עוד דיון ארוך על מדיניות בט״פ ופעילות העמותה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: ביטול רשיונות תוקף הוראות מעבר
למען האמת, אני כבר לא מאמין בכל מיני בג"צים ושמ"גצים בנושא נשק. למה? כי אנחנו לא ב-1986, אלא ב-2017.
נשק זה פויה, נשק זה מיותר ומסוכן, נשק זה רצח נשים, נשק זה אנשים חמומי מוח בקרב יריות בתור לכספוחור ובריב על חנייה בתיל-עוויף.
זה מה שחלק גדול מהציבור חושב. תצאו רגע מהראש של חברי הסליק, ירי מעשי, IDPA וקבוצות נשק בפייסוש. דברו עם אנשים "רגילים", תשמעו מה הם חושבים.
אנחנו את הקרב הזה כבר הפסדנו. אם נתחיל עכשיו עם תהליכים התקפיים - נפסיד את המלחמה.
מה צריך? לדעתי, משהו אחר.
1. מיצוב ומיתוג של נושא נשק ישראלי כאדם שקול, אחראי, שומר חוק.
2. בניית האפשרויות להתאמן בצורה נורמלית ולא מתוקף תקנות שקר כלשהו.
3. פעילות יחידתני - השפעה על אנשים "אחד על אחד", הסברה, ניפוץ מיתוסים, מלחמה בשקרים.
4. ביוע לכל אלה שזקוקים לפעילות משפטית בנושא כפרט ולא כציבור, שם יש סיכוי יפה להצלחה.
כל זה בונה תשתית שתחזק את קהילת נושאי הנשק בישראל. וכשהקהילה תתחזק דיו - הו, זה הזמן לפעילות התקפית.
תגישו בג"צ עכשיו, תרעו איך תוך 2 דקות התרנגולות מהאקדח על שולחן האקדח מביאות לכם מומחים ועוכרי דין בתשלום ממון רב (שאין לנו) וישכנעו את הציבור והשופטים בקמפיין מקצועי וארגסיבי שאנחנו אנשים מסוכנים וחמומי מוח, חברים קרובים של אלט-רייט בארה"ב ובכלל גזענים חשוכים. לתימוכין באמירות אלה הן תביאנה את הציטוטים והפוסטים של חברי הקהילה בפייסוש וכאן. ואז הדבר הקרוב ביותר לנשק שנראה זה אקדח סיכות.
נשק זה פויה, נשק זה מיותר ומסוכן, נשק זה רצח נשים, נשק זה אנשים חמומי מוח בקרב יריות בתור לכספוחור ובריב על חנייה בתיל-עוויף.
זה מה שחלק גדול מהציבור חושב. תצאו רגע מהראש של חברי הסליק, ירי מעשי, IDPA וקבוצות נשק בפייסוש. דברו עם אנשים "רגילים", תשמעו מה הם חושבים.
אנחנו את הקרב הזה כבר הפסדנו. אם נתחיל עכשיו עם תהליכים התקפיים - נפסיד את המלחמה.
מה צריך? לדעתי, משהו אחר.
1. מיצוב ומיתוג של נושא נשק ישראלי כאדם שקול, אחראי, שומר חוק.
2. בניית האפשרויות להתאמן בצורה נורמלית ולא מתוקף תקנות שקר כלשהו.
3. פעילות יחידתני - השפעה על אנשים "אחד על אחד", הסברה, ניפוץ מיתוסים, מלחמה בשקרים.
4. ביוע לכל אלה שזקוקים לפעילות משפטית בנושא כפרט ולא כציבור, שם יש סיכוי יפה להצלחה.
כל זה בונה תשתית שתחזק את קהילת נושאי הנשק בישראל. וכשהקהילה תתחזק דיו - הו, זה הזמן לפעילות התקפית.
תגישו בג"צ עכשיו, תרעו איך תוך 2 דקות התרנגולות מהאקדח על שולחן האקדח מביאות לכם מומחים ועוכרי דין בתשלום ממון רב (שאין לנו) וישכנעו את הציבור והשופטים בקמפיין מקצועי וארגסיבי שאנחנו אנשים מסוכנים וחמומי מוח, חברים קרובים של אלט-רייט בארה"ב ובכלל גזענים חשוכים. לתימוכין באמירות אלה הן תביאנה את הציטוטים והפוסטים של חברי הקהילה בפייסוש וכאן. ואז הדבר הקרוב ביותר לנשק שנראה זה אקדח סיכות.
- סליקאי טיטניום
SPY
אני בהחלט מסכים עם דעתך.
בא נתחיל עם החזרת המצב שחיילים יוצאים הביתה עם נשק.
אי אפשר יהיה למצב אותם כחמומי מח ומסוכנים.
סה"כ הם טובי בנינו.
שיהיה נשק צבאי במרחב הציבורי.
אז יהיה קשה לטעון כנגד נשק גם לאזרחים.
שנית לקדם חוק."ביתי הוא מבצרי"
המצב היום אבסורדי.
האוירה ברחוב היום לצערנו מתאימה לזה עם גל הפיגועים ושר אוהד.
שים לב.אותם קבוצות שמתנגדות לנשק.לא הלכו לבג"ץ כנגד הנפקת רישיונות לאזרחים.
כנראה שגם להם ברור שאי אפשר לשלול את זכות ההגנה מהאזרח.
אני בהחלט מסכים עם דעתך.
בא נתחיל עם החזרת המצב שחיילים יוצאים הביתה עם נשק.
אי אפשר יהיה למצב אותם כחמומי מח ומסוכנים.
סה"כ הם טובי בנינו.
שיהיה נשק צבאי במרחב הציבורי.
אז יהיה קשה לטעון כנגד נשק גם לאזרחים.
שנית לקדם חוק."ביתי הוא מבצרי"
המצב היום אבסורדי.
האוירה ברחוב היום לצערנו מתאימה לזה עם גל הפיגועים ושר אוהד.
שים לב.אותם קבוצות שמתנגדות לנשק.לא הלכו לבג"ץ כנגד הנפקת רישיונות לאזרחים.
כנראה שגם להם ברור שאי אפשר לשלול את זכות ההגנה מהאזרח.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ביתי הוא מבצרי קיים כבר בתיקון 98, רק שכמקובל במחוזותינו מוסיפים סייגים והתפלפלויות בשפה שכל שופט יכול לפסוק מה שהוא רוצה ... ״המעשה לא היה סביר בנסיבות העניין ״
- סליקאי טיטניום
המלצה שלי , קצת לקרוא ולהפנים:
1. אני לא חי בעולם מקביל , אני חי בארצנו הקטנטונת ולכן אני לא מאמין שאפשר לבטל את שיטת התבחינים אלה רק לשפר\לשנות אותה לטובת העניין. נא לקרוא את מסקנות וועדת כהן שממנה נגזר החוק ולהתאימו למצב היום.
https://www.gov.il/he/Departments/Gener ... ee_reports
https://www.gov.il/blobFolder/generalpa ... t_1992.pdf
2. שינוי שיטת התבחינים לכיוון של(ההודעה שלי בעמוד זה) :
viewtopic.php?f=1&t=20254&start=15
3. ההודעה של העמותה באתר שלה על שיחה וסיכומים מול הרצל קבלו שלא עומדים במבחן המציאות:
http://www.legalweapon.org.il/about_com ... 7%9C%D7%95
4. מצויין בהודעות קודמות כמה פעמים שיש בידי העמותה וכמה אנשים נוספים מסמך רישמי של הבט"פ שבו מצויין במפורש ש"מתוקף הוראת מעבר" הינו תבחין לכל דבר ועניין ,ביקשתי שהעמותה תפרסם מסמך זה -> ועד היום לא הצלחתי להניח את ידי על מסמך זה.
(מבלי לראות מסמך זה במו עיני אני מאמין שמדובר במסמך שרק מנציח את מצב העבר (חידוש ללא שאלות לבעלי תבחין "משמר") אבל מאשר ש"מתוקף הוראת מעבר" הינה כשמה כן היא , הוראת מעבר בלבד וכמו שנאמר ע"י הרצל קבלו עצמו במפגש , הוראת מעבר הינה מנגנון!.)
ראה הודעה של Everest בדף זה:
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic ... &start=105
בכלל , בפוסט זה יש הרבה הערות\הארות מענינות של חברי העמותה , כגון:
ציטוט שלי מהפוסט הנ"ל:
דעה אישית:
1.לא רוצה לשפוך את המים עם התינוק , אין ברצוני להתנגח נגד העמותה , אין לי עמותה אחרת ולדעתי גם לא תהיה לעולם ואני מעריך את פועלה גם אם אני לא מסכים עם רוח הדברים.
2.יש לשנות מבפנים , עמותה שפונה לקהל הרחב , למחזיקי כלי יריה בכספת , לוחמי נ"מ , יורה "ספורטיבי" , חובב כלי יריה , פטריוט ישראלי מצוי , לוחם שייטת XYZ ועוד. (הסיבה לשמה אני מחזיק כלי יריה לא צריך לעניין אף אחד , אם אני עומד בתבחין ואני עומד בדרישות קורס בטיחות (קורס בטיחות ,לא "הכשרה") , זכאי לקבל רישיון)
3.אין מתפקיד העמותה להלחם ולהמליץ על "רמת ההכשרה" , מתפקידה לחנך ל"רמת בטיחות" של נושא כלי היריה ולהרחיב את שיטת התבחינים (כאמור , אני לא מאמין שאפשר לבטל שיטה זו) ובשאיפה לייצג את כולם!
4.ועדת כהן צריכה ואמורה להיות ה" תנ"ך " שלנו (לדעתי) בהתאמה למצב כיום (יש מצע בסיסי שלי באחד הפוסטים כאמור).
חוזר לאכול גזר.....
1. אני לא חי בעולם מקביל , אני חי בארצנו הקטנטונת ולכן אני לא מאמין שאפשר לבטל את שיטת התבחינים אלה רק לשפר\לשנות אותה לטובת העניין. נא לקרוא את מסקנות וועדת כהן שממנה נגזר החוק ולהתאימו למצב היום.
https://www.gov.il/he/Departments/Gener ... ee_reports
https://www.gov.il/blobFolder/generalpa ... t_1992.pdf
2. שינוי שיטת התבחינים לכיוון של(ההודעה שלי בעמוד זה) :
viewtopic.php?f=1&t=20254&start=15
3. ההודעה של העמותה באתר שלה על שיחה וסיכומים מול הרצל קבלו שלא עומדים במבחן המציאות:
http://www.legalweapon.org.il/about_com ... 7%9C%D7%95
4. מצויין בהודעות קודמות כמה פעמים שיש בידי העמותה וכמה אנשים נוספים מסמך רישמי של הבט"פ שבו מצויין במפורש ש"מתוקף הוראת מעבר" הינו תבחין לכל דבר ועניין ,ביקשתי שהעמותה תפרסם מסמך זה -> ועד היום לא הצלחתי להניח את ידי על מסמך זה.
(מבלי לראות מסמך זה במו עיני אני מאמין שמדובר במסמך שרק מנציח את מצב העבר (חידוש ללא שאלות לבעלי תבחין "משמר") אבל מאשר ש"מתוקף הוראת מעבר" הינה כשמה כן היא , הוראת מעבר בלבד וכמו שנאמר ע"י הרצל קבלו עצמו במפגש , הוראת מעבר הינה מנגנון!.)
ראה הודעה של Everest בדף זה:
בכלל , בפוסט זה יש הרבה הערות\הארות מענינות של חברי העמותה , כגון:
ramdishon כתב:...
והערה נוספת: ביטול שיטת התבחינים היתה הנושא הראשון בפגישה עם הרצל קבלו. מתגובתו הבנו שמאבק על נקודה זו פשוט חסר תקוה לחלוטין, ולכן נשאיר אותה לעתיד הרחוק יותר.....
ציטוט שלי מהפוסט הנ"ל:
argra11 כתב:אלדר כתב:העמותה לעולם לא תמכה וגם לא יכלה לתמוך בביטול תבחין משמר כבר משום שהוקמה לאחר הביטול, בעקבות הביטול, ועל מנת להלחם בו. וכאן העמותה הצליחה, תבחין משמר הוחזר בהדרגה אם כי בשם אחר....
1. נכון שהעמותה הוקמה (למיטב זכרוני) לאחר הביטול, בעקבות הביטול, ועל מנת להלחם בו , אבל לאחר ההקמה החליטה (על דעת עצמה) ליצג ולדחוף לסדר יום שונה (רישיון לכל אזרח שעבר הכשרה " על פי סילבוס של העמותה" (או משהו בסגנון).
2. תבחין משמר לא הוחזר , בשום צורה שהיא. תראה לי מקרה אחד של משהו שעבר 10 שנים מיום קבלת הרשיון בתבחין שהוא לא משמר\אחר שעבר ל"מתוקף הוראת מעבר" , חמור מכך (העקבות דוח מבקר המדינה) הם מנסים להחזיר את הגלגל לאחור ואני נתקל ביותר ויותר אנשים שהיו כבר בתבחין משמר ואם הם עומדים בתבחין קיים מחזירים אותם לתבחין (היית בישוב זכאי , אתה עדין מתגורר בישוב זכאי , יאללה , חזרה לתבחין "ישוב זכאי")....
דעה אישית:
1.לא רוצה לשפוך את המים עם התינוק , אין ברצוני להתנגח נגד העמותה , אין לי עמותה אחרת ולדעתי גם לא תהיה לעולם ואני מעריך את פועלה גם אם אני לא מסכים עם רוח הדברים.
2.יש לשנות מבפנים , עמותה שפונה לקהל הרחב , למחזיקי כלי יריה בכספת , לוחמי נ"מ , יורה "ספורטיבי" , חובב כלי יריה , פטריוט ישראלי מצוי , לוחם שייטת XYZ ועוד. (הסיבה לשמה אני מחזיק כלי יריה לא צריך לעניין אף אחד , אם אני עומד בתבחין ואני עומד בדרישות קורס בטיחות (קורס בטיחות ,לא "הכשרה") , זכאי לקבל רישיון)
3.אין מתפקיד העמותה להלחם ולהמליץ על "רמת ההכשרה" , מתפקידה לחנך ל"רמת בטיחות" של נושא כלי היריה ולהרחיב את שיטת התבחינים (כאמור , אני לא מאמין שאפשר לבטל שיטה זו) ובשאיפה לייצג את כולם!
4.ועדת כהן צריכה ואמורה להיות ה" תנ"ך " שלנו (לדעתי) בהתאמה למצב כיום (יש מצע בסיסי שלי באחד הפוסטים כאמור).
חוזר לאכול גזר.....
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
התלבטתי אם כדאי להצטרף לעמותה. טיילתי קצת באתר העמותה.
קיבלתי תחושה של אי נוחות מסויימת ...
האמת היא שזה נובע מהרבה דברים, אבל נראה שהכל מסתכם בשם העמותה עצמו.
העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל.
"תרבות הנשק" ? ממתי נשק זה תרבות ? זה כלי להגנה עצמית ... מה תרבות קשורה לזה ?
זה מייצר כל כך הרבה התנגדות ותחושת אי נוחות. ואני בטוח שלא רק אצלי.
תרבות נשק קיימת במיליציות במדינות מסויימות. אין לזה מקום, לדעתי, בישראל.
נסו :
אגודת נושאי הנשק בישראל.
עמותה למען נושאי נשק.
עמותה לקידום נשיאת נשק.
בטח יש עוד מלא אפשרויות. אבל תרבות הנשק ?
סליחה. לא לעניין.
קיבלתי תחושה של אי נוחות מסויימת ...
האמת היא שזה נובע מהרבה דברים, אבל נראה שהכל מסתכם בשם העמותה עצמו.
העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל.
"תרבות הנשק" ? ממתי נשק זה תרבות ? זה כלי להגנה עצמית ... מה תרבות קשורה לזה ?
זה מייצר כל כך הרבה התנגדות ותחושת אי נוחות. ואני בטוח שלא רק אצלי.
תרבות נשק קיימת במיליציות במדינות מסויימות. אין לזה מקום, לדעתי, בישראל.
נסו :
אגודת נושאי הנשק בישראל.
עמותה למען נושאי נשק.
עמותה לקידום נשיאת נשק.
בטח יש עוד מלא אפשרויות. אבל תרבות הנשק ?
סליחה. לא לעניין.
Si vis pacem, para bellum
- סליקאי כסף
אריק,
אתה ממשיך לחשוב בראש "שלנו" וזאת הטעות שלך.
מבחינת האופוננטים שלנו, נשק במרחב האזרחי - זה במקרה הטוב מיותר במקרה הרע - רע. ולכן מבחינתם, רובם המוחלט של החיילים שיתכבדו וישימו את נשקם בנשקייה לפני היציאה הביתה ויקבלו בחזרה בחזרתם לתפקיד.
ואגב, בשביל שזה יקרה, צריך קודם כל להחזיר את היחס לנשק בידי חיילים, כל החיילים, גם לא לוחמים, של הצבא. בינתיים, המפקדים הבכירים מעדיפים לחלק לחיילים תרסיסי פלפל, במקום לשפר את רמת ההכשרה. אתה יודע מה, לא לשפר, להחזיר אותה לרמה שהייתה כשאני הייתי בטירונות. לא כזה מזמן. כולה 24 שנים.
ולכן, לעניות דעתי, הכיוון המרכזי של העמותה היום צריך להיות כיוון הסברתי:
1. לנושאי נשק - על חשיבות האימונים ועל התנהלות נכונה עם נשק.
2. לציבור הרחב - על תרומת נשק, צבאי, אירגוני ופרטי כאחד, לביטחון החברה.
3. למקבלי ההחלטות - על הצורך לתמוך בתרבות הנשק במקום לחנוק אותה.
TM1,
כן, תרבות הנשק. זה המושג הנכון.
כי כשהיא קיימת, ציבור נושאי הנשק מבין את החשיבות האימונים ולא צריך להריץ אותו לשם מכוח תקנות כאלה ואחרות.
כי כשהיא קיימת, ציבור נושאי הנשק מבין בחשיבות של ציוד איכותי ואז לסוחרים יש אינטרס כלכלי להביא אותו.
כי כשהיא קיימת, אז הציבור הרחב מבין שנשק הוא לא עוין, אלא מגן.
כי כשהיא קיימת, ספורט הקליעה לא יידחק לפינה חשוכה.
עכשיו, זה קשה, לבנות את התרבות הזאת. הרבה יותר קל ללכת לכיוון הביטחוני. הבעיה המרכזית איתו שהוא לא מספיק. במיוחד כשהמצב הביטחוני משתפר.
שים לב למה שקורה בשווייץ: טרור - אין. פשיעה אלימה - כמעט ואין. נשק - יש גם יש! כולל אירועים בחסות המדינה לציבור הרחב בכלל ולחיילי המילואים בפרט. זאת - תרבות. הם לא חושבים שצריך "להבטיח את ההגנה על הציבור העלול להימצא בסיכון עקב עיסוקו או מקום מגוריו ומחד גיסא, את השמירה על הציבור מפני שימוש לא נכון בכלי ירייה" (רוצה לנחש את מקור המשפט מבלי לגגל?). הם לא חושבים שצריך "לשמור על הציבור מנשק". זאת - תרבות.
אתה ממשיך לחשוב בראש "שלנו" וזאת הטעות שלך.
מבחינת האופוננטים שלנו, נשק במרחב האזרחי - זה במקרה הטוב מיותר במקרה הרע - רע. ולכן מבחינתם, רובם המוחלט של החיילים שיתכבדו וישימו את נשקם בנשקייה לפני היציאה הביתה ויקבלו בחזרה בחזרתם לתפקיד.
ואגב, בשביל שזה יקרה, צריך קודם כל להחזיר את היחס לנשק בידי חיילים, כל החיילים, גם לא לוחמים, של הצבא. בינתיים, המפקדים הבכירים מעדיפים לחלק לחיילים תרסיסי פלפל, במקום לשפר את רמת ההכשרה. אתה יודע מה, לא לשפר, להחזיר אותה לרמה שהייתה כשאני הייתי בטירונות. לא כזה מזמן. כולה 24 שנים.
ולכן, לעניות דעתי, הכיוון המרכזי של העמותה היום צריך להיות כיוון הסברתי:
1. לנושאי נשק - על חשיבות האימונים ועל התנהלות נכונה עם נשק.
2. לציבור הרחב - על תרומת נשק, צבאי, אירגוני ופרטי כאחד, לביטחון החברה.
3. למקבלי ההחלטות - על הצורך לתמוך בתרבות הנשק במקום לחנוק אותה.
TM1,
כי כשהיא קיימת, ציבור נושאי הנשק מבין את החשיבות האימונים ולא צריך להריץ אותו לשם מכוח תקנות כאלה ואחרות.
כי כשהיא קיימת, ציבור נושאי הנשק מבין בחשיבות של ציוד איכותי ואז לסוחרים יש אינטרס כלכלי להביא אותו.
עכשיו, זה קשה, לבנות את התרבות הזאת. הרבה יותר קל ללכת לכיוון הביטחוני. הבעיה המרכזית איתו שהוא לא מספיק. במיוחד כשהמצב הביטחוני משתפר.
שים לב למה שקורה בשווייץ: טרור - אין. פשיעה אלימה - כמעט ואין. נשק - יש גם יש! כולל אירועים בחסות המדינה לציבור הרחב בכלל ולחיילי המילואים בפרט. זאת - תרבות. הם לא חושבים שצריך "להבטיח את ההגנה על הציבור העלול להימצא בסיכון עקב עיסוקו או מקום מגוריו ומחד גיסא, את השמירה על הציבור מפני שימוש לא נכון בכלי ירייה" (רוצה לנחש את מקור המשפט מבלי לגגל?). הם לא חושבים שצריך "לשמור על הציבור מנשק". זאת - תרבות.
- סליקאי טיטניום
spy כתב:TM1,
כל מה שכתבת נכון. אבל זה לא "תרבות נשק". זו תרבות באופן כללי.
אני מתקן אותך באותו אופן שתיקנת את אריק. אתה חושב במונחים "שלנו". כולנו מבינים מה צריך להיות.
אבל המונח "תרבות נשק" נתפס כבעייתי ומעורר רתיעה.
אפילו בארה"ב שבה הנשק הוא הכי קרוב ל"תרבות" יש אגודות "נושאי נשק" למינהן. רובאים, אקדחים וכו'. לא משתמשים ב"תרבות".
היחס לנשק שם הוא כחלק מהתרבות האמריקאית. לא תרבות בפני עצמו, כי "תרבות נשק" זה מונח בעייתי.
זה כמו שחובבי וויסקי יקימו עמותה ל"תרבות האלכוהול" וישר יקפיצו את כל העולם ובן דודו נגדם. ובצדק.
או חובבי אומנויות לחימה יקימו אגודה ל"תרבות המכות".
נשק הוא אמצעי הגנה. הוא לא מטרה והוא לא תרבות.
ככל שאני כותב אני מבין שזה דיון עקר.
מאוד קשה לשכנע מבחוץ את מי שכל כולו בתוך התחום ולא רואה מהצד.
Si vis pacem, para bellum
- סליקאי כסף
העמותה הוקמה כתגובה להחלטת משרד הפנים דאז (יצחק אהרונוביץ ועושה דברו יעקב עמית) לאסור החלפת כלי יריה לבעלי תבחין משמר.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
spy, הצטרף לעמותה ועזור לרם ולשאר הצוות.
אתה כל כך צודק בעיניי.
בייחוד בהיבט של תדמית ותפיסה.
לגבי המינוח 'תרבות' - קשה לי לומר. אני כנראה יותר מדי בתוך הקופסא של הנשק...
אני אוהב נשק אבל שונא אלכוהול.
אז תרבות האלכוהול נשמע לי כמו תרבות העישון... מזיק, לא בשבילי, אבל מי שרוצה - לבריאות (רק תתרחק מהילדים שלי).
נשק לעומת זאת צריך להיתפס כמשהו שמגן עלינו, ולא ככלי של פורעי חוק.
כילד, הייתי גאה באבא שלי שבא ללוות טיול שנתי. וכן, נשק היה מושא להערצה.
אז מילא אני התבגרתי, אבל איפה עומדים כל בני הנוער היום?
אתה כל כך צודק בעיניי.
אז תרבות האלכוהול נשמע לי כמו תרבות העישון... מזיק, לא בשבילי, אבל מי שרוצה - לבריאות (רק תתרחק מהילדים שלי).
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
הדבר היחיד שיגרום לאנשים לרצות להתחמש הוא הפחד.
להפחיד הרבה יותר קל מלהשיב את נושא הנשק למערכת החינוך, תשאלו את רוה״מ איך הרוויח עוד כמה מנדטים ברגע האחרון... להפחיד זה גם קל - במקרה שלנו לא צריך להמציא כלום ולא צריך לשקר, רק לחשוף את הציבור למה שקורה מתחת לאף שלו ומעבר לגדר, המאד מאד קרובה. ברוך השם לא חסר סיקור מצולם של ההתרחשויות סביבנו, יש גם מומחים רציניים ורהוטים שיכולים לתרגם את הנאמר (כי את שפת המקום הרי לא טרחנו ללמוד, גם לא את תרבותו).
כשאנשים יחששו, אבל באמת, לחייהם ולחיי משפחותיהם, אז מוות של חיילים בקרב ימשיך להראות עצוב, אבל לא מיותר. וכששולחים חיילים לקרב אז כדאי מאד שיהיו הכי מוכנים ושיהיו מחוברים לנשק שלהם.
אני לא נביא זעם, לא מייחל לרע כדי שיאפשרו לי להחזיק אקדח עלוב בכדי להגן על עצמי. הלוואי שיהיה כאן כל כך בטוח ושקט, עד שהבעיה היחידה תהיה של מי שמעוניין בנשק בתור תחביב או ספורט או תרבות. שוויץ אמרנו...
אבל אם אפילו השוויצרים אינם תמימים ואינם מניחים את נשקם, למרות שמאד שקט שם, למרות שהצליחו להימנע מעימותים צבאיים משך דורות, אז המצב כאן מדאיג אותי. לא מבין איך נעשינו כל כך רכים בכל כך מעט זמן ולא נותנים למציאות לבלבל אותנו.
להפחיד הרבה יותר קל מלהשיב את נושא הנשק למערכת החינוך, תשאלו את רוה״מ איך הרוויח עוד כמה מנדטים ברגע האחרון... להפחיד זה גם קל - במקרה שלנו לא צריך להמציא כלום ולא צריך לשקר, רק לחשוף את הציבור למה שקורה מתחת לאף שלו ומעבר לגדר, המאד מאד קרובה. ברוך השם לא חסר סיקור מצולם של ההתרחשויות סביבנו, יש גם מומחים רציניים ורהוטים שיכולים לתרגם את הנאמר (כי את שפת המקום הרי לא טרחנו ללמוד, גם לא את תרבותו).
כשאנשים יחששו, אבל באמת, לחייהם ולחיי משפחותיהם, אז מוות של חיילים בקרב ימשיך להראות עצוב, אבל לא מיותר. וכששולחים חיילים לקרב אז כדאי מאד שיהיו הכי מוכנים ושיהיו מחוברים לנשק שלהם.
אני לא נביא זעם, לא מייחל לרע כדי שיאפשרו לי להחזיק אקדח עלוב בכדי להגן על עצמי. הלוואי שיהיה כאן כל כך בטוח ושקט, עד שהבעיה היחידה תהיה של מי שמעוניין בנשק בתור תחביב או ספורט או תרבות. שוויץ אמרנו...
אבל אם אפילו השוויצרים אינם תמימים ואינם מניחים את נשקם, למרות שמאד שקט שם, למרות שהצליחו להימנע מעימותים צבאיים משך דורות, אז המצב כאן מדאיג אותי. לא מבין איך נעשינו כל כך רכים בכל כך מעט זמן ולא נותנים למציאות לבלבל אותנו.
- סליקאי טיטניום
ramdishon כתב:העמותה הוקמה כתגובה להחלטת משרד הפנים דאז (יצחק אהרונוביץ ועושה דברו יעקב עמית) לאסור החלפת כלי יריה לבעלי תבחין משמר.
06/06/2016
ramdishon כתב:....
והערה נוספת: ביטול שיטת התבחינים היתה הנושא הראשון בפגישה עם הרצל קבלו. מתגובתו הבנו שמאבק על נקודה זו פשוט חסר תקוה לחלוטין, ולכן נשאיר אותה לעתיד הרחוק יותר...
מחזק את הטענה שלי מזה זמן רב:
"הקרבתם" את המאבק על תבחין משמר על "מזבח" כלי יריה לכל אזרח כשיר.
לצערי , כן לצערי , זה החטא הקדמון שלכם.
והכי גרוע , לא משנה כמה המציאות דופקת לכם סטירות בפנים , אין הבנה והפנמה.
נא לעקוב אחרי ההודעות "הפסימיות" שלי כאן:
viewtopic.php?f=1&t=18900
viewtopic.php?f=1&t=18555
קצת היסטוריה :
viewtopic.php?f=1&t=17705
viewtopic.php?f=1&t=17670
חייב לקנות עוד גזר...
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
אני שוב קורא לכם:
הבחירות לועד העמותה בקרוב.
הצטרפו לעשייה בפועל, לא במקלדת.
הבחירות לועד העמותה בקרוב.
הצטרפו לעשייה בפועל, לא במקלדת.
רם
GA1 כתב:spy, הצטרף לעמותה ועזור לרם ולשאר הצוות.
אתה כל כך צודק בעיניי.
אני הצטרפתי לעמותה מיד בהקמתה.
את המאמץ הפעיל שלי אני מעדיף להשקיע ב-IDPA, זו השקעה גדולה של זמן, כוח וכסף, אין לי משאבים פנויים לפעילות ציבורית נוספת.
לגבי מינוח התרבות, טוב, זה בסדר לא להסכים. אני חושב שתרבות הנשק זה נהדר. אגב, כמו שתרבות הנשק זה לא להסתובב כמו שריף ולרסס לכל עבר, גם תרבות השתייה זה לא להשתכר ולעשות בלגאן. בשני המקרים זה היעדר תרבות דווקא.
נערך לאחרונה על ידי spy בתאריך 01 ספטמבר 2017, 12:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי טיטניום
חברים.
לעמותה אין תקומה מסיבה אחת פשוטה (שניתן היה להווכח בה גם בוידאו המדובר). היא השליכה ועודנה משליכה את עיקר יהבה ומאמציה על שכנוע עקר וחסר סיכוי של הרשויות לתת רשיון נשק לכל אדם בעל כשירות רפואית ופלילית. עמדה זו בנוף הפוליטי והדמוגרפי של ישראל היא חסרת סיכוי והעמותה, בשל כך, מזמן תויגה במסדרונות השלטון כאזוטרית וסהרורית. לכן היא לעולם לא תוכל בהרכבה הנוכחי לפעול ביעילות מול השלטון. מה שצריך זו לא עמותה שתיאבק מאבק דון קישוטי וחסר סיכוי אלא עמותה שתוכל לדאוג לכל אלה שיש להם כבר רשיונות והשקיעו ממיטב זמנם, כספם ומרצם לרכוש כלי יריה ולהתמקצע עליו / עליהם.
Spy
אני מכבד אותך ואת פועלך.
בין אם השם ״תרבות הנשק״ הוא טוב או לא, הבעיה כאן היא בכל מקרה לא בלוגו, אלא בראש ובראשונה במוצר עצמו.
לעמותה אין תקומה מסיבה אחת פשוטה (שניתן היה להווכח בה גם בוידאו המדובר). היא השליכה ועודנה משליכה את עיקר יהבה ומאמציה על שכנוע עקר וחסר סיכוי של הרשויות לתת רשיון נשק לכל אדם בעל כשירות רפואית ופלילית. עמדה זו בנוף הפוליטי והדמוגרפי של ישראל היא חסרת סיכוי והעמותה, בשל כך, מזמן תויגה במסדרונות השלטון כאזוטרית וסהרורית. לכן היא לעולם לא תוכל בהרכבה הנוכחי לפעול ביעילות מול השלטון. מה שצריך זו לא עמותה שתיאבק מאבק דון קישוטי וחסר סיכוי אלא עמותה שתוכל לדאוג לכל אלה שיש להם כבר רשיונות והשקיעו ממיטב זמנם, כספם ומרצם לרכוש כלי יריה ולהתמקצע עליו / עליהם.
Spy
אני מכבד אותך ואת פועלך.
בין אם השם ״תרבות הנשק״ הוא טוב או לא, הבעיה כאן היא בכל מקרה לא בלוגו, אלא בראש ובראשונה במוצר עצמו.
WARLORD
- סליקאי זהב
תרבות זה אחלה, בואו נתקדם.
Spy, פועלך הציבורי במסגרת IDPA בהחלט ראוי להערכה, צורך יותר משאבים מאשר חברות בועד ומספיק בהחלט ללו"ז של אדם מפרנס.
תודה לך על שיפור המיומנות והעלאת רמת הכשירות של כמה וכמה אזרחים נושאי נשק.
בהחלט עשייה אפקטיבית ומספקת.
יישר כח.
Spy, פועלך הציבורי במסגרת IDPA בהחלט ראוי להערכה, צורך יותר משאבים מאשר חברות בועד ומספיק בהחלט ללו"ז של אדם מפרנס.
תודה לך על שיפור המיומנות והעלאת רמת הכשירות של כמה וכמה אזרחים נושאי נשק.
בהחלט עשייה אפקטיבית ומספקת.
יישר כח.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד