אקדח בצבא כל הנוהלים כולל הנחוצים וגם המיותרים...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: אקדח בצבא כל הנוהלים כולל הנחוצים וגם המיותרים...

על ידי Boltik » 05 יוני 2017, 17:47

ניר ל כתב:אנחנו אנשים מבוגרים ומנוסים, לא פיונים שממלאים פקודות באופן עיוור, או מפחדים ממישהו בהיררכיה.

וזאת הסיבה שהמפקדים נאלצים להתעסק בכסת''חים....
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 05 יוני 2017, 18:02

מי שמתעסק בכסת״חים זה אנשי קבע שמפחדים על המשרה שלהם בעיקר.
אנשי מילואים לא צריכים להתעסק בכסת״ח ולא לסכן את החיים שלהם בגלל כסת״ח - גם בעניין הגניבות ממחנות צה״ל - חייל לא צריך לנסות להבדיל בין מחבל/ אוייב שפורץ כדי להרוג לבן אזרח שפורץ כדי לגנוב. הוא גם לא צריך לנחש מה הוא הגיע לגנוב. נוהל מעצר חשוד מלא בלי בלבולי מוח בכל מקרה של חדירה למתחם צבאי.
זה משהו שרצוי שגם חיילים בסדיר יבינו - עדיף להבהיר למפקדים שלך שאם אתה שומר אתה לא משחק משחקים ולא לקבל הוראות פתיחה באש מופרכות גם במחיר עונש כזה או אחר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Boltik » 05 יוני 2017, 18:17

אין מה לעשות. צבא זה אירגון שמאז ומתמיד התבסס על היררכיה ולא על שיקול דעת של ילד בן 18 שעולה לשמירה ואישית אני מעדיף שזה ישאר כך.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 05 יוני 2017, 18:30

צבא צריך להיות מקצועי ולפעול משיקולים נקיים.
אם זה לא קורה הכל מתפורר בשעת מבחן וכבר ראינו איך הכל מתפורר לא פעם אחת.
ציות עיוור לפקודות הוא לא חובה וגם לא חוקי - ע״ע פקודה בלתי חוקית בעליל עם דגל אדום וכו׳
אז מבחינתי להפקיר את חיי וחיי חבריי כי זה בטח רק גנב - זו פקודה בלתי חוקית בעליל כמו לבצע טבח.
ככה אדרוש גם מהבן שלי שמתגייס להתנהג.
מעדיף לבקר אותו בכלא צבאי מאשר בבית עלמין צבאי או לשלוח לו גלויות לעזה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Warlord » 05 יוני 2017, 19:03

צבא בנוי על 99.999999% ציות עיוור ואוי לנו אם לא.

השימוש במקרי קיצון כדי להצדיק אי ציות הוא שגוי בעיני.

מקרה של פקודה לא חוקית בעליל הוא מקרה קיצון.

גם המגד והמפ הם קודם כל חיילים. וכל מפקד טוב הוא קודם כל חייל טוב.

באחד המילואים האחרונים שלי היינו בתעסוקה והייה ארוע בגזרה.

הגענו למקום האירוע ראשונים הג'יפ שלי והג'יפ של מפקד היחידה.

מסיבות שאני לא מוצא מקום לפרט, בשל מורכבות מאוד גדולה של מאפייני השטח במקום, ופוטנציאל הסלמה בשל נוכחות של כוח גדול, מפקד היחידה החליט שרק אני והוא נרד ונבצע רגלית.

באותו רגע, בשבריר שניה, שיניתי דיסקט בראש וממפקד הפכתי ללוחם "פשוט" (אם בכלל יש דבר כזה) שקופץ לכל פקודה, וכך המשכתי עד שהסתיים האירוע.

המקרים של מתן פקודה לא חוקית בעליל הם נדירים ולא צריכים להצדיק חינוך לאי ציות והטלת ספק במפקדים.

חייל הוא חייל ומבחינתי הוא רכוש צה"ל, כמה שזה נשמע מזעזע, כולל הבן שלי לכשיתגייס.

אני מקווה ומאמין שגם בלי לחפור על זה, אם וכאשר הבן שלי יקבל פקודה לא חוקית בעליל, בשכל שלו ועם הערכים שקיבל, הוא ידע שמשהו לא בסדר ויתפקד בהתאם, מבלי לשבור לו מראש בתפישה שלו, את שרשרת הפיקוד.

אם כל חייל וכל קצין יחליטו לבד מה נראה להם, הצבא כצבא יכול לסגור הבסטה באותו רגע!
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 05 יוני 2017, 19:22

תכונה מעולה עד לגיל 24 ודרגת סגן,, ורצוי גם איזו מלחמה [לא מבצע..] %3
מעבר לזה האחראי היחידי עלי הוא אני.וספר פקודות GUSS בכריכה רכה...
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Warlord » 05 יוני 2017, 19:31

אין ספק שאני מנטלית נותרתי בגיל 24.
רק בת.ז משום מה הספרות הפוכות :lol:
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 05 יוני 2017, 19:37

אגב, כל הרעיון של לעשות מילןאים הוא לחזור לגיל 24.
Guss עלית על הנקודה
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 05 יוני 2017, 19:38

E.T כתב:הנפצות או לא, אותי עיצבנה הקלות הבלתי נסבלת בה סא"ל מרשה לעצמו לפגוע באזרחים שומרי חוק בעוד יש פקודה המאפשרת נשיאת אקדח אישי בשירות מילואים, וכל זה תוך כדי הפגנת בורות מזעזעת בנושא אקדח אזרחי בפרט ונשק בכלל("אם אתם מאשרים לחיילים להביא אקדח, ניתן לקחת להם את המחסנית ולאפסן אותה", "ישנה הפרדה בין אקדח הגנתי שהוא יותר בטוח ופחות התקפי כי יש בו ניצרה לאקדח התקפי שהוא יותר מסוכן ומתאים לפעילות התקפית כי אין בו ניצרה").

אז אני יודע שהשטויות שהוא אמר עברו מעל הראש של המג"ד שלי וזה לא מעניין אותו, אבל לא מן הנמנע שמג"ד אחר יאמץ את כל ההנחיות ההזויות האלו ויודיע שאין אישור לחיילים להביא אקדח אישי ושיהיה להם בהצלחה.

אל תתעצבן, הוא לא יכול לפגוע באזרחים שומרי חוק בניגוד למה שהוא אולי חושב.
אז ככה:
1) לא חוקי לקחת לחייל את המחסנית ולאפסן אותה, אז אל תדאג כי אתה לא חייב לבצע את זה(פקודות הצבא אינן מעל החוק, וכשמורים לך לבצע עבירה פלילית אתה יכול ואפילו מחויב לסרב(לא יגידו לך לגנוב אוכל מהשק"ם אם פתאום יש תקלה ולא הגיע אוכל, נכון?))
2) מג"ד או לא, הוא לא יכול להודיע לחייליו ש"אין אישור להביא אקדח אישי", הוא יכול במקסימום לבקש לא להגיע עם האקדח.

מה שאני אומר לך זה לאחר שבדקתי את הסוגייה משפטית עם 3 עורכי דין שונים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 05 יוני 2017, 19:53

ניר ל כתב:בלי קשר להנחייה, הייתי מעדיף לא להגיע עם אקדח אישי לפעילות מבצעית בעיקר ואפילו לתרגילים בשדה.
לא בגלל נושא הבטיחות, אלא כי אם יאבד האקדח או יינזק - זאת תהיה בעיה שלי בלבד.
כשקיבלתי נשק במילואים, ווידאתי שהוא תקין, אם היה ציוד פגום סירבתי לקבל.

הבעיה היא הגעה למילואים וחזרה הבייתה.
יש מספיק כאלה שגרים מעבר לקו הירוק ונסיעה ללא נשק מותירה אותם חשופים.
לכאלה שכן גרים בקו הירוק מדובר לפעמים בהגעה לתעסוקה מעבר לקו.

חוץ מזה זה אף פעם לא מזיק שיש לך נשק גיבוי. נשק יכול להחטף ואף פעם לא מזיק שיש לך אפשרות תגובה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 05 יוני 2017, 19:57

Everest אחי.
הצבא הןא לא מעל לחוק אבל חל בו חוק שונה. השאלה אם החוקים האזרחיים חלים בצבא ומה היקף תחולתם היא שאלה טובה שהתשובה עליה לא ככ פשוטה כמו שאתה חושב.

קצת חומר למחשבה:
חייל העובר על החוק יישפט בתוך המערכת הצבאית.

יש עבירות צבאיות שהן לא עבירות אזרחיות (נפקדות / עריקות / התעללות בשבויים / התנהגות שאינה הולמת ...- כולן עבירות לפי החש״צ בלבד שלא קיימות באזרחות).

חייל אשר ביצע עבירה בזמן חופשה כפוף גם הוא למשפט הצבאי.

חייל מילואים הוא חייל לכל דבר.

להמשיך?
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 05 יוני 2017, 20:17

"אם כל חייל וכל קצין יחליטו לבד מה נראה להם, הצבא כצבא יכול לסגור הבסטה באותו רגע!"

כן, זה נוח מאד שנאמין לזה ... ככה אפשר בקלות לשלוח אותנו כעגלים לטבח.
אולי אני מכיר צבא אחר, לא יודע, הייתי במסגרות שבהן בתור חייל אין לך מושג מה קורה ולכן שיקול הדעת שלך לא רלבנטי, הייתי במצבים שמפקד צעיר ולא מנוסה נותן פקודות מפגרות והפקודים מצפצפים עליו/ דופקים לו מכות/ יורים לו לכוון הרגליים. מכיר סיפורים על מפקד אגדי שלא אזכיר את שמו, ביחידה המובחרת בצה״ל שמצא את עצמו מסתער לבד על מחבלים (וקיבל צל״ש) כי הצוות שלו לא סמך עליו...
ויש גם לא מעט סיפורים שהתפרסמו בשנים האחרונות , כולל ה״מרד״של מח״ט 7 במפקד האוגדה במלחמת לבנון השניה ... אז בואו לא נהיה נאיבים.

טוב, בדיוק מתענגים עכשיו על הנצחון היחיד שלנו אי פעם, אז נלך לצפות בערוץ 10.
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 05 יוני 2017, 20:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 05 יוני 2017, 20:31

Warlord כתב:Everest אחי.
הצבא הןא לא מעל לחוק אבל חל בו חוק שונה. השאלה אם החוקים האזרחיים חלים בצבא ומה היקף תחולתם היא שאלה טובה שהתשובה עליה לא ככ פשוטה כמו שאתה חושב.

קצת חומר למחשבה:
חייל העובר על החוק יישפט בתוך המערכת הצבאית.

יש עבירות צבאיות שהן לא עבירות אזרחיות (נפקדות / עריקות / התעללות בשבויים / התנהגות שאינה הולמת ...- כולן עבירות לפי החש״צ בלבד שלא קיימות באזרחות).

חייל אשר ביצע עבירה בזמן חופשה כפוף גם הוא למשפט הצבאי.

חייל מילואים הוא חייל לכל דבר.

להמשיך?

חייל מילואים הוא חייל לכל דבר מרגע שנכנס בש.ג. והתחייל, עד אז הוא אזרח, עד אז המג"ד שלו יכול לבקש ממנו בנימוס להגיע בלי אקדח אבל לא יכול לפקוד עליו דבר וחצי דבר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי E.T » 05 יוני 2017, 21:01

Everest כתב:
E.T כתב:הנפצות או לא, אותי עיצבנה הקלות הבלתי נסבלת בה סא"ל מרשה לעצמו לפגוע באזרחים שומרי חוק בעוד יש פקודה המאפשרת נשיאת אקדח אישי בשירות מילואים, וכל זה תוך כדי הפגנת בורות מזעזעת בנושא אקדח אזרחי בפרט ונשק בכלל("אם אתם מאשרים לחיילים להביא אקדח, ניתן לקחת להם את המחסנית ולאפסן אותה", "ישנה הפרדה בין אקדח הגנתי שהוא יותר בטוח ופחות התקפי כי יש בו ניצרה לאקדח התקפי שהוא יותר מסוכן ומתאים לפעילות התקפית כי אין בו ניצרה").

אז אני יודע שהשטויות שהוא אמר עברו מעל הראש של המג"ד שלי וזה לא מעניין אותו, אבל לא מן הנמנע שמג"ד אחר יאמץ את כל ההנחיות ההזויות האלו ויודיע שאין אישור לחיילים להביא אקדח אישי ושיהיה להם בהצלחה.

אז ככה:
1) לא חוקי לקחת לחייל את המחסנית ולאפסן אותה, אז אל תדאג כי אתה לא חייב לבצע את זה(פקודות הצבא אינן מעל החוק, וכשמורים לך לבצע עבירה פלילית אתה יכול ואפילו מחויב לסרב(לא יגידו לך לגנוב אוכל מהשק"ם אם פתאום יש תקלה ולא הגיע אוכל, נכון?))
2) מג"ד או לא, הוא לא יכול להודיע לחייליו ש"אין אישור להביא אקדח אישי", הוא יכול במקסימום לבקש לא להגיע עם האקדח.

לי זה ברור, אני לא מודאג ממני, מהמג"ד שלי או מהמ"פים המקבילים. אבל מדאיג אותי שבאחת ההשתלמויות האלה ישב שם מג"ד (שבמקרה אשתו גם פעילה אקטיבית ב"האקדח על השולחן"), ישמע הוראות שאין לו כלים להבין שהם הזויות, לא הגיוניות ולא חוקיות, מבעל סמכות לכאורה, ויאמץ את קו המחשבה העקום עם כמה "תבלינים" משלו. השלב הבא מבחינתו יהיה להודיע על הגזרות החדשות למ"פים ולא בטוח שהם יגידו לו בנימוס שיחפש מי ינענע אותו..

ובכל מקרה, אם לא להתעצבן על זה פה, אז איפה? %%$0066
CZ P07
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי סיורניק » 05 יוני 2017, 21:15

E.T כתב:
Everest כתב:

אז ככה:

לי זה ברור, אני לא מודאג ממני, מהמג"ד שלי או מהמ"פים המקבילים. אבל מדאיג אותי שבאחת ההשתלמויות האלה ישב שם מג"ד (שבמקרה אשתו גם פעילה אקטיבית ב"האקדח על השולחן"), ישמע הוראות שאין לו כלים להבין שהם הזויות, לא הגיוניות ולא חוקיות, מבעל סמכות לכאורה, ויאמץ את קו המחשבה העקום עם כמה "תבלינים" משלו. השלב הבא מבחינתו יהיה להודיע על הגזרות החדשות למ"פים ולא בטוח שהם יגידו לו בנימוס שיחפש מי ינענע אותו..

ובכל מקרה, אם לא להתעצבן על זה פה, אז איפה? %%$0066

אותו מג"ד שונא נשקים הוא גם אותו אחד שיבחר, באופן חוקי לחלוטין, לא להמליץ לך בזמן החידוש בתבחין שירות מילואים פעיל, כדי לחסוך לעצמו "כאב ראש"
לא ירחק היום שמבק"א פשוט יסביר למג"דים באופן גורף פשוט לא לאשר / להמליץ על בקשה לרשיון, בגלל שאחר כך מילואימניקים עושים בעיות.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד