השוואה בין גלוק 19 לזיג- זאוור P228

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

השוואה בין גלוק 19 לזיג- זאוור P228

על ידי aac5 » 08 פברואר 2008, 16:56

ב"ה

שתי שאלות:

1) אני חייל ורוצה לקנות אקדח (תושב יישוב קידמי), השאלה היא איזה קורס אני צריך לעבור להכשרה לא דרך הצבא? אני יכול למלא טפסים ולרכוש אקדח לפני ההכשרה? או רק אחרי?

2) אני מתלבט לגבי סוג האקדח, אני אדם קטן יחסית (מטר שישים, עם כפות ידיים קטנות) הבנתי שעם גלוק17 יכולה להיות בעיה להחזיק כמו שצריך....

אז אני מתלבט בין גלוק 19 לזיג P228- מה יש לכם להמליץ בנדון?

תודה....
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי YT » 08 פברואר 2008, 17:23

אני לא מבין כזה גדול, אבל:

1. האם אתה כבר בן 21?
  2. האם התחלת בתהליך הרישוי ואתה מתאים, או שאתה מנסה לבדוק איזה אקדח מתאים לפני שאתה בטוח ב-100% שאתה עונה לדרישות ומשרד הפנים יאשר לך רשיון לאקדח?
  3. תנסה את הכלים שבאים בחשבון לפי הקריטריונים שמתאימים לך (אתה יכול להעזר בזה). אין כלי שהוא יותר מתאים ואף אחד אחר חוץ ממך לא יוכל להחליט מה יותר מתאים (יש הרבה גורמים שמשפיעים, וביניהם ההתחברות שלך לכלי, הנוחות שלו ביד שלך וכו' וכו').

בהצלחה,
יאיר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 08 פברואר 2008, 17:39

מצטרף לתשובתו של חברנו YT.
מעבר לכך, לגבי הכלים הספציפיים שהזכרת:
גלוק 19 - אמין מאוד, נפוץ מאוד בארץ ובעולם=אין בעיית אביזרים/חלפים. חסרונות - לא מתאים לכל כף יד, מחיר בארץ בלתי הגיוני בעליל.
זיג 228 - לא ממש אוהב את האקדח הזה: צינה גבוהה מידי - האקדח "בועט" בירי, מסילות גוף אלומיניום נשחקות ע"י צינה מפלדה ואז נוצרים כל מיני חופשים לא רצויים. תפעול לא נוח לשמאליים (מנוף DOUBLE ACTION).
אה, ועוד משהו: אם אתה חייל חובה אז ברוב היחידות תצטרך אישור מ. היחידה בדרגת סא"ל לפחות ע"מ להביא את האקדח לבסיס. כמו כן זכור שאקדח לא מהווה תחליף לנשק אוטומטי בשום מקרה ויכול לשמש אך ורק להגנה עצמית.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי shlomz » 08 פברואר 2008, 18:08

כמו שכתבו פה: תתחיל בניסוי כלים. תראה מה יושב לך טוב ביד.
לא צריך לקנות אקדח רק כי "לכולם/לשב"כ/ללוט"ר יש כזה". אני לא יודע למה בחרת דוקא בשני המועמדים הללו (שניהם אקדחים טובים, לדעתי) - יש מבחר גדול מאוד של כלים שעשויים לענות לדרישותיך, רובם במחיר נמוך יותר. אל תשכח שההכשרה והאימון שלך ישפיעו על הירי ה-ר-ב-ה יותר מאשר סוג האקדח שבו תשתמש.
דברים טובים באים באריזות קטנות. של 9 מ"מ.
http://www.baking.co.il
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 08 פברואר 2008, 23:14

shlomz כתב:...אני לא יודע למה בחרת דוקא בשני המועמדים הללו (שניהם אקדחים טובים, לדעתי) - יש מבחר גדול מאוד של כלים שעשויים לענות לדרישותיך, רובם במחיר נמוך יותר. אל תשכח שההכשרה והאימון שלך ישפיעו על הירי ה-ר-ב-ה יותר מאשר סוג האקדח שבו תשתמש.

אני אהמר ואגיד שהבחירה הראשונית באקדחים אלה היתה כיוון שהם אקדחי השרות העיקריים היום בצה"ל.
תומך ב-100% בחשיבות ההכשרה. דווקא בגלל זה אני לא אמליץ לקנות גלוק 19, כי במחיר שלו אפשר לקנות אקדח אחר, גם לא רע בכלל + המוווון תחמושת לאימונים. ועוד יותר טוב - לעשות קורס ירי מבצעי/מעשי.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 09 פברואר 2008, 09:44

spy כתב:אני אהמר ואגיד שהבחירה הראשונית באקדחים אלה היתה כיוון שהם אקדחי השרות העיקריים היום בצה"ל.תומך ב-100% בחשיבות ההכשרה. דווקא בגלל זה אני לא אמליץ לקנות גלוק 19, כי במחיר שלו אפשר לקנות אקדח אחר, גם לא רע בכלל + המוווון תחמושת לאימונים. ועוד יותר טוב - לעשות קורס ירי מבצעי/מעשי.

אני חושב שהשיקול לקנות אקדח מוכר ונפוץ בארץ ובשירות כוחות הביטחון הוא שיקול ראוי ביותר.
1. האקדח נבדק, נבחן ונמצא בעל אמינות גבוהה.
2. הוא נפוץ, יש לו שירות תיקונים בארץ וניתן להשיג לו חלקי חילוף ומחסניות בקלות.
3. שומר על ערך השוק שלו בצורה סבירה (עד הכתרת ה"מלך" החדש).

בקיצור, אני מכיר מעט אנשים שנפלו עם גלוק, זיג, FN ואפילו ברטה 0.22.
ואני מכיר די הרבה אנשים שנפלו עם כל מיני דברים אחרים שדחפו להם בחנויות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 09 פברואר 2008, 11:38

איני התכוונתי אף לרגע שגלוק 19 לא מהווה בחירה ראויה. 228 - זה כבר משהו סובייקטיבי, אני באופן אישי לא אוהב אותו, האקדח מאוד לא נוח לי, אבל גם זה אקדח טוב.
אני כן התכוונתי ששיקולי מערכת הבטחון בבחיר כלי זה או אחר לעיתים שונים משיקולי אדם פרטי. כמו כן, בעיניי עדיף לקנות ברטה 92 או בול צ'רוקי או יריחו ב-1000-1500 ש"ח או CZ75 ב-500-900 ש"ח (כי אלה המחירים שלהם היום, והם ממש לא אקדחים "מוזרים" או לא איכותיים) ואת יתרת הכסף להשקיע בקורס או אפילו בתחמושת לאימונים במטווח שלא במסגרת קורס, מאשר לקנות גלוק 19 ב-3000+ ש"ח ולירות בו 50 כדורים פעם בשנתיים "כי התחמושת יקרה מאוד ואין לי מספיק כסף". אם ניתן לשלב גם רכישת אקדח יקר וגם ביצוע קורס או אימונים מסיביים - זה עניין אחר.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 09 פברואר 2008, 16:04

spy כתב: מאשר לקנות גלוק 19 ב-3000+ ש"ח ולירות בו 50 כדורים פעם בשנתיים "כי התחמושת יקרה מאוד ואין לי מספיק כסף.

אם אתה קונה מאדם פרטי ולא בחנות אז אתה יכול להשיג כלי משומש במצב מעולה במחיר של 2000+. CZ זה אקדח מצויין, אבל כבד מדי בשבילי לנשיאה יום יום.
א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ג'וקר » 09 פברואר 2008, 17:20

itamar כתב:
spy כתב: מאשר לקנות גלוק 19 ב-3000+ ש"ח ולירות בו 50 כדורים פעם בשנתיים "כי התחמושת יקרה מאוד ואין לי מספיק כסף.

אם אתה קונה מאדם פרטי ולא בחנות אז אתה יכול להשיג כלי משומש במצב מעולה במחיר של 2000+. CZ זה אקדח מצויין, אבל כבד מדי בשבילי לנשיאה יום יום.
א.

זה בד" המחיר לכלי דור א,וראיתי כאלו גם ב 2000- .

דור ג במצב טוב הם סביב 3000 .

(וזה מאדם פרטי ).
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי geepson » 09 פברואר 2008, 20:00

מה המשמעות המעשית של ההבדלים בין דור א',ב' או ג'?
האם גלוק דור א',אינו אקדח טוב?
האם ההבדל בין דור א' לג',מצדיק פער של אלפי שקלים?

עמי[נושא f.n אגב].
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 09 פברואר 2008, 22:58

geepson כתב:מה המשמעות המעשית של ההבדלים בין דור א',ב' או ג'?
האם גלוק דור א',אינו אקדח טוב?
האם ההבדל בין דור א' לג',מצדיק פער של אלפי שקלים?

עמי[נושא f.n אגב].

בגדול,

בדור 3 הוסיפו עוד פין בגוף, ומסילה לאביזרים (פנס/ציין).
בתכלס ב-9ממ אין כל כך משמעות לפין הנוסף, וכנ"ל גם לגבי המסילה לאביזרים בשביל המשתמש הממוצע לצרכי הגנה עצמית.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shrek » 10 פברואר 2008, 23:25

אני הייתי ממליץ לך לנסות את היריחו 941.

כשהייתי קטן יחסית הוא היה לי נוח ביד, אני אדם אם ידיים גדולות, ופעם הם היו קטנות יותר :)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רגלי 22 » 11 פברואר 2008, 07:06

בקשר להבדל בין גלוק לזיג 228 אני יכול להעיד כי בניגוד לזיג שמעולם לא חוויתי בו מעצור בגלוק זה כן קרה. שניהם היו חדשים, אם כי יתכן והתקלה היתה במחסנית או בכדור, עדיין אצלי הזיג זכור כאקדח שירה במשך כ-6 שנים יותר מ1500 כדורים ללא מעצור.
אבל החלודה .... אין כמו גלוק.

אריה
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

תשובות ושאלות חדשות

על ידי aac5 » 19 פברואר 2008, 12:31

ב"ה

א) כן, אני מעל 21, ועונה לקריטריונים- כבר הגשתי את הטפסים למקמצ"ר (עם אישור בדרגת סא"ל)- אני מחכה לתשובה ולטפסים בחזרה.

-אני יכול לעשות קודם מטווח ולהוציא אישור לפני קבלת הטפסים (בדואר לביתי), במידה ויש לי רגילה ואז להחתים את המטווח רטרואקטיבית, נכון?

ב) חיובי- בחרתי בסוגי האקדחים האלה, עקב היותם אקדחי השירות העיקריים, הבנתי ששלושת סוגי האקדחים (G-17,G-19,ZS-P228Ò) מאוד אמינים, וניתן להשיג חלפים לכל אחד מהם בקלות,

אבל- איזה אחד מהם הכי עמיד בשטח? כלומר איזה אחד הכי עמיד בשחיקה של חול, אבק, דפיקות, רטיבות וכו' (ולאו דווקא של ירי) לאורך זמן?

-ואיזה אחד מהם יירה יותר טוב לאחר שחיקה כזאת?

תודה מראש...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: תשובות ושאלות חדשות

על ידי נועם » 19 פברואר 2008, 13:56

aac5 כתב:ב"ה

-אני יכול לעשות קודם מטווח ולהוציא אישור לפני קבלת הטפסים (בדואר לביתי), במידה ויש לי רגילה ואז להחתים את המטווח רטרואקטיבית, נכון?

תודה מראש...

הגם אתה ברוטוס, לוקה בשיטת "סמוך יהיה בסדר" ?

מה גורם לך לחשוב שמטווח יחתום לך "רטרואקטיבית" על ניירת ? אתה לא חושב שאתה מבקש ממישהו לעבור על החוק בשבילך, ולרשום רישום כוזב במסמכים רשמיים של מדינת ישראל ?

האם אתה תעמוד לצידו של אדם שיורשע בעבירה פלילית ? יאבד את מקום עבודתו ? את רישיונו המקצועי ?

:evil:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד