אורי אורבך, 'המילה האחרונה' - מונולוג נגד נושאי נשק ברישיון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אורי אורבך, 'המילה האחרונה' - מונולוג נגד נושאי נשק ברישיון

על ידי Colonel » 11 יוני 2008, 10:30

היום בשעה 1125 נשא אורי אורבך מונולוג נרגש בגנות נשק ברישיון לאזרחים
לפני כשנה היה זה רזי ברקאי שבמשך מספר שבועות ניהל קמפיין שכזה, האם אנו צפויים
עכשיו גם לקמפיין מצד אורבך ?!

עיקרי המניפסט: אף אחד שנושא נשק ברישיון לא עשה בו שימוש חוקי ונשק זה משמש רק לעבירות
אלימות בתוך המשפחה וסופו שנגנב ומשמש עבריינים.
הפיתרון אליבא דה אורבך, לצמצם את מתן הרשיונות לאזרחים (וואללה ? אפשר לצמצם עוד או שמר אורבך מדבר באוויר בלי לבדוק קודם ?) כך שתוך שנתיים לא ינתנו רשיונות כלל ואז להתחיל במבצע לאיסוף נשק מאזרחים.
אגב, גם נהגי משאיות / מוניות שעובדים באזורים מסוכנים אינם צריכים נשק לדעתו כמו גם מאבטחים ותושבים בשטחים כיוון שמעולם לא הוכח שנשיאת נשק באמת הצילה מישהו...

מישהו מוכן להסביר לי מה קורה כאן ?! :shock:
נותר לקוות שישאר בגדר מונולוג ולא יהפוך לקמפיין כמו שקורה לעיתים קרובות בתוכנית זו...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: אורי אורבך, 'המילה האחרונה' - מונולוג נגד נושאי נשק בריש

על ידי itamar » 11 יוני 2008, 10:34

Colonel כתב:מישהו מוכן להסביר לי מה קורה כאן ?! :shock:
נותר לקוות שישאר בגדר מונולוג ולא יהפוך לקמפיין כמו שקורה לעיתים קרובות בתוכנית זו...

מה קורה כאן?
אני חושב שזה די ברור...
מדינה שלחצה על כפתור ההשמדה העצמית.. עכשיו אנחנו בספירה לאחור 10, 9..... פוצץ.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי EMT » 11 יוני 2008, 10:42

איזו תחנה? האם זה גל"צ ? אולי יש סיכוי לארגן דו שיח בנושא בשדור חיי... ידוע שאף מטפטן
לא מעוניין בעימות כזה לא מאפשר להפיץ תעמולה טהורה.

יש מספיק ערוצי תקשורת כגון אתרי אינטרנט לדוגמא, בהם ניתן יחסית בקלות לפתוח קומפיין הסברתי. הרי יש תמיד חברים או חברים של חברים וכו'?

:(
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 11 יוני 2008, 10:48

אני מוכן לשלוח את האדון הנכבד לכפרים של מגזר מסוים על מנת לאסוף משם כלי ירייה המוחזקים ללא רישיון.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 11 יוני 2008, 10:53

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

אי נשיאת נשק ושימוש בכוח

על ידי afss » 11 יוני 2008, 15:57

זה מזכיר לי סמינר, שנטלתי בו חלק, שעסק בנושא הפעלת נשק ע"י שוטרים. אחד המיקרים שנדונו היה אירוע בו שוטר ירה ופצע אדם שרדף אחרי אדם אחר כשבידו סכין. הנרדף זעק שרוצחים אותו והשוטר חשב שהוא מונע רצח. בדיעבד הסתבר שהיה מדובר בתעלול של השניים שבנס לא הסתיים באסון.
פרופ' רות גביזון, שהייתה בפורום, טענה:"לא בכל פעם ששוטר רואה אדם רודף אחרי אדם אחר עם סכין, הוא צריך לירות בו". אני קמתי ובחוסר טקט (אבל עם ציניות מרובה) אמרתי לה: "פרופ' גביזון, אם אני אראה אדם רודף אחריך עם סכין, אני מבטיח לך שלא אירה בו!" אתם יכולים לתאר את המהומה שקמה במקום.
בכל אופן, אין להתרגש מדיעותיהם של אנשים שלא היו מעולם במצב בו נאלצו להשתמש בנשק ולכן אינם יודעים את ערכו. במקום זאת אפשר להביא עשרות מיקרים בהם אזרחים, שוטרים וחיילים חמושים, מנעו פשע או פיגוע. המקרה האחרון היה הפיגוע במרכז הרב בירושלים בו קצין צנחנים בחופשה ניטרל את המחבל ותלמיד חמוש חיסל אותו סופית.
אם זה לא ישכנע את אורי אורבך כנראה נצטרך להתפלל שתצא בת קול מהשמיים ותגער בו...
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 11 יוני 2008, 16:20

אתה צודק בהחלט ידידי
אלה ש"העדר" לא ממש מתענין בעובדות אוו במחשבה לטווח רחוק
עם יש עליה בכמות הפיגועים בריכוזי קהל פתאום יש לחץ ציבורי לרשיונות נשק (ע"ע אוקטובר 2000 ).
מצד שני עם יש צבר של מספר מיקראים בכיוון הפוך ומיד משתנה המגמה .
הציבור רוצה פיתרונות בשיטת "זבנג וגמרנו"!
ולצערי הרב לתקשורת יש השפעה גבוהה מאד על הלכי רוח אלו במיוחד בימים אלו שבו הכל נמדד בריטינג ולא בנכונות אוו קשר למציאות!
ועוד לצערנו הרב לא נמצא VIP עם נגישות גבוהה לתקשורת שנאות ליצג את האזרחים החמושים שומרי החוק .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אבי ח » 11 יוני 2008, 16:29

Colonel כתב:עיקרי המניפסט: אף אחד שנושא נשק ברישיון לא עשה בו שימוש חוקי ונשק זה משמש רק לעבירות
אלימות בתוך המשפחה וסופו שנגנב ומשמש עבריינים.
הפיתרון אליבא דה אורבך, לצמצם את מתן הרשיונות לאזרחים (וואללה ? אפשר לצמצם עוד או שמר אורבך מדבר באוויר בלי לבדוק קודם ?) כך שתוך שנתיים לא ינתנו רשיונות כלל ואז להתחיל במבצע לאיסוף נשק מאזרחים.
אגב, גם נהגי משאיות / מוניות שעובדים באזורים מסוכנים אינם צריכים נשק לדעתו כמו גם מאבטחים ותושבים בשטחים כיוון שמעולם לא הוכח שנשיאת נשק באמת הצילה מישהו...

מישהו מוכן להסביר לי מה קורה כאן ?! :shock:

גם אני שמעתי את המונולוג של מר אורבך ולמען ההגינות והדיוק אורבך לא טען טענות מוחלטות כגון אף אחד שנושא נשק כחוק לא עשה בו שימוש מועיל. הטיעון שהוא העלה (ואני לא מכיר את העובדות שמאחוריו) שהתועלת שנשק בידי האזרחים מביא קטן מהנזק שהוא מביא. הנזקים שהוא פירט הם עברות אלימות, בעיקר בתוך המשפחה שבהן נעשה שימוש בנשק ברשיון וגניבות של כלים שמוחזקים ברשיון שמגיעים לגורמים פליליים וחבלניים.

עכשיו עם הטיעונים הללו צריך להתמודד.

האם באמת ניתן למדוד את התועלת מול הנזק בכלים מדעיים אובייקטיבים ? שאלה טובה .

זה מזכיר לי את המחקר של אוניברסיטת ברקלי שפורסם אתמול שטוען שהתגלה מתאם בין האלימות על מגרש הכדורגל לאלימות בחברה כאשר המדד שנמדד הוא כמות כרטיסים צהובים ואדומים כמדד מייצג לאלימות במגרש (מדד בעייתי מהרבה סיבות).
אולי על אותו משקל ניתן לספור כמות של נפשות שניצלו ע"י נשק ברשיון מול כמות הנפשות שקופחו ע"י נשק ברשיון.
מה לדעתכם תהיה התוצאה של מאזן כזה ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 11 יוני 2008, 16:31

מה זה אורי אורבך?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 11 יוני 2008, 16:33

afss אמר:

פרופ' רות גביזון, שהייתה בפורום, טענה:"לא בכל פעם ששוטר רואה אדם רודף אחרי אדם אחר עם סכין, הוא צריך לירות בו". אני קמתי ובחוסר טקט (אבל עם ציניות מרובה) אמרתי לה: "פרופ' גביזון, אם אני אראה אדם רודף אחריך עם סכין, אני מבטיח לך שלא אירה בו!"

שאפו

ואגב.... האם מר אורבך התכוון גם לאנשי ה"מגזר" שלו ?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 11 יוני 2008, 16:42

donduck כתב:מה זה אורי אורבך?

RJ, התכוונתי לכתוב WTFI במקום מי זה, אך הקדמת אותי ואין טעם לכתוב הודעה דומה.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 11 יוני 2008, 16:47, נערך פעם אחת בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 11 יוני 2008, 16:46

ליאור45 כתב:

התכוונתי לכתוב WTFI במקום מי זה, אך הקדמת אותי ואין טעם לכתוב הודעה דומה.

Sorry, אני מוכן להוריד. שלך יותר מוצלח. :oops:
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 11 יוני 2008, 17:06

אורי אורבך הוא עיתונאי שנתפס כאמיןו רציני הוא בעל תוכנית די פופולרית עם אלפי עם לא עשרות אלפי מאזינים שרובם הם הדיטות גמורות בכל הנוגע לנושא בו אנו דנים.
מאזינים אלו מקבלים את הצגתו המגמתית של הנ"ל כאמת גמורה ,בין היתר משום שלא קיים גורם אחר שמציג דעה נגדית אוו מעמיד את האדון הנכבד להלן מול עובדות נגדיות לדעתו .
התוצאה:אלפי "אנטי נשק" חדשים ועכשו לך תבלבל אותם אים עובדות ................
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 11 יוני 2008, 19:24

היגט,
זה לא שאני לא יודע מיהוא בפועל אותו אורי אורבך.
לדעתי, הוא גם לא כל כך אמין, ואתה מייחס לו רייטינג הרבה יותר גבוה ממה שיש לו, במיוחד באותה תכנית בגל"צ שכוונתה, בעצם, להיות תכנית קלילה, הומוריסטית-מה.

כוונתי הייתה שמשקלו הסגולי בעולם אנטי נשק ואנטי אזרחים נושאי נשק הוא לא גדול, שכן, הוא מזוהה עם הימין המתנחל, הדוגל יותר מכל בנשיאת נשק, הגנה עצמית וכ'ו וכו'.
לא שמעתי את התכנית המדוברת, אבל, לדעתי הוא לא באמת מאמין במה שהוא אמר היום. כנראה שהיה לו זמן מת בתכנית, ורצונו לטפס בעולם התקשורת מחייב אותו להישר לפי הקו שלהם. תוסיף לזה את חוק דרומי שאושר היום בועדה וכנראה יעבור בקריאה שניה ושלישית למרות כל התקשורת, והנה לך איטם לשרוף כמה דקות (אולי עדיף לשים שיר במקרים כאלו).
אישית, אני לא אתפלא אם הוא עצמו מחזיק ברשיון לנשיאת כלי יריה, והיו דברים מעולם.

מחר יעטפו בזה דגים :)
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 11 יוני 2008, 20:35

אבי ח כתב:גם אני שמעתי את המונולוג של מר אורבך ולמען ההגינות והדיוק אורבך לא טען טענות מוחלטות כגון אף אחד שנושא נשק כחוק לא עשה בו שימוש מועיל. הטיעון שהוא העלה (ואני לא מכיר את העובדות שמאחוריו) שהתועלת שנשק בידי האזרחים מביא קטן מהנזק שהוא מביא. הנזקים שהוא פירט הם עברות אלימות, בעיקר בתוך המשפחה שבהן נעשה שימוש בנשק ברשיון וגניבות של כלים שמוחזקים ברשיון שמגיעים לגורמים פליליים וחבלניים.

אני מציע לך להיכנס לאתר גל"צ ולהאזין שוב ברוב קשב. מר אורבך התכוון במפורשות לנושאי נשק ברישיון, הוא אמר שחור על גבי רדיו שהנזק רב מהתועלת כאשר יש נשק בידי אזרחים, הוא אמר בפירוש שנשק צריך להיות בידי חיילים ושוטרים בלבד ולשאלת עירית לינור הוא אף אמר שאין צורך שלמאבטחים, נהגים ומתנחלים יהיו נשקים כי גם אז רב הסיכון על התועלת.

אעשה מאמץ להעלות את המונולוג ב mp3 :)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד