אחסון אקדחים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אחסון אקדחים
שאלה נוספת לחברים (תסלחו לי שאני מפציץ בשאלות, אני צריך להשלים פערים
)
הצורך לאחסן את האקדח בצורה נאותה, בתוך כספת, בכל עת שהנשק לא עלינו הוא מהותי וברור מאליו (גניבת הנשק, ילדים בבית וכו')
האם יש חוקים לסוג הכספת בה צריך לשמור את האקדח?
במידה ואין (ואני מניח שאין), מה ההמלצות לנושא ? (כספת דיגיטלית או עם מפתח, חסינת אש, איפה להסליק וכו')
רוב תודות

הצורך לאחסן את האקדח בצורה נאותה, בתוך כספת, בכל עת שהנשק לא עלינו הוא מהותי וברור מאליו (גניבת הנשק, ילדים בבית וכו')
האם יש חוקים לסוג הכספת בה צריך לשמור את האקדח?
במידה ואין (ואני מניח שאין), מה ההמלצות לנושא ? (כספת דיגיטלית או עם מפתח, חסינת אש, איפה להסליק וכו')
רוב תודות
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
ע"פ החוק צריך להחזיק אקדח מאחורי שני מנעולים. (לדוגמא, עם מנעול הדק בתוך כספת)
לגבי כספת, יש וויכוח בקרב המשתתפים פה. חלק חושבים שזהו פתרון אידיאלי כנגד משחק של הילדים, אבל מנגד יש כאלו שטוענים שהכספת "מזמינה" את הפורץ לבוא ולנסות לפרוץ\לגנוב אותה, יחד עם האקדח...
השיקול לדעתך...
עומר.
לגבי כספת, יש וויכוח בקרב המשתתפים פה. חלק חושבים שזהו פתרון אידיאלי כנגד משחק של הילדים, אבל מנגד יש כאלו שטוענים שהכספת "מזמינה" את הפורץ לבוא ולנסות לפרוץ\לגנוב אותה, יחד עם האקדח...
השיקול לדעתך...
עומר.
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
בחוק כלי היריה יש הוראה לנעול מאחורי שני מנעולים ??? קראתי את נוסח החוק ולא מצאתי איזכור לנושא.
האם כאשר נאמר שני מנעולים לא מספיק רק לשים בכספת, שהרי יש גם מנעול לדלת הבית ?
ואם כבר הוזכר נושא הגניבה: האם אחסנת הנשק מאחורי שני מנעולים מכסה מבחינת אחריות פלילית ? (אני מניח שבמקרה כזה יהיה צורך להציג הוכחת קנייה של הכספת)
האם כאשר נאמר שני מנעולים לא מספיק רק לשים בכספת, שהרי יש גם מנעול לדלת הבית ?
ואם כבר הוזכר נושא הגניבה: האם אחסנת הנשק מאחורי שני מנעולים מכסה מבחינת אחריות פלילית ? (אני מניח שבמקרה כזה יהיה צורך להציג הוכחת קנייה של הכספת)
סיפור שני המנעולים מקורו בצבא וגם שם איני בטוח שהדבר מופיע באוגדן פקודות כלשהוא. לדעתי איזשהו מ"כ המציא את זה ועם השנים זה הפך ל"פקודה", אולי אפילו פורמלית (סיפור משעשע בנושא התקבעות הדברים בצבא בסוף ההודעה). באשר לאזרחות - ככל הידוע לי אין הגדרה כיצד יש לאחסן את הנשק, הדבר היחיד שצריך להלקח בחשבון הוא שבעליו של הנשק הוא האחראי היחיד לנשק ועליו תוטל כל האחריות והיה אם יגנב/ילקח/ימצא בידי אחר/ילקח על ידי הילדים/וכו/וכו. לאור זאת על בעל הנשק לקבל את ההחלטה שלו כיצד הוא שומר על הנשק בהכירו את עצמו, ביתו, ילדיו, אישתו. מי שיכול להשאיר את הנשק על שולחן הסלון בודאות מוחלטת כי איש מלבדו לא יגע בו - יערב לו. אני מניח כי אם החוק היה מחייב כספת אשי בעת קבלת הרשיון היינו נדרשים להציג אישור להתקנת כספת ובטוח שהיה מופיע בחוק מה נחשב לכספת.
ולבסוף - המלצתי והדרך בה אני נוהג - כספת.
ועתה לסיפור בנושא קבעונות:
בימי (יתכן כי גם כיום) בבה"ד 1 היתה עמדת שמירה ליד קיר בטון באמצע הבסיס שמשום מה נקראה עמדת הטלפונים. כאשר שאלנו לפשר השם הסתבר כי הרס"ר המיתולוגי של הבה"ד (שדרך אגב בשיחה בה נכחתי אישר את הסיפור) דאג להוסיף עמדת שמירה ליד הטלפונים הציבוריים לאחר מעשי ונדליזם חוזרים ונשנים. הטלפונים כבר שנים על קיר אחר (שעליו, באופן אירוני, אין שמירה) אך עמדת השמירה חיה, בועטת ובעיקר מייללת בלילות...
ולבסוף - המלצתי והדרך בה אני נוהג - כספת.
ועתה לסיפור בנושא קבעונות:
בימי (יתכן כי גם כיום) בבה"ד 1 היתה עמדת שמירה ליד קיר בטון באמצע הבסיס שמשום מה נקראה עמדת הטלפונים. כאשר שאלנו לפשר השם הסתבר כי הרס"ר המיתולוגי של הבה"ד (שדרך אגב בשיחה בה נכחתי אישר את הסיפור) דאג להוסיף עמדת שמירה ליד הטלפונים הציבוריים לאחר מעשי ונדליזם חוזרים ונשנים. הטלפונים כבר שנים על קיר אחר (שעליו, באופן אירוני, אין שמירה) אך עמדת השמירה חיה, בועטת ובעיקר מייללת בלילות...
- סליקאי ארד
ברור לי שבעל הנשק הוא האחראי היחיד לנעשה בנשק בזמן שהיה בחזקתו/ידוע שהיה בחזקתו, אבל מה הפרוצדורה במקרה של גניבת הנשק ?
נגנב לך הנשק (חס וחלילה) והודעת למשטרה, מה הסיפור עכשיו? האם אתה עדיין אחראי פלילית למה שנעשה בנשק? ומה בדבר אחריות לנזקים ברכוש שנעשו ע"י הנשק ?
אם כבר נכנסו לנושא אז מה בדבר ביטוח לנשקים, האם ניתן לבטח נשקים (בתור רכוש) כך שאם נגנב/אבד לך הנשק (שוב, חס וחלילה) תוכל לתבוע מחברת הביטוח החזר לשם קניית אקדח חדש ?
לתשובתכם אודה.
נגנב לך הנשק (חס וחלילה) והודעת למשטרה, מה הסיפור עכשיו? האם אתה עדיין אחראי פלילית למה שנעשה בנשק? ומה בדבר אחריות לנזקים ברכוש שנעשו ע"י הנשק ?
אם כבר נכנסו לנושא אז מה בדבר ביטוח לנשקים, האם ניתן לבטח נשקים (בתור רכוש) כך שאם נגנב/אבד לך הנשק (שוב, חס וחלילה) תוכל לתבוע מחברת הביטוח החזר לשם קניית אקדח חדש ?
לתשובתכם אודה.
לא מאמין שהרבה השתנה מאז שסיימתי בה"ד 1,
השומר ממוקם ליד הטלפונים (או שמא הטלפונים מוקמו ליד עמדת השומר ?)
והוא עדיין נהנה/סובל מכל הצוערים שסוגרים 21 ומשוחחים עם החברה ...
אכן היה מאוד משעשע לפגוש את bilik במטווח
בוא נגיד שלירות לעצמי ברגל זה קצת מוגזם (אני נשבע בהן צדקי ש"זלדה" הולכת על בטן ריקה מחוץ לדלת המטווח) אבל צעירות זה באמת דבר יחסי
נתראה מחר בבית נבאללה.
גיא.
השומר ממוקם ליד הטלפונים (או שמא הטלפונים מוקמו ליד עמדת השומר ?)
והוא עדיין נהנה/סובל מכל הצוערים שסוגרים 21 ומשוחחים עם החברה ...

אכן היה מאוד משעשע לפגוש את bilik במטווח

בוא נגיד שלירות לעצמי ברגל זה קצת מוגזם (אני נשבע בהן צדקי ש"זלדה" הולכת על בטן ריקה מחוץ לדלת המטווח) אבל צעירות זה באמת דבר יחסי

נתראה מחר בבית נבאללה.
גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
ביליק, אם אתה חושב שהסיפור של בה"ד 1 מהווה את השיא - לפני כשנתיים היתה כתבה בעתון על עיר באירופה, שבככר המרכזית שלה היה פסל, ולפניו עמד תמיד שוטר במשמר כבוד.
אחד מחברי מועצת העיר החליט לברר מדוע הפסל צריך משמר כבוד כזה - ומאחרון השוטרים ועד מפקד המשטרה אף אחד לא ידע לענות לו.
הוא התחיל לנבור בארכיונים, ובסוף גילה שלפני כשבעים שנה צבעו את הפסל. מישהו החליט לשים שוטר שיזהיר את האנשים שהצבע טרי - וכנראה שהוא לא התייבש עד היום...
אחד מחברי מועצת העיר החליט לברר מדוע הפסל צריך משמר כבוד כזה - ומאחרון השוטרים ועד מפקד המשטרה אף אחד לא ידע לענות לו.
הוא התחיל לנבור בארכיונים, ובסוף גילה שלפני כשבעים שנה צבעו את הפסל. מישהו החליט לשים שוטר שיזהיר את האנשים שהצבע טרי - וכנראה שהוא לא התייבש עד היום...
I think, therefore I am. I think
לפי מה שאני יודע החוק אומר רק שצריך להפריד את הנשק מהמחסנית.
לדעתי כספת זה דבר מומלץ מאד ביחוד שהיום אפשר לקנות כספת ביתית בפחות מ- 400 ש"ח,
את הכספת מקבעים לריצפה ע"י ברגי ג'מבו שמוברגים מתוך הכספת.
אם מישהו ירצה לפרק אותה הוא יצטרך שופל או לפחות פטיש קונגו.
וחוץ מהנשק תמיד טוב שיש מקום לאכסן את הדרכונים ושאר חפצים חשובים.( אם לא למניעת גניבה אז לפחות על מנת שלא יאבדו לך).
לדעתי כספת זה דבר מומלץ מאד ביחוד שהיום אפשר לקנות כספת ביתית בפחות מ- 400 ש"ח,
את הכספת מקבעים לריצפה ע"י ברגי ג'מבו שמוברגים מתוך הכספת.
אם מישהו ירצה לפרק אותה הוא יצטרך שופל או לפחות פטיש קונגו.
וחוץ מהנשק תמיד טוב שיש מקום לאכסן את הדרכונים ושאר חפצים חשובים.( אם לא למניעת גניבה אז לפחות על מנת שלא יאבדו לך).
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
1. החוק לא מחייב אזרחים שברשותם פחות מ 3 כלים להתקין בביתם כספת (או בשמה ה"משרד פנימאי" - ארון נשק).
2. מבחינת תקנות משרד הפנים - מספיק לנעול את הנשק בארון כלשהו.
3. בעל נשק שאיחסן את הנשק בארון בגדים רגיל, יצא את היתו (ונעל אחריו את הדלת) ומצא כשחזר שהנשק נגנב - פטור מאחריות פלילית ובאם יתברר בתום החקירה המשטרתית כי אכן, כך הם פני הדברים - יוכל לרכוש הנ"ל לרכווש נשק אחר (במידה והוא עומד בתבחיני משרד הפנים).
2. מבחינת תקנות משרד הפנים - מספיק לנעול את הנשק בארון כלשהו.
3. בעל נשק שאיחסן את הנשק בארון בגדים רגיל, יצא את היתו (ונעל אחריו את הדלת) ומצא כשחזר שהנשק נגנב - פטור מאחריות פלילית ובאם יתברר בתום החקירה המשטרתית כי אכן, כך הם פני הדברים - יוכל לרכוש הנ"ל לרכווש נשק אחר (במידה והוא עומד בתבחיני משרד הפנים).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
לגבי אחסון נשק: 1. אני מתאר לעצמי שהכוונה היא לכספות המסחריות שמציעים היום למכירה לכל דכפין.ובכן,הכספת עצמה היא לא בעיה,אלא להיכן מעגנים אותה.כספת של חברץ שמירה למשל,שהיא די פשוטה מבחינת המנגנון המכאני שלה,מעוגנת בתוך יסודות בטון בריצפה.לעקור אותה זו משימה בלתי אפשרית.הכספות המסחריות,לעומת זאת,מעוגנות ברוב המקרים לקיר הבית,שפטיש 5 ק"ג ומעט נחישות יכולים לעקור אותה משם. הייתי נוכח בשתי פריצות (לא כמשתתף כמובן...) בהן נעקרו הכספות מהקיר,כך שאחסנה בכספת מסחרית רגילה אינה יעילה.
2. החוק דורש,במקרה של אובדן נשק,מבעל הנשק להוכיח כי: א)לא נקט ברשלנות כשהניח את הנשק במקום שאינו תחנת משטרה.ב)הנשק היה מפורק,והתחמושת היתה מאוחסנת בנפרד.
המשמעות הפרקטית: אם רכשת כספת במיטב כספך,והיא נעקרה מהקיר,ומסתבר כי המחסניות היו בתוכה יחד עם הנשק...אתה תצטרך לענות על שאלות מביכות שתציג בפניך מערכת המשפט...
2. החוק דורש,במקרה של אובדן נשק,מבעל הנשק להוכיח כי: א)לא נקט ברשלנות כשהניח את הנשק במקום שאינו תחנת משטרה.ב)הנשק היה מפורק,והתחמושת היתה מאוחסנת בנפרד.
המשמעות הפרקטית: אם רכשת כספת במיטב כספך,והיא נעקרה מהקיר,ומסתבר כי המחסניות היו בתוכה יחד עם הנשק...אתה תצטרך לענות על שאלות מביכות שתציג בפניך מערכת המשפט...
- סליקאי זהב
שרקן, כספת,על-פי כל קנה מידה,אינה מקום אחסון יעיל לנשק.ייתכן ומערכת המשפט תזכה אותך-אבל האם זה מה שמניע אותך? האם אתה מאלה שלא מדברים בטלפון נייד בנסיעה כדי לא לשלם 750 שקל,או כדי להישאר מרוכזים בנהיגה ולהימנע מתאונות? אני בטוח שהתשובה השנייה היא הנכונה.
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד