קניית אפוד מגן ע"י אדם פרטי.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
קניית אפוד מגן ע"י אדם פרטי.
השאלה מגיע ממכר אחד שלי, שמתוקף תפקידו נאלץ לנוע עם סכומי כסף גדולים מבנק ואל בנק.
1. האם אדם פרטי רשאי, מבחינה חוקית לקנות ולהחזיק באפוד מגן?
2. בהנחה שזה מותר, כיצד רשויות מתיחסות לקניות כאלה, ז"א האם רכישה/אחזקה של אפוד מגן, נניח ברכב, לא יגררו מיידית חקירה במשטרה לגבי הסיבות להימצות האפוד (לך תסביר שאתה חושש לחיך כי אתה מעביר סכומים גדולים ואתה לא שייך לאיזה כנופיית פשע).
3. מה אומר החוק לגבי יבוא אישי, כולל מEBAY של אפודי מגן?
4. האם זה אפשרי לקנות אפוד מגן "יד שניה" מנניח ארגון כלשהו, גם מבחינת החוק וגם מבחינת מצב השוק?
תודה.
1. האם אדם פרטי רשאי, מבחינה חוקית לקנות ולהחזיק באפוד מגן?
2. בהנחה שזה מותר, כיצד רשויות מתיחסות לקניות כאלה, ז"א האם רכישה/אחזקה של אפוד מגן, נניח ברכב, לא יגררו מיידית חקירה במשטרה לגבי הסיבות להימצות האפוד (לך תסביר שאתה חושש לחיך כי אתה מעביר סכומים גדולים ואתה לא שייך לאיזה כנופיית פשע).
3. מה אומר החוק לגבי יבוא אישי, כולל מEBAY של אפודי מגן?
4. האם זה אפשרי לקנות אפוד מגן "יד שניה" מנניח ארגון כלשהו, גם מבחינת החוק וגם מבחינת מצב השוק?
תודה.
אפודי מגן
א. חוקי
ב. מניסיון כדאי שיהיה בידך חשבונית או לפחות שטר מכר
ג. לגבי יבוא אין לי מושג
ד. אם זה קרמי לא מומלץ לקנות משומש אלא אם כן אתה מעביר אותו ברנטגן
ה. אם תצטרך ברמה איי 3 משומש השאר הודעה...
ב. מניסיון כדאי שיהיה בידך חשבונית או לפחות שטר מכר
ג. לגבי יבוא אין לי מושג
ד. אם זה קרמי לא מומלץ לקנות משומש אלא אם כן אתה מעביר אותו ברנטגן
ה. אם תצטרך ברמה איי 3 משומש השאר הודעה...
- סליקאי ארד

חוקי בהחלט. לא מעט יצרנים ומשווקים מתפרנסים מזה. בחלק מחנויות הנשק יש.
עוד יצרן חוץ מ"חגור" - "מרעום-דולפין".
עוד יצרן חוץ מ"חגור" - "מרעום-דולפין".
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
Re: אפודי מגן
ראש חץ כתב:ב. מניסיון כדאי שיהיה בידך חשבונית או לפחות שטר מכר
...
למה?
חשוד כגנוב?
higt-power כתב:ראש חץ כתב:ב. מניסיון כדאי שיהיה בידך חשבונית או לפחות שטר מכר
...
למה?
חשוד כגנוב?
מכיר אחד שבחיפוש משטרתי נמצא אצלו אפוד מגן והוחרם לו רק לאחר שהראה שטר מכר שוחרר לו כמובן לא מיד אבל מוטב מאוחר...
- סליקאי ארד

- סליקאי כסף

ראש חץ כתב:higt-power כתב:ראש חץ כתב:ב. מניסיון כדאי שיהיה בידך חשבונית או לפחות שטר מכר
...
למה?
חשוד כגנוב?
מכיר אחד שבחיפוש משטרתי נמצא אצלו אפוד מגן והוחרם לו רק לאחר שהראה שטר מכר שוחרר לו כמובן לא מיד אבל מוטב מאוחר...
לא שאני חלילה מפקפק בדבריך אבל הדבר נשמע לי תמוה... באותה מידה יכול שוטר לעצור אותי באמצע ג'וגינג ולהחרים לי את האייפוד או להחרים לי את ציוד הצילום כיוון שהוא מקצועי ואני לא צלם מקצועי ועוד אינסוף דוגמאות ולך עכשיו תמצא קבלות...
האם לא היה עוד משהו בסיטואציה בה נערך החיפוש ? האם השוטר הסביר למה הוא מחרים ? האם השאיר מזכר חתום ובו הודאה שהחרים ? אני אשמח לשמוע עוד כמה פרטים אם תצליח לדלות...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
מה כל כך תמוה?
כמה פעמים שמעת על פשיטות של המשטרה, לפעמים בליווי של מצ"ח, על אירועים כמו פסטיבל בצמח או ערד והחרמת ציוד שחשוד כצבאי? הם היו עוברים אוהל אוהל ומחרימים סקשי"ם שנראים כמו צבאיים. בהרבה מקרים אלו היו סקשי"ם שנגנבו מהצבא, אבל היה מספר לא מבוטל של מקרים שהיו סקשי"ם שנקנו מחגור בכסף טוב. אותו דבר לגבי חרמוניות. קודם לוקחים, אחר כך שואלים ואז אתה צריך לחפור ולחפש חשבוניות כדי להוכיח שאין לך אחות.
בקיצור במקרים כאלה, עדיף לקנות מוצר שנראה לגמרי אזרחי כדי לחסוך את הטירטור.
א.
כמה פעמים שמעת על פשיטות של המשטרה, לפעמים בליווי של מצ"ח, על אירועים כמו פסטיבל בצמח או ערד והחרמת ציוד שחשוד כצבאי? הם היו עוברים אוהל אוהל ומחרימים סקשי"ם שנראים כמו צבאיים. בהרבה מקרים אלו היו סקשי"ם שנגנבו מהצבא, אבל היה מספר לא מבוטל של מקרים שהיו סקשי"ם שנקנו מחגור בכסף טוב. אותו דבר לגבי חרמוניות. קודם לוקחים, אחר כך שואלים ואז אתה צריך לחפור ולחפש חשבוניות כדי להוכיח שאין לך אחות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:מה כל כך תמוה?
א.
עדיין, תרשה לי להקשות.
רוב החרמוניות שראיתי בריקושט / למטייל היו בצבע חאקי בדיוק כמו של הצבא, ההבדל הוא בטיקט האזרחי למהדרין לעומת הטיקט עם ה-צ' וכיתוב 'חיל תחזוקה'.
אתה למעשה בא ואומר לי, מניסיון, ששוטר צבאי / כחול יכול לבוא ולהחרים חרמונית שכזו עד שאציג לו קבלה ?
אני שוב שואל, מה מונע ממנו להחרים לי את הלפטופ (כי יש מכת גניבות ממשרדים) או את האיפוד (כי שודדים כאלו מילדים) או את המצלמה (כי מה אני מצלם בחוץ עם כזו מצלמה ואין לי תעודת עיתונאי).
האם הדבר עומד במבחן בבית משפט ? האם אין צורך בצו ? האם אין צורך במילוי דו"ח המפרט את הציוד שהוחרם ?
לדעתי, מבצעים כפי שציינת נעשים תוך התייחסות לנקודות שהעלתי, החרמה סתם כך על ידי שוטר ברחוב נותרה תמוהה בעיני.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
אתה צודק בכל מה שאתה אומר, וחותמות אפשר למחוק עם קצת חומר ממיס אם הן לא דוהות מעצמן ותויות אפשר לפרום..(אבל זה בתור הערת אגב לא קשורה).
וחוץ מזה, בפשיטה של לילית משטרה על חניון מאוכלס באלפי בני נוער אף אחד לא עוצר בדיוק לשאול שאלות. רואים צבע ירוק חאקי, דבר ראשון מחרימים, נותנים קבלה וזימון לתחנת משטרה - ושם תוכיח שאין לך אחות.
במקרים רבים הם עובדים לפי שיטת מצליח - אנחנו רק נחרים לך, אבל לא נגיש נגדך תלונה. ברוב המקרים אם אתה גר במרכז וזה קרה לך בצמח או ערד אתה לא בדיוק תבזבז עוד יום בשביל לגשת לתחנת המשטרה המקומית (ומי יודע איך תצא משם). ברוב המקרים תהייה אסיר תודה שלא תפסו את הג'וינט שעישנת שניה לפני ששלפו מהסק"ש..
ולסיום, אני זוכר שהייתי עוד עושה מילואים (לפני 12 שנה בערך) הייתה לפעמים מחכה משטרה צבאית בשער של באלי"ש ביום השחרור, והם היו עושים חיפושים ברכבים היוצאים. הם היו מחרימים מכל הבא ליד (גם לפי שיטת מצליח), והיו נותנים להם הכל רק כדי להשתחרר ולצאת הביתה.
א.
וחוץ מזה, בפשיטה של לילית משטרה על חניון מאוכלס באלפי בני נוער אף אחד לא עוצר בדיוק לשאול שאלות. רואים צבע ירוק חאקי, דבר ראשון מחרימים, נותנים קבלה וזימון לתחנת משטרה - ושם תוכיח שאין לך אחות.
במקרים רבים הם עובדים לפי שיטת מצליח - אנחנו רק נחרים לך, אבל לא נגיש נגדך תלונה. ברוב המקרים אם אתה גר במרכז וזה קרה לך בצמח או ערד אתה לא בדיוק תבזבז עוד יום בשביל לגשת לתחנת המשטרה המקומית (ומי יודע איך תצא משם). ברוב המקרים תהייה אסיר תודה שלא תפסו את הג'וינט שעישנת שניה לפני ששלפו מהסק"ש..
ולסיום, אני זוכר שהייתי עוד עושה מילואים (לפני 12 שנה בערך) הייתה לפעמים מחכה משטרה צבאית בשער של באלי"ש ביום השחרור, והם היו עושים חיפושים ברכבים היוצאים. הם היו מחרימים מכל הבא ליד (גם לפי שיטת מצליח), והיו נותנים להם הכל רק כדי להשתחרר ולצאת הביתה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:סקשי"ם
א.
איתמר,
שאל את שאול - שיבולת או סיבולת ?
שק"ש.
שק שינה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד