YET ANOTHER ONE - R&D
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי זהב

מד"ב? למה?
להזכירכם הרי כבר ישנה מערכת נשק היורה קליעים באמצעות מנגנון חשמלי בקצב ירי מסחרר
גם במערכת הקיימת ניתן לירות בפרצי ירי של כמות קליעים גדולה במרווחי מרחק בין הקליעים קטנים מאוד שיוצרים למעשה "ענן" של קליעי מתכת הפוגעים במטרה.
המערכת הקיימת נקראת Fire Storm והיא כבר פעילה זה מספר שנים ואפילו נרכשה ע"י צבא אוסטרליה [אולי ע"י גורמים נוספים, אבל זה מה שזכור לי כעת]
אז לקרוא למערכת החדשה מד"ב?
יש להם מעכרת פועלת לבדיקות התכנות [אז נכון שהמערכת הקיימת יורה במהירות לוע של "רק" 2500 עד 3000 FPS ומתוכננן לעלות למהירות של 5000 עד 8000
וכל זה מגיע נכון לעכשיו במחסניות של 10000 כדור 0.5 ומחסניות 50000 כדור 0.308
הפטנט הראשון נרשם בארה"ב כבר ב 2001 ותוכלו לקרוא קצת על הנושא כאן חלק מהכתוב טכני אבל ניתן ללמוד לא מעט על עקרונות הפעולה של המערכת
המערכת נמצאת בשלבי ניסוי כאלה ואחרים כבר מאמצע 2004
האם פיתוח המערת יסתיים בהצלחה? אני לא יודע, בכל מקרה על פניו המערכת נראת כדבר שיכול לשנות את פני המערכה בנושא נשק קליעי ולא הייתי מתנגד לנסות את המערכת הזו באזור הגדרות של עזה...
מי שרוצה לקרוא קצת יותר בסקירה שנכתבה ע"י העורך של Defence Review ימצא כאן את הכתבה
להזכירכם הרי כבר ישנה מערכת נשק היורה קליעים באמצעות מנגנון חשמלי בקצב ירי מסחרר
גם במערכת הקיימת ניתן לירות בפרצי ירי של כמות קליעים גדולה במרווחי מרחק בין הקליעים קטנים מאוד שיוצרים למעשה "ענן" של קליעי מתכת הפוגעים במטרה.
המערכת הקיימת נקראת Fire Storm והיא כבר פעילה זה מספר שנים ואפילו נרכשה ע"י צבא אוסטרליה [אולי ע"י גורמים נוספים, אבל זה מה שזכור לי כעת]
אז לקרוא למערכת החדשה מד"ב?
יש להם מעכרת פועלת לבדיקות התכנות [אז נכון שהמערכת הקיימת יורה במהירות לוע של "רק" 2500 עד 3000 FPS ומתוכננן לעלות למהירות של 5000 עד 8000
וכל זה מגיע נכון לעכשיו במחסניות של 10000 כדור 0.5 ומחסניות 50000 כדור 0.308
הפטנט הראשון נרשם בארה"ב כבר ב 2001 ותוכלו לקרוא קצת על הנושא כאן חלק מהכתוב טכני אבל ניתן ללמוד לא מעט על עקרונות הפעולה של המערכת
המערכת נמצאת בשלבי ניסוי כאלה ואחרים כבר מאמצע 2004
האם פיתוח המערת יסתיים בהצלחה? אני לא יודע, בכל מקרה על פניו המערכת נראת כדבר שיכול לשנות את פני המערכה בנושא נשק קליעי ולא הייתי מתנגד לנסות את המערכת הזו באזור הגדרות של עזה...
מי שרוצה לקרוא קצת יותר בסקירה שנכתבה ע"י העורך של Defence Review ימצא כאן את הכתבה
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

ACSman כתב:המערכת הקיימת נקראת Fire Storm והיא כבר פעילה זה מספר שנים ואפילו נרכשה ע"י צבא אוסטרליה [אולי ע"י גורמים נוספים, אבל זה מה שזכור לי כעת]
כמה שזכור לי המערכת נקראת Metal Storm, היא פותחה באוסטרליה ומשרד ההגנה האמריקאי הביע בה עניין. המערכת עובדת על עיקרון שונה מאשר הפטנט הנל. מדובר במערכת רב קנית שבכל קנה יש מספר רב של קליעים. ירי הקליעים נעשה באמצעים פירוטכניים (קרי חומר הודף) ולא באמצעים חשמליים. אחרי שנגמרת התחמושת בקנים, זורקים אותם/שולחים לבית חרושת לטעינה חוזרת ומחליפים בחדשים.
אם מערכות כאלה יכנסו לשימוש מבצעי? אני מניח שבסופו של דבר כן אבל בעתיד הרחוק וזאת מכמה סיבות:
- הימחי"ם של כל צבאות העולם מלאים עד אפס מקום בציוד לא רע בכלל ולא עושה רושם שהם הולכים להתרוקן בעתיד הקרוב.
- אין כרגע שום איום או מלחמה עולמית המצדיקים מירוץ חימוש או שידרוג מואץ המערכות הקיימות (מה שהאיץ פיתוח והכנסה של טכנולוגיות חדשות לשירות מבצעי היה מלחמות העולם)
- עדיין המערכות האלה לא מספקות יתרון משמעותי על פני הקיימות כדי להצדיק שידרוג שלהן. הטכנולוגיה הנוכחית קיימת כבר כמה מאות שנים, עובדת, ומוכחת.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

תודה לאיתמר על התקון בשם המערכת Metal Storm אכן טעיתי
אכן המערכת הנ"ל היא כפי שתארתה, אך בכל מקרה מנגנון הירי והשליטה בירי הוא חשמלי, מעבר לכך כמובן ששתי המערכות שונות לחלוטין פרט למספר קווים מקבילים של ירי מהיר מאוד של כמות גדולה מאוד של קליעים.
לגבי כניסה לשימוש מבצעי? ימים יגידו.
בנושא של איום זה או אחר המצדיק מערכות חדשות מסוג זה, כאן אני חולק עליך כנ"ל לגבי היתרון שמערכות מסוג זה מספקות לעומת מערכות קיימות [ולמיטב ידיעתי אין בנמצא מערכות מקבילות]
אני רק מקווה שימשיך פיתוח של מערכות אלו ואחרות
אכן המערכת הנ"ל היא כפי שתארתה, אך בכל מקרה מנגנון הירי והשליטה בירי הוא חשמלי, מעבר לכך כמובן ששתי המערכות שונות לחלוטין פרט למספר קווים מקבילים של ירי מהיר מאוד של כמות גדולה מאוד של קליעים.
לגבי כניסה לשימוש מבצעי? ימים יגידו.
בנושא של איום זה או אחר המצדיק מערכות חדשות מסוג זה, כאן אני חולק עליך כנ"ל לגבי היתרון שמערכות מסוג זה מספקות לעומת מערכות קיימות [ולמיטב ידיעתי אין בנמצא מערכות מקבילות]
אני רק מקווה שימשיך פיתוח של מערכות אלו ואחרות
אני חבר גאה באתר הסליק
- סליקאי זהב

אנחנו המצאנו את זה קודם!
הנשק הזה נראה כמו פיתוח של החצצית (לכל מי שלא זוכר או נולד מאוחר מידי - אותה המצאה צבאית ליידות אבנים חזרה על מפגינים בימי האינתיפאדה הראשונה).
יש מקום לתביעה על הפרת פטנט?
יש מקום לתביעה על הפרת פטנט?
זו טעות לייחס לרשעות
מה שניתן להסביר כטיפשות
מה שניתן להסביר כטיפשות
- סליקאי ארד

8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד