תחמושת פדרל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תחמושת פדרל

על ידי ירוני » 18 אוקטובר 2008, 22:24

מה בעצם ההבדל בין תחמושת פדרל הידרה שוק שממלאת את שתי מחסניות הכוננות שלי לבין תחמושת jhp אחרת, כגון מגאטק לדוג', האם פדרל גילו איזה סוד באבק שריפה שלא גילו לפניהם?

אם מדובר בנושא טחון כבר [ומדובר באחד כזה...] אודה להפניה בפורום, אני חיפשתי ולא מצאתי התייחסות ברורה.

תודה רבה
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 18 אוקטובר 2008, 22:36

לא מדובר באבק השריפה אלא במבנה הקליע.
הסתכל לתוך החלל המנצא בקליע ההידה שוק שלך ותראה מין עמוד במרכז החלל.
תפקידו של זה הוא להפנות את הנוזלים החודרים לחלל הקליע בזמן הפגיעה בגוף (המכיל 70% נוזלים) אל עבר הדפנות של הקליע ולגרום בכך לפתיחה יעילה יותר של הקליע.
למיטב זיכרוני, אין תכנון כזה בקליע HP אחרים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אריאל המקורי » 19 אוקטובר 2008, 00:34

ננצל את השרשור לשאלה אחרת

מה ההבדל בין קליעים שצבעם זהוב\נחושת לקליעים שצבעם כסוף?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ירוני » 19 אוקטובר 2008, 00:52

אני אוסיף על השאלה - קראתי כאן שעדיף תרמילי נחושת על אלומיניום, הפדרל הם אלומיניום, לכאורה חיסרון בצד היתרון?
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 19 אוקטובר 2008, 07:37

כמה הבהרות:

1. אומרים שתרמילי אלומיניום בעייתיים יותר מתרמילי נחושת - אני אישית עוד לא נתקלתי בבעיה אבל אני מכיר כאלה שאומרים שכן. בתכלס למי שאין בעיה זה לא צריך לשנות דבר כי אצלנו בארץ לא עושים טעינה חוזרת של תחמושת.

2. התחמושת בעלת התרמילים הכסופים של ווינצ'סטר, פדרל, מאגטק וכו - אינה בעלת תרמילי אלומיניום. התרמילים הם נחושת מצופה ניקל שאמורים להיות עמידים יותר בפני קורוזיה, ולהחליק ביתר קלות מבית בליעה מלוכלך. וכן, כמובן עולים גם יותר כסף.

3. לגבי הבדלים בין תחמושת HP של יצרן כזה או אחר. כל יצרן שמכבד את עצמו משקיע הרבה ב-R&D כדי להגיע למבנה קליע/תחמיש שישמור על התכונות הבאות:

- יפתח ויתרחב בצורה עקבית במרבית המקרים (למרות ביגוד עבה, מכשולים למיניהם בדרך, סוגים שונים של רקמות, זויות פגיעה וכו)

- למרות הפתיחה של הקליע, וכל המגבלות שנאמרו למעלה, יספק חדירה מספיק עמוקה כדי לגרום נזק גופני מקסימלי - אבל לא חדירת יתר שתגרום לפגיעה באנשים לא מעורבים.

- שהקליע אמנם יפתח בצורה עקבית ומקסימלית אבל ישמור על שלמות מקסימלית ולא יתפרק לרסיסים כתוצאה מהפגיעה במטרה במרבית התנאים שצויינו לעיל. קליע שמתפרק בזמן הפגיעה לא יחדור מספיק עמוק ויגרום לפציעות מרובות אבל גם שטחיות.

בקיצור יש הרבה פרמטרים שהייצרנים צריכים לשחק איתם כדי להגיע לתכנון אופטימלי. כל יצרן מגיע לזה, או טוען שמגיע לזה בצורה אחרת. לפדרל יש את העמוד הזה באמצע, ל-SPEER יש ליבה שמולחמת למעטפת, לווינצסטר יש את המלתעות שלהם וכו..

מי יותר טוב? אני לא יכול להגיד כי לי אישית אין שום סטטיסטיקות אובייקטיביות מהשטח (מקרי ירי אמתיים) על סוגי התחמושת השונים מעבר לכל מה שיצרן מצהיר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

תגובה

על ידי mishael » 19 אוקטובר 2008, 09:17

כמו שdonduck ציין, יש הבדל בין HP לHS והוא העמוד המרכזי שמובנה במרכז הקליע
בעבר העלתי מס' סרטים שמצאתי בYOU TUBE שמראים את ההבדל בין סוגי הכדורים, בפתיחת הקליע ובנזק שהם גורמים-אתה מוזמן לחפש.
[/img]
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד