרבה אקדחים שירו באוטומט אחרי שבעליהם החליטו שגם הם מסוגלים לקחת ליד שופין וללטש קצת יותר ממה שצריך את מה שהם לא היו אמורים ללטש (מעניין אותי כמה מכם יחליטו שהם יכולים למול את בנם, רק כי אפשר לעשות את זה בבית וזה לא נראה כזה סיפור גדול).

- לגבי השמטת הפטיש, כאן כבר באמת עברנו את הגבול: אקדח מפורק, עם קפיץ שבור... ועדיין הכותב מביע פליאה, שלא לומר תדהמה, על כך שהאקדח לא פועל בצורה תקינה, פשוט הזוי. יש לך ספקות, תן לנשק מוסמך( גם אם הוא לא עובד ביום שבת) לקחת את האקדח לבדיקה, שמן הסתם תכלול גם השמטת פטיש, עם כדור בקנה, מול חומת מפגע ולתת לך תשובה האם האקדח פועל בצורה תקינה או לא.

-אגב, כמעט כל מוצר חשמלי שתרכשו ויזדקק לתיקון, ישלח על-ידי בעל העסק שמכר לכם אותו למעבדות היבואן, למה זה נראה לכם משונה שסוחר נשק שולח את האקדח לתיקון אצל היבואן? ובכל מקרה, מכיוון שמדובר בכלי שאינו אקזוטי במיוחד, אני מניח שכל בית מסחר המעסיק נשק בסוף השבוע ( :roll: ), יהיה מסוגל גם לתקן את הכלי בזמן אפס, וגם לספק אותו חזרה תוך 5 דקות, ולא משנה אם זה CZ או גלוק או כל כלי נפוץ אחר.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי itamar » 08 מאי 2016, 11:55

Webart כתב:מספר תובנות לאחר קריאת כל האשכול ברצף:
- נראה כי מה שמעצבן יותר מכל את Everest היא לא התקלה הטכנית כמו אי-הענות בית העסק לספק לו נשק במיידי, שיפתור את התקלה באותו הלו"ז (במיידי), או במילותיו הוא: "מתסכל לחכות כמה ימים לתיקון כי זה סופ"ש". מעניין אותי אם חוסר הטיפול במהלך סוף השבוע תופס גם לגבי המוסך, טכנאי הטלוויזיות או אף גרוע מכך - הנגישות לרופא מומחה באותו לו"ז רצוי.

אגב, כמעט כל מוצר חשמלי שתרכשו ויזדקק לתיקון, ישלח על-ידי בעל העסק שמכר לכם אותו למעבדות היבואן, למה זה נראה לכם משונה שסוחר נשק שולח את האקדח לתיקון אצל היבואן?

להבדיל מרכב או טלוויזיה לאקדח הזה יש נותן שירות אחד ויחיד בארץ ואין אלטרנטיבה אחרת.
חיפוש קצר בגוגל יתן לך מאות בעלי מקצוע שישמחו לתקן עבורך כל דבר, בכל שעות היממה אם רק יש לך כסף לשלם להם ואחריות יצרן לא בדיוק מעניינת אותך.

זה לא אומר שאני מצפה מבעל העסק הזה או מכל בעל מקצוע אחר לעבוד 24X7, או לתת שירות בימי שישי ואפילו בכל יום אחר מימי השבוע.
רצונו של אדם כבודו, אלו הם התנאים של בית העסק הזה והשירות שהוא נותן מעולה.

בתור הערה רק אני אוסיף שהנשק (בעל המקצוע) לא נמצא שם רק בשביל אקדחי ה-CZ, אלא כדי לתת שירות כל סוגי כלי הנשק שאותו עסק מוכר (חדשים ומשומשים) והעובדה שהוא לא נמצא שם במשרה מלאה לא מלמדת דבר על איכות כלי הנשק הזה.

ובתכלס, אלה הם בדיוק היתרונות והחסרונות של מי שקונה מוצר שקצת חורג מהעדר... ומי שקונה כזה מוצר, צריך לקבל את זה כחלק מהחבילה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 08 מאי 2016, 12:08

itamar כתב:ובתכלס, אלה הם בדיוק היתרונות והחסרונות של מי שקונה מוצר שקצת חורג מהעדר... ומי שקונה כזה מוצר, צריך לקבל את זה כחלק מהחבילה.
א.

בדיוק, שהרי ידוע שכל מי שקונה גלוק יכול לגשת מייד אחרי שסיים להדליק נרות בערב שבת לנשק שכן עובד 24/7 והוא יתקן לו את האקדח שלו במיידי.
לפעמים, איתמר, אתה נכנס לויכוח רק לשם הויכוח, הרי 99.9% מבעלי הגלוק לא יודעים לפרק אותו לרמת הקפיץ הבודד וגם לא יעיזו לנסות, גם הם ילכו לסוחר נשק כזה או אחר כדי לקבל שרות טכני וגם הם יאלצו להמתין, שומו שמיים, שלושה ימים תמימים עד שיתוקן להם איזה קפיצון שנשבר, קרה, קורה ועוד יקרה, בכל אקדח, גם בעגל הזהב שלך.
כולכם פה חופרים בעוד ועוד הודעות על מה? על זה שלקוח התבקש להשאיר אקדח אצל הנשק לשלושה ימים? אתם רציניים?
מעניין אותי דבר אחד: מה היה קורה אם בעל האקדח היה פונה למועצה הישראלית לצרכנות ואומר להם שכדי לתקן מוצר כלשהו, ביקש ממנו היבואן להשאיר את המוצר לשלושה ימים במעבדה, כדי שיתוקן ויבדק שהוא תקין ופועל כשורה? הם היו זורקים אותו מכל המדרגות, כי גם לצדקנות יתר יש גבולות.
ועוד משהו, כתבת: "לאקדח הזה יש נותן שירות אחד ויחיד בארץ ואין אלטרנטיבה אחרת", כל-כך לא נכון, שזו פשוט השמצה, מעניין לאיזה עומק בדקת את העניין לפי שפלטת את המשפט הזה?
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Webart » 08 מאי 2016, 12:26

itamar כתב:להבדיל מרכב או טלוויזיה לאקדח הזה יש נותן שירות אחד ויחיד בארץ ואין אלטרנטיבה אחרת.א.

ועכשיו, כי כל כך הייתי בטוח שאתה טועה, מטעה ואף משמיץ, איתמר, שוחחתי עם היבואן הרשמי של CZ בישראל (שאני גאה מאוד למנות אותו בין ידידי), בשיחה הובהר לי רשמית כי ניתן לתקן ולהחליף את הקפיץ המדובר (או כל חלק אחר ב-CZ) אצל כל אחד מסוחרי הנשק בארץ המוכרים אקדחי CZ במסגרת אחריות לכל החיים על האקדח, אצל כל הסוחרים הנ"ל נמצא מלאי של חלקי חילוף והטיפול מתבצע אצל הסוחרים ולא אצל אותו "נותן שירות אחד ויחיד בארץ", כפי שטרחת לכנות אותו.
אה... אם כבר מדברים על זה, הטיפול ניתן ללא תשלום, כדי שלא תמצא עוד סיבה להתלונן.
לידיעת הכלל, במיוחד אלו שאינם נשקים או מתיימרים להיות כאלה, ה"אבא" של כל ה-CZים, ה-CZ75 הוא גם ה"אבא" של עוד עשורת רבות של דגמי אקדחים, בינהם (אם נמנה מעט מהפופולריים בישראל) היריחו, הסטורם של בול, הטנפוליו ועוד, כל אלה חולקים מנגנונים זהים וברוב המקרים, גם חלקי חילוף רבים, זהו אקדח שבדר"כ נלמד בשעורים הראשונים בכל קורס נשקות, ולכן טיפול ותיקון של אקדח מבוסס CZ הינו דבר שכל נשק יודע, קל וחומר כשמדובר בטיפול ב-CZ מקורי, אותו קפיץ מדובר אינו איזה חלק נדיר וכל נשק "מצוי" מחזיק אותו במאגר חלקי החילוף שלו.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי itamar » 08 מאי 2016, 13:07

Webart כתב:
itamar כתב:להבדיל מרכב או טלוויזיה לאקדח הזה יש נותן שירות אחד ויחיד בארץ ואין אלטרנטיבה אחרת.א.

ועכשיו, כי כל כך הייתי בטוח שאתה טועה, מטעה ואף משמיץ, איתמר, שוחחתי עם היבואן הרשמי של CZ בישראל (שאני גאה מאוד למנות אותו בין ידידי), בשיחה הובהר לי רשמית כי ניתן לתקן ולהחליף את הקפיץ המדובר (או כל חלק אחר ב-CZ) אצל כל אחד מסוחרי הנשק בארץ המוכרים אקדחי CZ במסגרת אחריות לכל החיים על האקדח, אצל כל הסוחרים הנ"ל נמצא מלאי של חלקי חילוף והטיפול מתבצע אצל הסוחרים ולא אצל אותו "נותן שירות אחד ויחיד בארץ", כפי שטרחת לכנות אותו.
אה... אם כבר מדברים על זה, הטיפול ניתן ללא תשלום, כדי שלא תמצא עוד סיבה להתלונן.
לידיעת הכלל, במיוחד אלו שאינם נשקים או מתיימרים להיות כאלה, ה"אבא" של כל ה-CZים, ה-CZ75 הוא גם ה"אבא" של עוד עשורת רבות של דגמי אקדחים, בינהם (אם נמנה מעט מהפופולריים בישראל) היריחו, הסטורם של בול, הטנפוליו ועוד, כל אלה חולקים מנגנונים זהים וברוב המקרים, גם חלקי חילוף רבים, זהו אקדח שבדר"כ נלמד בשעורים הראשונים בכל קורס נשקות, ולכן טיפול ותיקון של אקדח מבוסס CZ הינו דבר שכל נשק יודע, קל וחומר כשמדובר בטיפול ב-CZ מקורי, אותו קפיץ מדובר אינו איזה חלק נדיר וכל נשק "מצוי" מחזיק אותו במאגר חלקי החילוף שלו.

מעולה ובשורות טובות!

וחזרה ל-EVEREST שיכל לפנות לכל סוחר בארץ כדי שיחליף לו את הקפיץ הזה במקום.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד