נושאים מחסנית נוספת?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: נושאים מחסנית נוספת?
אם זה היה הבן שלי, הייתי מבקש פגישה עם רוה"מ ומשביע אותו להשאיר אותו שם.
חוץ מזה גם הייתי מאד מתבייש.
פשוט מגעיל אותי מה שנהיה מהחברה שלנו, אנוכיות לשמה, כאלו שלא מדובר בעם שעדיין צריך להילחם על חייו.
ולפני שמישהו יטיף לי - כן, יש לי ילדים, אוטוטו בגיל גיוס.
חוץ מזה גם הייתי מאד מתבייש.
פשוט מגעיל אותי מה שנהיה מהחברה שלנו, אנוכיות לשמה, כאלו שלא מדובר בעם שעדיין צריך להילחם על חייו.
ולפני שמישהו יטיף לי - כן, יש לי ילדים, אוטוטו בגיל גיוס.
- סליקאי טיטניום
argra11 כתב:100%"itamar כתב:argra11 כתב:http://www.childbooks.co.il/httpchildbooks-co-ilwp-adminpost-phppost2073actioneditmessage10/
אחי...
אתה צודק.
זה לא היה הוגן לעשות את זה אלמלא כולנו היינו צריכים לשלם על הבדיחה אומללה הזו בשחרור של 1000 מחבלים עם הרבה דם על הידיים.
והשיחרור של המחבלים האלה, הגביר את התאבון של האירגונים האלה לעוד חטיפות שבעיקבותם שילמו עוד חפים מפשע בחייהם.
א.
היה פוסט מעניין , הערת אגב אחת גרמה לו לסטייה לא נעימה לדעתי.
אפשר , אם כל הכבוד לכולם , לחזור לנושא?
G26 , מחסנית אחת בכלי בלבד .
ביום -יום מחסנית שבכלי בלבד.
מטווחים,מילואים-מחסנית נוספת.
אני מחשיב את עצמי ליורה סביר פלוס ו16 כדירים שבמחסנית אמורים להספיק למצב חרום באיזור לא עוין.
- סליקאי כסף
אכן , היה טוב אם היה לנו פורום דעות ,ו"שיחות סלון"
לא פוליטיקה ,אל אף שאפילו מחירי קוטג',הם נושא פוליטי במחוזותינו,
אולי פעם..
לא פוליטיקה ,אל אף שאפילו מחירי קוטג',הם נושא פוליטי במחוזותינו,
אולי פעם..
פחות -לרוב זה יותר,,
אני חייב להגיב לניר ואיתמר,
צר לי אך אני לא מקבל את דעתכם.
במקרה שלכם, ברור שאתם אנשים בעלי אומץ לב וחיילות למופת, וכנראה רוב רובם של באי הפורום הזה.
אבל אם אני שולח ילד לצבא, שלא בז*%ן שלו, והוא זורק, והצבא מכריח אותו להיות לוחם, מבחינתי הצבא חייב, אבל חייב להחזיר לי אותו בשלום. לא משנה כמה הוא חייל ביזיוני.
זו אחריות הדרג הפיקודי לוודא שאכן החייל מתפקד ומוכן למקרים ותגובות.
והיה והוא לא מתפקד, יש כלא, אבל יש גם מצבה, ואותה לא ניתן להקטין, לכן המפקדים זורקים גם כן, וחגיגה.
במקרה הזה האחריות היא על הדרג הפיקודי, שלא הכין מספיק טוב את החיילים למקרים ותגובות. ועקב מחדל כמו של גלעד, כמה אלופים היו צריכים לעוף, ואז כולם יעמדו בשורה מתוחה.
לפני מספר חודשים מבקר המדינה כתב שהצבא לא לומד מההיסטוריה. אמנם אומרים שזה נחקק בדם, אבל רק על מעט מאד דברים.
אנחנו באמת לא לומדים מההיסטוריה הקרובה. אותם טעויות שביצעו לפני 20 שנה, מבצעים שוב ושוב.
אחד הדברים שהצבא צריך לתת עליו את הדין, הוא איך לגרום ללוחמים אף פעם לא לחלום ותמיד להיות מוכנים.
כל מי שעשה פה עבודה שוחקת יודע ששם קבור הכלב. ומזלנו שלא תופסים אותנו הרבה יותר במערומינו.
עוד דבר שקשה לי איתו בצבא, שיכל להסביר התנהגות כזו, היא האחד על אחד.
סיכוי טוב, שבאחד על אחד, עבור לוחם מצוי, לצד השני יהיה יותר דם בעיניים.
למה רק יחידות מיוחדות עוברות קורס לוטר קרב מגע? למה?
אנחנו מדינה של חולמנים, וההרגשה שאנחנו ברמת הפרט לא מתכוננים למלחמה.
לדעתי זה צריך להשתנות. ניר בעבר הזכיר גדנע לפני הגיוס שהיום אין.
אולי משהו כמו תנועות נוער שמכשירות את החברה לחיילות ללא נשק.
שוב, אל תאשימו את החייל הפשוט. צריך להאשים את המפקדים ואת הדרג הבכיר.
צר לי אך אני לא מקבל את דעתכם.
במקרה שלכם, ברור שאתם אנשים בעלי אומץ לב וחיילות למופת, וכנראה רוב רובם של באי הפורום הזה.
אבל אם אני שולח ילד לצבא, שלא בז*%ן שלו, והוא זורק, והצבא מכריח אותו להיות לוחם, מבחינתי הצבא חייב, אבל חייב להחזיר לי אותו בשלום. לא משנה כמה הוא חייל ביזיוני.
זו אחריות הדרג הפיקודי לוודא שאכן החייל מתפקד ומוכן למקרים ותגובות.
והיה והוא לא מתפקד, יש כלא, אבל יש גם מצבה, ואותה לא ניתן להקטין, לכן המפקדים זורקים גם כן, וחגיגה.
במקרה הזה האחריות היא על הדרג הפיקודי, שלא הכין מספיק טוב את החיילים למקרים ותגובות. ועקב מחדל כמו של גלעד, כמה אלופים היו צריכים לעוף, ואז כולם יעמדו בשורה מתוחה.
לפני מספר חודשים מבקר המדינה כתב שהצבא לא לומד מההיסטוריה. אמנם אומרים שזה נחקק בדם, אבל רק על מעט מאד דברים.
אנחנו באמת לא לומדים מההיסטוריה הקרובה. אותם טעויות שביצעו לפני 20 שנה, מבצעים שוב ושוב.
אחד הדברים שהצבא צריך לתת עליו את הדין, הוא איך לגרום ללוחמים אף פעם לא לחלום ותמיד להיות מוכנים.
כל מי שעשה פה עבודה שוחקת יודע ששם קבור הכלב. ומזלנו שלא תופסים אותנו הרבה יותר במערומינו.
עוד דבר שקשה לי איתו בצבא, שיכל להסביר התנהגות כזו, היא האחד על אחד.
סיכוי טוב, שבאחד על אחד, עבור לוחם מצוי, לצד השני יהיה יותר דם בעיניים.
אנחנו מדינה של חולמנים, וההרגשה שאנחנו ברמת הפרט לא מתכוננים למלחמה.
לדעתי זה צריך להשתנות. ניר בעבר הזכיר גדנע לפני הגיוס שהיום אין.
אולי משהו כמו תנועות נוער שמכשירות את החברה לחיילות ללא נשק.
GA1 כתב:Carver, שתי מחסניות בכיס לא כולל את זו שבנשק נכון ...? רק לוודא...
האם הן בתוך נרתיק כלשהוא?
אגב, SnagMag נראה מוצר שמתפקד מצוין אבל פוגע בהסלקה לטעמי.
זה בולט יותר מקליפסים של נרתיק על החגורה, כי זה לא שייך. ואולי אני פשוט מודע מדי לכלי נשק ולכן אני רואה את זה.
כן 2 מחסניות בכיס. תפרתי להם פונדה מג'ינס שעובדת מצוין עד כה.
גם לי סנגמג נראה בעייתי להסלקה.
אם כבר מדברים על SNAGMAG
לא היה איכפת לי לנסות אחד
אבל הם לא ממש יודעים מה זה BUL M5
וכשניסיתי להייעץ איתם לגבי איזה דגם מתאים לי
המליצו לי לשלוח אליהם את המחסניות כך שיתאימו אחד בשבילי
אחלה שירות אבל לא ממש מתאים למישהו מחוץ לארה"ב..
בקיצור - מישהו יודע לאיזה דגם מקבילות המחסניות של
M5 - דאבל סטאק - 9 ממ,
יש לי מחסניות של 12 ו18 כדורים
תודה
לא היה איכפת לי לנסות אחד
אבל הם לא ממש יודעים מה זה BUL M5
וכשניסיתי להייעץ איתם לגבי איזה דגם מתאים לי
המליצו לי לשלוח אליהם את המחסניות כך שיתאימו אחד בשבילי
אחלה שירות אבל לא ממש מתאים למישהו מחוץ לארה"ב..
בקיצור - מישהו יודע לאיזה דגם מקבילות המחסניות של
M5 - דאבל סטאק - 9 ממ,
יש לי מחסניות של 12 ו18 כדורים
תודה
M5 ULTRA
- סליקאי ארד
SNAGMAG זה אחלה מוצר והוא לא פוגע בהסלקה, אף אחד לא יכול לדעת שזה מחסנית. זה נראה כמו מפתחות או נרתיק לפלאפון..במקרה הכי גרוע יחשבו שזה סכין.
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
זיו, להערכתי Para Ordnance P12-45.
למרות ההבדל בקליבר המידות החיצוניות אמורות להיות דומות. (טריגר אני צודק?)
למרות ההבדל בקליבר המידות החיצוניות אמורות להיות דומות. (טריגר אני צודק?)
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
carver כתב:אני חייב להגיב לניר ואיתמר,
למה רק יחידות עוברות מה שהן עוברות?
1. כי הן יחידות מיוחדות
2. כי הם עושים שירות סדיר של 4 שנים פלוס שמאפשר להם הכשרה כמו שצריך (אם כי לא מספקת יחסית לצבאות אחרים בעולם)
3. כי במהלך שירות סדיר שעכשיו יעמוד על פחות מ-3 שנים הצבא צריך להכשיר ילד לכדי לוחם שצריך לתפקד בקרב.
נכון המערכת אשמה והמערכת לא לומדת.
מצד שני אתה צריך לצפות מכל חייל בצבא לקצת תושיה ויוזמה כדי להציל את החיים שלו עצמו. שיהיה הכי זרקן.
כל מה שנדרש משליט היה בסך הכל להגיף את הפתחים של הטנק ולחכות לכוחות שלנו שיגיעו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מבלי קשר להכשרה כזו או אחרת , הצוות של הטנק היה בכוננות עם שחר ושבר שמירה (ישנו וכך הופתעו… ) החייל ה"חטוף" היה בתוך הטנק עם טונות של תחמושת ועם אפשרות להפעיל מקלע מתוך הטנק .
מסיבה שלא ברורה הוא בחר להיכנע ולא להילחם .
ההחלטה של המט"ק לפרוק מהטנק שלא נפגע במתקפה חשפה את הצוות למתקפה המתוכננת.
אם דבר מדבריי לא מדוייק אשמח אם ייתקנו אותי החברים.
מסיבה שלא ברורה הוא בחר להיכנע ולא להילחם .
ההחלטה של המט"ק לפרוק מהטנק שלא נפגע במתקפה חשפה את הצוות למתקפה המתוכננת.
אם דבר מדבריי לא מדוייק אשמח אם ייתקנו אותי החברים.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
חוסר התגובה של גלעד נבע מכשל סדרתי ומתמשך בהכשרה שלו. הוא הודה בזה מרצונו, ולזכותו יאמר שהוא לא ניסה לייפות את הדברים בתחקיר שנערך לאחר שחרורו.
הוא טען שמאז ומעולם זלזל בהכשרה (שאומנם בסיסית ביותר כמו שהוזכר, אבל תספיק לחייל שייקח אותה ברצינות), לא הקשיב בתדריכים, וסמך שתמיד המפקד יהיה שם כדי לומר לו מה לעשות.
כך קרה שגלעד לא ידע על כוחות אחרים שפרושים בשטח, מיקומם והאו"קים שלהם ברשת הקשר. ה"זריקה שלו" לאורך ההכשרה, הביאה אותו למצב של אפס רוח לחימה, והוא קפא לחלוטין באירוע הנ"ל.
הטנק שלהם (מרכבה סימן 3), נפגע מטיל נ"ט קצר טווח. הטיל דגדג את הטנק, לא מספיק כדי לגרום לו נזק רציני, אבל הספיק כדי להפעיל את מערכת הכיבוי האוטומטית של הטנק. המערכת הזו משחררת גז לא לא רעיל, אבל לא ממש כיף להישאר איתו.
התרגולת מורה לפרוק החוצה, אבל אדם נורמאלי, מבין שהתרגולת פתוחה לפרשנות, ומשתנה יחד עם המציאות... המט"ק לא השכיל להבין זאת, ופרק מהטנק יחד עם הנהג. (הטען והנהג התחלפו בתאים) מחדל אדיר נוסף היה העובדה ששניהם פרקו בלי הנשקים האישיים שלהם (הוכחה נוספת לכוחם של הרגלים גרועים... רלוונטי גם לנו כנושאי נשק באזרחות...) שניהם נהרגו.
בשלב הזה גלעד היה בתוך הטנק, כשהטען בתא הנהג מעורפל בגלל גז הכיבוי שהתרכז בחלקו הנמוך של הטנק.
גלעד כבר היה מודע לנוכחותם של המחבלים, וכתותחן של הטנק, שלל כלי הנשק של הטנק עמדו לרשותו. הוא בחר שלא לפעול.
המחבלים זרקו רימוני רסס, מה שמרמז שלא הייתה להם כוונה לבצע חטיפה. זו הייתה אמורה להיות פעולת פגע וברח. גלעד הגיש את עצמו על מגש של כסף.
לתותחן יש מקלע מא"ג שכפוף אליו, וניתן להפעלה מתוך הטנק. הוא לא השתמש בו, למרות שהטנק היה במצב היכון לירי. (כלים טעונים)
גלעד עלה לכיפת המפקד בלי נשקו האישי, כשבמרחק כמה עשרות סנטימטרים מימנו, ניצב מא"ג המפקד, משורשר ומוכן לירי. גלעד לא חש צורך להשתמש גם בו.
בשלב זה, אחד המחבלים היה בתהליך טיפוס על הטנק, כשרובה הקלאצ'ניקוב תלוי מאחוריו. מצב פגיע לחלוטין. תגובתו של גלעד הייתה הרמת ידיים וקריאה "אל תירה!"
המחבלים כבר הבינו מה יש מולם, והחלו לפעול בהתאם. גלעד שיתף פעולה לחלוטין. גם בתנועה לכיוון הגדר, גלעד רץ יחד עם המחבלים לאורך כל הדרך. כשהגיע לגדר, הפריע לו השכפ"ץ לעבור. הוא הסיר אותו כדי להקל על המעבר. הוא לא בזבז אפילו שנייה, בלי לדעת שכוח צה"לי נוסף נמצא במרחק דקות ויש אומרים אפילו שניות מהאירוע.
זה האירוע כפי שאני מכיר אותו. למיטב ידיעתי, הפרטים מדויקים. אם למישהו יש תיקונים מוסמכים, אשמח לשמוע אותם...
הוא טען שמאז ומעולם זלזל בהכשרה (שאומנם בסיסית ביותר כמו שהוזכר, אבל תספיק לחייל שייקח אותה ברצינות), לא הקשיב בתדריכים, וסמך שתמיד המפקד יהיה שם כדי לומר לו מה לעשות.
כך קרה שגלעד לא ידע על כוחות אחרים שפרושים בשטח, מיקומם והאו"קים שלהם ברשת הקשר. ה"זריקה שלו" לאורך ההכשרה, הביאה אותו למצב של אפס רוח לחימה, והוא קפא לחלוטין באירוע הנ"ל.
הטנק שלהם (מרכבה סימן 3), נפגע מטיל נ"ט קצר טווח. הטיל דגדג את הטנק, לא מספיק כדי לגרום לו נזק רציני, אבל הספיק כדי להפעיל את מערכת הכיבוי האוטומטית של הטנק. המערכת הזו משחררת גז לא לא רעיל, אבל לא ממש כיף להישאר איתו.
התרגולת מורה לפרוק החוצה, אבל אדם נורמאלי, מבין שהתרגולת פתוחה לפרשנות, ומשתנה יחד עם המציאות... המט"ק לא השכיל להבין זאת, ופרק מהטנק יחד עם הנהג. (הטען והנהג התחלפו בתאים) מחדל אדיר נוסף היה העובדה ששניהם פרקו בלי הנשקים האישיים שלהם (הוכחה נוספת לכוחם של הרגלים גרועים... רלוונטי גם לנו כנושאי נשק באזרחות...) שניהם נהרגו.
בשלב הזה גלעד היה בתוך הטנק, כשהטען בתא הנהג מעורפל בגלל גז הכיבוי שהתרכז בחלקו הנמוך של הטנק.
גלעד כבר היה מודע לנוכחותם של המחבלים, וכתותחן של הטנק, שלל כלי הנשק של הטנק עמדו לרשותו. הוא בחר שלא לפעול.
המחבלים זרקו רימוני רסס, מה שמרמז שלא הייתה להם כוונה לבצע חטיפה. זו הייתה אמורה להיות פעולת פגע וברח. גלעד הגיש את עצמו על מגש של כסף.
לתותחן יש מקלע מא"ג שכפוף אליו, וניתן להפעלה מתוך הטנק. הוא לא השתמש בו, למרות שהטנק היה במצב היכון לירי. (כלים טעונים)
גלעד עלה לכיפת המפקד בלי נשקו האישי, כשבמרחק כמה עשרות סנטימטרים מימנו, ניצב מא"ג המפקד, משורשר ומוכן לירי. גלעד לא חש צורך להשתמש גם בו.
בשלב זה, אחד המחבלים היה בתהליך טיפוס על הטנק, כשרובה הקלאצ'ניקוב תלוי מאחוריו. מצב פגיע לחלוטין. תגובתו של גלעד הייתה הרמת ידיים וקריאה "אל תירה!"
המחבלים כבר הבינו מה יש מולם, והחלו לפעול בהתאם. גלעד שיתף פעולה לחלוטין. גם בתנועה לכיוון הגדר, גלעד רץ יחד עם המחבלים לאורך כל הדרך. כשהגיע לגדר, הפריע לו השכפ"ץ לעבור. הוא הסיר אותו כדי להקל על המעבר. הוא לא בזבז אפילו שנייה, בלי לדעת שכוח צה"לי נוסף נמצא במרחק דקות ויש אומרים אפילו שניות מהאירוע.
זה האירוע כפי שאני מכיר אותו. למיטב ידיעתי, הפרטים מדויקים. אם למישהו יש תיקונים מוסמכים, אשמח לשמוע אותם...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Digo כתב:הוא טען שמאז ומעולם זלזל בהכשרה (שאומנם בסיסית ביותר כמו שהוזכר, אבל תספיק לחייל שייקח אותה ברצינות)
גלעד הגיש את עצמו על מגש של כסף.
המחבלים כבר הבינו מה יש מולם, והחלו לפעול בהתאם. גלעד שיתף פעולה לחלוטין. גם בתנועה לכיוון הגדר, גלעד רץ יחד עם המחבלים לאורך כל הדרך. כשהגיע לגדר, הפריע לו השכפ"ץ לעבור. הוא הסיר אותו כדי להקל על המעבר.
התאור תואם ב 100% את מה שצולם על ידי התצפיות.
אני לא אומר שלא היה צריך לשחרר אותו.
מצ'וקמק או לא בכל זאת המדינה שמה אותו שם מכח חוק שירות חובה ולא מרצונו החופשי.
מצד שני אני חושב שהיה צריך לחסוך את כל הפסטיבל הזה.
הוא היה צריך לעמוד למשפט צבאי, הורדה בדרגה ועונש מסוים גם אם סמלי ביותר.
שבויי מלחמת יום כיפור קיבלו מהמדינה יחס פושר ביותר והם באמת נכנעו כי לא הייתה להם ברירה אחרת.
אסור שכזה מקרה יהפוך להיות נורמה התנהגותית בצבא בדיוק כמו שאסור שהמקרה של החייל היורה במחבל מנוטרל יהפוך לנורמה. טוב שהצבא והמדינה יציבו גבולות ברורים למקרים כאלה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
זה מתחקיר שפורסם ע"י בן כספית,
המפקד היה קצין ולא מט"ק, מה שמעורר יותר תהיות לגבי שבירת הכוננות ועוד על רקע התרעה קונקרטית. בכל מקרה שילם כאמור בחייו.
להגיף את הטנק - צריך לטפס החוצה, אם אכן פעלה הספקטרוניקס לפני כן, אז זה קצת בעייתי.
תותחנים לא יודעים להפעיל מאג, לא ברור לי אם המקביל או אפילו צידוד הצריח פעל באותו זמן, אחרת למה לא צודד כדי לחלץ את הנהג (טען)שהיה לכוד בתא סהכ להסיט ג׳וייסטיק שנמצא מולו.
אפשר גם לזרוק החוצה רימוני רסס, להפעיל זרחן מיידי, אלו לא תרגולות של תותחן אלא של טען ומפקד.
איש צוות שאין לו מושג לגבי הגזרה, התדריך ומיקומי כוחות - שכיח מאד.
ברקע גם העובדה שלא היו במארב חודר ולא חשבו כנראה שהמחבלים נמצאים לידם, אולי חשבו שנפגעו מירי מתוך הרצועה.
אני לא מקבל באופן אוטומטי את כל מה שכספית מפרסם.
אבל בכל מקרה, לא התנהג כמו שמצופה מחייל גם לתפיסתו, ציפה כנראה גם לעונש, לא הייתי מזלזל בהכשרה של איש צוות טנק שסיים מסלול ונמצא בגדוד, אלו חברה די מקצועיים, זורקים או לא, יודעים להפעיל נשק אישי, אמורים ומחונכים לשאת אותו עליהם כשנוטשים.
כשלהציל חייל הופך להיות הדבר הכי חשוב, מעל המשימות ומעל הכל, אנחנו בהחלט בבעיה.
המפקד היה קצין ולא מט"ק, מה שמעורר יותר תהיות לגבי שבירת הכוננות ועוד על רקע התרעה קונקרטית. בכל מקרה שילם כאמור בחייו.
להגיף את הטנק - צריך לטפס החוצה, אם אכן פעלה הספקטרוניקס לפני כן, אז זה קצת בעייתי.
תותחנים לא יודעים להפעיל מאג, לא ברור לי אם המקביל או אפילו צידוד הצריח פעל באותו זמן, אחרת למה לא צודד כדי לחלץ את הנהג (טען)שהיה לכוד בתא סהכ להסיט ג׳וייסטיק שנמצא מולו.
אפשר גם לזרוק החוצה רימוני רסס, להפעיל זרחן מיידי, אלו לא תרגולות של תותחן אלא של טען ומפקד.
איש צוות שאין לו מושג לגבי הגזרה, התדריך ומיקומי כוחות - שכיח מאד.
ברקע גם העובדה שלא היו במארב חודר ולא חשבו כנראה שהמחבלים נמצאים לידם, אולי חשבו שנפגעו מירי מתוך הרצועה.
אני לא מקבל באופן אוטומטי את כל מה שכספית מפרסם.
אבל בכל מקרה, לא התנהג כמו שמצופה מחייל גם לתפיסתו, ציפה כנראה גם לעונש, לא הייתי מזלזל בהכשרה של איש צוות טנק שסיים מסלול ונמצא בגדוד, אלו חברה די מקצועיים, זורקים או לא, יודעים להפעיל נשק אישי, אמורים ומחונכים לשאת אותו עליהם כשנוטשים.
כשלהציל חייל הופך להיות הדבר הכי חשוב, מעל המשימות ומעל הכל, אנחנו בהחלט בבעיה.
- סליקאי טיטניום
רוצה לציין, שמרבית האזרחים בעלי הנשק הפרטי, פחות לוחמים מגלעד שליט, או בכלל לא. לא יודע מה לגבי כל המשתתפים בדיון כאן.
אני באופן אישי, לפני שאני נכנס לסרטים על מספר המחסניות והכובע זיהוי שאקח איתי לבית קפה ... רק מקווה שלא איהרג לפני שאספיק בכלל להבין מה קרה, אם חו"ח אקלע (שוב) לאירוע טרור.
אני באופן אישי, לפני שאני נכנס לסרטים על מספר המחסניות והכובע זיהוי שאקח איתי לבית קפה ... רק מקווה שלא איהרג לפני שאספיק בכלל להבין מה קרה, אם חו"ח אקלע (שוב) לאירוע טרור.
- סליקאי טיטניום
כתותחן במרכבה סימן 4, הרשה לי לחלוק.
תותחן מאומן להכיר את שאר התפקידים בטנק, ולהחליף אנשי צוות פגועים בשעת הצורך כולל את המפקד עצמו.
רמת השליטה שלו במקצועות האחרים לא מושלמת, ותלויה מאוד בחתירה לידע של החייל עצמו, אבל בהחלט לא ניתן לומר שהוא לא יודע.
תותחן אמור להכיר את המא"ג בצורה מספקת בהחלט.
הטנק פעל, וההוכחה לכך, היא העובדה שלאחר האירוע, חימושניק פינה את הטנק בנסיעה.
כל שאר הפעולות שאתה מתאר, בהחלט יכלו להתבצע ע"י חייל עם קצת יותר רוח לחימה. עשן מיידי, צידוד וכו', כל הדברים הללו דורשים חשיבה באירוע עצמו, משהו שלדעתי לא ממש קרה שם...
תותחן מאומן להכיר את שאר התפקידים בטנק, ולהחליף אנשי צוות פגועים בשעת הצורך כולל את המפקד עצמו.
רמת השליטה שלו במקצועות האחרים לא מושלמת, ותלויה מאוד בחתירה לידע של החייל עצמו, אבל בהחלט לא ניתן לומר שהוא לא יודע.
תותחן אמור להכיר את המא"ג בצורה מספקת בהחלט.
הטנק פעל, וההוכחה לכך, היא העובדה שלאחר האירוע, חימושניק פינה את הטנק בנסיעה.
כל שאר הפעולות שאתה מתאר, בהחלט יכלו להתבצע ע"י חייל עם קצת יותר רוח לחימה. עשן מיידי, צידוד וכו', כל הדברים הללו דורשים חשיבה באירוע עצמו, משהו שלדעתי לא ממש קרה שם...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד