סוגי תחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: סוגי תחמושת
Noy_haslik כתב:שמעתי מכמה וכמה אנשים שהולכים עם מחסנית מלאה בכדורי HP ורק הכדור הראשון רגיל.
הם הסבירו שזה בגלל כמה סיבות:
ככה רואים שהמחסנית מלאה ואין כדור בנשק(מיותר לדעתי).
הכדור הרגיל מוזן יותר טוב בנשק ולא יגרום למעצור הזנה(אין לי מושג אם זה נכון).
אם צריך לירות דרך משהו כמו שמשה או אוטו אז הכדור הראשון יחדור(ומה עם השאר?).
לי זה לא נשמע כ"כ הגיוני כל הדברים האלה ולכן רציתי לשאול את דעתכם %%$0066
ובנוסף, הכדור הראשון סובל מכח מוגבר בכל פעם שפורקים וטוענים את הנשק, לכן אני נוהג לירות אותו ולהכניס חדש במקומו לעיתים מזומנות.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
ramdishon כתב:Noy_haslik כתב:שמעתי מכמה וכמה אנשים שהולכים עם מחסנית מלאה בכדורי HP ורק הכדור הראשון רגיל.
ובנוסף, הכדור הראשון סובל מכח מוגבר בכל פעם שפורקים וטוענים את הנשק, לכן אני נוהג לירות אותו ולהכניס חדש במקומו לעיתים מזומנות.
האמת שלא הבנתי אם זה בציניות או שאתה רציני...
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
הכדור הראשון במחסנית סובל יותר מהאחרים.
1. הוא נלחץ כלפי החלק התחתון של הצינה ואתה יכול לראות עליו סימנים.
2. הוא חשוף יותר לשמן שאיתו אתה משמן את האקדח שלך.
3. אם אתה טוען ופורק את האקדח הקליע חוטף כל פעם מכה מרמפת ההזנה וזה יכול לרופף את האחיזה של התרמיל בקליע
א.
3. אם אתה טוען ופורק את האקדח הקליע חוטף כל פעם מכה מרמפת ההזנה וזה יכול לרופף את האחיזה של התרמיל בקליע
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:הכדור הראשון במחסנית סובל יותר מהאחרים.
א.
תודה, החכמתי!
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
לגבי סעיפים 2 ו 3
זה שהכדור חשוף לשמן אז מה? כל תחמושת עוברת איטום כבר יותר מ 100 שנה! ותחמושת מודרנית בכלל.
לגבי אחיזה שמתרופפת? לא ראיתי דבר כזה .אולי רק בתחמושת עם תרמילי אלומיניום, והיתי בכלל נמנע מלהשתמש בה.
הדבר היחיד, שקורה שהקליע ותרמיל נשרטים עקב ריבוי פריקות וטעינות חוזרות .לכן באימון הראשון הוא יהיה הראשון שיבוזבז
או ,שתחליף אותו מידי פעם.
זה שהכדור חשוף לשמן אז מה? כל תחמושת עוברת איטום כבר יותר מ 100 שנה! ותחמושת מודרנית בכלל.
לגבי אחיזה שמתרופפת? לא ראיתי דבר כזה .אולי רק בתחמושת עם תרמילי אלומיניום, והיתי בכלל נמנע מלהשתמש בה.
הדבר היחיד, שקורה שהקליע ותרמיל נשרטים עקב ריבוי פריקות וטעינות חוזרות .לכן באימון הראשון הוא יהיה הראשון שיבוזבז
- סליקאי זהב
Noy_haslik כתב:שמעתי מכמה וכמה אנשים שהולכים עם מחסנית מלאה בכדורי HP ורק הכדור הראשון רגיל.
למי שחושב שהוא מסתובב במתארים שאולי ידרשו ממנו גם ירי באוויר (סתם כי חראם שכדור שעולה איזה שמונה ש"ח יעוף לשמיים)

- סליקאי ארד
אני מעדיף ממש לא לערבב סוגי תחמושת במחסנית.
אם הפחד הוא ממעצור בכדור ראשון, למה שהוא לא יקרה בכדור שני?
בעיות פידינג? נו באמת... לרוב הישראלים יש גלוקים, אם יש לך בעיות פידינג בגלוק, מצבך רע מאוד וכדאי לטפל בבעיה. לגלוק ובכלל לכל אקדח לא צריכות להיות תקלות. רוב רובן של התקלות באקדחים מגיעות מאיזור המחסנית או תחמושת לקוייה. בשום מצב, גלוק או 1911 אסור להתפשר על כמות מסויימת של מעצורים.
וכדור ראשון מאבד קרימפ רק אם משחקים איתו ים יבשה. (מכניסים ומוציאים מהקנה באופן קבוע)
עדיף לא לערבב כדורים ולהיות ממוקצע בירי ולא בידע מה הכדור יכול לעשות.
אם הפחד הוא ממעצור בכדור ראשון, למה שהוא לא יקרה בכדור שני?
בעיות פידינג? נו באמת... לרוב הישראלים יש גלוקים, אם יש לך בעיות פידינג בגלוק, מצבך רע מאוד וכדאי לטפל בבעיה. לגלוק ובכלל לכל אקדח לא צריכות להיות תקלות. רוב רובן של התקלות באקדחים מגיעות מאיזור המחסנית או תחמושת לקוייה. בשום מצב, גלוק או 1911 אסור להתפשר על כמות מסויימת של מעצורים.
וכדור ראשון מאבד קרימפ רק אם משחקים איתו ים יבשה. (מכניסים ומוציאים מהקנה באופן קבוע)
עדיף לא לערבב כדורים ולהיות ממוקצע בירי ולא בידע מה הכדור יכול לעשות.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
אהבתי
לרוב הישראלים יש גלוק,,,
והם נוסעיס במזדה,
ואוכלים חומוס צבר,,
לרוב הישראלים יש גלוק,,,
והם נוסעיס במזדה,
ואוכלים חומוס צבר,,
פחות -לרוב זה יותר,,
אז מה זה חומוס אחלה? בול?
אני הכי אהבתי את המושג "ים-יבשה"...
אני הכי אהבתי את המושג "ים-יבשה"...
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
כן לרוב הישראלים יש גלוק 9ממ וכולם יודעים ואומרים זאת בפה מלא. ישראל נחשבת לארץ ה9ממ אם עדיין אתה לא מודע לזה אז הנה חידוש.
אני ממש לא בקטע של הכללות אלא יותר בקטע של עובדות. רוב הישראלים שמקבלים זכאות לנשק, ילכו לחונות הנשק הקרובה למקום מגוריהם, יכנסו בדלת וישאלו "שלום, יש לכם גלוקים?" "19?" "אמריקאי או אוסטרי?" "איזה דור?" ואני לא חי בארץ כרגע ויודע בוודאות שזה המצב.
וכן יש לזה הסבר,
קודם כל ולפני הכל, גלוק אקדח מעולה והחביב עלי מבין כולם.
עכשיו לסיבה האמיתית (שכולם יודעים אותה יפה מאוד מבלי שאני אכתוב אותה),
כל אחד רוצה שיהיה לו גלוק כ"ד כמו של... הרי כל ישראל מורכבת מיוצאי שייטת מטכ"ל וטייסים, אז אם זה טוב להם זה טוב גם לנו (כניראה).
הרי כל העולם יודע שגלוק 19C זה אקדח פחות טוב מגלוק 19 רגיל ואין בכלל ייצור של ה C בעולם חוץ מה??? נכון ישראל.
הדור 4 USA 19 C הם אקדחים שמיוצרים רק!!!! לישראל ואין אפשרות קניה בארה"ב. ולמה כל הישראלים רוצים 19C (ניראה לי שכבר הסברתי לפני)
אז כן, יש לנו דפוסי חברה, כמו שיש לכולם. להיות פוליטיקלי קורקט זה הרסני מידי בשבילי אני מעדיף טאקטיקלי קורקט.
אני ממש לא בקטע של הכללות אלא יותר בקטע של עובדות. רוב הישראלים שמקבלים זכאות לנשק, ילכו לחונות הנשק הקרובה למקום מגוריהם, יכנסו בדלת וישאלו "שלום, יש לכם גלוקים?" "19?" "אמריקאי או אוסטרי?" "איזה דור?" ואני לא חי בארץ כרגע ויודע בוודאות שזה המצב.
וכן יש לזה הסבר,
קודם כל ולפני הכל, גלוק אקדח מעולה והחביב עלי מבין כולם.
עכשיו לסיבה האמיתית (שכולם יודעים אותה יפה מאוד מבלי שאני אכתוב אותה),
כל אחד רוצה שיהיה לו גלוק כ"ד כמו של... הרי כל ישראל מורכבת מיוצאי שייטת מטכ"ל וטייסים, אז אם זה טוב להם זה טוב גם לנו (כניראה).
הרי כל העולם יודע שגלוק 19C זה אקדח פחות טוב מגלוק 19 רגיל ואין בכלל ייצור של ה C בעולם חוץ מה??? נכון ישראל.
הדור 4 USA 19 C הם אקדחים שמיוצרים רק!!!! לישראל ואין אפשרות קניה בארה"ב. ולמה כל הישראלים רוצים 19C (ניראה לי שכבר הסברתי לפני)
אז כן, יש לנו דפוסי חברה, כמו שיש לכולם. להיות פוליטיקלי קורקט זה הרסני מידי בשבילי אני מעדיף טאקטיקלי קורקט.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
ysd כתב:לגבי סעיפים 2 ו 3
1. ממליץ לך בחום להשרות כדור בשמן או אפילו סתם לרסס אותו ב wd40 ואחרי יומיים לנסות בעצמך את התוצאות במטווח.
אזהרה: אחרי ניסוי כזה אפילו אם האקדח השמיע קול של ירי תוודא הייטב שהקנה שלך לא חסום על ידי קליע שתקוע בתוכו.
2. ניסוי שני: תקח כדור hp ומול חומת מפגע במטווח תטען ותפרוק אותו מספר פעמים. אחר כך בבית תמדוד את האורך הכולל שלו ותשווה אותו לכדורים האחרים.
יש מצב שהקליע שקע קצת פנימה לתוך התרמיל. התופעה הזו קורית יותר ב0.45 מאשר ב-9ממ בגלל קוטר הכדור וזויות הפגיעה ברמפת ההזנה אבל יש מצב שגם ב9ממ זה יקרה.
אזהרה: במקרה והקליע שקע אפילו בקצת אל תירה את הכדור הזה אלא תמסור אותו להשמדה במטווח. קליע שקוע יעלה את הלחץ ויכול לגרום נזק לאקדח וגם לך.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
יש כדורים אטומים, רואים את זה בתחמושת צבאית בד״כ כאשר גם מסביב לפיקה וגם סביב קצה התרמיל יש חומר דומה ללוקטייט בצבע אדום/ ירוק, מי שיפרק קליע מכדור צבאי יוכל לראות חומר אטימה גמיש שחור, התחמושת האזרחית בד״כ לא אטומה והיו מקרים שלא הצלחתי לירות תחמושת ששכבה לילה בשלולית מים.
- סליקאי טיטניום
תחמושת צבאית אטומה אולי למים אבל לא בטוח שאטומה לשמן.
לגבי אותו חומר אטימה גמיש ושחור יש אותו בכל הכדורים.
מי שעסק בטעינה מחדש של תחמושת יודע שלפני מילוי התרמיל באבק שריפה מרססים אותו מבפנים בספריי מיוחד של זפת.
א.
לגבי אותו חומר אטימה גמיש ושחור יש אותו בכל הכדורים.
מי שעסק בטעינה מחדש של תחמושת יודע שלפני מילוי התרמיל באבק שריפה מרססים אותו מבפנים בספריי מיוחד של זפת.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
כל מה ,שביקשת נעשה ונבדק (בדקתי רק עם 9 ממ) עם שמן, שמיועד לשימוש בנשק ולא wd40 ,שלא מתאים לנשק.-כי זה שמן חודר .
הכל ירה ואורך הכדור לא השתנה גם אחרי 50 פריקות אפילו לא ב 0.1 ממ.
באותה הזדמנות נורתה תחמושת שנת 1942 של שמייסר תוצרת גרמניה, שנמצאה במצב מצויין ללא קורוזיה ולא היה אפילו כדור עקר אחד!
אני יודע, שיש סיכוי, שבתחמושת ,שמיעדת לאימונים יכל לקראת דבר, שתיארת אבל אני לא מתייחס לזה כי זאת תחמושת פסולה לשימוש מבצעי.
יש מצבים,שתחמושת, שנחשפה לתנאי קור ולחות ממושכים לא תעבוד .אבל בתנאים נורמליים חשיפה לשימון קל וכמה פריקות לא אמורים לגרום לנזק, שתיארת.
הכל ירה ואורך הכדור לא השתנה גם אחרי 50 פריקות אפילו לא ב 0.1 ממ.
באותה הזדמנות נורתה תחמושת שנת 1942 של שמייסר תוצרת גרמניה, שנמצאה במצב מצויין ללא קורוזיה ולא היה אפילו כדור עקר אחד!
אני יודע, שיש סיכוי, שבתחמושת ,שמיעדת לאימונים יכל לקראת דבר, שתיארת אבל אני לא מתייחס לזה כי זאת תחמושת פסולה לשימוש מבצעי.
יש מצבים,שתחמושת, שנחשפה לתנאי קור ולחות ממושכים לא תעבוד .אבל בתנאים נורמליים חשיפה לשימון קל וכמה פריקות לא אמורים לגרום לנזק, שתיארת.
- סליקאי זהב
אני זוכר לגבי תחמושת קלאצ׳ שההבדל בין תחמושת אטומה ללא היה הטבעת הצבעונית, זה נראה כמו חומר פלסטי ששום נוזל לא יעבור אותו וגם לאחרונה יריתי תחמושת כזו משנות החמישים בלי בעיה.
מן הסתם ככל שהמולקולות קטנות יותר תתאפשר חדירה קלה יותר ולא הייתי מקרב WD40 לאקדח מחשש למגע עם התחמושת, זה לא חומר סיכה והוא לא נותן שום הגנה ושום תועלת לנשק. אם לא מדובר בכלי חלוד שנשלף מסליק כמובן...
מן הסתם ככל שהמולקולות קטנות יותר תתאפשר חדירה קלה יותר ולא הייתי מקרב WD40 לאקדח מחשש למגע עם התחמושת, זה לא חומר סיכה והוא לא נותן שום הגנה ושום תועלת לנשק. אם לא מדובר בכלי חלוד שנשלף מסליק כמובן...
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד