מעכשיו גם חיילים קרביים לא חוזרים לבית עם נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מעכשיו גם חיילים קרביים לא חוזרים לבית עם נשק
בעקבות ההחלטה של הרמטכ"ל היוצא לקחת לחיילים את הנשק בגלל גנבות מרובות התחילו להוציא רק לוחמים עם נשק אבל בתקופה האחרונה גם ללוחמים לוקחים את הנשק ורק חייל שנמצא בפעילות מבצעית יוצא לבית עם הנשק עכשיו לוחמים בהכשרה לא יוצאים אם נשק
בהתחלה היו אלו ההנדסה הקרבית שיריון ותותחנים אחר כך קורס קצינים ועכשיו זה קורס מכי"ם צנחים וגבעתי עוד מעט גם לנח"ל ולגולני לא יהיו נשקים בבית
יכול להיות שהרמטכ"ל החדש (בגלל עברו בחי"ר) ישנה את העיניין?
או שיחכו לפיגוע/חטיפה שחייל היה יכול למנוע ... אבל הוא לא יכול לעשות כלום
וכולם יודעים באיזה קצוות בארץ נמצאים בסיסים
בהתחלה היו אלו ההנדסה הקרבית שיריון ותותחנים אחר כך קורס קצינים ועכשיו זה קורס מכי"ם צנחים וגבעתי עוד מעט גם לנח"ל ולגולני לא יהיו נשקים בבית
יכול להיות שהרמטכ"ל החדש (בגלל עברו בחי"ר) ישנה את העיניין?
או שיחכו לפיגוע/חטיפה שחייל היה יכול למנוע ... אבל הוא לא יכול לעשות כלום
וכולם יודעים באיזה קצוות בארץ נמצאים בסיסים
לצערי הרב, לא ישנו כלום בשום מקרה.
התירוץ הקבוע יישמע בערך כך: הנזק מהנשקים שנמצאים בידי החיילים (לדוגמה - גנבות) גבוה הרבה יותר מהנזק שעלול להגרם מהעדר אותם הנשקים.
האמת - הדוגלים בתרוץ הזה לא יהיו לגמרי רחוקים מהמציאות. אבל, וזה אבל גדול מאוד, בכדי לשנות את המצב נדרש לשפר את המקצועיות של החיילים בתחום הנשק במקום לקחת אותו מהם. אך כיוון שדבר כזה מצריך הרבה יותר מהוראה כסת"חית - הוא יקרה רק אחרי המלחמה הבאה - במהלכה יתגלה שחיילי צה"ל לא רגילים לנשק ולא מקצועיים בנשק.
אבל למה לתקן דברים עכשיו, עדיף לתת תעסוקה לועדות חקירה שאחרי...
התירוץ הקבוע יישמע בערך כך: הנזק מהנשקים שנמצאים בידי החיילים (לדוגמה - גנבות) גבוה הרבה יותר מהנזק שעלול להגרם מהעדר אותם הנשקים.
האמת - הדוגלים בתרוץ הזה לא יהיו לגמרי רחוקים מהמציאות. אבל, וזה אבל גדול מאוד, בכדי לשנות את המצב נדרש לשפר את המקצועיות של החיילים בתחום הנשק במקום לקחת אותו מהם. אך כיוון שדבר כזה מצריך הרבה יותר מהוראה כסת"חית - הוא יקרה רק אחרי המלחמה הבאה - במהלכה יתגלה שחיילי צה"ל לא רגילים לנשק ולא מקצועיים בנשק.
אבל למה לתקן דברים עכשיו, עדיף לתת תעסוקה לועדות חקירה שאחרי...
נערך לאחרונה על ידי spy בתאריך 03 פברואר 2007, 14:21, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי טיטניום

מקצועיות בנשק איננה קשורה לשאלה אם החיילים יצאו עם הנשק הביתה או לא.
מפעיל עגורן לא יוצא עם מנוף מהעבודה, ורופא לא צועד ברחוב עם סטאטוסקופ... לא ידוע לי שחיילים יוצאים עם מטוס או צוללת הביתה, ובכל זאת יש חיילים מומחים בכלים אלו.
הרוס"ר מתאים לשדה הקרב אבל הוא לא הכלי האופטימלי לאירועים אפשריים בדרכו של החייל מן הבסיס לביתו, ויכול לשמש דווקא לרועץ לחייל, במידה והנשק הוא המטרה של המפגע ולא החייל עצמו.
אולי השארת הכלים בבסיס תצמצם את רכישת ידיות ל M16 וכו' בחנויות ריקושט.
מפעיל עגורן לא יוצא עם מנוף מהעבודה, ורופא לא צועד ברחוב עם סטאטוסקופ... לא ידוע לי שחיילים יוצאים עם מטוס או צוללת הביתה, ובכל זאת יש חיילים מומחים בכלים אלו.
הרוס"ר מתאים לשדה הקרב אבל הוא לא הכלי האופטימלי לאירועים אפשריים בדרכו של החייל מן הבסיס לביתו, ויכול לשמש דווקא לרועץ לחייל, במידה והנשק הוא המטרה של המפגע ולא החייל עצמו.
אולי השארת הכלים בבסיס תצמצם את רכישת ידיות ל M16 וכו' בחנויות ריקושט.
בברכה,
גלעד
גלעד
חייל / שוטר במדים הוא מטרה.
עוד לא החזירו את שליט
ולא פסקו הניסיונות לחטוף חיילים.
ההחלטה תחזיק מעמד עד ה "נחשון וקסמן" הבא !
אחריו תהיה ועדת חקירה שתמליץ................
אחר כך יעברו עוד כמה שנים ושוב יאסף הנשק ושוב יהיה ארוע ושוב וח"ק..........
ככה זה כשחכמי חלם מנהלים את העייסק.
אני ממליץ שאותם חכמים יבינו שטרם תמה מלחמת העצמאות של עם ישראל בארצו.
אבל אם 85% מהאוכלוסיה או לא משרתים בכלל או עושים צבא דמיקולו - אי אפשר להסביר להם.
וגלעד למרות שיש ממש בטענותיך אני שמח לחלוק על המסקנות שלך.
לא צריך לאסוף את הנשק - צריך לאמן ולהכשיר חייל כמו שצריך. וכל השאר שייעשו שרות לאומי
ולא ילבשו בכלל מדים.
בשביל להצטלם עם שרים (ואח"כ לתבוע אותם) אפשר גם חולצה כמו של עובד מלון או דייל בחברת טלפונים ואו כל חברה אחרת שכתוב עליה שרות לאומי.
מתי תבין שחייל הוא חייל הוא חייל ?
עוד לא החזירו את שליט
ולא פסקו הניסיונות לחטוף חיילים.
ההחלטה תחזיק מעמד עד ה "נחשון וקסמן" הבא !
אחריו תהיה ועדת חקירה שתמליץ................
אחר כך יעברו עוד כמה שנים ושוב יאסף הנשק ושוב יהיה ארוע ושוב וח"ק..........
ככה זה כשחכמי חלם מנהלים את העייסק.
אני ממליץ שאותם חכמים יבינו שטרם תמה מלחמת העצמאות של עם ישראל בארצו.
אבל אם 85% מהאוכלוסיה או לא משרתים בכלל או עושים צבא דמיקולו - אי אפשר להסביר להם.
וגלעד למרות שיש ממש בטענותיך אני שמח לחלוק על המסקנות שלך.
לא צריך לאסוף את הנשק - צריך לאמן ולהכשיר חייל כמו שצריך. וכל השאר שייעשו שרות לאומי
ולא ילבשו בכלל מדים.
בשביל להצטלם עם שרים (ואח"כ לתבוע אותם) אפשר גם חולצה כמו של עובד מלון או דייל בחברת טלפונים ואו כל חברה אחרת שכתוב עליה שרות לאומי.
מתי תבין שחייל הוא חייל הוא חייל ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן אתה צודק לצערי,,,
אבל,,
כדי שמלפפון יהיה מלפפון - צריך קודם שהגנן יהיה ,,גנן !!!
אבל,,
כדי שמלפפון יהיה מלפפון - צריך קודם שהגנן יהיה ,,גנן !!!
נערך לאחרונה על ידי GUSS בתאריך 03 פברואר 2007, 13:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
פחות -לרוב זה יותר,,
כאשר חייל מגיע הביתה, זורק את נשק שלו מתחת למיטה, נועל את הדלת של החדר שלו (מפתח 0) יוצא מדירה שלו בקיבוץ (דלת עץ שנפתחת ע"י דחיפה קלה או שהמפתח מונח בארון הנעליים מחוץ לדלת) ואחר כך גונבים לו את הנשק הוא עמד בכל הדרישות לאיחסון הנשק בבית, וזה גם לא עלה לו כסף. אתה לא יכול לדרוש מכל חייל שיוצא הביתה עם נשק שיחזיק כספת מתאימה ל M 16 ארוך (לי היתה). והחייל יגיד "מה אכפת לי, הנשק לא שלי, הוא לא עולה לי כסף".
זה דוגמה לצורת מחשבה נפוצה בקרב חיילים רבים. להזכירכם הנשק שנגנב מהצבא רק לאחרונה התחיל לשמש לטובתינו (מי אמר מלחמת אחים בעזה).
זה דוגמה לצורת מחשבה נפוצה בקרב חיילים רבים. להזכירכם הנשק שנגנב מהצבא רק לאחרונה התחיל לשמש לטובתינו (מי אמר מלחמת אחים בעזה).
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!
***__ מדריך ירי __***
***__ מדריך ירי __***
הכנרתי כתב:כאשר חייל מגיע הביתה, זורק את נשק שלו מתחת למיטה, נועל את הדלת של החדר שלו (מפתח 0) יוצא מדירה שלו בקיבוץ (דלת עץ שנפתחת ע"י דחיפה קלה או שהמפתח מונח בארון הנעליים מחוץ לדלת) ואחר כך גונבים לו את הנשק הוא עמד בכל הדרישות לאיחסון הנשק בבית, וזה גם לא עלה לו כסף. אתה לא יכול לדרוש מכל חייל שיוצא הביתה עם נשק שיחזיק כספת מתאימה ל M 16 ארוך (לי היתה). והחייל יגיד "מה אכפת לי, הנשק לא שלי, הוא לא עולה לי כסף".
הוי צעיר חסר ניסיון
מתי תלמד שכל מלחמת אחים כזאת מסתיימת תמיד בהתלכדות משותפת כנגד ישראל ?
חבר isia זכור !
אילן,
מה שאתה רואה זו תוצאה ישירה של עודף קצינים שבחרו ללכת ללמוד מנהל עסקים בהרווארד או ייל במקום ללמוד מקצועות צבא בווסט פוינט או לעבור קורס ריינג'רים בפורט בראג.
כבר מזמן הפסיקו לחשוב בצבא במונחים של פיקוד ובמקום זה חושבים במונחים של ניהול... ובניהול, מלמדים אותך לחשוב במונחים של עלות תועלת ומלמדים אותך שמה שאתה לא יכול לכמת למדוד - לא קיים.
ובמונחים של עלות תועלת, יש יותר מקרי גניבה/אובדן נשק מאשר מקרים של חטיפת חיילים ואם תפחית את מספר הנשקים שבחוץ, תפחית את את מספר הגניבות. את התוצאה תראה מייד, זה נראה יפה בדיאגרמות במצגות הפאורפויט שבישיבות המטה, ומישהו יקבל על זה טפיחה על השכם ויקודם.
מונחים כמו חיילות, גאוות יחידה, מוטיבציה, אהבת מולדת - הם מונחים אמורפיים שקשה מאד למדוד ולכמת - לכן גם לאף אחד לא איכפת מהם. קשה מאד לקשור כישלון כזה או אחר בירידה במוטיבציה בגלל החלטה לקחת את הנשקים ביציאה הבייתה..
א.
מה שאתה רואה זו תוצאה ישירה של עודף קצינים שבחרו ללכת ללמוד מנהל עסקים בהרווארד או ייל במקום ללמוד מקצועות צבא בווסט פוינט או לעבור קורס ריינג'רים בפורט בראג.
כבר מזמן הפסיקו לחשוב בצבא במונחים של פיקוד ובמקום זה חושבים במונחים של ניהול... ובניהול, מלמדים אותך לחשוב במונחים של עלות תועלת ומלמדים אותך שמה שאתה לא יכול לכמת למדוד - לא קיים.
ובמונחים של עלות תועלת, יש יותר מקרי גניבה/אובדן נשק מאשר מקרים של חטיפת חיילים ואם תפחית את מספר הנשקים שבחוץ, תפחית את את מספר הגניבות. את התוצאה תראה מייד, זה נראה יפה בדיאגרמות במצגות הפאורפויט שבישיבות המטה, ומישהו יקבל על זה טפיחה על השכם ויקודם.
מונחים כמו חיילות, גאוות יחידה, מוטיבציה, אהבת מולדת - הם מונחים אמורפיים שקשה מאד למדוד ולכמת - לכן גם לאף אחד לא איכפת מהם. קשה מאד לקשור כישלון כזה או אחר בירידה במוטיבציה בגלל החלטה לקחת את הנשקים ביציאה הבייתה..
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

ואולי אני טועה ??? כי,,
אם לא פוגעים לא צריך לירות ,,אם לא יורים [מתאמנים] לא צריך נשק,, ואם לא צריך נשק ,,אפשר לתת אותו למי שכן צריך,,[השכנים של נועם,,]
ולוגית זה נכון !!!
אם ערכתה תכנונים ויצאתה לקרב ונכשלתה עשה צ'ט אוט [וח"ק] וקבל מסקנות ,,
יש לשנות את המטרות שלא הושגו ויש למצוא במידית מטרות שכן! אפשר להשיג בעזרת התכנונים המלומדים,,[ואל תזכירו לי תירגולים ואימונים ועמידה ביעדים,,]
אם לא פוגעים לא צריך לירות ,,אם לא יורים [מתאמנים] לא צריך נשק,, ואם לא צריך נשק ,,אפשר לתת אותו למי שכן צריך,,[השכנים של נועם,,]
ולוגית זה נכון !!!
יש לשנות את המטרות שלא הושגו ויש למצוא במידית מטרות שכן! אפשר להשיג בעזרת התכנונים המלומדים,,[ואל תזכירו לי תירגולים ואימונים ועמידה ביעדים,,]
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:ואולי אני טועה ??? כי,,
ולוגית זה נכון !!!
או פשוט עם העסק תקוע
סוגרים את החלונות
ועושים כיבוי והדלקה מחדש.
הכיבוי בדרך
ההדלקה מחדש ?
חבר isia זכור !
כינרתי -
בכנס יישובים "ראויים" שאלתי את נציגי המשטרה מדוע לא מאשרים ליישובים המחזיקים במחסן נשק, בתיאום עם הצבא, לאחסן נשק של חיילים שחוזרים לסופ"ש או חופשה.
יש פתרון אבל לא ממש רציני.
את התשובה המתחכמת והלא רצינית, אחסוך ממך.
כנראה שמעדיפים כאן שייגנב הנשק מאשר להגדיל ראש, לחפש פתרונות יצירתיים ולהכניס נשק צבאי למחסן אזרחי. (כמובן לאחר ארגון ואישורים נדרשים)
נעם.
בכנס יישובים "ראויים" שאלתי את נציגי המשטרה מדוע לא מאשרים ליישובים המחזיקים במחסן נשק, בתיאום עם הצבא, לאחסן נשק של חיילים שחוזרים לסופ"ש או חופשה.
יש פתרון אבל לא ממש רציני.
את התשובה המתחכמת והלא רצינית, אחסוך ממך.
כנראה שמעדיפים כאן שייגנב הנשק מאשר להגדיל ראש, לחפש פתרונות יצירתיים ולהכניס נשק צבאי למחסן אזרחי. (כמובן לאחר ארגון ואישורים נדרשים)
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
פתרון לערים-שימוש ב"נקודות" משא"ז:
כל סופשבוע, חייל שחוזר עם נשק הביתה יאפסן אותו בנקודה הסמוכה לביתו שבה יש מחסן נשק. במהלך האפסון הנקודה תהיה מאוישת בחיילים תורנים לאותה שבת (כולל שעות הלילה המאוחרות) ומתנדבים כדי למנוע גניבת נשק. דרושה השקעה כספית בכספות נוספות מצה"ל/משהב"ט/משרד הפנים (ופה הבעיה, נכון?). (מצד שני, אני חושב על הגובה של ערימת הנשקים בערים הגדולות
)
אם חיילים יוצאים הביתה בלי נשק, אני מציע שיורידו גם את המדים-נער בן 18 לא צריך להיחטף רק בגלל שהוא לובש מדים. החיילים לא צריכים להיות שלטי פרסומת של הצבא וגם לסבול את הנעליים האלה כל הדרך מהבסיס הביתה (כן, יש כאלו שלא משרתים בקריה ולא הוציאו פטור מנעליים). יש נשק, יש מדים...אין נשק, אין מדים.
אם מבטלים את נשיאת הנשק, שיגבירו את הכשרת החיילים בקרב מגע ויציידו גם חיילים באמצעים כמו גז מדמיע. או פשוט אם צה"ל לא רוצה שלחיילים שלו יהיה נשק, בואו נסגור את המדינה, נרד לחוף הים ונקיים משחה ענק לקפריסין...
(מישהו מסוגל לתפוס לשיחה קצרה את מייקי הרטמן? הקליעה צריכה נציג בדרגים הגבוהים שיטפל בעניינים-לא תזיק רפורמה בצבא שלנו...)
כל סופשבוע, חייל שחוזר עם נשק הביתה יאפסן אותו בנקודה הסמוכה לביתו שבה יש מחסן נשק. במהלך האפסון הנקודה תהיה מאוישת בחיילים תורנים לאותה שבת (כולל שעות הלילה המאוחרות) ומתנדבים כדי למנוע גניבת נשק. דרושה השקעה כספית בכספות נוספות מצה"ל/משהב"ט/משרד הפנים (ופה הבעיה, נכון?). (מצד שני, אני חושב על הגובה של ערימת הנשקים בערים הגדולות
אם חיילים יוצאים הביתה בלי נשק, אני מציע שיורידו גם את המדים-נער בן 18 לא צריך להיחטף רק בגלל שהוא לובש מדים. החיילים לא צריכים להיות שלטי פרסומת של הצבא וגם לסבול את הנעליים האלה כל הדרך מהבסיס הביתה (כן, יש כאלו שלא משרתים בקריה ולא הוציאו פטור מנעליים). יש נשק, יש מדים...אין נשק, אין מדים.
אם מבטלים את נשיאת הנשק, שיגבירו את הכשרת החיילים בקרב מגע ויציידו גם חיילים באמצעים כמו גז מדמיע. או פשוט אם צה"ל לא רוצה שלחיילים שלו יהיה נשק, בואו נסגור את המדינה, נרד לחוף הים ונקיים משחה ענק לקפריסין...
(מישהו מסוגל לתפוס לשיחה קצרה את מייקי הרטמן? הקליעה צריכה נציג בדרגים הגבוהים שיטפל בעניינים-לא תזיק רפורמה בצבא שלנו...)
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד