תחמושת ווינצ'סטר 115 גר' וגלוק 19
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
תחמושת ווינצ'סטר 115 גר' וגלוק 19
אתמול ביקרתי במטווח בול בת"א. למרות השעה המאוחרת יחסית קיבלתי שרות מעולה והדרכה.
לאחר ירי ישר מיהרתי לחזור ללו"ז הצפוף ורק בערב התחלתי לנקות את האקדח.
2 תצפיות מעניינות :
1. לאחר שימוש בערכת ניקוי של סנטרי סולוטיונז אחרי מטווח קודם, מצאתי הרבה פחות פייח מאשר מפעם הקודמת (אותה תחמושת ב-2 המקרים ואותה כמות) אקדח היה נקי הרבה יותר.
2. מצאתי חלקיקי נחושת מתרמילים בתוך האקדח. איפה?
א. על פתח הפליטה
ב. התזתי מבלון לניקוי מחשבים (אוויר דחוס) קצת לתוך הפתחים בצינה (איפה שהנוקר מקדימה) גם משם יצאו אותם חלקיקים.
השאלה היא למה? מה קורה כאן ?
לאחר ירי ישר מיהרתי לחזור ללו"ז הצפוף ורק בערב התחלתי לנקות את האקדח.
2 תצפיות מעניינות :
1. לאחר שימוש בערכת ניקוי של סנטרי סולוטיונז אחרי מטווח קודם, מצאתי הרבה פחות פייח מאשר מפעם הקודמת (אותה תחמושת ב-2 המקרים ואותה כמות) אקדח היה נקי הרבה יותר.
2. מצאתי חלקיקי נחושת מתרמילים בתוך האקדח. איפה?
א. על פתח הפליטה
ב. התזתי מבלון לניקוי מחשבים (אוויר דחוס) קצת לתוך הפתחים בצינה (איפה שהנוקר מקדימה) גם משם יצאו אותם חלקיקים.
השאלה היא למה? מה קורה כאן ?
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
נורמלי לחלוטין. סביר שיש לך גם שבבי נחושת בתעלת הנוקר.
מקור השבבים האלה הן הפיקות. לגלוק אין קפיץ מחזיר לנוקר. בכל פעם שאתה יורה הנוקר נשאר קדימה עד שהוא נדרך חלקית על ידי התנועה של המחלק.
כשהמחלק מתחיל בתנועה שלו אחרונית, הנוקר עדיין נמצא בשקע שהוא עשה בפיקה.
התנועה של הקנה למטה בשעת הרתע גורמת לנוקר שנמצא עדיין בפיקה לגלח ממנה כמה שבבי מתכת וזה מה שאתה רואה בנשק. לכל הגלוקים יש את זה.
א.
מקור השבבים האלה הן הפיקות. לגלוק אין קפיץ מחזיר לנוקר. בכל פעם שאתה יורה הנוקר נשאר קדימה עד שהוא נדרך חלקית על ידי התנועה של המחלק.
כשהמחלק מתחיל בתנועה שלו אחרונית, הנוקר עדיין נמצא בשקע שהוא עשה בפיקה.
התנועה של הקנה למטה בשעת הרתע גורמת לנוקר שנמצא עדיין בפיקה לגלח ממנה כמה שבבי מתכת וזה מה שאתה רואה בנשק. לכל הגלוקים יש את זה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

קראון כתב:ולמה אין לגלוק קפיץ מחזיר לנוקר?
מה יש, הוא לא עולה מספיק כסף, שהיה צריך לחסוך על קפיץ?
זה מתקשר לבעייה שמישהו העלה בפורם שלאחר הירי הוא שומע ציקצוק באקדח.
נועם הסביר לו שזה הנוקר שמצקצק לו.
לא עניין של עלות - אלא עניין של תכנון. ובתכנון הנוכחי של מערכת ההדק של הגלוק אתה פשוט לא יכול לכן הנוקר הוא נוקר צף.
מערכת ההדק של גלוק היא די פרימיטיבית . מנגנון דאבל אקשן בסיסי ביותר, בו רוב המשקל של קפיץ הנוקר נופל בצורה הכי ישירה על האצבע שלוחצת על ההדק. כן, גלוק ניסו לפתור את הבעיה על ידי כך שקפיץ ההדק למעשה עוזר לך להתגבר על המשקל של קפיץ הנוקר - ולכן גם ההדק של גלוק לא חוזר קדימה לבד לאחר שיחרור נקירה על יבש. (דרך אגב בהדק NY-2 ההדק כן חוזר אבל מדובר בלחיצה מזויעה של 12 פאונד).
אם תשים קפיץ שמחזיר את הנוקר אחורה, תצטרך קפיץ נוקר אימתני כדי להתגבר עליו ואז משקל ההדק יהיה בלתי נסבל - או שהנקירה לא תהייה מספיק חזקה.
למרות כל מה שגלוק ניסו לעשות (לדוגמא נוקר בצורה של איזמל) גם ככה כח הנקירה של גלוק הוא די גבולי, ולגלוק יש בעיות עם סוגי תחמושת בעלי פיקה קצת יותר קשה. תשים קפיץ שמחזיר את הנוקר אחורנית - תקבל לחיצת הדק של 20-30 פאונד
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:קראון כתב:ולמה אין לגלוק קפיץ מחזיר לנוקר?
מה יש, הוא לא עולה מספיק כסף, שהיה צריך לחסוך על קפיץ?
זה מתקשר לבעייה שמישהו העלה בפורם שלאחר הירי הוא שומע ציקצוק באקדח.
נועם הסביר לו שזה הנוקר שמצקצק לו.
לא עניין של עלות - אלא עניין של תכנון. ובתכנון הנוכחי של מערכת ההדק של הגלוק אתה פשוט לא יכול לכן הנוקר הוא נוקר צף.
מערכת ההדק של גלוק היא די פרימיטיבית . מנגנון דאבל אקשן בסיסי ביותר, בו רוב המשקל של קפיץ הנוקר נופל בצורה הכי ישירה על האצבע שלוחצת על ההדק. כן, גלוק ניסו לפתור את הבעיה על ידי כך שקפיץ ההדק למעשה עוזר לך להתגבר על המשקל של קפיץ הנוקר - ולכן גם ההדק של גלוק לא חוזר קדימה לבד לאחר שיחרור נקירה על יבש. (דרך אגב בהדק NY-2 ההדק כן חוזר אבל מדובר בלחיצה מזויעה של 12 פאונד).
אם תשים קפיץ שמחזיר את הנוקר אחורה, תצטרך קפיץ נוקר אימתני כדי להתגבר עליו ואז משקל ההדק יהיה בלתי נסבל - או שהנקירה לא תהייה מספיק חזקה.
למרות כל מה שגלוק ניסו לעשות (לדוגמא נוקר בצורה של איזמל) גם ככה כח הנקירה של גלוק הוא די גבולי, ולגלוק יש בעיות עם סוגי תחמושת בעלי פיקה קצת יותר קשה. תשים קפיץ שמחזיר את הנוקר אחורנית - תקבל לחיצת הדק של 20-30 פאונד
א.
ובזאת הגלוקאי הכי שרוף
שרף את הגלוק.
וÇיÄÌשÈÌÒא מÀשÈÑלוÉ וÇיÉÌאמÇר: נÀאËם בÄÌלÀעÈם בÀÌנוÉ בÀעÉר, וÌנÀאËם הÇגÆÌבÆר שÀÑתËם הÈעÈיÄן: נÀאËם שÉÑמÅעÇ אÄמÀרÅי אÅל, וÀיÉדÅעÇ דÇÌעÇת עÆלÀיוÉן, מÇחÂזÅה שÇÑדÇÌי יÆחÁזÆה, נÉפÅל וÌגÀלוÌי עÅינÈיÄם
-- במדבר פרק כ"ד (ט"ו-ט"ז.
(על אתונו של בלעם אני משאיר לך איתמר לכתוב)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
וÇתÉÌאמÆר הÈאÈתוÉן אÆל בÄÌלÀעÈם, הÂלוÉא אÈנÉכÄי אÂתÉנÀךÈ אÂשÆÑר רÈכÇבÀתÈÌ עÈלÇי מÅעוÉדÀךÈ עÇד הÇיÌוÉם הÇזÆÌה - הÇהÇסÀכÅÌן הÄסÀכÇÌנÀתÄÌי, לÇעÂשÒוÉת לÀךÈ כÉÌה; וÇיÉÌאמÆר, לÉא.
בקיצור... האתון אמרה לו רוצה הקלר? לך תקנה הקלר, אבל ביניים מה שיש לך בידיים זה גלוק שמשרת אותך נאמנה ותעזוב אותי באמא שלך ותפסיק להתעלל בי.
א.
בקיצור... האתון אמרה לו רוצה הקלר? לך תקנה הקלר, אבל ביניים מה שיש לך בידיים זה גלוק שמשרת אותך נאמנה ותעזוב אותי באמא שלך ותפסיק להתעלל בי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אז מה המשמעות של קפיצי הנוקר האופצינליים בצבע כחול ואדום בגלוק?
הבנתי שהם מאפשרים לנקור פיקות קשות יותר.
האם זה בא על חשבון משקל הלחיצה על ההדק?
ובכלל האם בארץ נמכרת תחמושת עם פיקות קשות שעלולות לעשות בעיות לגלוק רגי,
או שמדובר על תחמושת שממילא אסור לשים מבחינה חוקית באקדח (כמו של עוזי)?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

קראון כתב:האם זה בא על חשבון משקל הלחיצה על ההדק?
1. ברור!! אין ארוחות חינם. קפיץ נוקר חזק - לחיצה קשה.
2. האם יש תחמושת חוקית עם פיקות קשות שעלולות לעשות בעיות לגלוק? יש ויש..
לפעמים מגיעים משלוחים כאלה לארץ. לפני שנתיים נפלתי על BATCH גרוע עם פיקות קשות של פיוקי 123גריין קונוס קטום.
כל כדור רביעי היה אי-יור, כל כדור שלא ירה הצליח בסוף אחרי נקירה שניה או שלישית.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר שלום.
זה נשמע מדאיג, כיוון שכשאדם קונה תחמושת להגנה עצמית הוא לא מצפה מאקדח "צבאי" לחוסר תפקוד כפי שציינת.
קראתי כתבה של צ'אק טיילור על גלוק 26 והוא מספר שם שהוא ירה כחמשת אלפים כדורים מכל הסוגים והמינים והשנים ולא היה לו אפילו מעצור אחד.
האם לדעתך אקדח כמו SW99 או טורוס היה מצליחים לירות את הכדורים שתיארת בפעם הראשונה והבעייה היא של גלוק, או שרק אקדחי סגולה היו מסוגלים לעמוד בכך?
זה נשמע מדאיג, כיוון שכשאדם קונה תחמושת להגנה עצמית הוא לא מצפה מאקדח "צבאי" לחוסר תפקוד כפי שציינת.
קראתי כתבה של צ'אק טיילור על גלוק 26 והוא מספר שם שהוא ירה כחמשת אלפים כדורים מכל הסוגים והמינים והשנים ולא היה לו אפילו מעצור אחד.
האם לדעתך אקדח כמו SW99 או טורוס היה מצליחים לירות את הכדורים שתיארת בפעם הראשונה והבעייה היא של גלוק, או שרק אקדחי סגולה היו מסוגלים לעמוד בכך?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

קראון שלום
לפני ארבע שנים היה לי שטייר שהיה לו את אותה הבעיה.
לאחר ברור קצר שערכתי הבנתי שזו נחלתו של כל אקדח עם נוקר פנימי,הבעיות שהיו אז נגרמו גם מתחמושת פיוקי עם פיקות קשות שיעודה היה תמ"קים ואקדחים עם פטיש.
לאחר שהיבואן היה מודע לבעיה הופסק יבוא התחמשת הנ"ל שהיתה אגב מעולה ובאיכות גבוהה
יובאה לארץ אותה התחמושת עם פיקה רכה ,ניתן היה להבדיל בניהם לפי האריזות סגול כהה וסגול בהיר.
מאז עברו השנים השטייר הלך,חלף ועבר לו והגיע הגלוק ולא נתקלתי באף תופעת נקירה חלשה
ויריתי מגון סוגים של תחמושת ללא כל בעיה.
אז ידידי לסיכום - הסר כל דאגה מליבך לגבי הבעיה הזו שהיתה.
ביי דורון
לפני ארבע שנים היה לי שטייר שהיה לו את אותה הבעיה.
לאחר ברור קצר שערכתי הבנתי שזו נחלתו של כל אקדח עם נוקר פנימי,הבעיות שהיו אז נגרמו גם מתחמושת פיוקי עם פיקות קשות שיעודה היה תמ"קים ואקדחים עם פטיש.
לאחר שהיבואן היה מודע לבעיה הופסק יבוא התחמשת הנ"ל שהיתה אגב מעולה ובאיכות גבוהה
יובאה לארץ אותה התחמושת עם פיקה רכה ,ניתן היה להבדיל בניהם לפי האריזות סגול כהה וסגול בהיר.
מאז עברו השנים השטייר הלך,חלף ועבר לו והגיע הגלוק ולא נתקלתי באף תופעת נקירה חלשה
ויריתי מגון סוגים של תחמושת ללא כל בעיה.
אז ידידי לסיכום - הסר כל דאגה מליבך לגבי הבעיה הזו שהיתה.
ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
קראון כתב:אז מה המשמעות של קפיצי הנוקר האופצינליים בצבע כחול ואדום בגלוק?
יש לי קפיצים אדומים וכחולים, מי שמעוניין להתנסות, מוזמן.
הייעוד שלהם - באירופה מקובל להשתמש בתחמושת 9 מ"מ שייעודה גם לתמ"ק (כגון MP5 ואחרים בעלי מכנס פתוח) שחלקם דורשים פיקה מעט קשה יותר.
על מנת להמנע ממצב של אין נקירה, יש מי שמחליף שם את גביץ הנוקר לאדום (28 N), יש מי שאפילו לכחול (32N) לעומת האפור המקורי (24N).
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
דורון,
פיוקי - אכן תחמושת מעולה, נקיה ואיכותית ואני ממליץ עליה בחום.
אני חושב שאני הולך לסייג את דבריך בקשר לפיקות קשות ואקדחים עם נוקר פנימי.
מבלי לנסות או להשוות, אני חושב שהבעיה קיימת באקדחים עם מנגנון DA כמו גלוק ושטייר שרוצים לתת מהלך קצר ומשקל הדק סבירים.
נראה לי שהבעיה תהיה קיימת פחות באקדחים SA או SA/DA כדוגמת P99, P7, HS2000.. שם אתה יכול לשים קפיץ נוקר חזק כמה שצריך כי משקל ההדק לא קשור ישירות בעוצמת קפיץ הנוקר - ובמקרה של SA/DA אכן מענישים אותך בלחיצה קשה וארוכה - אבל כמה כבר אתה משתמש בזה...
א.
פיוקי - אכן תחמושת מעולה, נקיה ואיכותית ואני ממליץ עליה בחום.
אני חושב שאני הולך לסייג את דבריך בקשר לפיקות קשות ואקדחים עם נוקר פנימי.
מבלי לנסות או להשוות, אני חושב שהבעיה קיימת באקדחים עם מנגנון DA כמו גלוק ושטייר שרוצים לתת מהלך קצר ומשקל הדק סבירים.
נראה לי שהבעיה תהיה קיימת פחות באקדחים SA או SA/DA כדוגמת P99, P7, HS2000.. שם אתה יכול לשים קפיץ נוקר חזק כמה שצריך כי משקל ההדק לא קשור ישירות בעוצמת קפיץ הנוקר - ובמקרה של SA/DA אכן מענישים אותך בלחיצה קשה וארוכה - אבל כמה כבר אתה משתמש בזה...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

13 הודעות