מעצור בגלוק חדש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מעצור בגלוק חדש

על ידי itamar » 02 מאי 2016, 10:26

glock34 כתב:איתמר,
אני לא אתחיל להתנגח פה על מי צודק ומי לא כי פשוט:
**From the Glock Armorers Manual**

Note:
The copper colored substance on the cam area of the interior of the slide is a high temperature, factory applied lubricant for new pistols. It should be allowed to remain unitl it naturally wears away to assure long term lubrication of this area.

אני לא מכיר ולא אמור להכיר את ה-ARMORER GUIDE של גלוק, וכמו כן גם כל צרכן שקונה את האקדח הזה בחנות.
זה מידע פנימי של החברה שחשוף לאותם יחידי סגולה שעוברים קורס נשקים על ידי גלוק.

המסמך הרשמי היחידי שאליו אני חשוף כצרכן ומחייב אותי מבחינת האחריות הוא המדריך למשתמש שמגיע ביחד עם האקדח באריזה.

יותר מכך - המדריך למשתמש שבא עם האקדח ממליץ בצורה מפורשת לבחון את האקדח ולנקות אותו הייטב לפני שיורים בו בפעם הראשונה.
ציטוט מעמוד ראשון של המסמך "When band new, before the first time it is fired".

ואין טוב ממראה עיניים ישירות מאתר גלוק...
https://us.glock.com/documents/gun_maintenance.pdf

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי asherme » 02 מאי 2016, 12:57

וניקוי חלקי של נקודות תורפה לחלודה (ללא הסרה של הגריז מהמפעל) כדוגמת: הרמפה של הקנה, בית הנוקר ?!
הרי כולנו למדנו בצבא שפיח בכלי מביא חלודה...
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי goral » 02 מאי 2016, 12:59

בכלי כן בגלוק לא :)
הסיכוי שגלוק יחליד מאוד נמוך, כן היו מקרים וכן הזנחה פושעת ולא יודע מה, אבל בגדול הכלי הזה באמת לא מחליד
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 02 מאי 2016, 13:18

בגלוק שלי 19 דור 2 יש נקודת חלודה מעצבנת.גם ב21 היו נקודות חלודה.
כל אחד אומר שגלוק לא מחליד.

טעות.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 15 מאי 2016, 20:16

בעקבות הדיון כאן, אשתדל לתעד מעצורים בגלוק ...
טרי מעכשיו - גלוק 17 דור 4 , בן שנתיים , ירה מקסימום 12,000 כדור
האקדח סטנדרטי למעט כוונות. הבעיה - מחסניות נשמטות לרצפה תו״כ ירי.
אחרי שנוסו מספר מחסניות ונפסלה האפשרות שהיורה לוחץ בטעות על התפס.
מדובר בקפיץ של התפס שהתעייף ככל הנראה - התפס עצמו נראה שלם.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ArikB » 15 מאי 2016, 20:50

לי זה קורה כל הזמן באקדח בן כמה חודשים.לבן שלי שיורה באותו אקדח זה לא קורה.
אני הולך להחליף את התפס לסוג אחר ונראה.
קפיץ תפס עייף לא סביר.
אם אתה מכניס מחסנית מנער את הכלי והמחסנית נופלת זה הקפיץ אם בירי זה כנראה היורה.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 15 מאי 2016, 22:27

היורה משתמש באקדח כבר שנתיים וירה כ 500 כדור בחודש, זאת פעם ראשונה שזה קרה לו היום.
את המשך האימון עשה עם גלוק 17 זהה (של סורין למי שמכיר) ולא הייתה שום בעיה.
כאמור - קרה עם כמה מחסניות עד למצב שהמחסנית נפלה כל כדור...
אין כאן יותר מדי אפשרויות - אם זה לא הקפיץ שהתרופף אז זה התפס שנשחק, סדק בגוף היינו רואים.

ד.א אריק, מה שאתה אומר זה בעצם שגם לגלוק שלך יש מעצורים - אז יש לנו כבר עוד מקרה ...

כשסיפרתי לחברים באימון שעפ״י פורום הסליק בגלוק אין מעצורים הם צחקו,כולם נתקלים במקרים כאלו, אח״כ הובהר שגלוק תקין אכן לא עושה מעצורים.
אבל מה זה בעצם מעצור ? הרי שום אקדח תקין לא עושה מעצורים - גם אקדח שנולד מקולקל אפשר להביא למצב תקין ואם לא - אז מקומו בפח האשפה.
יש אקדחים שמתקלקלים מהר יותר מאחרים mtbf יותר קצר לצורך העניין, יש כאלו שנולדים מקולקלים, יש כאלו שרגישים לתחמושת כזו או אחרת.
הטענה שהבעיה ביורה היא בעייתית. אם התכנון הוא כזה שאצל חלק מהאנשים האחיזה גורמת לשחרור המחסנית, שלא לדבר על אחיזה של יורה מנוסה בלשון המעטה כמוך - אז האקדח דפוק - הארגונומיה שלו גרועה והתפס שלו גדול מדי, עדין מדי, ממוקם לא טוב , הרי זה אקדח לחימה לא אקדח ספורטיבי מותאם אישית. משטרת ישראל הרי לא תתאים את תפס המחסנית לכל שוטר.
רוב המעצורים הם בגלל אחיזה רופפת נניח, אז גם זאת בעיה של היורה והאקדח דווקא אחלה ? לא תמיד יש אפשרות להחזיק את האקדח יציב וחזק, פעם שלפת מהר מדי ואין לך אחיזה טובה, פעם אתה יורה ביד חלשה לצורך תחרות או אילוץ, מאחורי מחסה בתנוחה מוזרה , סתם פצוע, מזיע מאד בידיים...
קרה לי היום באימון שראיתי שהאקדח רועד לי בידיים ולא הבנתי למה, אחד החברים שהסתכל מהצד לקח אותי הצידה ובדק את האחיזה, מסתבר שהפעלתי לחץ חזק מדי עם היד הימנית במקום עם השמאלית, האחיזה שלי היא כבר משהו מקובע אז מה קרה פתאום ? פשוט בגלל הלחות והזיעה אצבעות יד שמאל החליקו על אצבעות יד ימין ופיציתי על זה באחיזה חזקה יותר של ימין על האקדח בלי לשים בכלל לב.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Warlord » 15 מאי 2016, 23:55

ערב טוב חברים.

בפתח דבריי שוב אדגיש שאני מכבד את כולם כולל אלה שדעתם שונה משלי.
כל דעה בנושא הדיון היא לגיטימית בעיניי כל עוד מביעים אותה בצורה לגיטימית ותרבותית.

להזכיר, אני הראשון שטען כאן בפורום שבגלוק תקין שטעון במחסנית תקינה המכילה תחמושת תקינה (לאו דווקא איכותית ומובחרת אך לא פגומה) לא אמורים להיות מעצורים.
לשמחתי הצטרף אליי גלוק 34 שעל מידת הידע המעשי והטכני שיש לו, לא נראה שמישהו כאן יחלוק.

לגופו של עניין:
מחסנית שנופלת במהלך ירי (התופעה שאתם מתארים) אינה בשום פנים מעצור אלא זו תקלה.
לא נכון לקטלג תקלה זו כמעצור כדי להוכיח או להפריך את האמור לעיל.

מעולם לא טענתי שבגלוק אין תקלות. חלקים נשברים ומתבלים ויש תקלות.

מחסנית שנופלת במהלך ירי מקורה בנשק תקול ולא תקין (הטעון תיקון) או שמקורה בשימוש לא נכון בכלי היריה על ידי היורה ( shooter-induced stoppage) ואין בכל מקרה לעניות דעתי להגדירה כמעצור.
להזכירכם, מעצור ניתן לתפעול וכאן דרוש טיפול על ידי נשק או הדרכה נכונה של היורה לשיפור האחיזה אך לא תפעול.

לילה טוב
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 16 מאי 2016, 00:38

אני לגמרי מסכים שהדיון הוא פילוסופי, סלח לי שאני נהנה ממנו, גם אני אמרתי לך בראשית הדיון שככל הנראה המושגים שלנו שונים ואתה לא מתייחס לתופעות או תקלות מסויימות כאל מעצורים.
מעצור מבחינתי הוא כל דבר שגורם לנשק להפסיק לירות. יש כאלו שניתן לתפעל וכאלו שלא, כאלו שנובעים מתקלה בנשק/בעיה עם היורה/בעיה עם התחמושת.
כדור עקר זה מעצור בר תפעול והוא בשום אופן לא נובע מבעיה בנשק, מכה דריכה וממשיכים לירות.
מעצורי הזנה/חליצה למיניהם- גם ניתנים לתפעול בד״כ אם לא נשבר משהו - גם הם לעיתים לא נגרמים מתקלה בנשק עצמו ולעיתים כן.

אפשר להסתכל על זה גם מכיוון אחר. הדעה הרווחת לגבי אקדחי בול היא שיחד עם האקדח צריך לקנות גם כרטיסיית אוטובוס/ חפשי חדשי לרח׳ ריב״ל, כי חנייה לא תמצא שם. לא דעה שלי, לא ניסיתי.
מן הסתם, לא מעט מקרים של צורך לחזור ולנסות לאתר ולתקן תקלות באקדחים מסויימים שיצאו משם, אז אם נניח שבול זה האקדח הכי מפורסם כיצרן מעצורים ( סתם לצורך המחשה) - בסופו של דבר זה נבע מתקלה או פגם שתוקנו/ הוחלף אקדח, התקבל אקדח שעובד בלי מעצורים. אקדח תקין - כל אקדח, לא אמורים להיות בו מעצורים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 16 מאי 2016, 06:48

ניר ל כתב:בעקבות הדיון כאן, אשתדל לתעד מעצורים בגלוק ...
טרי מעכשיו - גלוק 17 דור 4 , בן שנתיים , ירה מקסימום 12,000 כדור
האקדח סטנדרטי למעט כוונות. הבעיה - מחסניות נשמטות לרצפה תו״כ ירי.
אחרי שנוסו מספר מחסניות ונפסלה האפשרות שהיורה לוחץ בטעות על התפס.
מדובר בקפיץ של התפס שהתעייף ככל הנראה - התפס עצמו נראה שלם.

הייתי מציע לך להתחיל לנסות לבודד את הבעיה.
1. לתת לאותו בחור לירות עם מחסניות אחרות ולראות עם הבעיה חוזרת
2. להשתמש במחסניות של אותו בחור באקדח אחר ולראות אם הן נופלות.
3. לא הייתי פוסל סדק בגוף באיזור תפס המחסנית/מתחת לשמורת ההדק.
לא להתבייש, לקחת את גוף האקדח ולנסות לעוות אותו באיזור כדי לראות אם הסדק נפתח.
4. לתת לנשק לפרק את תפס המחסנית ולבחון אותו אם הוא פגום. זה סך הכל חתיכת פלסטיק זול שלפעמים נשחק.

הכי טוב לתת לנשק לבדוק את הנשק והמחסניות :)

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ysd » 16 מאי 2016, 06:57

כל בעייה בכל כלי ניתנת לפתרון!
נשק ,שעושה בעיות לא זורקים לפח! מתקנים! רוצה לזרוק תן לי! :lol:
זה סך הכל מנגנון פשוט ,שצריך רק לאתר את מקור הבעיה ולפתור נכון!
גם בכלי אמין ביותר יכולים להיות מעצורים . חלקים נשברים עקב בלאי או שימוש לא נכון בנשק.
מה זאת ההמצאה ,שבגלוק אין מעצורים?
זה כלי פשוט עם מעט חלקים. על מנת ,שלא יעשה "לעולם" מעצורים יש שם הרבה דברים ,שצריך לשפר!
מפחינתי כלי אמין זה כלי ,שיכול לירות לפחות 10000 ומעלה כדורים ללא מעצור! וגלוק הוא לא אחד מהם!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 16 מאי 2016, 07:12

Ysd אני זורם איתך בטענות שהעלית, לצורך הארגומנט.
שתי שאלות:
איזה כלי לדעתך יירה 10000 כדור ללא מעצור?
מה אם אומר לך שאני יריתי כמה עשרות אלפים כדורים בגלוק דור 2 ו 3 וכל המעצורים שהיו נבעו מתחמושת פגומה או מחסנית אימונים פגומה (שטחנו אותה בקורסים והדרכות)?
מבחינת תקלות, באחד הכלים שהיו לי, אחרי כך וכך כדורים, היה צורך בהחלפת קפיץ הנוקר.
פרט לכך ולאמור לעיל, אפס תקלות!

לסיום אבהיר כי אני כבר לא נושא גלוק ובטח לא העורך דין שלו אבל אני מודע ליתרונותיו.
את החסרונות כולנו מכירים אבל את האמינות שלו (אחת החוזקות העיקריות שלו) לא נראה לי שאפשר לקחת ממנו.
ואני לא מדבר על דור 4.
שם היו בעיות.
אני גם לא מדבר על כך שגלוק הוא אחד הכלים הרגישים יותר לאחיזה לא נכונה ומעצורים רבים נגרמים מכך.
אם אתה לא מתחבר לכלי אז תחליף אותו ויש כאלה שהגלוק לא עובד בשבילם. אותם יורים סובלים ממעצורים הקשורים לאחיזה ובכלי אחר פתאום זה לא קורה להם.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 16 מאי 2016, 07:30

חבל להיכנס לדיון על המקרה הספציפי, כי האקדח לא שלי וכמובן שהוא נבדק ויתוקן ע״י נשק מנוסה, כמעט כל תקלה כזו היא ברת תיקון.
כל מה שאני טוען הוא שכל אקדח עושה מעצורים, כולל גלוק, כולל אקדחים תופיים, אני לא מבחין בין מעצור שנגרם מתקלה באקדח לבין תקלה ביורה או בתחמושת. יש אקדחים שעקב תכנון פחות טוב נגרמים בהם יותר מעצורי הזנה , יש כאלו שעקב טולרנסים נמוכים רגישים יותר למידות תחמושת או לכלוך, יש כאלו שנוקרים חלש יותר מאחרים.
אם זה משהו שלא ניתן לתיקון או שלא ניתן להזין את האקדח בתחמושת המתאימה לו או שלא ניתן להשיג לו מחסניות תקינות - אין שום סיבה להחזיק בו למטרת נשיאה.

שלא יהיה ספק - אני לא מכיר אקדח אמין יותר מגלוק. הגלוק שאותו הזכרתי נראה ומרגיש חדש אחרי מעל 10,000 כדור לטענת בעליו, התקלה הזו מן הסתם פשוטה וזולה לתיקון, לי אישית יש CZ שאדו לצורך השוואה שאני מעריך שירה פחות מ 10,000 כדור, לא מייצר לי מעצורים ורחוק מאד (אני מקווה ) מסוף דרכו, אבל בהחלט ניכר עליו שהוא לא חדש.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ysd » 16 מאי 2016, 07:40

יש כלים ,שיכולים לירות גם יותר טוב ! לא מוכן לעשות פרסום לאף כלי!הכרתי כלים ,שירו מעל 50000 רשומים ללא אף מעצור!
הקנה היה כבר שחוק כמעט עד הקצה אבל עדיין סיפק דיוק מרשים!(כאשר הכלי היה חדש הוא לא היה אמין ורק לאחר, ששופר נהיה רולס רויס!)
הגלוקים בסדרות 1 ו 2 היו די אמינים אבל חלקם גם סבלו מבעיות פה ושם!
גם אקדחי ה cz מהסדרות מעל 1983 ,שהכרתי עבדו מעולה! ואפילו יותר טוב מהגלוקים!
יתרונו של הגלוק מעל כל השאר התגלה באורך החיים של הצינה שלו! גם הכלי אמין יחסית כאקדח שיורה ישר כשמוציאים אותו מהקופסא.
רק לתת לו הרצה קטנה של 500-1000 כדורים ולא לנקות את המשחה הזהובה מהמסילות! %1 %1 %1
ראיתי גלוקים, שעברו את ה100000 כדורים בארץ ובעולם גם 300000 כדורים ללא שבר בצינה ובגוף!
אבל גם ראיתי כאלה, שלא שרדו 3000 כדורים!
מעצורים, שנובעים מתחמושת ירודה בעיה! אף פעם לא יכולים לדעת איפה ואיך נשמרה סדרת כדורים שאתה קונה!
ידוע לי כי חלק מהתחמושת ,שנמכרה לפני הרבה שנים בארץ נשמרה לא בתנאים הולמים! ואף אחד לא מבטיח לך, שהמצב השתנה!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 16 מאי 2016, 08:16

Ysd אתה צודק יש תקלות שמקורן בתחמושת פגומה אך לא הוגן לזקוף אותן לחובת האקדח.
אני דווקא הייתי שמח אם היית מיידע אותי (אפילו בפרטי) על אקדח אותו מצאת כאמין במיוחד
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד