הכרזה- מותו של ענף הירי בישראל.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הכרזה- מותו של ענף הירי בישראל.
בחדשת בערוץ 2 במקום מרכזי שודרה כתבה על חנות נשק בנצרת שסיפקה נשק "רובה אוויר" עם כוונת צלפים לערבי ישראי שמשרד הפנים סרב בעבר לתת לא רשיון.
החנות כמובן טענה שהנ"ל חבר במועדון קליעה ופעיל.
האדון טען שמלבד 8 כדורים מעולם לא ירה בנשק. החנות טענה שאין חברי המועדון משתתפים בתחרויות עכב עלויות ולכן הם עורכים "תחרויות משלהם".
משרד הפנים עמר שהוא מסתמך על רישומי עיגוד הקליעה.
בתגובה לכתבה החלית שר הפנים על חקירה הן של המשטרה והן של משרד הפנים של כל נושא רשיונות הנשק ומעדוני הקליע למיניהם ולהקפיא את פעילות מועדונים אלו (איך חוקית?!)
החנות כמובן טענה שהנ"ל חבר במועדון קליעה ופעיל.
האדון טען שמלבד 8 כדורים מעולם לא ירה בנשק. החנות טענה שאין חברי המועדון משתתפים בתחרויות עכב עלויות ולכן הם עורכים "תחרויות משלהם".
משרד הפנים עמר שהוא מסתמך על רישומי עיגוד הקליעה.
בתגובה לכתבה החלית שר הפנים על חקירה הן של המשטרה והן של משרד הפנים של כל נושא רשיונות הנשק ומעדוני הקליע למיניהם ולהקפיא את פעילות מועדונים אלו (איך חוקית?!)
אני לא מופתע במיוחד.
בלי לפגוע באף אחד, האינטרס הכלכלי של מנהלי החנות בולט לעין (אפילו עד כדי תאוות בצע). וכנראה שבשלב כלשהו ה-$$$ מעוור את עיני הבוחשים בו.
חבל.
בלי לפגוע באף אחד, האינטרס הכלכלי של מנהלי החנות בולט לעין (אפילו עד כדי תאוות בצע). וכנראה שבשלב כלשהו ה-$$$ מעוור את עיני הבוחשים בו.
חבל.
מחפש עבודה בתחום היבוא והיצוא.
ניצן בנק 054-5553438
ניצן בנק 054-5553438
משהו פה יצא מפרופורציה. האם אי עמידה בתבחין לנשיאת נשק פרטי פוסלת אדם מלהחזיק נשק בכלל? לדעתי לא. האזרח כנראה ביקש לרכוש נשק להגנה עצמית ולא קיבל אישור, אבל קיבל אישור להחזיק נשק לקליעה. רק באם אי קבלת האישור להגנה עצמית נבעה משיקולים של בריאות הנפש או עבר פלילי יש לפסול את אותו אדם לחלוטין.
אני חושב שהכתבה שודרה במקום מרכזי בעיקר משום שמדובר בערבי, ולכן הדבר עורר הרבה פקידים מתים. הבעיה היא שלא רק ערבים יפגעו מההחלטה הזו, אלא בעיקר יהודים.
חבל
לגבי החנות שמישהו כאן טען שרוצה להרויח יותר כסף, מה לדעתך היה קורה אם החנות הייתה משתפת פעולה רק עם יהודים ולא עם ערבים? אני סבור שאז הייתה משודרת כתבה שכותרתה אפליית אזרח אך ורק בשל היותו ערבי. התקשורת תמיד תחפש כותרות. אנחנו צריכים לסנן מהן את האמת העירומה ללא ה"קישוטים" ושטיפת המח מסביב.
ולא, אני לא שמאלני
רק מנסה להיות הוגן.
אני חושב שהכתבה שודרה במקום מרכזי בעיקר משום שמדובר בערבי, ולכן הדבר עורר הרבה פקידים מתים. הבעיה היא שלא רק ערבים יפגעו מההחלטה הזו, אלא בעיקר יהודים.
חבל

לגבי החנות שמישהו כאן טען שרוצה להרויח יותר כסף, מה לדעתך היה קורה אם החנות הייתה משתפת פעולה רק עם יהודים ולא עם ערבים? אני סבור שאז הייתה משודרת כתבה שכותרתה אפליית אזרח אך ורק בשל היותו ערבי. התקשורת תמיד תחפש כותרות. אנחנו צריכים לסנן מהן את האמת העירומה ללא ה"קישוטים" ושטיפת המח מסביב.
ולא, אני לא שמאלני

נערך לאחרונה על ידי amnon בתאריך 12 מרץ 2003, 21:01, נערך פעם אחת בסך הכל.
אתה מפסיד.
ארנולד, חבל.
אתה מפסיד קטעים יום יום.
ולכל החוששים, אני חושב שאין סיבה לצביעת הכל בשחור ובוודאי עוד לפני שבכלל קרה משהו משמעותי, מה גם ששיחרור קיטור פה לא יואיל ממילא.
נראה לי שאנחנו עושים לעצמינו רע או הרגשה רעה בעצם רק מאיזה סקופ עיתונאי שפורסם בחדשות.
לשר הפנים יש עוד כמה נושאים מעט יותר קריטיים לעשות ולשקם עכשיו ודחוף מאשר להתעסק בכל הברדק הזה של רישוי נשק (זוכרים מי היה השר היוצא, מי הייתה המפלגה שהחזיקה במשרד הפנים בשנים האחרונות).
לדעתי יהיה לו גם מאוד קשה כי מחלקת רישוי נשק במשרד הפנים היא הבעיה הגדולה של שר הפנים והם עצמם יערימו קשיים לשר כדי לא להתפס באחריות לכל הברדק.
אתה מפסיד קטעים יום יום.
ולכל החוששים, אני חושב שאין סיבה לצביעת הכל בשחור ובוודאי עוד לפני שבכלל קרה משהו משמעותי, מה גם ששיחרור קיטור פה לא יואיל ממילא.
נראה לי שאנחנו עושים לעצמינו רע או הרגשה רעה בעצם רק מאיזה סקופ עיתונאי שפורסם בחדשות.
לשר הפנים יש עוד כמה נושאים מעט יותר קריטיים לעשות ולשקם עכשיו ודחוף מאשר להתעסק בכל הברדק הזה של רישוי נשק (זוכרים מי היה השר היוצא, מי הייתה המפלגה שהחזיקה במשרד הפנים בשנים האחרונות).
לדעתי יהיה לו גם מאוד קשה כי מחלקת רישוי נשק במשרד הפנים היא הבעיה הגדולה של שר הפנים והם עצמם יערימו קשיים לשר כדי לא להתפס באחריות לכל הברדק.
- סליקאי כסף
amnon כתב:... אני חושב שהכתבה שודרה במקום מרכזי בעיקר משום שמדובר בערבי, ולכן הדבר עורר הרבה פקידים מתים. הבעיה היא שלא רק ערבים יפגעו מההחלטה הזו, אלא בעיקר יהודים.
חבל
לגבי החנות שמישהו כאן טען שרוצה להרויח יותר כסף, מה לדעתך היה קורה אם החנות הייתה משתפת פעולה רק עם יהודים ולא עם ערבים? אני סבור שאז הייתה משודרת כתבה שכותרתה אפליית אזרח אך ורק בשל היותו ערבי....
עם כל הכבוד ל "חיפוש אחר הכותרות" של התקשורת, חשוב לזכור שלתקשורת במדינה דמוקרטית יש תפקיד חשוב. התקשורת היא המגינה של הדמוקרטיה, היא דואגת שכאשר האנשים בשילטון חורגים מסמכותם יהי מי שיתריע על כך וידאג לעורר מספר שאלות. וכן, התקשורת גם דואגת להעיר "פקידים רדומים" במשרדי הממשלה שכנראה נרדמו על משמרתם ואפשרו את מה שתואר בכתבה.
אז נכון שמדובר בערבי, ונכון שהכתבה הרבה יותר "סקסית" בגלל זה אבל עדיין... האיש קיבל נשק לידיים לאחר שירה 8 כדורים - זה כמו לקבל רשיון נהיגה אחרי שיעור וחצי

אני חושב שדווקא חשוב לבדוק את הנושא ולמצות את הדין עם האשמים (אם יש) באופן פרטני בכדי שלא יסיקו מסקנות על הענף בצורה גורפת ובאמת תתחיל פה גסיסה לא כל כך איטית של ענף הנשק בישראל

גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
guyk היקר,
מספר הכדורים שירה אדם לפני שקיבל נשק לידיו הוא אינו הקריטריון הנכון לקביעת כשירותו. אני אישית מכיר אנשים שירו מאות כדורים ועדיין מסוכן לתת להם נשק. לעומת זאת, אני בטוח שמי שירה מספר כדורים מצומצם בהדרכתם של יואב או נועם מהסליק יהיה מוכשר הרבה יותר. ככה שהטיעון שלך לא ממש תופס.
לחפש אשמים במה? באי אפליה בין יהודי לערבי? און אולי לפסול את כל מי שברשותו נשק למטרת קליעה?!
התקשורת אכן חשובה, אבל לעיתים מי שמקבל את הכח לידיו משתמש בו יתר על המידה, בין היתר כדי להצדיק את עצם קיומו. משהו בסגנון:"תראו מה גיליתי, כמה טוב שאני קיים". אני בעד להביא את העובדות כפי שהן מבלי לנסות ולהשפיע על הדרך שבה כל אחד מאיתנו יבין אותן.
ואת ה"פקידים הרדומים", אי אפשר להעיר אותם. טוב להם להיות רדומים על חשבוננו
מספר הכדורים שירה אדם לפני שקיבל נשק לידיו הוא אינו הקריטריון הנכון לקביעת כשירותו. אני אישית מכיר אנשים שירו מאות כדורים ועדיין מסוכן לתת להם נשק. לעומת זאת, אני בטוח שמי שירה מספר כדורים מצומצם בהדרכתם של יואב או נועם מהסליק יהיה מוכשר הרבה יותר. ככה שהטיעון שלך לא ממש תופס.
לחפש אשמים במה? באי אפליה בין יהודי לערבי? און אולי לפסול את כל מי שברשותו נשק למטרת קליעה?!
התקשורת אכן חשובה, אבל לעיתים מי שמקבל את הכח לידיו משתמש בו יתר על המידה, בין היתר כדי להצדיק את עצם קיומו. משהו בסגנון:"תראו מה גיליתי, כמה טוב שאני קיים". אני בעד להביא את העובדות כפי שהן מבלי לנסות ולהשפיע על הדרך שבה כל אחד מאיתנו יבין אותן.
ואת ה"פקידים הרדומים", אי אפשר להעיר אותם. טוב להם להיות רדומים על חשבוננו

הגיע הזמן
אני חושב שהגיע הזמן ליצור איזה לובי של מחזיקי נשק בארץ בסגנון הNRA אחרי הכל מדובר ביותר מ200.000 איש אז הגיע הזמן שנפסיק לפחד מפוליטיקאים ושהם יתחילו לקבל את העובדה שמדובר בתחביב לגיטימי כל הגלותיים ויפי הנפש

- סליקאי כסף
Colonel כתב:הבעיה היא לא עם אכיפת החוק
הבעיה היא עם הקפאת כל פעילויות מועדני הירי
לא רציתי להעלות נושא פוליטי
רציתי להראות כאן איך אנשים מסוימים כמתואר כאן ובמקרים שונים בעבר, עקב רצון מסויים שכאן אין המקום לנגוע במניעיו גרמו לקריסתו ו"מותו" של ענף הקליעה.
עם במכירת תחמושת לא רק לירי במטווח- אני למשל כמעט מכל אימון ירי במטווח בו קניתי מעל 100 כדור חזרתי הביתה עם עודפים כך שעם הזמן יכולתי לצבור כמויות לו רק רציתי.
דרך מכירת נשק לאנשים "על תקן" קולעים כשנשק זה שמש למטרות אחרות.
כל זה בשל התנהגותם של סוחרים מסוימים (לא כולם) וחוסר היכולת של משרד הפנים (או הרצון) לרדת לעומק העניין ולברר את המוץ מהתבן גרמו וגורמים לדליגיטימטיזציה של נושאי הנשק בכלל וענף הקליעה בפרט.
והיטיב ידידי קולונל לומר!
בתודה מראש, "מוקצה מחמת מיאוס- עקב נשיאת נשק"
דוד
aviadsi
דווקא השר ה"גלותי" ישי לא פתח ת'פה, מי שמנסה להיות דמגוג ולפזר אמירות מתקדמות הוא השר הכי פחות "גלותי" מר פורז היקר.
עזוב, דמגוגיה בגרוש,
ראה מה כתבתי באשכול ההבטחה לאסור בבתי סוהר את מחזיקי הנשק ללא רשיון
דווקא השר ה"גלותי" ישי לא פתח ת'פה, מי שמנסה להיות דמגוג ולפזר אמירות מתקדמות הוא השר הכי פחות "גלותי" מר פורז היקר.
עזוב, דמגוגיה בגרוש,
ראה מה כתבתי באשכול ההבטחה לאסור בבתי סוהר את מחזיקי הנשק ללא רשיון
- סליקאי כסף
Amnon
האשמה במקרה זה היא מכירת נשק שלא כדין לאנשים שנפסלו מלקבל רשיון אחזקה להגנה עצמית באמתלה של שימוש בנשק למטרות קליעה, מה שעל פניו לא נראה כנכון (ירי של 8 כדורים אינו נחשב קלעות, הוא נקרא לצאת ידי חובה)
לא נראה לי שהייתה פה אפלייה, אני משרת בצבא ומכיר עשרות קצינים ,יהודים, שעד לפני שנה היו צריכים להפקיד את האקדח שקנו במיטב כספם בסוף השירות הסדיר ולא עזרו הבקשות לרשיון "אזרחי" או הדיונים בוועדות ערר.
האנשים הללו לא קיבלו רישון נשק להגנה עצמית ובצער רב נפרדו מנשקם תמורת כמה מאות שקלים ....
האשמה במקרה זה היא מכירת נשק שלא כדין לאנשים שנפסלו מלקבל רשיון אחזקה להגנה עצמית באמתלה של שימוש בנשק למטרות קליעה, מה שעל פניו לא נראה כנכון (ירי של 8 כדורים אינו נחשב קלעות, הוא נקרא לצאת ידי חובה)
לא נראה לי שהייתה פה אפלייה, אני משרת בצבא ומכיר עשרות קצינים ,יהודים, שעד לפני שנה היו צריכים להפקיד את האקדח שקנו במיטב כספם בסוף השירות הסדיר ולא עזרו הבקשות לרשיון "אזרחי" או הדיונים בוועדות ערר.
האנשים הללו לא קיבלו רישון נשק להגנה עצמית ובצער רב נפרדו מנשקם תמורת כמה מאות שקלים ....
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
בואו נחזור לפרופורציות!
לא ראיתי לצערי את הכתבה אך מ 20 שיחות טלפון נרגשות, הבנתי את המסר שלה.
להלן מס' עובדות (מבוססות על מה שמסרו לי הצופים בכתבה):
1. מדובר על רובה אוויר. כלי זה נמכר בעולם בכל סופר מרקט ללא צורך באישור כלשהו.
2. לבחור יש רשיון כחוק.
3. במדינת ישראל יכול אזרח פטור מצבא שגר בקו העימות לקבל רשיון לאקדח בקוטר 0.5 לאחר שעתיים של אימון, אך סגן בשלד"ג או טייס f16 צעיר שגרים בתל אביב או בחיפה או אפילו ב... קרית שמונה, לא יכולים לקבל רשיון לאקדח ברטה בקוטר 0.22
4. הכלי שהכי קשה לקבל עבורו רשיון בישראל הוא רובה אויר. על המבקש להיות בגיל 21 ומעלה, חבר מועדון קליעה, חבר איגוד הקליעה ויורה פעיל בתחרויות.
5. במקרה שבנדון, הבחור פנה למשרד הפנים בבקשה לרשיון, ונענה בשלילה מאחר ולא עמד בתבחינים .
6. על מנת לעמוד בתבחינים, נרשם הנ"ל כחבר במועדון קליעה ואיגוד הקליעה וכך - קיבל רשיון (כזכור, לרובה אויר!!!). כלומר, לא מדובר במסורב רשיון שהמטוווח "סידר" לו רשיון לא חוקי.
7. למרות שידע כי הוא מחוייב להגיע לאימונים ותחרויות, בחר הבחור להתחמק מכך ובכך, שמט מתחת לרגליו את העילה שבגינה קיבל את הרשיון.
8. כל שצריך משרד הפנים לעשות הוא להשתמש בהצהרתו בכתבה כסיבה לביטול הרשיון שלו (תום עילה), לדרוש ממנו להפקיד את הנשק במשטרה ובכך להביא את הסיפור המיותר הזה לסיומו.
לא ראיתי לצערי את הכתבה אך מ 20 שיחות טלפון נרגשות, הבנתי את המסר שלה.
להלן מס' עובדות (מבוססות על מה שמסרו לי הצופים בכתבה):
1. מדובר על רובה אוויר. כלי זה נמכר בעולם בכל סופר מרקט ללא צורך באישור כלשהו.
2. לבחור יש רשיון כחוק.
3. במדינת ישראל יכול אזרח פטור מצבא שגר בקו העימות לקבל רשיון לאקדח בקוטר 0.5 לאחר שעתיים של אימון, אך סגן בשלד"ג או טייס f16 צעיר שגרים בתל אביב או בחיפה או אפילו ב... קרית שמונה, לא יכולים לקבל רשיון לאקדח ברטה בקוטר 0.22
4. הכלי שהכי קשה לקבל עבורו רשיון בישראל הוא רובה אויר. על המבקש להיות בגיל 21 ומעלה, חבר מועדון קליעה, חבר איגוד הקליעה ויורה פעיל בתחרויות.
5. במקרה שבנדון, הבחור פנה למשרד הפנים בבקשה לרשיון, ונענה בשלילה מאחר ולא עמד בתבחינים .
6. על מנת לעמוד בתבחינים, נרשם הנ"ל כחבר במועדון קליעה ואיגוד הקליעה וכך - קיבל רשיון (כזכור, לרובה אויר!!!). כלומר, לא מדובר במסורב רשיון שהמטוווח "סידר" לו רשיון לא חוקי.
7. למרות שידע כי הוא מחוייב להגיע לאימונים ותחרויות, בחר הבחור להתחמק מכך ובכך, שמט מתחת לרגליו את העילה שבגינה קיבל את הרשיון.
8. כל שצריך משרד הפנים לעשות הוא להשתמש בהצהרתו בכתבה כסיבה לביטול הרשיון שלו (תום עילה), לדרוש ממנו להפקיד את הנשק במשטרה ובכך להביא את הסיפור המיותר הזה לסיומו.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד