שימור נשק לאורך זמן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שימור נשק לאורך זמן
לעיתים מאחסנים כלי בלי שנדע אם ניגע בו בחודשים הקרובים (ואפילו שנים).
האם אתם מכירים שמן (או חומר אחר) הזמין בארץ, שמתאים להגנה על כלי נשק למשך שנים, מבלי שיהיה צריך לחדש את השימון?
האם אתם מכירים שמן (או חומר אחר) הזמין בארץ, שמתאים להגנה על כלי נשק למשך שנים, מבלי שיהיה צריך לחדש את השימון?
- סליקאי כסף

כל שמן כבד שמיועד למכאניקה ואין בו חומרים מאכלים.
גריז, גריז סיליקוני, גריז גרפיט (קיימים בצורה של תרסיס).
אפשר לעטוף בנייר שמן ובסוף בניילון.
אם מדובר בכלי שיחזור לשימוש בסופו של דבר, לאחר מעשה צריך לשטוף אותו היטב, מפורק, במסיר שומנים וכמובן לשמן חזרה את החלקים הנעים בשמן קל.
אפשרות אחרת ועדיפה זה לאחסן בתנאים מבוקרי אקלים אבל זה לא דבר מצוי או פשוט - מצריך מקום אטום עם אספקת חשמל סדירה. או במדבר יהודה
גריז, גריז סיליקוני, גריז גרפיט (קיימים בצורה של תרסיס).
אפשר לעטוף בנייר שמן ובסוף בניילון.
אם מדובר בכלי שיחזור לשימוש בסופו של דבר, לאחר מעשה צריך לשטוף אותו היטב, מפורק, במסיר שומנים וכמובן לשמן חזרה את החלקים הנעים בשמן קל.
אפשרות אחרת ועדיפה זה לאחסן בתנאים מבוקרי אקלים אבל זה לא דבר מצוי או פשוט - מצריך מקום אטום עם אספקת חשמל סדירה. או במדבר יהודה
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
אם מדובר באקדח תעשה ככה:
1. תפרק את הנשק פירוק ראשוני רגיל
2. תנקה הייטב את החלקים והמחסניות משאריות פיח, טביעות אצבעות וכו עדיף על ידי ריסוס/השריה בחומר ממיס כמו GUN SCURB
2. תרסס את החלקים הייטב בשמן BERAKFREE CLP ותתן לממיסים שלו להתנדף.
3. תעטוף את החלקים השונים בנייר/בד גריז (יש כזה מיוחד לאיכסון חלקי מתכת)
4. לתוך הקנה אתה מכניס פלנלית ומספיג אותה הייטב ב-CLP אחר כך עוטף בניר גריז מכל הכיוונים ושהפתחים יהיו אטומים
5. את כל הכבודה הזו אתה מכניס לתוך מיכל שניתן לאטימה מוחלטת. אני משתמש תמיד בארגז פעולה 0.5, אתה יכול לקנות TUPPERWARE מפלסטיק של LOCK-IT בסופררמרקט. העיקר שלמכסה יהיה מסביב O-RING לאטימה של הכלי בצורה הרמטית.
6. לתוך המיכל אתה מכניס 3-4 שקיות SILICA-GEL לספיגת לחות, סוגר את המכסה ואתה יכול להשאיר את הכלי ככה כמה שנים שאתה רוצה.
א.
1. תפרק את הנשק פירוק ראשוני רגיל
2. תנקה הייטב את החלקים והמחסניות משאריות פיח, טביעות אצבעות וכו עדיף על ידי ריסוס/השריה בחומר ממיס כמו GUN SCURB
2. תרסס את החלקים הייטב בשמן BERAKFREE CLP ותתן לממיסים שלו להתנדף.
3. תעטוף את החלקים השונים בנייר/בד גריז (יש כזה מיוחד לאיכסון חלקי מתכת)
4. לתוך הקנה אתה מכניס פלנלית ומספיג אותה הייטב ב-CLP אחר כך עוטף בניר גריז מכל הכיוונים ושהפתחים יהיו אטומים
5. את כל הכבודה הזו אתה מכניס לתוך מיכל שניתן לאטימה מוחלטת. אני משתמש תמיד בארגז פעולה 0.5, אתה יכול לקנות TUPPERWARE מפלסטיק של LOCK-IT בסופררמרקט. העיקר שלמכסה יהיה מסביב O-RING לאטימה של הכלי בצורה הרמטית.
6. לתוך המיכל אתה מכניס 3-4 שקיות SILICA-GEL לספיגת לחות, סוגר את המכסה ואתה יכול להשאיר את הכלי ככה כמה שנים שאתה רוצה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
לגבי האכסון במיכל אטום - לא הייתי מסתפק בסתם tupperware. אפשר לרכוש דסיקטור כזהמפלסטיק (למרות שהאהובים עלי מזכוכית), לאחסן את הנשק עם סיליקה ג'ל ולשאוב לואקום של 1e-3 torr.
אם זה מתאים לדוגמאות ביולוגיות, זה בטח יתאים גם לאקדח.
אם כבר - אז כבר ...
לגבי האכסון במיכל אטום - לא הייתי מסתפק בסתם tupperware. אפשר לרכוש דסיקטור כזהמפלסטיק (למרות שהאהובים עלי מזכוכית), לאחסן את הנשק עם סיליקה ג'ל ולשאוב לואקום של 1e-3 torr.
אם זה מתאים לדוגמאות ביולוגיות, זה בטח יתאים גם לאקדח.
אם כבר - אז כבר ...
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
צורי כתב:איתמר.....כל התרסיסים שהזכרת מצויים בשוק וניתן להשיגן וניתן בקלות....או רק בחנויות מסויימות?????
תודה..
צורי.
כמעט כל חנות נשק מחזיק אותם. לגבי ניר/בד גריז כמעט כל חנות לאספקה טכנית.
ולניאון..
לא צריך את כל ההיסטריה הזו בשביל אקדחים כמו גלוק - אבל תתפלא גם הם מחלידים וביחוד אחרי שימוש.
אני חייתי בחו"ל תקופה של כמה שנים טובות וכל אותו זמן הנשק היה בהפקדה. תאמין לי שזה לא נעים לשחרר את הנשק ולמצוא שהוא אכול חלודה בכמה מקומות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
חלילה לי מהלמעיט בערכה של אחסנה נכונה כפי שמופיע בכתבה הזו
חיפשתי קצת ברשת ומצאתי מאמר על יעילות חומרי שימון למטרות אחסנה כאן והם מציעים את הפתרון הזה
מדובר בשקית אטימה יחסית זולה המיועדת לאחסנה לזמן ארוך לנשק (האתר מצהיר על מאה שנים - נראה לי מוגזם) שמאפשרת שימוש בשמנים לטווח ארוך או לחילופין שימוש בטבליות סופגות לחות המכונות RUST-BLOX VAPOR TABS.
גיא
חלילה לי מהלמעיט בערכה של אחסנה נכונה כפי שמופיע בכתבה הזו
חיפשתי קצת ברשת ומצאתי מאמר על יעילות חומרי שימון למטרות אחסנה כאן והם מציעים את הפתרון הזה
מדובר בשקית אטימה יחסית זולה המיועדת לאחסנה לזמן ארוך לנשק (האתר מצהיר על מאה שנים - נראה לי מוגזם) שמאפשרת שימוש בשמנים לטווח ארוך או לחילופין שימוש בטבליות סופגות לחות המכונות RUST-BLOX VAPOR TABS.
גיא
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד