משרד הפנים (וגם משטרת ישראל) נ' מתנדבי משא"ז

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי איציק אלנבוגן » 22 פברואר 2006, 12:07

נרשמתי
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 23 פברואר 2006, 21:07

הצעדן כתב:מה קורה עם מי שאינו מתנדב משא"ז אך מעוניין לתרום לקהילה ע"י מתן הדרכות משא"ז ?

פעם בחודש.. קדימה התנדב !

זה יעזור לך ולעוד כמה :wink: לקדם מטרות בחיים..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ג'וקר » 23 פברואר 2006, 22:10

נועם כתב:
הצעדן כתב:מה קורה עם מי שאינו מתנדב משא"ז אך מעוניין לתרום לקהילה ע"י מתן הדרכות משא"ז ?

פעם בחודש.. קדימה התנדב !

זה יעזור לך ולעוד כמה :wink: לקדם מטרות בחיים..

אני מכיר אחד פה. . . שהיה מסתובב במדים עם סמית 357 בחגורה :wink:

אוי . . . זה היה מזמן . . . 8)
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי advocate » 23 פברואר 2006, 22:30

עזוב אותך! יש כאלה שמסתובבים אפילו היום עם P7!!! לא יאומן שזה עוד קורה והעולם שותק...

צ'טערת, באמת ניסיתי, נשכתי את השפתיים, הצלבתי רגליים, נעלתי את עצמי בשירותים אבל ל לא יכולתי - הי י ת י ח י י ב !!! :twisted: :twisted:
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 24 פברואר 2006, 00:05

בועז, זה לא הגיוני להגיד למישהו "שהסתובב עם 357 בחגורה" שמשהו שהוא עשה "לא הגיוני". :twisted: תרשה לי להזכיר לך שכלבים מסתובבים 3 פעמים לפני שהם יורדים לרביצה, תשאל את ד"ר גולאש למה זה ומה זה ROUND HOUSE KICK. :mrgreen:

אדווקט ידידי AKA הדוד מאמריקה :lol: , אחרי התמונה של ג'ולי אני מרשה לך...
אחרי שאשתי תראה אותה, אתה בצרות. (תרגעו, זה בגלל הגלוק שלה - של ג'ולי).

יואב ונועם, מה לעשות ?! כנראה זה מתבקש. אלך בתחילת השבוע הבא להרשם אצלנו בישוב.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 24 פברואר 2006, 16:11

ברי,
מג"ב, לא כחולה. ככה אוכל להתחרות מולך בימי הספורט של מג"ב... :twisted: (וגם הפעילות יותר מעניינת..)

בועז,
אתה רואה יותר מדי סרטים... :wink:
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 25 פברואר 2006, 05:14

נועם כתב:ברי,
מג"ב, לא כחולה. ככה אוכל להתחרות מולך בימי הספורט של מג"ב... :twisted: (וגם הפעילות יותר מעניינת..)

בועז,

אבל מג"ב לא מכירים במדריכי ירי מאושרים ע"י הכחולה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי riko » 25 פברואר 2006, 14:28

טרופר , אני חייב לך הרחבה לגבי נושא תקיפת מתנדבים, שים לב לסעפי החוק הבאים, אלו מתייחסים לזמן הפעילות:

273. תקיפת שוטר בשעת מילוי תפקידו
התוקף שוטר כשהוא ממלא תפקידו כחוק או אדם אחר העוזר לשוטר, דינו - מאסר עד שלוש שנים ולא פחות מחודש ימים.
274. תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות
התוקף שוטר כשהוא ממלא תפקידו כחוק ונתקיימה בו אחת מאלה, דינו - מאסר עד חמש שנים ולא פחות משלושה חדשים:
1. התכוון להכשיל את השוטר בתפקידו או למנוע או להפריע אותו מלמלאו;
2. היה מזויין בכלי יריה, אלה, מקל, אבן או כלי אחר;
3. התקיפה היתה בצוותא של יותר משלושה אנשים.
275. הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו
העושה מעשה בכוונה להפריע לשוטר כשהוא ממלא תפקידו כחוק או להכשילו בכך, או להפריע לאדם אחר או להכשילו מלעזור לשוטר, דינו - מאסר עד שלוש שנים ולא פחות משבועיים ימים.
276. פירוש
בסימן זה, "תקיפה" - כמשמעותו בסעיף 378.
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 26 פברואר 2006, 05:22

riko כתב:טרופר , אני חייב לך הרחבה לגבי נושא תקיפת מתנדבים, שים לב לסעפי החוק הבאים, אלו מתייחסים לזמן הפעילות:

273. תקיפת שוטר בשעת מילוי תפקידו
התוקף שוטר כשהוא ממלא תפקידו כחוק או אדם אחר העוזר לשוטר, דינו - מאסר עד שלוש שנים ולא פחות מחודש ימים.
274. תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות
התוקף שוטר כשהוא ממלא תפקידו כחוק ונתקיימה בו אחת מאלה, דינו - מאסר עד חמש שנים ולא פחות משלושה חדשים:
1. התכוון להכשיל את השוטר בתפקידו או למנוע או להפריע אותו מלמלאו;
2. היה מזויין בכלי יריה, אלה, מקל, אבן או כלי אחר;
3. התקיפה היתה בצוותא של יותר משלושה אנשים.
275. הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו
העושה מעשה בכוונה להפריע לשוטר כשהוא ממלא תפקידו כחוק או להכשילו בכך, או להפריע לאדם אחר או להכשילו מלעזור לשוטר, דינו - מאסר עד שלוש שנים ולא פחות משבועיים ימים.
276. פירוש
בסימן זה, "תקיפה" - כמשמעותו בסעיף 378.

ריקו אחי,

מהדברים שהצגת כאו עולות שתי סוגיות מעניינות

1) "התוקף שוטר" - האם יש צורך שיתקים "היסוד הנפשי"?....... קרי האם התוקף חייב לדעת שהמותקף הוא שוטר כדי שתתקיים העבירה של "תקיפת שוטר"? האם במקרה של שוטר סמוי שלא הזדהה ככזה תקיפתו לא תמלא את "היסוד הנפשי" המתחייב ע"פ סעיף מסוים זה?

שוטר בשכר הוא שוטר 24/7/365 ולכן תקיפתו תחייב תמיד כתקיפת שוטר (בהנחה שפתרנו את הסוגיה הקודמת)......האם תקיפת מתנדב שאינו בתפקיד עקב פעילות שבצע בעודו בתפקיד תחשב גם היא ל"תקיפת שוטר"? האם כל המנגנונים המשפטיים, רפואיים, ביטוחיים וכו' יופעלו לטובתו כאילו היה "שוטר שהותקף עקב מילוי תפקידו"?

על שאלות אלו למיטב ידיעתי אין פירוט וחקיקה.... אדבוקט - כעו"ד, חבלני - כשוטר..... מה דעתכם או המידע שברשותכם?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 26 פברואר 2006, 09:48

טום אחי. לא יודע מה בדיוק מחייב החוק, עו"ד אני לא ושוטר הייתי מזמן מאוד.
אני כן יכול לומר לך שלמדתי מנסיון לאורך הזמן שכדאי (ברוב המקרים) לשמור על ציניות בריאה ולא לסמוך על אף אחד במערכת שישמור לך על הגב (או יטפל בו).
ברור שתוכל אחר כך לתבוע את האמאמא (pardon my english) שלהם, אבל מה זה יעזור לך בחיים ?!
בסופו של דבר הכל מצטמצם לשאלה מי מטפל בעניינך, אם מדובר באדם ראוי תקבל טיפול ראוי, במידה ולא, אכלת אותה.

עכשיו בוא ותגיד לי עם יד על הלב - על סמך האנשים הראויים שהיכרת - מה הסיכוי הסטטיסטי שלך לקבל טיפול ויחס הולמים ?

מתנצל על השבתת השמחה, אבל ראיתי דבר או שניים בהקשר הזה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 26 פברואר 2006, 12:13

אילן ב כתב:
נועם כתב:ברי,

בועז,

אבל מג"ב לא מכירים במדריכי ירי מאושרים ע"י הכחולה.

אילן,
לי יש אישור של קה"ד מג"ב צפון להדריך את אנשי מג"ב במטווח אזרחי ומשטרתי (אישור כתוב על נייר) כל עוד נמצא במקום קצין מג"ב כמתחייב בפקודות מג"ב.

אגב, גם מדריך ירי של המשטרה (כחולה או מג"ב) מחוייב במטווחי מג"ב בנוכחות קצין.

אני תקווה כי בקרוב יוסרו מכשולים כאלו ואחרים והעניינים ינועו לכיוון חיובי יותר בנושא ההדרכה.. :roll:
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trooperglock » 26 פברואר 2006, 23:47

הצעדן כתב:טום אחי. לא יודע מה בדיוק מחייב החוק, עו"ד אני לא ושוטר הייתי מזמן מאוד.
אני כן יכול לומר לך שלמדתי מנסיון לאורך הזמן שכדאי (ברוב המקרים) לשמור על ציניות בריאה ולא לסמוך על אף אחד במערכת שישמור לך על הגב (או יטפל בו).
ברור שתוכל אחר כך לתבוע את האמאמא (pardon my english) שלהם, אבל מה זה יעזור לך בחיים ?!
בסופו של דבר הכל מצטמצם לשאלה מי מטפל בעניינך, אם מדובר באדם ראוי תקבל טיפול ראוי, במידה ולא, אכלת אותה.

עכשיו בוא ותגיד לי עם יד על הלב - על סמך האנשים הראויים שהיכרת - מה הסיכוי הסטטיסטי שלך לקבל טיפול ויחס הולמים ?

מתנצל על השבתת השמחה, אבל ראיתי דבר או שניים בהקשר הזה.

ברי אח אובד שלי..... איפה אתה? לא מחזיר טלפונים?

ולגופו של עניין...אינך משבית שמחה כי לצערי אין כלל שמחה בכל נושא המתנדבים במשטרה...כמו שרמזת בריש גלי על מצבו של המתנדב עת יזדקק לעזרת המערכת כך גם אני מכיר את הלכות המערכת ואופן פעולתה..... לצערי גם אני יכול לאמר שמנסיון וצפיה באירועים שהייתי עד להם קשה מאד לקבוע כי המערכת עושה כמיטב יכולתה למען המתנדב..... יותר מדיי פוליטיקה ו"סמוך" חוברים להם יחדיו מכדי שאוכל לאמר שטטטיסטית רב הסיכוי שאקבל את הטיפול ההולם אם אזדקק לו.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 27 פברואר 2006, 00:09

טרופר

אני מתחייב לעשות עבורך עבודת מחקר קצת עמוקה יותר ולתת תשובה ..מה שהצגתי כאן אלו סעיפי החוק כלשונם בלי פרשנות. תן לי רק קצת זמן ואני מבטיח להתפנות ולבדוק לעומק

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 27 פברואר 2006, 11:21

טום, תבדוק את המשיבון שלך.. :shock:

ואני חושב שאמרת את המילה הנכונה בהקשר האשכול, לטוב ובעיקר לרע: "סמוך".
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי ליאור45 » 15 יוני 2006, 13:38

פורסם בפורום משאז בוואלה:
<ציטוט>
ביטול אישורי תקופת התנדבות לצורך קבלת רשיון נשק ממשרד הפנים
שלום לכולם,
נוהל אק"מ 70.021, העוסק בנושא אישור תקופת התנדבות לצורך קבלת רשיון נשק ממשרד הפנים, בוטל לאחרונה.
להחלטה על ביטול הנוהל קדמה פנייה של מנהל אגף רישוי כלי יריה במשרד הפנים להקפאת מתן האישורים, זאת לאור הביקוש ההולך וגובר לקבלת רשיונות נשק בעילת התנדבות למשא"ז (500 בשנת 2005 !!!). במקביל הינחה את יחידותיו להפסיק לאשר רשיונות נשק למבקשים בגין עילה זו.
נושא זה הועלה לדיון במטה אק"מ ולאחר בחינתו החליט סגל פיקוד אק"מ, הכולל בין היתר את ק' האק"מ המחוזיים,לבטל המדיניות הנוהגת בנושא מתן אישורי התנדבות למשרד הפנים לצורך קבלת רשיון נשק.
לאור זאת, הועברה בקשה למשרד הפנים למחוק את עילת ההתנדבות למשא"ז מרשימת העילות המאפשרות קבלת רשיון נשק מטעם משרד הפנים.
דור מעבר - מתנדבים, אשר קיבלו בעבר רשיון נשק בעילת התנדבות למשא"ז, לא יידרשו להפקיד את רשיונם, אלא אם כן יפסיקו התנדבותם (=תום העילה שזיכתה אותם ברשיון נשק).
לידיעתכם

מיה זגורי, רפ"ק
ק' מתנדבים אק"מ מטא"ר
<סוף ציטוט>

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד