הרצל קבלו סיים את תפקידו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הרצל קבלו סיים את תפקידו

על ידי Warlord » 17 פברואר 2018, 14:27

itamar כתב:
מה שתגיד אחי

מה לעשות אחי...האמת כואבת.

א.

לאף אחד פה אין מונופול על האמת.
אני כתבתי את מה שכתבתי משום שאני בניגוד לרוב אלה שכותבים פה ישב עם מנהל האגף בארבע עיניים בחדר סגור לא מעט זמן ואני יכול לומר לכם:
ברמה האישית הבן אדם גבר שבגברים! בן אדם עם ביצים ועם מילה. אצלי זה חשוב.
ברמה המקצועית הבן אדם מקצועי, מוכשר ובא לעבוד ולא רק לקבל משכורת.
הוא אמנם עובד ציבור אבל הוא לא עובד אצל אף אחד מכם! מקווה שהאבחנה ברורה.
הוא גם לא עובד בקבלת קהל במס הכנסה או בטאבו ויש הבדל. הוא לא רק נותן שרות אלא קובע מדיניות יחד עם השר, ושביעות הרצון של הציבור (״הלקוח״) היא רק פרמטר אחד כשמדובר בעניין בטחוני ולא בהכרח הפרמטר העיקרי.
שבת שלום
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 17 פברואר 2018, 15:45

אז???
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Everest » 17 פברואר 2018, 18:58

itamar כתב:
מה שתגיד אחי

א.

מה שתגיד אחי
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 17 פברואר 2018, 19:03

אני כתבתי את מה שכתבתי משום שאני בניגוד לרוב אלה שכותבים פה ישב עם מנהל האגף בארבע עיניים

אני מסכים איתך שלאף אחד אין מונופול על האמת.
אבל כשמישהו שעד לפני כמה חודשים דיבר על הקמת גוף מתחרה לעמותה מתחיל פתאום לדבר בשבחו של ראש הבט"פ זה כבר מעורר תמיהה.
אחי... לי אין שום קומבינה עם אף אחד.
לא רשיונות נוספים, לא הקצאת תחמושת חריגה...רק פאקינג כלי אחד בהוראת מעבר, שלפי דבריו של קבאלו בכנס העמותה עתידו מוטל בספק.
בזה זה מסתכם.

הרצל קבלו אחלה גבר, ומבין בתחום הרבה יותר מקודמיו. אבל הוא בסך הכל משרתם של אדונים שרוצים לפרוק אותנו מנשקינו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Gol1 » 17 פברואר 2018, 19:49

Warlord כתב:
itamar כתב:
מה שתגיד אחי

א.

אני כתבתי את מה שכתבתי משום שאני בניגוד לרוב אלה שכותבים פה ישב עם מנהל האגף בארבע עיניים בחדר סגור לא מעט זמן ואני יכול לומר לכם:
ברמה האישית הבן אדם גבר שבגברים! בן אדם עם ביצים ועם מילה. אצלי זה חשוב.
ברמה המקצועית הבן אדם מקצועי, מוכשר ובא לעבוד ולא רק לקבל משכורת.
הוא אמנם עובד ציבור אבל הוא לא עובד אצל אף אחד מכם! מקווה שהאבחנה ברורה.
הוא גם לא עובד בקבלת קהל במס הכנסה או בטאבו ויש הבדל. הוא לא רק נותן שרות אלא קובע מדיניות יחד עם השר, ושביעות הרצון של הציבור (״הלקוח״) היא רק פרמטר אחד כשמדובר בעניין בטחוני ולא בהכרח הפרמטר העיקרי.
שבת שלום

או אז בדיוק על זה רציתי לדבר על ה"עניין הביטחוני", אשמח לשמוע כמה פשיעה התבצעה בנשק פרטי אזרחי המוחזק ברשיון, אשמח לראות הסטטיסטיקות.
לעומת זה כולם יודעים כמה נשק מוחזק ללא רישיון על ידי כל מיני אוכלוסיות במדינה , כמה נשק זולג ממערכת הביטחון, שגם אני הייתי חלק ממנה ולא 3 שנים אלא הרבה יותר.
כמה נשק נגנב ממחסני הצבא, כמה נשק נגנב ונעלם ממחסני המשטרה.
מה שהבט"פ עושה הוא בבחינת חיפוש המטבע מתחת למנורה ובחירה בדרך הקלה והפשוטה להתמודד עם העניין ולהראות עשייה, כל חיי למדתי להתמודד עם הבעיה האמיתית ולהסתכל למציאות בפרצוף, ואת זה לצערי מדינת ישראל לא עושה וכולם יודעים את זה.
נראה את מדינת ישראל מתמודדת עם הנשק הלא חוקי בהצלחה או בכלל, ואז אני אוכל להגיד באמת עושים פה משהו ויש מדיניות, ולא ממשיכים לשקר לכולם בפרצוף.
הרי כל אחד יכול לקפוץ היום למשולש או ליפו ולהצטייד כאוות נפשו והפרוטה שבכיסו.

אז אם הממונה על רישוי כלי-יריה הוא חלק מהמערכת הזאת והוא משרת את המדיניות שלה או קובע אותה, הרי הוא לא באמת מנסה לפתור את הבעיה או אפילו להתבונן במציאות כהוויתה.
מבן אדם ואיש מקצוע אמיתי הייתי מצפה לגשת אל הממונים אליו להסתכל להם בעיניים ולהגיד להם, חברים אני חושב שישנה כאן טעות בהתנהלות ובצורה בה התחום מטופל ועדיף לעצור וחשב את דרכנו מחדש, מאשר להמשיך להתנהל בצורה הזאת, במיוחד אם הוא איש נהדר אחלה גבר וכלי כלי כפי שנכתב כאן ובמיוחד מאיש וקצין צבא קבע בעברו אשר אני מקווה כי יודע לחשוב בצורה יצירתית ומחוץ לקופסה(אינני מכיר אותו אישית).
מצטער זאת דעתי, ואני מדבר על עובדות לא רגשות ולא סיפורים.
ולא אני לא חושב שהמודל בארץ צריך להיות דומה לזה שבארה"ב אבל גם לא המודל של סינגפור, אפשר בקלות למצוא מודל הגיוני המבטיח שמירה נאותה של הביטחון האישי או אפילו הגברתו ועדיין לאפשר פגיעה מינימלית הכרחית בחרויות הפרט.
לא רוצה להוסיף במילים
נערך לאחרונה על ידי Gol1 בתאריך 17 פברואר 2018, 20:15, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 17 פברואר 2018, 20:10

אל תטריד את עצמך בקושיות קשות, עוד מעט אתה עובר לאירופה.
אירופה זו יבשת זבת חלב ודבש והכל בה מושלם.
ואל תשכח לשלוח גלויה!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 17 פברואר 2018, 23:44

חברים, אכן מדובר באדם מוכשר, שברמה הפרסונלית התרשמו ממנו רבים. נקווה שדרכו תיטיב עם ציבור נושאי הנשק ועם הציבור בכלל, אפשר להתווכח על זה.

אבל בחייאת - תישארו בפסי וויכוח, לא מריבה.
אנחנו חברים, לפחות חברים לפורום.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 18 פברואר 2018, 00:33

Gol1,טענת שהבט״פ לא עושה כלום בכדי למגר את הנשק הלא חוקי במגזר ... כנראה מישהו שם לקח ללב :

http://www.branza.co.il/site/article/ar ... 1518711800
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 18 פברואר 2018, 01:03

יש הודעות על תפיסה כזו מדי חודש/שבוע.

זה לא תופס הכל.

זה כמו לומר שאם תפסו שני פורצים אז יש פחות גנבים.

עובדתית זה נכון, מתימטית זה פחות מעודד.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 18 פברואר 2018, 01:04

מצד שני - אם שומעים על זה הרבה - אז אולי יש משהו במדיניות שלפחות הוא בכיוון.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 18 פברואר 2018, 02:00

itamar כתב:
אני כתבתי את מה שכתבתי משום שאני בניגוד לרוב אלה שכותבים פה ישב עם מנהל האגף בארבע עיניים

אני מסכים איתך שלאף אחד אין מונופול על האמת.
אבל כשמישהו שעד לפני כמה חודשים דיבר על הקמת גוף מתחרה לעמותה מתחיל פתאום לדבר בשבחו של ראש הבט"פ זה כבר מעורר תמיהה.
אחי... לי אין שום קומבינה עם אף אחד.
לא רשיונות נוספים, לא הקצאת תחמושת חריגה...רק פאקינג כלי אחד בהוראת מעבר, שלפי דבריו של קבאלו בכנס העמותה עתידו מוטל בספק.
בזה זה מסתכם.

הרצל קבלו אחלה גבר, ומבין בתחום הרבה יותר מקודמיו. אבל הוא בסך הכל משרתם של אדונים שרוצים לפרוק אותנו מנשקינו.

א.

איתמר.

חייב לומר שזה קצת פשטני / לא הוגן להניח שיש לי ״קומבינה״ עם ראש האגף רק בגלל שפרסמתי דברי תמיכה בו.
אם היה לך ספק, אני לא זקוק לקומבינות. הרווחתי את הרשיון שלי וכל זכאות אחרת ביושר, בדם ויזע (שלי) וגם דמעות (של הילדים שלי).

לעניין העמותה, אני מבין את השאלה ואני אחדד.
אכן קראתי בעבר (ואני עדיין קורא) להקמת עמותה חדשה ורצינית יותר.
זה ממש לא היה בשביל ״להכנס בבטפ״ . ממש לא.
בניגוד לרוב הכותבים כאן, אני לא חושב שתפקיד עמותה שמייצגת את מחזיקי הנשק הפרטיים היא להכנס בבט״פ.
אני חושב שצריך לעבוד מול הבט״פ בשיתוף פעולה ובהידברות.
על הפרק תהליכי חקיקה שתשפיע על התחום לעשרות שנים קדימה וכן אני רואה שמתבצעת הערכה מחדש על ידי הבט״פ של הסדרים שקיימים עשרות שנים.
הכל בניצוחו של ראש אגף שהוא באמת שאפתן ומוכשר ומעוניין ״לעשות סדר״ ולהטביע את חותמו.
בתוך כל הקלחת הזו ובצומת החשובה הזו מגיע לנו ייצוג יותר טוב מאשר על ידי ה״ה אלכס זוהר.

לכן קראתי ואני עדיין קורא להקים גוף חדש שיידע לעבוד מול הבטפ בצורה יעילה לטובת כולנו.

אם הציבור שלנו לא יקבל ייצוג טוב בעיתוי הנוכחי רבים יסבלו ושלא תגידו שלא הזהרתי. לי אישית אין זמן לזה לצערי.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 18 פברואר 2018, 08:47

גיל, הייתי ציני
ביר הדאג׳ זה קן הצרעות הגדול ביותר של המבריחים הבדואים, מוסלקים שם עשרות אם לא מאות ג׳יפים גנובים בתוך מחפורות ויש שם יותר כלי נשק מחול.
לא סתם בוצעה שם פשיטה עם כוחות גדולים, נוסח כניסה למחנה פליטים בעזה שלא בשעות העוצר, אם משהו הפתיע את המשטרה שם זה הכמות העלובה שהם הצליחו לתפוס. לכן כשאני קורא כתבות כאלו בא לי להקיא.
נראה כאילו יחסי ציבור זה הדבר היחיד שמניע את המשטרה לפעולה כלשהי וזה עצוב לי מאד.
הלוואי והייתי מסוגל לעזוב כאן, אני לא, רק אחת הסיבות היא ציונות. לא כי בחו״ל המצב טוב יותר, אלא כי שם אתה מנותק מההוויה, מהפוליטיקה ומהסולידריות עם שאר הציבור, זה לא מטריד אותך שיש שחיתות, חוסר יעילות וריקבון בממסד , אתה לא שייך לזה. אם יש לך זכות חוקתית להחזיק נשק ביד ולהיות מסוגל לדאוג לביטחון האישי שלך בלי להיות תלוי באזלת היד של המשטרה ובתי המשפט אז אתה מסודר ביחס לכאן, זה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הנאה מתחביב הירי.
זה לא בכדי שרוב הדיונים כאן הם בנושא הזה ולא בעניינים טכניים כמו שצריך היה להיות אם היתה לנו אפשרות לעסוק בתחום בתור תחביב, העובדה היא שכולנו לחוצים מהעובדה שהאישור להחזיק ביד אקדח חוקי עלול להילקח מאיתנו בכל רגע ולא כי עשינו משהו רע. זה המכנה המשותף הרחב ביותר כך נראה לי, עזבו עמותה - ספק אם יש כאן בפורום שלושה אנשים שמסוגלים לגבש עקרונות שיהיו מקובלים עליהם, גיבוש של אלפי אנשים זה בטח לא משהו שאני מצפה לו בחברה שלנו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Gol1 » 18 פברואר 2018, 10:13

ניר ל כתב:Gol1,טענת שהבט״פ לא עושה כלום בכדי למגר את הנשק הלא חוקי במגזר ... כנראה מישהו שם לקח ללב :

http://www.branza.co.il/site/article/ar ... 1518711800

ניר ידיד אני בהחלט בעד פעילות האכיפה הזאת, אבל זה בבחינת אצבע בסכר לעומת הכמויות המסתובבות במשולש וביתר היישובים הערבים מדובר על כמויות העולות בעשרות מונים על האקדחים העלובים אשר ברשותנו כחוק ועם הנשק הזה מתבצעת הפשיעה הטירור וביום פקודה יעלו עלינו לכלותינו איתו, אגב משיחותי עם מפקד מגב, הוא בהחלט מבין את הבעיה הזאת.
אז פעולה אחת זה יפה אבל זאת אפילו לא התחלה, במקביל אני חושב שישנם במגזר הערבי וגם הבדוואי רבים אשר שואפים לחיים נורמלים דו קיום ושותפות גם אם בחלק מהמקרים זה נובע מההבנה שהם לא יצליחו לנצח בקרב וגם אם בתוכם הם מבינים איפה יותר טוב להם לחיות ואת המגמה הזאת צריך לעודד צריך ולפתח ובמיוחד בקרב אחינו הבדואים והדרוזים איתם יצא לי לשרת להכיר ולפגוש והם חשים מקופחים ופגועים משנים של הזנחה ואי הבנת הפערים התרבותיים אשר מנעו הקמת גשר של אחווה בינינו לבינם מעבר לכור ההיתוך הכלל ישראלי לשעבר בצבא.
ולא אני לא שמאלן ולא רוצה מדינה דו לאומית, פשוט אני מאמין שכך צריך לנהוג במי שנותן ורוצה לתת למדינה.
ואיך זה קשור לנושא המדובר בפורום, פשוט מאד, לא ניתן לבוא ובאיצטלה של ביטחון הציבור והאיום מהטרור להמציא כל מיני מגמות שיקריות אשא משמשות את הבט"פ להתעלל ולגזור גזירות על אוכלוסיות שלימות רק בגלל שהתחביב שלהן הוא לא כדןרגל אלא ירי/ספורט מוטורי/נהיגת שטח/צייד וכל מה שלא זורם וצורם למחוקק באוזן, מה כם שעובדתית כמות הפשיעה בנשק פרטי חוקי זעומה עד לא קיימת.
לצערי הרב בכל מקום שבו הרגולטור הישראלי מתערב נוצרים רק אינטרסים נזק הרס וחורבן.
חבל להמשיך לדוש בזה, אבל נחמד להוציא קיטור, ושיהיה שבוע טוב לכולם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 18 פברואר 2018, 11:58

Gol1, ראה תגובתי הקודמת בעניין הזה,

לגבי בני המיעוטים אזרחי ישראל - lets face it , אם הייתה למישהו אשלייה שניתן ליצור כאן עם אחד המורכב מבני דתות שונות - אז כבר היה צריך להתפקח מזמן. זה לא יקרה ! הם רואים בנו זרים (שלא לאמר נחותים עפ״י דת האיסלם) ואנחנו רואים בהם זרים, לא תראה נישואים בין יהודים לערבים (למעט בשוליים יהודיות שנישאות למוסלמים, כי זה מותר להם), יתרה מכך לא תראה אחוז גבוה של נישואים בין ערבים שחיים בישראל בני שבטים שונים (לכל מי שסבור שמדובר בעם פלשתיני). אתה מאד צודק לגבי האינטרס המשותף, אני די בטוח שהרוב המוחלט של הערבים החיים תחת ריבונות בטחונית ישראלית מעדיפים שזה ישאר ככה.
חשים מקופחים ופגועים... נו טוב ... זה שיש להם אינטרס לנפנף בקיפוח זה ברור, לא חסרים גם ביננו כאלו שמנסים ומצליחים להתמנף על הגדרת המקופחים, כי הרבע סבא רבא שלהם עלה לארץ בשנות החמישים, הבטיחו לו שמסיעים אותו לירושליים והורידו אותו בלילה במעברה בדימונה. די עם החרטא הזאת.
יש ריכוזים של אוכלוסייה חלשה גם בלב תל אביב, מצבה לא שונה ואף גרוע יותר ממצבם של הנ״ל.

כל הנסיונות לביית את הבדואים נכשלו עד כה, לא יודע מה הפתרון הנכון להם ולנו, הם לא מקופחים, הם פשוט מסרבים ובצדק מבחינתם לקבל נורמות ודרך חיים שמדינת ישראל מנסה להכתיב להם, הם אגרו ואוגרים נשק כמו שאר הערבים בארץ ובכל המזרח התיכון, מצפצפים על הממסד, לא יודע להגיד עד כמה זה מסוכן ליהודים שביננו - הסכמנו שיש להם אינטרס חזק שאנחנו נמשיך להתקיים כאן, אבל זו בהחלט סיבה מספיק טובה לאפשר גם לציבור היהודי להתחמש ולא לסמוך על הקונספציה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Gol1 » 18 פברואר 2018, 12:59

ניר ל כתב:Gol1, ראה תגובתי הקודמת בעניין הזה,

לגבי בני המיעוטים אזרחי ישראל - lets face it , אם הייתה למישהו אשלייה שניתן ליצור כאן עם אחד המורכב מבני דתות שונות - אז כבר היה צריך להתפקח מזמן. זה לא יקרה ! הם רואים בנו זרים (שלא לאמר נחותים עפ״י דת האיסלם) ואנחנו רואים בהם זרים, לא תראה נישואים בין יהודים לערבים (למעט בשוליים יהודיות שנישאות למוסלמים, כי זה מותר להם), יתרה מכך לא תראה אחוז גבוה של נישואים בין ערבים שחיים בישראל בני שבטים שונים (לכל מי שסבור שמדובר בעם פלשתיני). אתה מאד צודק לגבי האינטרס המשותף, אני די בטוח שהרוב המוחלט של הערבים החיים תחת ריבונות בטחונית ישראלית מעדיפים שזה ישאר ככה.
חשים מקופחים ופגועים... נו טוב ... זה שיש להם אינטרס לנפנף בקיפוח זה ברור, לא חסרים גם ביננו כאלו שמנסים ומצליחים להתמנף על הגדרת המקופחים, כי הרבע סבא רבא שלהם עלה לארץ בשנות החמישים, הבטיחו לו שמסיעים אותו לירושליים והורידו אותו בלילה במעברה בדימונה. די עם החרטא הזאת.
יש ריכוזים של אוכלוסייה חלשה גם בלב תל אביב, מצבה לא שונה ואף גרוע יותר ממצבם של הנ״ל.

כל הנסיונות לביית את הבדואים נכשלו עד כה, לא יודע מה הפתרון הנכון להם ולנו, הם לא מקופחים, הם פשוט מסרבים ובצדק מבחינתם לקבל נורמות ודרך חיים שמדינת ישראל מנסה להכתיב להם, הם אגרו ואוגרים נשק כמו שאר הערבים בארץ ובכל המזרח התיכון, מצפצפים על הממסד, לא יודע להגיד עד כמה זה מסוכן ליהודים שביננו - הסכמנו שיש להם אינטרס חזק שאנחנו נמשיך להתקיים כאן, אבל זו בהחלט סיבה מספיק טובה לאפשר גם לציבור היהודי להתחמש ולא לסמוך על הקונספציה.

+1 על כל מה שכתבת, לרגע לא חשבתי שמדובר בחובבי-ציון, מה שהתכוונתי להגיד שישנן אוכלוסיות שניתן לקרב יותר אלינו בעזרת טיפה הקשבה תשומת לב ,יצירתיות ורצון, אבל ממילא הפורום לא נועד לזה והכוונה היתה להמחיש את צורת הטיפול של המדינה באתגרים וחיפוש הדרך הקלה והפופוליסטית היכן שרק ניתן ע"מ ליצר שקט תעשייתי במקום להתבונן במציאות בעיניים פקוחות ולהתמודד נכון ובהצלחה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד