מוזיאון חיל האויר - חצרים - כניסה עם נשק - לא ...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מוזיאון חיל האויר - חצרים - כניסה עם נשק - לא ...
נסעתי היום עם בני הקטן וחברים נוספים למוזיאון,
כאן אתם מחכים לדיווח על התערוכה?
אז אין - החברים ובני ניכנסו ואני לא. למה?
הפקדת נשק.
נדרשתי בכניסה להפקיר (לא טעות זו לא הפקדה מה שהם עושים שם) את נשקי בידי שתי חיילות שישבו על ארגזי ביטחון עם אקדחי האזרחים ונפקו "קבלות" על ההפקדה.
הוסבר לי שבחגים לא מאפשרים כניסה עם נשק למוזיאון מחשש "רמבו"
לאחר הסבר שלי לגורמים במקום כולל שתי קצינות בדרגת רס"ן על אופני ההפקדה הראויים (כספת שני מפתחות ואישורים מתאימים מגורמי הרישוי) הועברו הארגזים לתוך מבנה הקופות והועמד שומר חמוש ליד הדלת בכדי לשמור אליהן. כמו כן הועבר למקום פח אשפה מלא חול על תקן ארגז פריקה לנשק. (לפני כן הפריקה נעשתה מול גדר ברזל מדרכה (בטון) וגופן של החיילות במקום.
לא לא ראיתי את התערוכה, עקב החום הכבד נסעתי במונית לבאר שבע (הרכב נשאר עם שאר המבלים במקום)
תגובות לאחר הסבר מלא מצידי שצהל כפוף לחוקי המדינה ולא יכול להמציא חוקי הפקדה משלו? כמו שאתם מבינים לא היו.
כעת אני כותב מכתב ליעקב טרנר וממתין לקבל תשובה יותר מלומדת (אבל אל תעצרו את נשימתכם משום מה נראה לי שלא אקבל תגובה) כשתגיע כזו אאעדכן אתכם.
כאן אתם מחכים לדיווח על התערוכה?
אז אין - החברים ובני ניכנסו ואני לא. למה?
הפקדת נשק.
נדרשתי בכניסה להפקיר (לא טעות זו לא הפקדה מה שהם עושים שם) את נשקי בידי שתי חיילות שישבו על ארגזי ביטחון עם אקדחי האזרחים ונפקו "קבלות" על ההפקדה.
הוסבר לי שבחגים לא מאפשרים כניסה עם נשק למוזיאון מחשש "רמבו"
לאחר הסבר שלי לגורמים במקום כולל שתי קצינות בדרגת רס"ן על אופני ההפקדה הראויים (כספת שני מפתחות ואישורים מתאימים מגורמי הרישוי) הועברו הארגזים לתוך מבנה הקופות והועמד שומר חמוש ליד הדלת בכדי לשמור אליהן. כמו כן הועבר למקום פח אשפה מלא חול על תקן ארגז פריקה לנשק. (לפני כן הפריקה נעשתה מול גדר ברזל מדרכה (בטון) וגופן של החיילות במקום.
לא לא ראיתי את התערוכה, עקב החום הכבד נסעתי במונית לבאר שבע (הרכב נשאר עם שאר המבלים במקום)
תגובות לאחר הסבר מלא מצידי שצהל כפוף לחוקי המדינה ולא יכול להמציא חוקי הפקדה משלו? כמו שאתם מבינים לא היו.
כעת אני כותב מכתב ליעקב טרנר וממתין לקבל תשובה יותר מלומדת (אבל אל תעצרו את נשימתכם משום מה נראה לי שלא אקבל תגובה) כשתגיע כזו אאעדכן אתכם.
נערך לאחרונה על ידי yuval בתאריך 15 אפריל 2013, 08:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
עצוב לקרוא שהדברים הידרדרו בחצרים (הבסיס בו חתמתי לראשונה על כלי ירייה ב-1990).
לפני 3 שנים נסענו לשם בחול המועד, היה כיף ולא הייתה בעיה להיכנס עם כלי ירייה.
לפני שנה זומנתי למסדר כנפיים שם על מנת לתרגם לאורחים מחו"ל, אך ביטלתי את ההופעה במסגרת מבצע no guns no money.
האם הם סומכים על לאנשים שומרי חוק כמונו להיכנס חמושים מחוץ לחול המועד?
לפני 3 שנים נסענו לשם בחול המועד, היה כיף ולא הייתה בעיה להיכנס עם כלי ירייה.
לפני שנה זומנתי למסדר כנפיים שם על מנת לתרגם לאורחים מחו"ל, אך ביטלתי את ההופעה במסגרת מבצע no guns no money.
האם הם סומכים על לאנשים שומרי חוק כמונו להיכנס חמושים מחוץ לחול המועד?
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 24 אפריל 2008, 09:08, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
מוזיאון חיל האויר בחצרים
שלום רב
היום 24/04/08 נסעתי למוזיאון חיל האויר בחצרים
הפקדתי את נשקי בכניסה יש דלפק עם מחיצה לא היתה שום בעיה הצגתי רישיון נשק ותעודת זהות והנשק הופקד לא היתה שום בעיה כך גם בקבלת האקדח והשרות היה ממש טוב.
רוני בנימיני.
היום 24/04/08 נסעתי למוזיאון חיל האויר בחצרים
הפקדתי את נשקי בכניסה יש דלפק עם מחיצה לא היתה שום בעיה הצגתי רישיון נשק ותעודת זהות והנשק הופקד לא היתה שום בעיה כך גם בקבלת האקדח והשרות היה ממש טוב.
רוני בנימיני.
- סליקאי ארד

תגובה
רוני שלום,
כפי ש yuval כתב הבעיה היותר מהותית הייתה בצורת ואופן אחסון הנשק המופקר..אה המופקד ופחות היחס.
אגב במקרה שציין yuval באופן תיאורטי שבו היה מפקיד את הנשק והנשק היה נגנב/ "נאבד" מה היו ההשלכות?
כפי ש yuval כתב הבעיה היותר מהותית הייתה בצורת ואופן אחסון הנשק המופקר..אה המופקד ופחות היחס.
אגב במקרה שציין yuval באופן תיאורטי שבו היה מפקיד את הנשק והנשק היה נגנב/ "נאבד" מה היו ההשלכות?
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
Re: תגובה
mishael כתב:רוני שלום,
זה יכול להיות מקרה מאד מעניין.. הפקדת את הנשק במתקן ממשלתי (בסיס צבאי) הנשק נגנב - על מי מוטלת האחריות?
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

תגובה
העניין הוא חוץ מזה שהפקדת את הנשק בתחום בסיס צבאי, איפה נכנס החלק שלך בתהליך הפקדת הנשק?
האם אתה מחוייב לוודא שמפקידים את הנשק בכספת, שהחדר נעול, שישנו אדם חמוש ששומר על החדר/כספת?
האם אתה מחוייב לוודא שמפקידים את הנשק בכספת, שהחדר נעול, שישנו אדם חמוש ששומר על החדר/כספת?
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
בכדי להבהיר יותר:
1. היחס היה אדיב לכל אורך הדיון עם הגורמים בבסיס.
כל אחד שהבין שהנושא לא בסמכותו הזעיק מידית (פחות מ-5 דקות) את הדרג הבא עד להגעת שתי הקצינות בדרגת רס"ן.
מבחינת הפקדה שאינה אצל סוחר נשק או תחנת משטרה. הדרך היחידה כפי שהוסברה לי במהלך הדרכות שונות היא כספת שרק אני יכול לפתוח (חלקן שני מפתחות שמחייב נוכחות איש הביטחון המקומי)
במהלך ההפקדה מתבצעת בדיקת זהותי + רשיון הנשק. במקומות שבהם יש פריקת נשק מתבצעת גם בדיקת זהות הנשק כנגד הרשיון.
ברוב המקומות הוחתמתי על אישור ההפקדה שידוע לי כי ההפקדה היא רק למשך שהותי במקום ובמידה והנשק ישאר במקום לאחר תום יום העבודה יוזמן שוטר ופורץ לפתיחת הכספת והנשק יועבר למשטרה. העלויות כמובן עלי.
כל הפקרה (לא אני שוב לא טועה זו הפקרת נשק גם אם זה נראה מקצועי ומה אתה לא סומך על המפקדים שלי?) אחרת האחריות המלאה היא על מחזיק הנשק ברשיון - אני אתה...
אגב, שוב, צהל אינו מעל החוק הנשק הצבאי מוזכר בחוק כלי יריה ומוגדר מי ולמה רשאי לשאת נשק צבאי.
1. היחס היה אדיב לכל אורך הדיון עם הגורמים בבסיס.
כל אחד שהבין שהנושא לא בסמכותו הזעיק מידית (פחות מ-5 דקות) את הדרג הבא עד להגעת שתי הקצינות בדרגת רס"ן.
מבחינת הפקדה שאינה אצל סוחר נשק או תחנת משטרה. הדרך היחידה כפי שהוסברה לי במהלך הדרכות שונות היא כספת שרק אני יכול לפתוח (חלקן שני מפתחות שמחייב נוכחות איש הביטחון המקומי)
במהלך ההפקדה מתבצעת בדיקת זהותי + רשיון הנשק. במקומות שבהם יש פריקת נשק מתבצעת גם בדיקת זהות הנשק כנגד הרשיון.
ברוב המקומות הוחתמתי על אישור ההפקדה שידוע לי כי ההפקדה היא רק למשך שהותי במקום ובמידה והנשק ישאר במקום לאחר תום יום העבודה יוזמן שוטר ופורץ לפתיחת הכספת והנשק יועבר למשטרה. העלויות כמובן עלי.
כל הפקרה (לא אני שוב לא טועה זו הפקרת נשק גם אם זה נראה מקצועי ומה אתה לא סומך על המפקדים שלי?) אחרת האחריות המלאה היא על מחזיק הנשק ברשיון - אני אתה...
אגב, שוב, צהל אינו מעל החוק הנשק הצבאי מוזכר בחוק כלי יריה ומוגדר מי ולמה רשאי לשאת נשק צבאי.
יובל .
הצעדן כתב:בעל הנשק הפקיד שלא כחוק, יאכל חצץ.
האחריות הראשונה על מי שהאקדח מצוי ברשיונו.
אם עבריין מוכר יציע לך סידור הפקדה כזה שאתה נותן לו את נשקך והואבתמורת זה מבטיח לך "שיהיה בסדר", תתן לו את הנשק ?
ואם העבריין עם סידור ההפקדה הלא חוקי הוא מטעם מוסד, מוזיאון או כל גוף אחר, תתן ?
ברי,
בוא נתעלם לשניה מהאוכלוסיה של האתר הזה שההבנה שלה בנושא כלי נשק והצד המשפטי שלהם גבוהים בהרבה יותר מהממוצע ונקח בתור דוגמא את בעל כלי הנשק הטיפוסי שאין לו הבנה בכל הדברים האלה, מפתח כפול, לא מפתח כפול וכו וכו...
האזרח הממוצע מבחינתו מפקיד בתום לב את כלי הנשק שלו במקום שמבחינתו נחשב לבטוח עלי אדמות - בסיס צבאי... ועוד צה"ל, אותו גוף שחינך אותנו על קדושת הנשק.. לא איזה גורם עברייני ברי.. זה הצבא שלנו!!
על כל הפלת נשק - שילמנו בשעתיים שמירה, על הפקרת נשק - שילמנו בשבתות ואפילו משפטים צבאיים...אובדן נשק זה כבר עניין של מצ"ח... איזה אזרח מהשורה יעלה בדעתו שבארזים נפלה שלהבת??
אני חושב שלתביעה יהיה מאד קשה להוכיח פה כוונה פלילית - ואפילו רשלנות..
(ואני לכשעצמי הייתי נוהג בדיוק כמו יובל..גם אם אתה פרנואיד, עדיין לא אומר שאין לך אוייבים)
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:הצעדן כתב:בעל הנשק הפקיד שלא כחוק, יאכל חצץ.
האחריות הראשונה על מי שהאקדח מצוי ברשיונו.
אם עבריין מוכר יציע לך סידור הפקדה כזה שאתה נותן לו את נשקך והואבתמורת זה מבטיח לך "שיהיה בסדר", תתן לו את הנשק ?
ואם העבריין עם סידור ההפקדה הלא חוקי הוא מטעם מוסד, מוזיאון או כל גוף אחר, תתן ?
ברי,
בוא נתעלם לשניה מהאוכלוסיה של האתר הזה שההבנה שלה בנושא כלי נשק והצד המשפטי שלהם גבוהים בהרבה יותר מהממוצע ונקח בתור דוגמא את בעל כלי הנשק הטיפוסי שאין לו הבנה בכל הדברים האלה, מפתח כפול, לא מפתח כפול וכו וכו...
האזרח הממוצע מבחינתו מפקיד בתום לב את כלי הנשק שלו במקום שמבחינתו נחשב לבטוח עלי אדמות - בסיס צבאי... ועוד צה"ל, אותו גוף שחינך אותנו על קדושת הנשק.. לא איזה גורם עברייני ברי.. זה הצבא שלנו!!
על כל הפלת נשק - שילמנו בשעתיים שמירה, על הפקרת נשק - שילמנו בשבתות ואפילו משפטים צבאיים...אובדן נשק זה כבר עניין של מצ"ח... איזה אזרח מהשורה יעלה בדעתו שבארזים נפלה שלהבת??
אני חושב שלתביעה יהיה מאד קשה להוכיח פה כוונה פלילית - ואפילו רשלנות..
(ואני לכשעצמי הייתי נוהג בדיוק כמו יובל..גם אם אתה פרנואיד, עדיין לא אומר שאין לך אוייבים)
א.
גם אני .
וזו בדיוק הסיבה שלמקומות שאני חושש שמא יש בעיה בכניסה . . .אני מוודא לפני . . .בין עם זה עם חברי הפורום(נסיון אישי) או שאני מברר עם הקב"ט/הנהלה/. . . של אותו מקום.
NO GUNS-NO MONEY
ולא פעם ויתרתי על בילוי/כנס/. . .בשל כך .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

הצעדן כתב:תתפלא. או שלא.
כשתגיע לביה"מ (אם תגיע) או כשתבקש רשיון, למי תגיד שאתה מתקשה להבין שהפרקליטות עשתה כך או אחרת.
אל תתפלא מכלום ידידי. אני כבר לא מופתע. רק מיואש.
שאיפה עמוקה של חנקן מפריחה כל יאוש.
"מאחל לך הגשמת כל שאיפותיך"
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד