שימוש בהולופוינט ע"מ לכפר על מס' כדורים קטן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שימוש בהולופוינט ע"מ לכפר על מס' כדורים קטן
ידידי היקר.
הויכוח הזה בוודאי אינו אישי.
אם פגעתי בכבודך קבל את התנצלותי.אני כותב מתוך כבוד לכולם גם עם אלה שאני לא מסכים לדעתם כולל במקרה זה אתה.
המשפט שכתבתה בסוף הפריע לי.בדרך כלל אני קורא מה שאתה כותב בכבוד והבנה.
גם אם נאמרו דברים מתוך הציטוטים שהבאתה שלא מצאו חן בעיינך ונראה שלא.
המשפט שלך הביע לפחות לדעתי אחרת בגלל זה התרעמתי.
כאשר כתבתי את מה שכתבתי כוונתי היתה שמותר להגיד כאן גם שטויות.וגם שטויות מוחלטות.ושאני אומר שטויות זאת אומר שאנשים אומרים משהו שהם חושבים שהוא נכון ומותר להם להגיד זאת.ואם לא יגידו ואם לא יתקנו אותם לא ילמדו.יש בתחום הזה הרבה אינפורמציה שגויה.
ואני פה ללמוד וללמד.
וזה נכון בהחלט גם לגבי גם אני אומר דבר שטות ואם מתקנים אותי אזיי הכל בסדר.
אני לא חושב שמה שנכתב כאן ינסר את הענף שנו יושבים עליו.ואם אתה חושב שכן זכותך.
הויכוח הזה בוודאי אינו אישי.
אם פגעתי בכבודך קבל את התנצלותי.אני כותב מתוך כבוד לכולם גם עם אלה שאני לא מסכים לדעתם כולל במקרה זה אתה.
המשפט שכתבתה בסוף הפריע לי.בדרך כלל אני קורא מה שאתה כותב בכבוד והבנה.
גם אם נאמרו דברים מתוך הציטוטים שהבאתה שלא מצאו חן בעיינך ונראה שלא.
המשפט שלך הביע לפחות לדעתי אחרת בגלל זה התרעמתי.
כאשר כתבתי את מה שכתבתי כוונתי היתה שמותר להגיד כאן גם שטויות.וגם שטויות מוחלטות.ושאני אומר שטויות זאת אומר שאנשים אומרים משהו שהם חושבים שהוא נכון ומותר להם להגיד זאת.ואם לא יגידו ואם לא יתקנו אותם לא ילמדו.יש בתחום הזה הרבה אינפורמציה שגויה.
ואני פה ללמוד וללמד.
וזה נכון בהחלט גם לגבי גם אני אומר דבר שטות ואם מתקנים אותי אזיי הכל בסדר.
אני לא חושב שמה שנכתב כאן ינסר את הענף שנו יושבים עליו.ואם אתה חושב שכן זכותך.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ArikB כתב:איתמר
לדעתי לא מתאים ככלי יחיד לדעתו כן והכל בסדר.
הכל טוב
אני מתנצל מראש על האנלוגיה.
אני מבין שאתה לא בדיוק יכול להתחבר לזה..
אבל זה בדיוק כמו שביבי נתניהו לעולם לא יוכל להתחבר ולהבין לליבה של אם חד הורית שצריכה לפרנס משפחה שלמה ממשכורת מינימום.
לפעמים בחיים יש פער בין המצוי לרצוי, וצריך להסתדר עם מה שאתה יכול להרשות לעצמך.
אתה יכול גם וגם ולו יש רק אפשרות אחת.
האילוץ שלו (מהשיקולים שלו) הוא או אקדח פצפון שהוא יכול לשאת, או משהו שנח בכספת.
דרך אגב, גם אני לא הייתי מתנגד שיהיו לי כמה אופציות.
אני הקרבתי נוחות נשיאה ויכולת הסלקה בשביל כח אש משמעותי. לא כל אחד מוכן לקחת את זה על עצמו.
א.
נערך לאחרונה על ידי itamar בתאריך 19 מאי 2016, 13:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:ysd כתב:spy כתב:הלוואי ויכולתי לצחוק איתך. לצערי, התמונות שאני נחשף במטווחים מונעות זאת ממני
לצערי אני לא כל כך צוחק!![]()
את מה, שאתה רואה זה הרוב ,ועדיף ,שלא יתקלו ויצתרכו להפעיל את הנשק שלהם! כי אחרת זה יכל להפוך לפיגוע הרבה יותר חמור!
ואל תתן לעובדות לבלבל אותך.
תראה לי כמה "לא מעורבים" נפגעו מכלי יריה ברישוי פרטי.
לא שאני נגד אימון , אני בעד!
אבל תחשבו טוב איזה "דעת קהל" הודעות כאלו ואחרות יוצרות ולאן זה לוקח את כל נושא רישוי כלי יריה.
לא זאת היתה הכוונה!
זה אומר רק דבר אחד ,שאנשים ,שקיבלו רשיון לשאת נשק והיו כאלה, שנתקלו בערויעם מסויימים והרגישו, ששימוש
בנשק מפחינתם מסכן אחרים הם לא השתמשו בו! כי היו יאנשים אחרים חמושים, שמיומנים באותו איזור. זה אחראיות! היו הרבה מקרים כאלה!
לכל אחד צריך להיות שיקול דעת ואחריות! לא צריך לחפש אקשן בכל מחיר!
- סליקאי זהב
חן ארצי כתב:ysd כתב:לי פעם הסבירו ,שצריך לפני הירי להגיד כל בני ערובה לשכב ואז לרסס!
מי ,שלא נשכב זה בעיה שלו! לא?
לרסס זו שיטה טובה אם יש לך תמ"ק עם מחסנית גדולה. שמעתי שזו הייתה התפיסה של מפתחי הטומי-גאן. אבל שם הייתה מחסנית של 80 כדורים, משהו כזה.
אם תנסה לרסס עם אקדח בלי לכוון, רוב הסיכויים שלא תפגע בשום מטרה. והסיכוי לפגיעות איכותיות (מרכז מטרה, אברים חיוניים) עוד יותר נמוך.
אתה צודק!
אז צריך רשיון לרימון!

- סליקאי זהב
בהרבה פורומים יש חלוקה עם למס ' מחלקות
פורום דעות ודיונים.
פורום טכני.
פורום טכניקת אימונים.
ועוד...
לפני מס' שבועות העלתי מעין מבחן לבדיקת מהירות תגובה, [מופיע בצורה כזו או אחרת בכל פורום נשק]
ההנהלה מחקה אותו בהסבר חמור סבר-" לא קשור לנושא נשק,],
אולי אם היה תת פורום -שעשועים בסליק -היה עובר...
פורום דעות ודיונים.
פורום טכני.
פורום טכניקת אימונים.
ועוד...
לפני מס' שבועות העלתי מעין מבחן לבדיקת מהירות תגובה, [מופיע בצורה כזו או אחרת בכל פורום נשק]
ההנהלה מחקה אותו בהסבר חמור סבר-" לא קשור לנושא נשק,],

פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:בהרבה פורומים יש חלוקה עם למס ' מחלקות
פורום דעות ודיונים.
פורום טכני.
פורום טכניקת אימונים.
ועוד...
ההנהלה מחקה אותו בהסבר חמור סבר-" לא קשור לנושא נשק,], %%$0066
תראה זה אני לא בסדר אבל הבחור ענה מאוד רציני!

- סליקאי זהב
איתמר
האנלוגיה שלך היא לא לעניין.לא נולדתי עם 4 רישיונות ופעם גם לי היה רישיון יחיד.
ובשורה התחתונה אני מסתובב עם אקדח אחד.
אני הבעתי את דעתי וגישתי ושכל אחד יעשה עם זה כרצונו.
לא נראה לי שיש לנו דעה שונה על אקדחי הסאב קומפאקט.
האנלוגיה שלך היא לא לעניין.לא נולדתי עם 4 רישיונות ופעם גם לי היה רישיון יחיד.
ובשורה התחתונה אני מסתובב עם אקדח אחד.
אני הבעתי את דעתי וגישתי ושכל אחד יעשה עם זה כרצונו.
לא נראה לי שיש לנו דעה שונה על אקדחי הסאב קומפאקט.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
utirman כתב:ערב טוב,
אתמול העליתי פוסט על התלבטות שיש לי בין אקדח קומפקט (גלוק 19) לסאב-קופקט (גלוק 43 או שילד). אחד הנושאים הבעייתיים הוא מס' הכדורים במחסנית (15 מול 6-7 בדוגמאות שנתתי). האם אפשר לומר שבמידה ואשתמש ב-HP בסאב-קומפקט אכפר במעט על המחסור בכדורים? איך שאני רואה את זה, 2-3 כדורי HP יכולים להשתוות ל-5-6 כדורים רגילים... (בהנחה והם פוגעים, כן?)
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
תודה
טעות
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
- סליקאי זהב
argra11 כתב:העובדה היא שיש היום בארץ רק כ-100 אלף אזרחים ואנשי כוחות הביטחון חמושים בנשק פרטי
תבדוק בבקשה את ה"עובדה" שאתה מציין כעובדה מוגמרת.
בנוסף , אנשי כוחות הבטחון , חמושים בנשק פרטי?
חיפוש קצר בגוגל : "רישוי כלי יריה מבקר המדינה"
http://www.mevaker.gov.il/he/Reports/Re ... ver-5.docxזה מהווה אחוז זניח מהאוכלוסייה. אם נגדיל את מספרם מבלי לטפל במודעות, הכשרה והדרכה - יהיה כאן פחות טוב.
לפני עשור היו פה 350000 , חובת אימון במקרה הטוב כמו היום , היה בדיוק אותו דבר.
אבל שוב , אל תתן לעובדות לבלבל אותך.TM1:
תחשבו לרגע על מישהו שנכנס לפורומים האלו, לא מבין גדול בנשק ורוצה ללמוד על "תרבות" נושאי הנשק בישראל.
ונגיד חו"ח שמדובר במחוקק או מי שאחראי על התקנות.
הוא רואה "מומחים" וותיקים שכל הזמן מתלוננים על הסכנה בנושאי הנשק. על חוסר המיומנות שלהם, על הפחד מחדירות יתר, על חוסר היעילות של אקדח כזה או אחר ואמירות נוספות שממעיטות בחשיבות נשיאת נשק ומקצינות את הסכנה בנשיאה ... וואלה, אני במקומו סוגר את הברז ...
תמשיכו לנסר את הענף עליו אתם יושבים ..... בהצלחה לכולם.
אני עומד באופן מלא מאחורי מה שכתבתי קודם.
קראתי בעיון את המסמך. הוא נכתב בחוסר מקצועיות היות ולא לוקח בחשבון מספר דברים מהותיים.
1. הוא לא מבדיל בין כמות הרישיונות לבין כמות האנשים. יש בישראל כ-140000 רישיונות. יש אנשים שמחזיקים 2, 3, 4, 7 כלים. לפיכך, מספר האנשים נמוך יותר.
2. בארץ רישיון לרובה אוויר, לרובה אולימפי, לרובה צלפים ולאקדח - זהים. לפיכך לא כל מי שמחזיק רישיון אכן מחזיק נשק שמיועד לנשיאה יום יומית.
אז כן, בארץ יש כ-100 אלף נושאי נשק. לא מכיר מספר מדויק.
לא הבנתי את הבעיה שלך עם האמירה שלי על אנשי כוחות הביטחון שחמושים בנשק פרטי. הם קיימים.
כשהיו 350000 רישיונות המצב היה שונה. לא פחות טוב, שונה. מצד אחד, היו יותר תאונות ונפגעים. בגלל זה ביטלו ב-2005 את החובה הגורפת לאנשי קבע וקצינים להסתובב עם נשק. וכן, היו אירועים, בהם אנשים שנפגעו נפגעו מאש האזרחים הלא מאומנים. דוגמה - פיגוע בדרך יפו בירושלים. אני אחפור קצת ברשת ואמצא את הפרטים המדויקים.
וכן, לפני לא 10, אבל 20+ שנים היו מטווחים שפעלו בערב, היו כדורים ממוחזרים לאימון, הצבא עודד אימון עם אקדח פרטי ואף חייב אותו (טופס 12, למי שמספיק עתיק כדי לזכור), אפשר היה להביא חבר למטווח ולירות איתו, אפשר היה להביא ילד בן 13 ולירןת איתו, הייתה גדנ"ע קליעה... היום אין כלום, אז הרמה הממוצעת ירדה. אני רואה את זה במטווחים ונחרד.
אז לא, אני ממש לא מנסר את הענף, עליו אנו יושבים. אני מנסה להזריק לו חיים חדשים. כי הוא נרקב, יבש ומת. ואם במצב כזה תגדל כמות נושא הנשק, דבר שאני מאוד רוצה, הענף יקרוס. ויקבור את כולנו. ואת זה אני מאוד לא רוצה.
אף אחד לא "נגד אימונים". בפועל רק מעטים מתאמנים. כי זה גוזל זמן. וכסף. ומאמץ. והרוב מעדיפים לנהל דיונים אינטרנטיים עקרים על יתרונות וחסרונות של תחמושות ושמנים וכוונות וקישוטים וגאדג'טים לנשק ומה לא. הכל. במקום להרים את התוחס מהספה ולגשת למטווח. אז אני אמיתי ואני אומר לאותם אנשים: לא. זה לא יעזור לכם. וכדאי שהאנשים יבינו את זה לא בדרך הקשה.
- סליקאי טיטניום
היום באימון IDPA שעשינו בבאר טוביה, נפל לי האסימון כמה זה כלום 6 כדורים במחסנית.
צריך להיות סופר מיומן ועם כושר קליעה מעולה (לא טוב, אלא מעולה) בשביל לנטרל מחבל לכל היותר 6 כדורים.
היום, אני מתקשה לראות את עצמי בוחר בנשק עם 8 כדורים. לדעתי המינימום זה מחסניות של 12.
ועדיין, ההכשרה היא דבר כה חשוב שכל השאר בטל בשישים.
כאשר אתה תחת השמש, לא במקום עם מזגן, ופתאום צריך לזוז קצת, להזיז את האקדח בין כמה מטרות, הכל משתנה. פגיעות טובות במטווח עם מטרות קרטון, לפתאום הופכות לפגיעות סבירות מינוס עם פיזור לא מלהיב.
בקיצור, הדגש שאנשים שמים פה על אימון הוא לא בכדי. אחרי היום, אין לי אלא להמליץ ללכת להתאמן - ולא מול מטרת קרטון נייחת במטווח סגור וממוזג. כל השאר (6, 8, 12, 15, 30 כדורים במחסנית. כן הולופוינט לא הולופוינט...) בטל בשישים.
צריך להיות סופר מיומן ועם כושר קליעה מעולה (לא טוב, אלא מעולה) בשביל לנטרל מחבל לכל היותר 6 כדורים.
היום, אני מתקשה לראות את עצמי בוחר בנשק עם 8 כדורים. לדעתי המינימום זה מחסניות של 12.
כאשר אתה תחת השמש, לא במקום עם מזגן, ופתאום צריך לזוז קצת, להזיז את האקדח בין כמה מטרות, הכל משתנה. פגיעות טובות במטווח עם מטרות קרטון, לפתאום הופכות לפגיעות סבירות מינוס עם פיזור לא מלהיב.
בקיצור, הדגש שאנשים שמים פה על אימון הוא לא בכדי. אחרי היום, אין לי אלא להמליץ ללכת להתאמן - ולא מול מטרת קרטון נייחת במטווח סגור וממוזג. כל השאר (6, 8, 12, 15, 30 כדורים במחסנית. כן הולופוינט לא הולופוינט...) בטל בשישים.
- סליקאי זהב
TsurTriger כתב:היום באימון IDPA שעשינו בבאר טוביה, נפל לי האסימון כמה זה כלום 6 כדורים במחסנית.
לפחות 12?
אתה בטח רוצה, שימות מדלקת ריאות .

- סליקאי זהב
כדי לצייר מגן דוד על החזה שלו צריך לפחות 9 כדורים. לקחתי 3 נוספים למקרה חירום 

- סליקאי זהב
שני הסנטים שלי:
בכדי ליצר כח עצירה צריך קודם כל לשאת אקדח. עם הברירה גלוק 17 עם 15 כדורים בבית או גלוק 26 עם 10 כדורים עלי- התשובה ברורה.
לגבי כח עצירה- כמומחה לבליסטיקה סופית, אני מאמין שיצא לי לראות יותר פצעי ירי מרוב האנשים ביחד (אלפים), אני לא יכול לאמר כלום על כח העצירה כי ראיתי רק את התוצעה הסופית, אבל אנ יכול להעיד שרוב כדורי ה- HP שאני ראיתי שנשארו בגוף לא היו שלמים, רובם לא נפתחו כמו בתמונות של גל בליסטי אבל נמעכו, שינו נורה או התפוררו בגוף.
כן נמצאו קליעים שעברו דרך גוף נפגע בזירות אירוע שהיו מסוג HP
שימוש בכל תחמוזת צריך להתחיל באימון, רצוי רב ככל האפשר עם האקדח והתחמושת אותם אתה נושא בצורה קבוע. מחיר כדורי HP כמו גם העובדה שלא ניתן לירות אותם ברוב המתווחים הסגורים מהווה המשול להגעה לביצועים טובים.
בכדי ליצר כח עצירה צריך קודם כל לשאת אקדח. עם הברירה גלוק 17 עם 15 כדורים בבית או גלוק 26 עם 10 כדורים עלי- התשובה ברורה.
לגבי כח עצירה- כמומחה לבליסטיקה סופית, אני מאמין שיצא לי לראות יותר פצעי ירי מרוב האנשים ביחד (אלפים), אני לא יכול לאמר כלום על כח העצירה כי ראיתי רק את התוצעה הסופית, אבל אנ יכול להעיד שרוב כדורי ה- HP שאני ראיתי שנשארו בגוף לא היו שלמים, רובם לא נפתחו כמו בתמונות של גל בליסטי אבל נמעכו, שינו נורה או התפוררו בגוף.
שימוש בכל תחמוזת צריך להתחיל באימון, רצוי רב ככל האפשר עם האקדח והתחמושת אותם אתה נושא בצורה קבוע. מחיר כדורי HP כמו גם העובדה שלא ניתן לירות אותם ברוב המתווחים הסגורים מהווה המשול להגעה לביצועים טובים.
דוד69 כתב:שני הסנטים שלי:
כן. נכון. המציאות טיפה שונה ממה, שמפרסמים יצרני התחמושת!
הרסת לכמה אנשים את התיאוריה!

ד"ש לגיל הו....
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד