שאלה של מתחילים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה של מתחילים

על ידי טל712 » 26 דצמבר 2006, 07:55

שלום לחברי הפורום,

אני בתהליכים של הוצאת רשיון לנשק אישי, ורציתי לבקש את עצתכם. הסיבה שאני מרגישה צורך באקדח היא שאני מסתובבת הרבה לבד - בטיולים, בסביבת מקום העבודה שלי, וכו' - וכן גרה לבד, למעט הכלב.

א. האם סיבות אלו נראות לכם מספיקות להחזקת נשק אישי?

ב. אם כן, האם אפשר לקבל המלצה על אקדח אמין ובטיחותי?

ג. ולסיום... איך בדיוק מסתובבים איתו בכל מקום? נראה לי קצת משונה לבחורה להתהלך באמצע העיר עם אקדח בחגורה של המכנסיים. אם יש בפורום בנות, אשמח לשמוע איך אתן מתנהלות עם האקדח שלכן.

תודה מראש!

~ טל
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glockbuster » 26 דצמבר 2006, 09:11

טל ישנה אפשרות לרכוש תיק לנשיאת אקדח
התיק נראה כמו פאוץ' או כמו כל תיק צד רק ההבדל היחיד שיש לו כיס מיוחד לאקדח
אני הולך כך רוב הזמן
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 26 דצמבר 2006, 09:34

טל, ברוך בואך.

1. לגבי סיבות - לא צריך סיבה. רובנו לעולם לא נזדקק לאקדחינו, אך אם כן נזדקק, הצורך יהיה מיידי ונואש. לצורך הוצאת רישיון, מה שקובע זה עמידה בתנאים של משרד הפנים, גוף הרישוי המוסמך לכלי ירייה. מי שלא עומד בקריטריונים שמשרד הפנים מציב יתקשה מאוד לרכוש אקדח באופן חוקי בארצנו.

2. יש כל כך הרבה אקדחים אמינים ובטיחותיים שקשה להתחיל. זה עניין של התאמה אישית. האקדח צריך להיות קל לנשיאה, אחרת לא תשאי אותו, וזה לא פחות חשוב מאמינות. בטיחות נמצאת קודם כל בין האוזניים של נושא האקדח. רוב האקדחים שיוצרו ב-50 השנים האחרונות נחשבים לבטיחותיים (כלומר לא יירו אלא אם לוחצים על ההדק). המקום הטוב ביותר לבחירת אקדח הוא בחנות לכלי ירייה שיכול להציע מגוון. להגנה עצמית גם אקדח תופי וגם אקדח חצי אוטומאטי בא בחשבון.

3. על פי ספרות שקראתי, נשים רבות מתקשות בנשיאת אקדח בנרתיק בחגורה, אך אין זה בהכרח נכון לכולן. אקדח קטן שהוא מוסלק (כלומר מכוסה בביגוד) יכול בהחלט להינשא בנרתיק פנימי על החגורה. אפשרויות נוספות כוללות נשיאה בתוך תיק רגיל (פחות בטיחותית בעיניי), נשיאה בנרתיק מפשעה (אם לא משתמשים בשמלה), בפאוץ' ייעודי לאקדח, בתיק ייעודי המכיל כיס לאקדח ועוד. מדריכי ירי רבים במטווחים ישמחו לייעץ לך. אם בא לך לקרוא קצת באנגלית, יש פורום נחמד של נשים יורות באתר Glocktalk בארה"ב. הפורום לענייני נשים מצוי בכתובת http://www.glocktalk.com/forumdisplay.php?s=&forumid=59.

בהצלחה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: שאלה של מתחילים

על ידי itamar » 26 דצמבר 2006, 10:03

טל712 כתב:שלום לחברי הפורום,

אני בתהליכים של הוצאת רשיון לנשק אישי, ורציתי לבקש את עצתכם. הסיבה שאני מרגישה צורך באקדח היא שאני מסתובבת הרבה לבד - בטיולים, בסביבת מקום העבודה שלי, וכו' - וכן גרה לבד, למעט הכלב.

א. האם סיבות אלו נראות לכם מספיקות להחזקת נשק אישי?

שלום טל וברוכה הבאה למועדון :)

צריכים להבין קודם למה את מתכוונת ב"תהליכים של הוצאת רשיון" האם כבר הלכת למשרד הפנים והגשת בקשה? אם כן ואם לא הדרך לרשיון הנכסף עוד ארוכה וקשה.

משרד הפנים נוקט במה שהוא מכנה "מדיניות מצמצמת" שאת עיקרה ניתן לסכם בשני משפטים קצרים:
1. לעשות כל מאמץ אפשרי כדי לקחת את הנשק ממי שכבר יש לו (בתכלס הם כבר לקחו יותר מ-100,000 נשקים ברשיון והיד עוד נטויה)

2. לצמצם עד למינימום אפשרי מתן רשיונות חדשים - ואכן הם גם מבטלים תבחינים קיימים חדשות לבקרים.

גם אם הסיבות שאת ציינת נכונות ומוצדקות ואת חשה צורך , עדיין את צריכה לעמוד בתבחינים של משרד הפנים לקבלת רשיון נשק. דוגמא לתבחינים:
- אם את גרה בישוב זכאי
- אם את רב סרן בצבא
- אם את נושאת סכומים גדולים של כסף או תכשיטים
- יוצאת מערכת הביטחון
- מילואימניקית ביחידה מיוחדת
- יש לך קשרים ומהלכים איפה שצריך (איזה חבר מרכז מפלגה)

לגבי סוג נשק.. כפי שאמר ליאור, יש הרבה נשקים איכותיים, את צריכה למצוא את ה-MATCH שלך אבל כשתגיעי לגשר (רשיון) תעברי אותו..

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי טל712 » 26 דצמבר 2006, 13:52

קודם כל, תודה רבה ל- glockbuster, ליאור ואיתמר על ההענות המהירה והמקצועית! עבר הרבה זמן מאז שזכיתי לקבלת פנים כל כך חמה ונעימה און-ליין.

למזלי אני מתגוררת בישוב גבול ולכן עומדת בתבחינים של משרד הפנים. למעשה, יש לי נוף יפהפה משלושה חלונות ישירות על כפר לבנוני, כך שבמלחמה האחרונה, כל פעם שהכנתי לעצמי ארוחה תהיתי אם אני הולכת לחטוף כדור או רסיס. לפי הבנתי, משרד הפנים אמור להיענות לבקשה.

מתוך התשובות שלכם אני מבינה שכדאי לי להדרים ולבקר בחנות נשק עם מבחר רחב לפני שאני מצטיידת. את הרכישה עצמה ארצה לבצע במטווח המקומי, כי היא תזכה אותי בהנחות תחמושת וזמן אימון, אבל את הבחירה כנראה אבצע במקום אחר ואבקש מהמטווח המקומי להזמין (המטווח כאן מציע בערך 10 כלי נשק למכירה, ואף אחד לא נראה לי מתאים- בדגש על ה- DEagel המטורף שלהם).

המון תודה לגבי שפע המידע על דרכים לשאת אקדח. אני שמחה שמצאתי את הקהילה הזו, ואני מצפה בכיליון עיניים ללמוד מהאנשים המנוסים כאן.

כל טוב!

~ טל
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יאיר אדרי » 26 דצמבר 2006, 13:59

טל ברוכה הבאה.

יש בקצירין מקום מעולה עבורך לתירגול ובחירה של כלי נשק. במטווח ההוא שאת מכירה יש לא מעט גם. אבל מנסיוני האישי נסי מספר עסקי נשק קצירין מומלץ מאד במידה ואת מדרימה יותר לכיוון טבריה שם יש מטווחי גן העיר אדם נחמד ונעים הליכות שיכול לכוון אותך לכלי זה או אחר. כמובן מיכלין חיפה בגב של רחוב העצמאות . המקום בו מבחר ממש גדול של כלים רחוק לך מאד מאיר רוט ראשון. שכחתי את איילת השחר שם אין מבחר רב אבל יש שם מדריך מעולה בשם אורן.
בהצלחה שימרי על עצמך שם.. מכיר האיזור היטב.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 26 דצמבר 2006, 14:30

טל ברוכה הבאה !
לנשים אין ולא צריכה להיות שום בעיה לשאת אקדח,נהפוך הוא ,, אין לכן כרס משתפלת,,ומכנסי אינסטלטורים, דבר שגורם לאקדח "לברוח" לכיוון הברך,,
קני לך אקדח שיתאים לך, גם לירי, וגם לנשיאה יום יומית, אל תחסכי בעינין החגורה והנרתיק [חשוב מאוד!]תעזרי במדריך ירי איך "לקבע" את הנשק לגוף בצורה נוחה ובטיחותית,
אל תוותרי על לפחות כמה אימונים בנושא הירי ,ובטיחות,

וצאי לדרך בשלום !
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי sabi » 26 דצמבר 2006, 15:14

טל ברוכה הבאה !!

בתור מישהי שגרה בצפון באזור הגליל , אני ממליץ לך להגיע למטווח בקצרין , שם נמצא איש נחמד מאוד ששמו אמיר שושני .

אמיר הוא בעל המטווח וחנות הנשק , ואני בטוח ששם תמצאי את מבוקשך.

אני מאוד ממליץ לך !!!
מס' הטלפון של אמיר הוא : 050-2561000

בהצלחה! :lol:
סבי
sabi
----------------------------
שמחות צריך לארגן , האסונות באים מעצמן....

-----------------------------------
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 26 דצמבר 2006, 15:49

טל712 כתב:קודם כל, תודה רבה ל- glockbuster, ליאור ואיתמר על ההענות המהירה והמקצועית! עבר הרבה זמן מאז שזכיתי לקבלת פנים כל כך חמה ונעימה און-ליין.

למזלי אני מתגוררת בישוב גבול ולכן עומדת בתבחינים של משרד הפנים. למעשה, יש לי נוף יפהפה משלושה חלונות ישירות על כפר לבנוני, כך שבמלחמה האחרונה, כל פעם שהכנתי לעצמי ארוחה תהיתי אם אני הולכת לחטוף כדור או רסיס. לפי הבנתי, משרד הפנים אמור להיענות לבקשה.

כל טוב!

~ טל

לכשתקבלי את הרשיון, הייתי ממליץ בחום על נשק הגליל בקצרין (גם מבחינת מבחר וגם מבחינת השירות שתקבלי שם). אמיר שושני ידאג גם להתאים לך את הנשק המתאים ביותר לצרכים שלך.

אישית, אני ממליץ לך בחום על גלוק 26. אקדח יחסית קטן, קל משקל, נח מאד להסלקה ונשיאה כל היום, נעים מאד בירי ופשוט לתחזוקה ותפעול. יש לו תכולת תחמושת של 10 כדורים 9ממ במחסניות המקוריות שלו, אבל הוא מסוגל לקבל מחסניות של 15, 17, 19, ואפילו 33 כדורים אם את מעוניינת בכך. המחיר שלו לא כל כך קטן, אבל אם בחרת להשקיע במשהו, אז שווה לקנות משהו טוב.

בינתיים עד שתקבלי את הרשיון הייתי מציע לך לעשות קצת "שופינג" מסביב. זאת אומרת ללכת לכמה חנויות נשק/מטווחים ולמשש את הסחורה ולראות מחירים והעיקר להתנסות בירי בדגמים שנראים לך אטרקטיביים. אל תתפתי לקנות נשק בלי לנסות לירות בו קודם ומבלי לראות שאת מסוגלת לתפעל אותו בקלות.
לדוגמא, ינסו למכור לך אקדחים 9קצר שהם קלים, נוחים וזולים, אבל הדריכה שלהם מאד מאד קשה ולא נוחה. ברגע שתקני, כבר לא תוכלי להפטר/למכור את הנשק הזה.

אחרי שתקני, הייתי מציע לך שתקחי הדרכה מקצועית בתחום - הדרך הטובה והמומלצת ביותר עבור אזרח מהשורה לרכוש מיומנות מקצועית בתפעול נשק וכמובן גם כל נושא הבטיחות זה קורס ירי מעשי..

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 26 דצמבר 2006, 17:35

שלום טל וברוכה הבאה למועדון
הרשי לי לצטרף גם להמלצה של חלק גדול מהחברים על מטווח קצרין .
לגבי סוג הכלי הממולץ
בגדול ניתן לומר באופן גורף שכל אקדח חצי אוטומטי בקוטר של 9מ"מ ,0.45 .0.40 רב כדורי מחברה טובה ומוכרת שיוצר ב20 שנה האחרונות ישמש אותך בצורה נפלאה להגנה עצמית .
מעבר לזה זה ענין של טעם והתאמה אישית.
אבל לפני שאת בכלל מתחילה את תהליך רכישת הנשק אני ממליץ לך לקרוא את המאמרים האלו
http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=49
http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=4
כמו גם אים תוכלי להשיג את הספרים (די ישנים ולא מעודכנים אבל זה הכי טוב שיש )
"האקדח" -מאת יוסף יקותיאל ודוד דרום בהוצאת כתר שאני ממליץ לקרוא אותו מתחילתו ועד סופו
"הישרדות -מדריך לביטחון והגנה עצמית" מאת נדב שרון ושאול לב בהוצאת "ספרי חמד" אוו מט"ח אוו ידיעות אחרונות-שפה אני ממליץ על הפרק הראשון והאחרון כחובה לכל בעל נשק אישי.
לאחר שקראת את החומר הנ"ל יהיה לך בסיס לבדוק ולהשוות כלים ולבחור לבסוף את הכלי המתאים.
בנוסף יש פה באתר כמות אדירה של אשכולות על רכישה של אקדח חדש ועל דגמים ספציפים
ומה שלא תצליחי למצוא ע"י פונקצית החיפוש את יותר ממוזמנת לחזור ולשאול.

לגבי צורת הנשיאה של הכלי :
גם פה זה עולם ומלואו וכל אחד בוחר בסופו של דבר את מה שמתאים לו ,ולפעמים זה יותר מדרך אחת .
כי מה שיתאים לטיול בחיק הטבע לא בהכרך יתאים לפגישת עסקים ומה שיתאים לפגישת עסקים
לא בהכרך יתאים לריצה בשעות הערב .................

ודבר אחרון .
אני חייב להסתיג (כרגיל :wink: ) מההמלצה הגורפת של חברי פה לגבי קורס ירי מעשי
ניהלנו בעבר אין ספור דיונים בנושא שאותם כמובן תוכלי למצוא פה ובסופם החלטנו להסכים על אי ההסכמה .
מה שכן מוסכם הוא שקורס ירי מעשי הוא הקורס המתאים ביותר לאדם אשר מעונין לעסוק בספורט הזה שנקרא "ירי מעשי" (פרטים תוכלי למצוא פה http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=81)
כמו כן מוסכם שיש בקורס הזה אלמנטים שכוחם יפה גם להגנה עצמית ושנכון להיום זהוא הקורס
הרציני והמקיף היחיד עם תכנים כמעט קבועים בין כל המדריכים שמועבר בארץ .
האים הוא הקורס האידאלי להגנה עצמית ?
פה כבר אין הסכמה ,לדעתי ממש לא!
ולמה?
1) הקורס הזה נבנה במיוחד ליורי ירי מעשי ככה שהוא כולל חלקים רבים מאוד שכל קשר בינם לירי להגנה עצמית מקראי עד לא קיים למעשה יש הרגלים מסוימים שמשפרים את הביצועים
הספורטיבים אבל בחיים האמיתים עלולים לעלות ליורה בחייו.
2)הספורט הזה גובש בשנות ה50 וה60 על סמך מה שהיה מקובל וידוע אז ,מאז החכמנו לא מעט
בענין ההגנה העצמית באקדח אבל הספורט נשאר אותו ספורט.
3)הספורט הזה מניח כמעט תמיד שהתקרית תתחיל כשהיורה נושא את נשקו טעון ודרוך ונצור אוו במצב בטיחותי אחר עם כדור בקנה מוכן לירי בנרתיק גלוי על המותנים,דבר שכמו שכנראה הבנת עד עכשו רחוק מאד מהמציאות.
(ניתן בתאום עם המדריך לשנות ולהתאים את התרגול אליך אבל גם לזה יש מגבלות)
4)בקורס הזה חסרים תכנים חשובים מאד ואפילו קריטים לנושא האקדח להגנה עצמית ולדעתי הכי חשוב והכי קירטי שבהם הוא האספקט החוקי להפעלת הנשק וההבחנה בין מתי אנחנו מוציאים נשק ומתי לא .
לדוגמה בתרגיל ירי מעשי את יכולה לראות יורה נכנס לתוך "בית " ומנהל קרב יריות עם בין
3ל10 "מחבלים" מקראטון ומציל את "בני הערובה" שזה כיף ומאתגר אבל אף אדם שפוי בדעתו לא היה נכנס בדעה צלולה למצב כזה בחיים האמיתים ,אלה עם כן כבר לא היתה לו בררה הוא היה נסוג ומחכה לכוח מיקצועי שיטפל בכזה ארוע .
כל מיקרא בהצלחה עם הקניה נסמך לעמוד לעזרתך לפני תוך כדי תהליך ואחרו בכל שאלה שתהיה לך,ומקווים לראות אותך מצטרפת למשפחת הסליק .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 26 דצמבר 2006, 17:55

itamar כתב:
טל712 כתב:

.
לדוגמא, ינסו למכור לך אקדחים 9קצר שהם קלים, נוחים וזולים, אבל הדריכה שלהם מאד מאד קשה ולא נוחה. ברגע שתקני, כבר לא תוכלי להפטר/למכור את הנשק הזה.

א.

:shock: :shock: :shock:
למה אי אפשר להיפטר??
אפשר ללכת יפה שוב לחנות ולמכור את הישן ולרכוש חדש בלי בעיה ,כל עוד היא עומדת בתבחין.
זה ש9 מ"מ קצר פחות מומלץ להגנה עצמית והחלפה תהיה מלווה בהפסד בכמה מאות שקלים טובות זה ענין אחר.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 26 דצמבר 2006, 18:37

למה אי אפשר להפטר? כי זה שוק של מוכרים בלבד, בקושי אתה יכול למכור כלים שהם ב-MAIN STREAM (כוונה 9ממ רב טורי) על אחת כמה וכמה קשה למכור משהו קצת פחות אטרקטיבי.
ברור שתמיד אפשר להשאיר את הנשק אצל הסוחר תמורת פרוטות, אבל את הכסף ששילמת עליו בחיים לא תקבל בחזרה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pildus2 » 26 דצמבר 2006, 18:59

higt-power כתב:בקורס הזה חסרים תכנים חשובים מאד ואפילו קריטים לנושא האקדח להגנה עצמית ולדעתי הכי חשוב והכי קירטי שבהם הוא האספקט החוקי להפעלת הנשק וההבחנה בין מתי אנחנו מוציאים נשק ומתי לא .

בשביל זה קיימים מפגשי הסליק וההרצאות :)

higt-power כתב: לדוגמה בתרגיל ירי מעשי את יכולה לראות יורה נכנס לתוך "בית " ומנהל קרב יריות עם בין
3ל10 "מחבלים" מקראטון ומציל את "בני הערובה" שזה כיף ומאתגר אבל אף אדם שפוי בדעתו לא היה נכנס בדעה צלולה למצב כזה בחיים האמיתים ,אלה עם כן כבר לא היתה לו בררה הוא היה נסוג ומחכה לכוח מיקצועי שיטפל בכזה ארוע .

בתור מישהו שעד לפני שלושה חודשים לא ראה אקדח אמיתי מקרוב ולא היה לו שום נגיעה לתחום, אני חייב לציין שהיום בתום הקורס (בימים הקרובים) אני בספק אם אני או מישהו מחבריי לקורס מאמינים שהם מוסגלים לפרוץ לבית ולנהל קרב יריות תוך כדי שחנן מודד לנו זמן :)
מישהו שיוצא עם תובנה כזו מקורס ירי מעשי, אלוהים ישמור אותנו אם משרד הפנים בחלמאותו יעניק לו רשיון לנשק.
אבל אנחנו כן יוצאים מהקורס עם יכולת בסיסית ומעלה לתפעל אקדח בצורה יעילה ובטוחה, ואפילו עם אקסטרה יכולת של מצבי לחץ מישניים (אני חלילה לא משווה לחץ זמן ותחרותיות ללחץ נפשי מול מחבל מתאבד או דומיו), וחשוב מכל יוצאים עם ידע מוטמע של היכולות והסכנות של האקדח, והדרכים הבטוחות לרתום אותן לטובתנו.

אולי זה לא מבטיח לנו 100% הצלחה במצבי אמת של הגנה עצמית, אבל אני לא רואה שום מסגרת מסודרת היום שיכולה לתת את הבסיס הרחב שמקבלים בירי המעשי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי WastedFlame » 26 דצמבר 2006, 19:21

גם אני מצטרף להמלצה על גלוק 26.
טובה פרה אחת על המנגל משתיים במרעה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 26 דצמבר 2006, 19:46

אני לא אומר שאין לירי המעשי גם מה לתרום ליורה להגנה עצמית .
(ע"ע הדברים המוסכמים בהודעה הקודמת שלי) אבל מכאן עד ללשלוח כל אדם שיש לו שאלה על תפעול נשק לקורס ירי מעשי (שהרבה פעמים בכלל לא מתעסק בכלל בשאלה של אותו אדם) ההבדל גדול מאד .
ואולי יש אנשים שדווקא קורס ירי מבצעי יהיה הרבה יותר מתאים עבורם ?
ואולי יש כאלו שיפיקו יותר תועלת מאימון אישי עם מדריך ירי טוב.
הדוגמה שהבאתי היא רק דוגמה להמחשה למה אני מתכוון יש הרבה פרקטיקות של ירי מעשי
שהן לא הדבר הכי מומלץ בלחימה .
וכלום נבעות מאחת אוו מיותר מהסיבות שציינתי קודם.
כאמור הענין נדון כבר הרבה פעמים בעבר תעשה חיפוש ותראה מה כבר נאמר עד כה פשוט חבל
להסיט שוב את הדיון למה שנטחן בעבר עד העפר ובסוף כאמור הוסכם שלא להסכים.
אני גם מבין את הטענה של חברנו פה שטוענים שכוחנו במספרים אבל בוא נניח שמחר בבוקר
אנחנו פותחים 50 קורסים ל500 איש מה יקרא בעוד שנתים שכל החבורה המכובדת תגיש בקשות לרשיונות ?
האים 500 איש הם כוח מספיק גדול להפעיל לחץ ציבורי ?
ע"ע משמר אזרחי 75 אלף איש מה קרה ? לא ביטלו את התבחין ?
ע"ע הפעם הקודמת בשנות ה90 ש11 אלף איש עשו את הקורס לא הוקפאו רשיונות?
ככה שלדעתי כוחנו במספרים הקטנים אבל המתמידים שרוצים לעסוק בספורט .
ככה אנחנו מתחת לראדר של משרד הפנים.
איזו תעולת יש בשווק של הקורס הזה כמשהוא שהוא לא?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד