אוזניות לירי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אוזניות לירי

על ידי spy » 22 ינואר 2009, 21:25

שלום חברים
מוזר, אבל חיפוש מילה "אוזניות" לא הניב תוצאות, אז אני פותח נושא חדש

ובכן, אחרי 8 שנות שרות האוזניות שלי (PeltorH7) עברו למנוחת עולמים - החיבור בין הקשת לקונכיה נשבר ובניסיות לתקנו - נסדקה הקונכיה. בקיצור - האוזניות פסולות.

עכשיו, אני רוצה לקנות לי אוזניות חדשות. ניסיתי לבנות לי SPEC מתאים, אותו אני אפרט בהמשך, אבל נתקעתי עם כמה שאלות, אשמח לעזרתכם:
1. חשוב לי קיפול "קומפקטי". לקודמות לא היתה תכונה זו וזה לא ממש נוח.
2. רצוי שיהיו low-profile מטעמי נוחות.
3. NNR - השאלה הראשונה... כמה מספיק? האם 21? 25? 26?
4. דגמים אלקטרוניים למינם, האם כדאי?
5. יצרנים: אני מכיר את peltor ו-silencio. בחיפושים נתקלתי גם בחברות: Hyskore, Howard Leight, Caldwell. לשלושת היצרנים הנ"ל אתרי אינטרנט מרשימים ומחירים טובים למדיי. האם יש למישהו מכם ניסיון איתם?
המחירים לאוזניות ב-eBay נעות סביב 15$ לדגמים רגילים וסביב 30$ לדגמים אלקטרוניים. לזה מתוסף משלוח - 10-15$ נוספים. האם במחיר כזה שווה להזמין או לקנות כאן? ואם כאן, אז תוכלו להמליץ על מקום?
תודה!
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

Re: אוזניות לירי

על ידי aviran » 22 ינואר 2009, 21:46

יש אוזניות מעולות, שטובות אפילו נגד רעש של מנועי מטוסים (ובעיקרון מיודעת לזה) של דיוויד קלארק.
אתאיזם ישראל:
http://www.atheism-israel.org
כי מדע היא לא מילה גסה :-)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי איציק אלנבוגן » 22 ינואר 2009, 21:49

אחרי הרבה שנים עם פלטור h7f ונסיון אומלל ויקר עם פלטור אלקטרוני,
לא מחליף את ה h10 שלהם. נוחות ואטימה מצויינות. בכל מטווח וחנות נשק.
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Cybrosh » 23 ינואר 2009, 01:34

ממליץ בחום על PELTOR ו-SORDIN.

כנס לאתרים שלהם וראה קטלוגים, יש כל מה שאתה רוצה, העניין הוא בסופו של דבר $.

כמו כן, יש אטמים מותאמים אישית מחומר דומה ל-EPOXY, בסניפי אורתופון ברחבי הארץ.

הדגמים האלקטרונים, חלקם יותר טובים וחלקם פחות. גם פה, הדגמים הצבאיים/משטרתיים, עולים על השאר(כגון Peltor Comtac II וכו').

קיימים גם אטמי אוזניים אלקטרוניים קטנים, אבל פה גם המחירים קופצים לשמיים. ראה דוגמאות :

http://earinc.com/p1.php
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי riko » 23 ינואר 2009, 11:14

השבוע קניתי בניו פארם אוזניות BILSOM L3 ב 150 ש"ח
עוד לא בדקתי אותן בירי, אבל על פניו עושה רושם שמדובר באוזניות איכותיות מאוד עם רמת הגנה גבוהה.

כעיקרון לא הייתי ממליץ על אוזניות אלקטרוניות למי שעיקר הירי שלו הוא במטווח סגור (אלא אם הוא עוסק בהדרכה ולשמיעת הסביבה יש חשיבות יתרה) או אם הוא יורה בתדירות גבוהה.

בהתחשב בכך שיריה בודדת של אקדח 9 מ"מ מייצרת רמת "רעש" של כ 140 - 170 דציבל!! אני מעדיף לבחור אוזניות שמנחיתות רעש דרמטית (מעל NRR30) ובמקרים מסויימים להשתמש בהגנה כפולה של אוזניות ואטמים (יש היום גם אטמים שמנחיתים 30-33 דציבל, שילוב בין אוזניות ואטמים יוצר הנחתה של בסביבות 40 דציבל וזה הרבה יותר מכל אוזניה שקיימת בשוק היום).

צריך תמיד לזכור שרמת הרעש שמומלץ להישאר מתחתיה היא 85 דציבל (לפולס בודד ולרעש מתמשך)

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 23 ינואר 2009, 15:03

ישנו פרמטר נוסף והוא הניחות (NRR) כתלות בתדירות הרעש. רעש הירי הוא בעיקר בתחום הנמוך, ולכן האוזניות שמנחיתות יותר בתחחום זה הן העבות יותר של כל יצרן. אני משתמש בבילסום T3, שהן עבות מאד אבל מנחיתות היטב בתחום הנמוך. שימו לב שרעש של מנועי מטוסים הוא בתחום יותר גבוה, ולכן האוניות המתאימות לרעש זה הנן דקות יותר.
בכל מקרה עדיף להשתמש באטמים ובאוזניות בו זמנית. הניחות הכולל איננו הסכום של הניחותים, אבל בכל מקרה גבוה יותר מאוזניות ואטמים בנפרד.
האטמים המומלצים הם אלו שיש למולל אותם, ואז הם מתפשטים חזרה ואוטמים את האוזן היטב. חשוב להשתמש על פי הנחיות היצרן.
מובן שככל שה- NRR גבוה יותר, ניחות הרעש גדול יותר. אלו הן ראשי תבות של Noise Reduction Ratio.
נערך לאחרונה על ידי ramdishon בתאריך 29 ינואר 2009, 18:39, נערך פעם אחת בסך הכל.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 23 ינואר 2009, 15:36

תודה על המלצותיכם!
הזמנתי בסופו של דבר את Peltor shotgunner h61, במידת הצורך - אשתמש בהם בתוספת אטמים.
100 ש"ח כולל משלוח.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Neon Golden » 24 ינואר 2009, 21:59

רפרפתי קצת באתר של peltor ודי מעניין לגלות:
1. קיימים שני תקנים להנחתת רעש אחד של ANSI והשני של האיחוד האירופי CE (לפחות בנעלי בטיחות אני חושב שהאירופאי תופס בארץ)
2. בעוד האמריקאים משתמשים ב NRR (יחס הנחתת רעש) האירופים שומרים על SNR (יחס אות לרעש) מי זה האות ומי זה הרעש ... להם פתרונים. המספרים אגב שונים בבערך 5-6 דציבל.
3. לפי כל אחד מהתקנים לכל דגם יש שם אחר אז אם הזמנתם Peltor Optime 105 בעצם הזמנתם את הדגם האמריקאי (שם קוד יצרן H10) אם קיבלתם Optime III קיבלתם דגם אירופאי (H540). האם פיזית זהו אותו דגם? לא יודע :)
4. ולקינוח ... סדרת היורים של פלטור. הדגם העליון הוא ה ultimate 10. אלא שמבט מקרוב מגלה שהוא... H540 או H10A רק בירוק... כלומר אותו דבר כמו קודם.

פשוט - לא?

Link
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 24 ינואר 2009, 22:07

אני עובד עם PELTOR H10 מאז שנת 2003, מחליף אחת לשנתיים לערך. (לעיתים פחות, תלוי במצב האוזניות)

בעבר, בעבודה במטווחים סגורים שילבתי לעיתים גם אטמים (ממליץ על 3M - רמת ההנחתה הגבוהה ביותר והנוחים ביותר באוזן - קצף עדין ולא שורט. אטמים לשימוש ח"פ)

במטווחים פתוחים / כיום (המטווח בנירים הינו מטווח פתוח) H10. במטווחים צבאיים שילוב H10+אטמים, הקליבר הצבאי בשילוב ירי מהפריקסטים = זוועה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי asafii2 » 29 ינואר 2009, 15:07

רכשתי peltor s6 אלקטרוניות, משמשות גם למטווח וגם בשטח.
בארץ יקרות (800 ש"ח) טוב שיש ebay

אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 29 ינואר 2009, 17:05

אם תציץ בראש העמוד תראה את החלופה שאני מציע היום תמורת 480 ש"ח (כולל מע"מ ומשלוח).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד