סוגי כדורים ברובה צייד
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
3 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
סוגי כדורים ברובה צייד
בחיפוש באתר לא מצאתי מידע לגבי סוגי של כדורי צייד-הכוונה לצבעים והאפקט של הכדור
אני מכיר אדום,כחול,ירוק,אבץ, אבל אני לא יודע מה האפקט (פיזור,רסס מוגבר,קליע בודד)
אם מישהו מכיר-
אני מכיר אדום,כחול,ירוק,אבץ, אבל אני לא יודע מה האפקט (פיזור,רסס מוגבר,קליע בודד)
אם מישהו מכיר-
כדורי צייד נמדדים לפי כמות הכדוריות שיש בכל תרמיל.
ככל שהמספר על הכדור יותר גדול - יש יותר כדוריות וכל כדורית קטנה יותר, כי המדידה היא לפי גייג'.
ככל שיש יותר כדוריות - הפיזור שלהם יותר גדול ואפקט הפגיעה של כל אחד בנפרד - קטן.
לרובה יש תפקיד מכריע באפקט הפיזור ובצורה שלו. הדבר נקבע ע"פ ה"צ'וק" הצורה הסופית של הקנה. בקנים מסויימים ניתן להוסיף או להחליף את הצ'וק ולקבל פיזור בהתאם לרצוי.
יש כדורים המכילים "כדור" אחד בודד - נקרא SLUG או ברנקר.
הכדור הנפוץ ביותר להגנה, במקומות בהם מותר להשתמש ברובה כזה להגנה הוא OO BUCKSHOT. הכדור הזה מכיל 9 כדוריות בקוטר 9 ממ כ"א. לא נעים להיות בצד הלא נכון של הקנה הזה...
זהו על קצה המזלג.
ככל שהמספר על הכדור יותר גדול - יש יותר כדוריות וכל כדורית קטנה יותר, כי המדידה היא לפי גייג'.
ככל שיש יותר כדוריות - הפיזור שלהם יותר גדול ואפקט הפגיעה של כל אחד בנפרד - קטן.
לרובה יש תפקיד מכריע באפקט הפיזור ובצורה שלו. הדבר נקבע ע"פ ה"צ'וק" הצורה הסופית של הקנה. בקנים מסויימים ניתן להוסיף או להחליף את הצ'וק ולקבל פיזור בהתאם לרצוי.
יש כדורים המכילים "כדור" אחד בודד - נקרא SLUG או ברנקר.
הכדור הנפוץ ביותר להגנה, במקומות בהם מותר להשתמש ברובה כזה להגנה הוא OO BUCKSHOT. הכדור הזה מכיל 9 כדוריות בקוטר 9 ממ כ"א. לא נעים להיות בצד הלא נכון של הקנה הזה...
זהו על קצה המזלג.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
סוגי כדורי ציד
בהמשך לחומר שנוסף עד כאן, יש גם כדורי 00Buck עם 12 כדוריות. הפיזור באופן עקרוני הוא קוני, כלומר שקוטר הפיזור הולך וגדל עם המרחק מהלוע. הפיזור מושפע מאורך הקנה, האם מורכב עליו משנק (צ'וק) וגם מסוג התחמושת.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
3 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד