עוד דיון ארוך על מדיניות בט״פ ופעילות העמותה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ביטול רשיונות תוקף הוראות מעבר

על ידי argra11 » 01 ספטמבר 2017, 00:09

ramdishon כתב:אני שוב קורא לכם:
הבחירות לועד העמותה בקרוב.
הצטרפו לעשייה בפועל, לא במקלדת.

התלבטתי רבות אם לענות לך , חיכיתי חצי שעה והחלטתי שכן.
תסלח לי מראש , תגובה ילדותית , ואני אסביר:
1.לא פעם אתה טוען שאין לכם "מנדט" כי יש מעט חברי עמותה וקורא להצטרף.
2.אני כותב וממסביר שהעמותה הוקמה בעקבות ביטול תבחין משמר (שהיה הגב ששבר את גב הגמל ,גם אתה וגם אני יודעים כמה פעמים ניסו להתארגן ולא הצליחו) , טענה שגם אתה מסכים איתה (המכנה המשותף שעל בסיסו הוקמה העמותה).
3.בשלב מסויים הוחלף הרעיון המרכזי\המכנה המשותף ברעיון של "תבחין לכל מוכשר" , ושמט מתחת רגליכם את הבסיס הרעיוני להקמת העמותה.
4.כתיבת דעה במקלדת לדעתי היא עשייה לכל דבר ועניין , כל אחד עושה כמיטב יכולתו.
5.אף פעם לא ניסיתי להקים עמותה וגם לא קראתי למישהו "שיעשה משהו" בשבילי , מה שכן אמרתי ,שאם יקום גוף כזה אני התמוך בו בכל כוחי.
6.בעקבות שינוי מדיניות העמותה כבר בהתחלה , לא הצטרפתי לעמותה ,קיבלנו ממך הודעות פה בסליק "קודם תצטרפו ואחר כך תוכלו להתלונן" ,אז הצטרפתי ..... עכשיו אני אמור להחליף אותך בכדי לשנות את המדיניות שפוגעת בי?.
7.התגובה שלך מראה על חוסר יכולת להקשיב לרחשי הקהל שלך וסופו שתאבד אותו (לדעתי בכלל לא "זכיתם" בקולו מלכתחילה).
8.לדעתי , הפכתם מגורם שאמור לייצג את כלל נושאי כלי יריה פרטיים לגורם עם סדר יום אישי המייעץ לאגף ונותן לו רוח גבית.
9,לצערי , כן לצערי , תמשיכו לייצג את עצמיכם ויבוא יום ויחזור "דביל" כמו השר הקודם וכולנו (כולל אתם) נשאר עם ה"7" ביד.
10.בהצלחה.

לילה טוב.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 01 ספטמבר 2017, 16:31

argra11 כתב:
ramdishon כתב:אני שוב קורא לכם:
הבחירות לועד העמותה בקרוב.
הצטרפו לעשייה בפועל, לא במקלדת.

התלבטתי רבות אם לענות לך , חיכיתי חצי שעה והחלטתי שכן.
תסלח לי מראש , תגובה ילדותית , ואני אסביר:
1.לא פעם אתה טוען שאין לכם "מנדט" כי יש מעט חברי עמותה וקורא להצטרף.
2.אני כותב וממסביר שהעמותה הוקמה בעקבות ביטול תבחין משמר (שהיה הגב ששבר את גב הגמל ,גם אתה וגם אני יודעים כמה פעמים ניסו להתארגן ולא הצליחו) , טענה שגם אתה מסכים איתה (המכנה המשותף שעל בסיסו הוקמה העמותה).
3.בשלב מסויים הוחלף הרעיון המרכזי\המכנה המשותף ברעיון של "תבחין לכל מוכשר" , ושמט מתחת רגליכם את הבסיס הרעיוני להקמת העמותה.
4.כתיבת דעה במקלדת לדעתי היא עשייה לכל דבר ועניין , כל אחד עושה כמיטב יכולתו.
5.אף פעם לא ניסיתי להקים עמותה וגם לא קראתי למישהו "שיעשה משהו" בשבילי , מה שכן אמרתי ,שאם יקום גוף כזה אני התמוך בו בכל כוחי.
6.בעקבות שינוי מדיניות העמותה כבר בהתחלה , לא הצטרפתי לעמותה ,קיבלנו ממך הודעות פה בסליק "קודם תצטרפו ואחר כך תוכלו להתלונן" ,אז הצטרפתי ..... עכשיו אני אמור להחליף אותך בכדי לשנות את המדיניות שפוגעת בי?.
7.התגובה שלך מראה על חוסר יכולת להקשיב לרחשי הקהל שלך וסופו שתאבד אותו (לדעתי בכלל לא "זכיתם" בקולו מלכתחילה).
8.לדעתי , הפכתם מגורם שאמור לייצג את כלל נושאי כלי יריה פרטיים לגורם עם סדר יום אישי המייעץ לאגף ונותן לו רוח גבית.
9,לצערי , כן לצערי , תמשיכו לייצג את עצמיכם ויבוא יום ויחזור "דביל" כמו השר הקודם וכולנו (כולל אתם) נשאר עם ה"7" ביד.
10.בהצלחה.

לילה טוב.

לצערי, 9 מתוך 10 הסעיפים שלך פשוט אינם נכונים (פרט לאחרון...)
1. על ביטול התבחין המשמר שמענו בפגישה עם יעקב עמית לאחר שהעמותה הוקמה. המסקנה היא שהיא לא הוקמה בגלל זה. היא הוקמה בגלל האיסור להחליף כלים לבעלי תבחין משמר. אינני יודע מאיפה לקחת את העובדה הזו, בוודאי לא ממני.
2. כאשר אתה בא ואומר שמאחוריך 2000 איש, מתייחסים אליך אחרת. זו עובדה.
3. ירדנו מהדרישה של רשיון לכל מוכשר, כי הבנו שזה רחוק מלהיות ישים.
6. אם אתה סבור שאינני מתאים, בוא ותחליף אותי. אני אומר זאת במלוא הרצינות, ללא כל כעס. אני חושב שבכל תפקיד רצוי להחליף את הנפשות מדי תקופה.
7. בפירוש לא נכון.
8. כנ״ל. לדוגמה, שני נושאים שאנו נלחמים עליהם (ירי חופשי לאלו שאין להם רשיון ותקופת חסד לאלו שמאחרים בחידוש) אינם נכללים בסדר יום אישי של איש מאיתנו, אלא חשובים לדעתנו לכלל החברים. לאחר נדנודים רבים ותשובה שלילית נחרצת לשני הנושאים, התחלנו לשמוע טונים אחרים עם נימה חיובית. תערוך סקר ותבדוק לכמה מחברי הסליק ועוקבי הפייסבוק בדפי הנשק הנושאים הללו חשובים.
9. אתם תמשיכו להקליד, ואנחנו נמשיך לעשות כמיטב יכולתנו, בעיקר בפגישות פנים אל פנים, כי אנו מאמינים שרק כך ניתן להשיג הישגים. זכור שאין לנו כוח כלל, שהכוח נתון בידי השר וראש האגף ובתוך מערכת זו אנו מנסים לעשות את המיטב. זכור גם שבציבור, ברובו הגדול, נשק הוא ״פויה״ ואין לו מצדדים רבים.
שבת שלום,
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 01 ספטמבר 2017, 19:31

עם כל הכבוד, ואני מתנצל אם אני טועה.
אפשר לשחק עם המספרים איך שרוצים.
אני לא חושב שלעמותה יש 2000 חברים שמחדשים את החברות שלהם מדי שנה.

אם לעמותה היו באמת 2000 חברים פעילים, אז היו מתקיימות לועד בחירות אמיתיות ולכנס עם קבלו היו מגיעים לפחות 100 איש.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 01 ספטמבר 2017, 21:06

itamar כתב:

עם כל הכבוד, ואני מתנצל אם אני טועה.
אפשר לשחק עם המספרים איך שרוצים.
אני לא חושב שלעמותה יש 2000 חברים שמחדשים את החברות שלהם מדי שנה.

אם לעמותה היו באמת 2000 חברים פעילים, אז היו מתקיימות לועד בחירות אמיתיות ולכנס עם קבלו היו מגיעים לפחות 100 איש.

א.

אינני טוען שיש לעמותה 2000 חברים. אני טוען שלו היו- היחס אליה היה שונה. בפועל יש כמה מאות.
רם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Max2 » 02 ספטמבר 2017, 06:33

רם - ברצוני לנצל את השירשור הזה ולשאול האם יש מידע או משהו חדש בנושא תבחין רסר מילואים - מה מתוכנן שם ? מה יקרה לאלו שישוחררו או כבר שוחררו ממילואים בעתיד ? יש כיוון, שם בבטפ ?

תודה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ramdishon » 02 ספטמבר 2017, 08:40

Max2 כתב:רם - ברצוני לנצל את השירשור הזה ולשאול האם יש מידע או משהו חדש בנושא תבחין רסר מילואים - מה מתוכנן שם ? מה יקרה לאלו שישוחררו או כבר שוחררו ממילואים בעתיד ? יש כיוון, שם בבטפ ?

תודה

נכון להיום לא מבטלים רשיונות לאלו שקיבלו לאחרונה על תבחין רס״ר במילואים, לאחר שהשתחררו משירות מילואים..
המשרד ער לטעות שנעשתה כאן וממליץ לשר לתקן אותה בהקדם.
מתי זה יקרה? לא ברור, אבל שמענו זאת כולנו מפי ראש האגף לפני שבוע.
רם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Max2 » 02 ספטמבר 2017, 09:47

ramdishon כתב:
Max2 כתב:רם - ברצוני לנצל את השירשור הזה ולשאול האם יש מידע או משהו חדש בנושא תבחין רסר מילואים - מה מתוכנן שם ? מה יקרה לאלו שישוחררו או כבר שוחררו ממילואים בעתיד ? יש כיוון, שם בבטפ ?

תודה

נכון להיום לא מבטלים רשיונות לאלו שקיבלו לאחרונה על תבחין רס״ר במילואים, לאחר שהשתחררו משירות מילואים..

רם תודה - תוכל לפרט קצת יותר ? מה נאמר לפני שבוע מראש האגף? למה מומלץ לתקן ? כל פרט יתקבל בברכה.

תודה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ramdishon » 02 ספטמבר 2017, 09:53

Max2 כתב:
ramdishon כתב:

תודה

רם תודה - תוכל לפרט קצת יותר ? מה נאמר לפני שבוע מראש האגף? למה מומלץ לתקן ? כל פרט יתקבל בברכה.

תודה

הוא רוצה להגיע למצב של ״פעם רסר-תמיד רסר״, ללא קשר לשירות מילואים פעיל. כנ״ל לגבי קצינים. הוא מבין שההתניה של ״שירות מילואים פעיל״ היתה טעות.
רם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Max2 » 02 ספטמבר 2017, 09:59

תודה - האם אתם בקשר ישיר עם משרדו של ארדן בנושא?

מענין שארדן הכניס את התבחין מהר אבל התיקון שלו לא ממש קורה - גודם לי לחשוב שמישהו לא באמת רוצה בכך.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 02 ספטמבר 2017, 10:09

ייתכן ואני כאן הולך קצת לכיוון הקונספירציה, אבל אני חושב שכל זה עבודה בעיניים וניסיון (מוצלח) להרדים את כולנו בשמירה.
מדובר בתחבין, לא בחוק. אפשר לשנות אותו תוך יומיים, אם רוצים. אני שומע על הכוונה לעדכן את התבחין כבר יותר מחצי שנה. אז אם עד עכשיו לא השתנה, כנראה שלא ממש רוצים.
ישנה שיטה ותיקה של ניהול הנתינים - תהפוך כמה שיותר לפושעים בעל כורחם ואז הם יפחדו לעשות יותר מידיי רעש. על פי החוק היום, מי שהעילה, בגינה קיבל את הרישיון, פגה - מחזיק הרישיון חייב לדווח על כך. מי שלא עושה זאת - עבריין. אז האגף בסדר עם זה שהאנשים עבריינים? לא נראה לי.
נערך לאחרונה על ידי spy בתאריך 02 ספטמבר 2017, 10:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Max2 » 02 ספטמבר 2017, 10:22

spy כתב:ייתכן ואני כאן הולך קצת לכיוון הקונספירציה, אבל אני חושב שכל זה עבודה בעיניים וניסיון (מוצלח) להרדים את כולנו בשמירה.
מדובר בתחבין, לא בחוק. אפשר לשנות אותו תוך יומיים, אם רוצים. אני שומע על הכוונה לעדכן את התבחים כבר יותר מחצי שנה. אז אם עד עכשיו לא השתנה, כנראה שלא ממש רוצים.
ישנה שיטה ותיקה של ניהול הנתינים - תהפוך כמה שיותר לפושעים בעל כורחם ואז הם יפחדו לעשות יותר מידיי רעש. על פי החוק היום, מי שהעילה, בגינה קיבל את הרישיון, פגה - מחזיק הרישיון חייב לדווח על כך. מי שלא עושה זאת - עבריין. אז האגף בסדר עם זה שהאנשים עבריינים? לא נראה לי.

לצערי גם לי יש תחושה דומה. היום כולם רוצים לשנות אז היו כבר משנים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 02 ספטמבר 2017, 11:15

אם משמיטים את עניין השירות הפעיל או מכריזים באופן רשמי על החרגה,אז גם מי שכבר משוחרר ממילואים יבקש רשיון (לא שזה דבר רע ) ותהיה לו את כל ההצדקה לכך - זה החשש שלהם ככל הנראה והם לא מוצאים דרך להימנע מכך. להכניס את כולם תחת המטריה של ״עבר בטחוני״ גם יעשה את אותו אפקט.
כיום יש רבים מאד שעדיין בשירות פעיל ולא מעוניינים לבקש רשיון מהסיבה הזו, הצבא יכול לשחרר אותם בכל רגע והם לא יעמדו בתבחין, יאלצו להפסיד כסף על הנשק שרק לאחרונה רכשו, בגלל עניין שאיננו בשליטתם או נתון להחלטתם.
כל קיבוע של תבחין הוא טוב לכלל ציבור בעלי הנשק ויעזור לנו לשמור על קנייננו.
גם אם כרגע לא מבקשים ממשוחררים להפקיד את האקדחים, עדיין מעמידים אותם במצב לא חוקי - כי הוחתמו שבתום תבחין יאלצו לדווח ולוותר על הנשק.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 02 ספטמבר 2017, 11:44

כל קיבוע של תבחין הוא טוב לכלל ציבור בעלי הנשק ויעזור לנו לשמור על קנייננו.

להלן תבחין משמר.
קיבוע תבחינים הוא נגד השקפת העולם של קבלו.
בתחילת השיחה שלו הוא הכריז את זה ואף הביא את בנו בתור דוגמא.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 02 ספטמבר 2017, 11:52

בלי קשר לעניין הספציפי הנידון כאן,
אני מבחין שבשנים האחרונות כעשור או יותר, נוצרה מציאות שבה תמיד יש את "אנחנו" ויש את "הם" מהצד השני.
וזה חילחל לכל התחומים,מצער כי פעם היה הכל אנחנו..
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ניר ל » 02 ספטמבר 2017, 11:56

ברור שזה נגד השקפתו,
הוא רוצה להיות מסוגל לווסת את כמויות הנשק כרצונו, כתלות במצב -
בתקופה של שאננות ותחושת ביטחון - יצמצם, בתקופה של חרדה - ירחיב, יוכל להיענות בקלות למדיניות השר המכהן. קיבוע תבחין מאפשר רק הרחבה אבל לא צמצום.
התעלמות מוחלטת מזכות הקניין שהיא זכות יסוד. לא מכיר שום קניין שהמדינה יכולה לחלט באופן חד צדדי כמו נשק.
הטענה שנשק זה לא זכות אזרחית, נכונה כל עוד הוא לא ניתן לך עדיין- אבל ברגע שניתנת זכות, צריכה להיות סיבה יוצאת דופן לקחת אותה. זה עניין מאד בסיסי, זאת הסיבה שבתי המשפט נוטים לטובת העותרים במקרים של דרישה להשבת רשיון נשק.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד