מנגנון דריכה ברובה ביאתלון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מנגנון דריכה ברובה ביאתלון

על ידי פוצ'פוץ' » 05 אוגוסט 2008, 18:21

http://www.youtube.com/watch?v=jVjA63IxC80

בסרטון הזה רואים את מנגנון הדריכה הפשוט והמהיר של רובה קליבר זעיר לתחרויות ביאתלון.
ברובי ביאתלון אחרים המנגנון כמעט זהה- למעט החזרת הבריח לפנים שמתבצעת בעזרת האגודל.

השאלה שלי היא אם מנגנון כזה ישים גם ברובים בעלי קוטר גדול יותר- מבחינת נעילה ואטימה של הבריח, אורך המהלך של המנגנון וכדו'.

בקישור הבא(סתם מעניין)- מנגנון דריכה מעניין נוסף (מידית האחיזה), וחלק מתהליך הייצור הידני של מעצה יפה .
http://www.youtube.com/watch?v=JqN-pV3A ... re=related
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רפתן » 06 אוגוסט 2008, 10:18

כרגע אין מנגנונים כאלו המתאימים לקליברים גדולים.

"יש איזה "משוגע" שמנסה לעבוד בכיוון, לטובת צלפים.

עד כה למיטב ידיעתי ללא תוצאות.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי דרור_ע » 06 אוגוסט 2008, 16:43

באחד הקישורים שהופיע לוידאו היה סרטון הבא:

http://www.youtube.com/watch?v=dkby3htN2cc&feature=related

מעבר לזה שטופ גיר היא סדרה מעולה, אפשר לראות פה דוגמא יפה להבדל בין ירי בודד ומדוייק לצרור פרוע וכיפי :lol:
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי פוצ'פוץ' » 07 אוגוסט 2008, 06:55

השאלה שלי נבעה כמובן מהבעיה הנצחית של צלפים: מצד אחד-רובה בריחי יספק מהירות לוע גבוהה, דיוק וטווח יעיל ארוך יותר. כל זה במחיר של הצורך לשאת נשק משני מטעמי קצב אש.
מצד שני- רובה חצי אוטומטי יספק קצב אש ואפשרות נשיאה , על חשבון דיוק , טווח וכו'.

הפתרון? שילוב של מנגנון הדריכה של רובה ביאתלון עם מנגנון דריכה של שאט-גאן .
חפרתי קצת בחיפושים אחרי שילוב כזה ולא מצאתי. חיפשתי גם רוב"צ בתצורת שאט-גאן וגם את זה לא מצאתי..
מישהו מכיר כזה? ובאופן כללי- מה דעתכם על הרעיון?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 07 אוגוסט 2008, 07:25

פוצ'פוץ' כתב:השאלה שלי נבעה כמובן מהבעיה הנצחית של צלפים: מצד אחד-רובה בריחי יספק מהירות לוע גבוהה, דיוק וטווח יעיל ארוך יותר. כל זה במחיר של הצורך לשאת נשק משני מטעמי קצב אש.
מצד שני- רובה חצי אוטומטי יספק קצב אש ואפשרות נשיאה , על חשבון דיוק , טווח וכו'.

הפתרון? שילוב של מנגנון הדריכה של רובה ביאתלון עם מנגנון דריכה של שאט-גאן .
חפרתי קצת בחיפושים אחרי שילוב כזה ולא מצאתי. חיפשתי גם רוב"צ בתצורת שאט-גאן וגם את זה לא מצאתי..
מישהו מכיר כזה? ובאופן כללי- מה דעתכם על הרעיון?

הבעיה היא לא מהירות לוע וטווח - הבעיה היא דיוק.
רוב"ץ בניגוד לרובה סער הוא כלי מדויק, זה היעוד העיקרי שלו.
לכל גורם בשרשרת יש השפעה מסוימת על הדיוק - והחוליה החלשה תקבע את הדיוק הסופי של הכלי.
זה מתחיל באיכות הקנה (סלילים, עיבוד, מתכת, צניפה ורעידות, קירור ופיזור חום), המעצה, קנה צף או לא (יש על זה מליון דיונים איך לעשות את זה נכון),
התאמה אידיאלית של בית הבליעה לתחמושת, הנעילה של הבריח, ועוד הרבה גורמים ששכחתי.

עד היום לא מצאו שום מנגנון שיספק את הסחורה בצורה כל כך טובה כמו רובה בריחי.

האידיאל של כל צלף - רובה חצי אוטומטי עם דיוק של רובה בריחי ואני מניח שיש כאלה שעובדים על זה.

לגבי מנגנון של שוט-גאן (PUMP ACTION) - או שאף אחד לא חשב על זה ועלית פה על רעיון, או שחשבו על זה ומצאו את זה לא מתאים. אחת מהסיבות שאני יכול להעלות על הדעת, נושא של אחיזה ותפעול. ואם כבר מדברים על מנגנון כזה, אז לדעתי LEVER ACTION בדוגמת הרובים של המערב הפרוע היה אולי יותר מתאים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי פוצ'פוץ' » 07 אוגוסט 2008, 13:43

הבעיה של דיוק נובעת מכל הגורמים שהעלית אבל, אם תיקח שני קנים זהים מבחינת איכות הייצור, נעילת הבריח וכו' כשההבדל ביניהם הוא שהאחד יורה ממנגנון חצי אוטומטי והשני מבריחי תקבל בשורה התחתונה מהירות לוע גבוהה יותר ברובה הבריחי- אין מה לעשות-: כדי להניע מנגנון צריך להקדיש אנרגיה, וברובה אוטומטי האנרגיה מגיעה בד"כ מהפניית חלק מן הגזים לטובת העניין.. מהירות לוע גבוהה יותר פירושה טווח ארוך יותר. בקליבר 7.62 ההבדל הזה יתמצה בהפרש של כ-200-300 פיט לשניה במהירות הלוע.
אחד הפתרונות הראשונים שחשבתי עליו היה מנגנון LEVER ACTION אבל לדעתי זה פתרון פחות מוצלח - תחשוב על דריכה במצב שכיבה כשיש לך מרווח קטן בין הגחון של הקת לרצפה- מבין את הבעיה? עוד בעיה שיכולה לצוץ- המנגנון יפריע למחסנית מקדימה(בהנחה שמחסנית עדיפה על הצינור שמשמש לאחסון הכדורים )
הפתרון שאני מציע מספק דריכה מהירה לשני המצבים: אם בשכיבה, או יותר נכון במצב בו לא נדרש ירי בקצב מהיר, הדריכה מתבצעת מהידית האחורית . זה עדיין יותר מהיר מהמנגנון המסורתי. אם במצב שמצריך ירי מהיר, הדריכה מתבצעת מהמנגנון הקדמי בצורה של 'פימפום'. כמובן ששתי ידיות הדריכה אינן נפרדות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 07 אוגוסט 2008, 14:51

itamar כתב:
לגבי מנגנון של שוט-גאן (PUMP ACTION) - או שאף אחד לא חשב על זה ועלית פה על רעיון, או שחשבו על זה ומצאו את זה לא מתאים. אחת מהסיבות שאני יכול להעלות על הדעת, נושא של אחיזה ותפעול. ואם כבר מדברים על מנגנון כזה, אז לדעתי LEVER ACTION בדוגמת הרובים של המערב הפרוע היה אולי יותר מתאים.

א.

אתה מתכוון למשהוא כזה ?
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 10 אוגוסט 2008, 11:49, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 07 אוגוסט 2008, 17:09

higt-power כתב:
itamar כתב:

א.

אתה מתכוון למשהוא כזה ?

אז מסתבר שחשבו על זה קודם..
עכשיו שאלת המליון דולר... מדוע לא מיישמים את זה ברובי צלפים צבאיים?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 07 אוגוסט 2008, 18:14

אם נכנסתם לנושא צליפה....

מנגנון בריחי מאפשר נעילה כמעט מושלמת - כאשר הפתיחה שלו ע"י בריח חיצוני (מנוף)
ומכאן לשמור על אחידות הירי (ככל שאחידות התחמושת והרכבה מאפשר זאת לכן חשובה מאד תחמושת.).

מנגנון חצי אוטומט מחייב קצת חופשים כדי שהמנגנון יוכל להפתח ללא תקיעות. כמו כן הוא אכן מפנה גזים (בכמות מזערית) למנגנון אך עיקר ההבדלים נעוצים בצבירת משקעים בחלקים שונים של המנגנון הגורמים להבדל בין היריות השונות ומכאן להגדלת הפיזור.(200 עד 300 פיט אובדנים זה לא ברובים שנועדו לצליפה)

כל הזמן מנסים לחשוב על פתרונות. (פתרון כמו ל בי אתלון איננו ישים בגלל הלחצים בבית הבליע שיגרמו לפתיחתו)
ניסיונות מעניינים בכיוון הבריח של המאוזר 66 SP .
ניסיונות במנגנון הרוב"צ החצי אבטומטי של הקלר וולטר 2000 ופורה (לפורה שותף סירקיס והוא המדויק מבין שלושתם).

הניסיונות נמשכים (למיטב ידיעתי) מניח שכשיהיה פתרון נדע עליו כולנו.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי פוצ'פוץ' » 17 אוגוסט 2008, 07:27

טוב- קודם כל, חידשת לי בנושא של הסיבה לכך שנשק בריחי מדוייק יותר מנשק חצי אוטומטי. עד היום הייתי בטוח שהסיבה היא הפניית גזים לטובת תפעול המנגנון, והסתמכתי על נתון (בודד) של מהירות הלוע ברובה אחד (sr-25 מהירות לוע של כ-2500 פיט שניה ). בדיקה קצת יותר מעמיקה העלתה שאין הרבה הבדל בין רובים חצי אוטומטיים לבריחיים במהירויות הלוע וגם כאן, ההבדלים נובעים בד"כ משינויים באורך הקנה, במעלה הסלילים וכד'. (מהירות לוע ממוצעת של כ-2600-2800).
{במאמר מוסגר- על חשיבות מהירות הלוע אפשר ללמוד מנסיון מעניין של הצבא השוודי עם תחמושת מהירה במיוחד- יותר מ4000 פיט שניה. התחמושת אמנם פחות מדוייקת , או יותר נכון- הפיזור יותר גדול, מצד שני יש לה יתרונות גדולים ומשמעותיים בצמצום היסטים. }

עוד דבר- אכן ה sp-66 זכור לי כרובה עם דריכה סופר מהירה, חלקה וקצרה. אבל בזמנו לא עמדתי על יחודו, אם תוכל לפרט זה יהיה מעניין.

דבר אחרון- שמעתי כבר כמה פעמים על הפורה ואני מאוד מעונין לראות תמונה שלו ולשמוע עליו עוד פרטים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד