בחירת תחמושת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בחירת תחמושת

על ידי Yoko » 16 אפריל 2009, 21:38

שלום,

לאחרונה רכשתי אקדח ברטה 92 יד שניה (9 מ"מ פרבלום).
התחמושת שאני מחזיק בכוננות היא של 115 גריין (זו שאני משתמש בה במטווח), ומהאתר של פדרל הבנתי שזו לא תחמושת להגנה עצמית אלא לאימונים בלבד.
ראיתי באשכולות קודמים המלצה להחזיק בכוננות הידרה-שוק (שזה נראה כמו הכדור הכי אכזרי בשוק)

האם מעבר לתחמושת כוננות של 124 גריין משמעותי, או שרק מעבר להולו-פוינט יעשה איזשהו הבדל?
מה הבדל בין סוגי התחמושת מבחינת כח עצירה?
בנוסף, מה הבדלים האופיניים בין יצרני תחמושת שונים? יש משמעות לדרוש תחמושת של יצרן מסוים?
בשורה התחתונה - על איזו תחמושת ממליצים המומחים כאן?

תודה מראש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: בחירת תחמושת

על ידי הצעדן » 17 אפריל 2009, 03:36

תשקיע את הממון שלך באימונים. נקודה.
יכולתך לפגוע בצורה מדוייקת תהווה פקטור משמעותי יותר מכל תחמושת "משוכללת" ככל שתהיה.
הידרה שוק של פדרל נחשבת לתחמושת יעילה משום התפשטות הקליע בצורה קונסיסטנטית יחסית בזכות העמוד המוביל במרכז קדח הקליע.
ממליץ לך בכל מקרה להשקיע זמן ותחמושת באימונים יותר מכל דבר אחר.
כח עצירה הנו מושג אמורפי, מטעה וכללי בעיקר, ישנם הרבה משתנים שעשויים להשפיע על יכולת העצירה.
עיקר החשיבות של תחמושת חוד חלול (הולופוינט) בהיותה תחמושת בעלת חדירות נמוכה כל עוד ישנה אכן התפשטות של הקליע בפגיעה או אז נוצרת התנגדות רקמות מוגברת למסלול החדירה של הקליע, כך אתה נמנע חלקית ותיאורטית מטיול הקליע דרך המטרה הראשונית לאובייקט אחר. ככלל תחמושת חוד חלול צריכה להיות מהירה מספיק על מנת שיהיה מקדם התפשטות מספק אבל זו כבר תורה שלמה.

דרך אגב, מעולם לא נתקלתי בתחמושת אכזרית, ניסיתי כמה פעמים לשים סוגי תחמושת שונים אחת ליד השניה (כולל הידרה שוק "הנחשבת אכזרית") ולהתגרות בתחמושת באופן פרובוקטיבי במיוחד ע"י קללות עסיסיות, חריצת לשון, תנועות מגונות וכדומה, עדיין כל סוגי התחמושת הגיבו באותו אופן ואף אחת מהן לא הפגינה אכזריות יתרה או לחלופין רחמי לב. :mrgreen:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי itamar » 17 אפריל 2009, 06:49

הצעדן כתב:דרך אגב, מעולם לא נתקלתי בתחמושת אכזרית, ניסיתי כמה פעמים לשים סוגי תחמושת שונים אחת ליד השניה (כולל הידרה שוק "הנחשבת אכזרית") ולהתגרות בתחמושת באופן פרובוקטיבי במיוחד ע"י קללות עסיסיות, חריצת לשון, תנועות מגונות וכדומה, עדיין כל סוגי התחמושת הגיבו באותו אופן ואף אחת מהן לא הפגינה אכזריות יתרה או לחלופין רחמי לב. :mrgreen:

אחי היקר, בלבלת בין כמה מושגים...
אתה מדבר פה על תחמושת עצבנית להבדיל מתחמושת אדישה 8)
תחמושת אכזרית היא תחמושת שגורמת סבל רב ליורה. לדוגמא, ריח רע של אבק שריפה, רתע לא נעים ובעיקר כאבים עזים באיזור הכיס. תחמושת הומנית היא תחמושת שמפיצה ריח של שנל 5, חסרת רתע לחלוטין וכל לחיצה עולה לך 0.5 ש"ח.

בכל מקרה, משתמש הקצה (זה שנמצא מול הקצה הלא נכון של הנשק) לא אמור לחוש בהבדלים בין סוגי התחמושת השונים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 17 אפריל 2009, 09:52

מה שאני כותב להלן הוא דעתי האישית - ובטח לא עצה מקצועית כמו של שני הטיטאנים שלמעלה.

תחמושת הכוננות שלי היא תחמושת האימונים שלי, FMJ-TC ושל היצרן הספציפי שאיתו אני מתאמן. בעת אירוע אני לא רוצה להיות מופתע מתגובה שונה של האקדח בזמן הירי. באחד האימונים האחרונים יריתי מחסנית מעורבת בתחמושת של שני יצרנים - וההבדל מאוד מורגש.

סיבה נוספת היא חוסר הודאות מה יהיה ביני לבין המטרה. אופי האירועים האחרון מעיד שאתה עלול להדרש לירי דרך שמשה (פיגועי הטרקטור) ולמטרה זו לא נראה ש-HP יהיה אופטימלי. ישנם כאלה שמחסנית הכוננות שלהם מעורבת, כדור ראשון רגיל, שני הולופוינט וכו' וכו'. קונספט שדורש אימון לדעתי ופחות אפקטיבי ליורה פחות מיומן.

סיבה אחרונה היא רענון תחמושת הכוננות, בכל כמה אימונים אני משתמש בתחמושת הכוננות והופך קופסה חדשה לכוננות. וגם לדעתי, אם הידרה שוק עולה פי 3 או 4 מתחמושת "אימונים" עדיף לרכוש 4 קופסאות לשמור אחת לכוננות ולהתאמן על השלוש האחרות.

מקווה שעוזר,

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רגלי 22 » 17 אפריל 2009, 12:20

לחלק נכבד מאתנו, כאלו שמאד רוצים ובתכל'ס לא מתאמנים כדאי אולי לקנות הידרה שוק! כי להתאמן זה "תפסת מרובה".

אריה
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צורי » 17 אפריל 2009, 18:28

Yoko כתב:שלום,

ראיתי באשכולות קודמים המלצה להחזיק בכוננות הידרה-שוק (שזה נראה כמו הכדור הכי אכזרי בשוק)

תודה מראש

ברוך הבא!
ההידרה-שוק הינו כדור שמטרתו היא הדיפת התוקף לאחור. הידרה זה נוזל ושוק זה הלם. יותר "אכזרי" זה הבלק-טלון בעל יכולת קריעת רקמות הרבה יותר חזקה.

יכולת העצירה מוגדרת בהגדרה יבשה של עצירת התוקף תוך 3 שניות או 3 מטר. אני לא מאמין בכל החרטא הזה. הרי אם מחבל מסומם, באטרף של שנאה, שרמות האדרנלין ושריפת סוכרים הן במקסימום, רץ אליך, לא יעצור משום פגיעה של כדור בודד. ראה מקרה של צ'רלי שלוש בירושליים.

עצתי דומה לזו של צעדן....שלם כדי ללמוד איך לשחרר מטח כמה שיותר מהר לתוך מרכז המסא ואל תשקיע בכדורים "פנסי".

בברכת שבת שלום..

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי Yoko » 17 אפריל 2009, 19:23

תודה לכל המגיבים

בנוגע לאימונים – ההמלצה התקבלה בחום. אני בהחלט לא מחפש תחמושת "פנסי", אלא את זו שמתאימה לצרכים שלי.
לגבי ה"בלק-טאלון", טוב שיש פורום כדי ללמוד מה טוב ומה לא. עד עכשיו לא ייחסתי להם יותר מדי חשיבות. תודה צורי.

גיא, מה ההבדלים שהרגשת בין היצרנים? רתע/מעצורים/רעש/עשן/מחיר?
איך בסוף בחרת את היצרן המועדף?

שאלה נוספת לפורום המכובד – האם תחמושת בעלת תרמיל אלומיניום היא בעל בצועים שונים? יותר/פחות מעצורים? האם יש בעיה להחזיק בה כתחמושת כוננות?

שוב תודה ושבת שלום לכולם
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי צורי » 17 אפריל 2009, 19:55

הכוונה לצבע אלומיניום??

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי Yoko » 17 אפריל 2009, 20:09

חיובי. הכוונה היא לצבע אלומיניום
למרות שהיום במטווח ראיתי על קופסה אחרת של אותו יצרן (blazer brass) שמדובר באלומיניום תעופתי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Neon Golden » 17 אפריל 2009, 20:28

Yoko כתב:גיא, מה ההבדלים שהרגשת בין היצרנים? רתע/מעצורים/רעש/עשן/מחיר?
איך בסוף בחרת את היצרן המועדף?

היות והקוטר שלי (0.40S&W) קצת פחות פופולרי, כך גם האפשרויות. בד"כ מטווחים מחזיקים רק סוג אחד של תחמושת רגילה (בניגוד למחוזקת או HP) ושל יצרן מסוים. ההשוואה היתה בין
1. פיוקי 170 גריין (11 גרם), מהירות לוע 1020 פיט לשניה (310 מטר לשניה)
2. סלייר בלוט 180 גריין (11.7 גרם) מהירות לוע 968 פיט לשניה (295 מטר לשניה)

הרעש לא היווה שיקול, שניהם כדורים נקיים מבחינת עשן ללא מעצורים. אבל הרתע של הפיוקי היה משמעותית יותר גבוה (נתוני יצרן רומזים על אנרגיה גבוהה ב 10%).

את התחמושת בעצם בחרתי מהרגע שבחרתי את המטווח שבו אני מתאמן, זו תחמושת של Sellier Bellot שגם נעימה לי יותר. לא יצא לי לנסות יצרנים נוספים וכאמור חשוב לי שתחמושת הכוננות היא תחמושת האימונים.

במאמר מוסגר אני מציין שגם אותי הטריד כוח העצירה של התחמושת והוא זה שהוביל אותי לקוטר 0.40. בנוסף אני מאוד ממליץ שאת האימונים תבצע בהנחיית מדריך ולא במסגרת ירי חופשי - מדובר בהבדל של יום ולילה.

בהצלחה

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 17 אפריל 2009, 20:30

צורי כתב:הכוונה לצבע אלומיניום??

צורי.

זה לא רק צבע אלומיניום, זה תרמיל שעשוי ממש מאלומיניום (בלייזר CCI).
יש אקדחים שאוכלים את התחמושת הזו לארוחת בוקר יש כאלה שהתחמושת הזו גורמת להם למעצורים. אלומיניום מתפשט ומתכווץ בצורה שונה מנחושת וכמובן יש לו מקדם חיכוך שונה ויש אקדחים שרגישים לכך יותר בחליצה של תרמיל מבית הבליעה.

לעומת זאת לתחמושות "להגנה עצמית" יש ציפוי כרום לתרמיל שהופך אותו לחלק יותר ומקל על החליצה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 17 אפריל 2009, 20:40

ולגבי תחמושת 0.40.
אני ירדתי ל-9ממ אחרי תקופה די ארוכה שהלכתי עם 0.45.
היו לכך הרבה סיבות, החל ממשקל, כאבים במפרקים, מחיר תחמושת, מצאי של סוגים שונים וכו וכו...
בתכל'ס לי חשובים חזרה מהירה ככל האפשר לתמונת כוונות, וקיבולת גבוהה של תחמושת יותר מאשר עוד כמה ק"ג/סמ"ר בפגיעה של הקליע במטרה. ואני לא מרגיש חשוף או מוגן פחות עם 17 כדורים של 9ממ במחסנית.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 17 אפריל 2009, 21:20

itamar כתב:ולגבי תחמושת 0.40.
היו לכך הרבה סיבות, החל ממשקל, כאבים במפרקים, מחיר תחמושת, מצאי של סוגים שונים וכו וכו...
בתכל'ס לי חשובים חזרה מהירה ככל האפשר לתמונת כוונות, וקיבולת גבוהה של תחמושת יותר מאשר עוד כמה ק"ג/סמ"ר בפגיעה של הקליע במטרה. ואני לא מרגיש חשוף או מוגן פחות עם 17 כדורים של 9ממ במחסנית.

א.

itamar כתב:הסטוריה שלי:
1. כלי ראשון שהיה לי היה אקדח FN בלגי. זה האקדח שהייתי רגיל/מאומן עוד מהשירות הצבאי.
2. כלי שני אקדח פארה אורדיננס 0.45 שאיציק אריאל בנה לי - אחד הכלים הטובים ביותר שהיו לי.
3. הקלר USP 0.45: איציק ירד לארה"ב ואיתו גם השירות המעולה שהוא נתן לאקדח. פרט לזאת כבר נשבר לי הגב לסחוב את הפארה ששקלה קרוב ל-2ק"ג אבל בכל זאת רציתי להשאר עם 0.45.
3. (כן לא סתם 3 עוד פעם) בתקופה הזו נסעתי לארהב לשליחות של 4 שנים וההקלר היה מופקד בחנות נשק. האקדח שהיה לי ביוסטון היה זיג 226 יד שניה במצב ומחיר מעולים שמצאתי. מדוע דווקא את זה? כי באותה תקופה היה איסור על מכירה של מחסניות מעל 10 כדור, והאקדח הזה בא עם 4 מחסניות אורגינליות של 15.

4. גלוק 17. תקופה קצרה אחרי שחזרתי מארה"ב נשבר לי איזה קפיץ קטן בהקלר, וזה הפך להיות משימה בלתי אפשרית להשיג אותו. בתור הקלריסט מושבע, נשבר לי הלב, אבל קיבלתי החלטה ללכת עם העדר ולקנות גלוק בגלל מצאי חלפים ושירות. נכון שזה לא הקלר, אבל עד היום אני לא מתחרט על הקניה.

א.

סליחה איתמר אבל לא הבנתי את הקשר בין 0.40 לבין המעבר מ 0.45 ל 9. רוב הסיבות שציינת קשורות למשקל הנשק ולא לפרמטרים הטכנים של התחמושת.

פיספסתי משהו ?

גיא
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 18 אפריל 2009, 00:13

לא פיספסת דבר.
0.45 ו-0.40 הן חיות שונות לגמרי מבחינת אופי הרתע שלהן.
עם 0.45 אני מסתדר יופי ונהנה לירות, 0.40 פשוט מעצבן אותי לכן העדפתי לדלג עליו ולעבור ל-9ממ.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 18 אפריל 2009, 06:30

itamar כתב:ולגבי תחמושת 0.40.
בתכל'ס לי חשובים חזרה מהירה ככל האפשר לתמונת כוונות,
וקיבולת גבוהה של תחמושת יותר מאשר עוד כמה ק"ג/סמ"ר בפגיעה של הקליע במטרה. ואני לא מרגיש חשוף או מוגן פחות עם 17 כדורים של 9ממ במחסנית.

א.

חזרה מהירה לתמונת כוונות עם גלוק ?
למד אותי ואודה לך.................

כוס התה שלי kiss
לכן תחמושת הכי פשוטה.
חבל שלא היתה סבלנות להמשיך עם ה41 מאד אהבתי.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד