קנייה מאדם פרטי -שאלה חשובה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

קנייה מאדם פרטי -שאלה חשובה

על ידי yorehr » 27 יולי 2009, 13:35

שלום לכולם!
לאחר שיטוט ארוך ניסיתי להבין איך ניתן להעביר בעלות מאדם פרטי.
הוצאתי רשיון לאחרונה ועכשיו נותר לי לקנות אקדח.
מצאתי את מבוקשי יד שניה מאדם פרטי והשאלה שלי היא:
אם אני קונה ממטווח אני מבצע אצלו את התידרוך לגבי פריקה וכו' מקבל אישור ביצוע מטווח וכמו כן מקבל שטר מכר על האקדח ואז הולך עם זה למשרד הפנים ומקבל את הרשיון...
אך מה קורה כאשר אני קונה מאדם פרטי? האם ניתן לבדוק את האקדח אצל אחד המטווחים? איך ניתן לקבל אישור על ביצוע מטווחים והאם אני צריך ללכת עם המוכר ולטווח עם האקדח הספציפי שאני קונה?
הקונה הוא מהמרכז ואני מהצפון איפה ניתן לבצע את התהליך באזור פ"ת?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: קנייה מאדם פרטי -שאלה חשובה

על ידי higt-power » 27 יולי 2009, 21:08

ידידי ,לפני קבלת רשיון נשק אתה מחויב בכל מיקרא וללא קשר לזהות המוכר לעבור אימון והדרכה של שעתים +ירי של 50 כדור מינימום (בתנאי שתעמוד בתנאי המעבר שנקבעו לאימון אים לא תזדקק לעוד 50 כדור ואם גם אז לא עברתה אימון חוזר )
בהדרכה של מדריך ירי מורשה במטווח מאושר (בגדול כל המטווחים המסחרים הם כאלו ,לא להיבהל) לאחר מכן תקבל
אישור על כך שעברתה הבצלחה אימון על אקדח מסוג תוף/חצי אוטומטי בקוטר X .

הרשיון שינתן לך יהיה על סוג המנגנון והקוטר אשר בו עברתה אימון ,אין חובה לירות דווקא באקדח שלך אבל מומלץ מאד שתעשה כן (גם כדי לודא שהכלי תקין וכשיר במידה שחלילה תזדקק לו וגם כדי להכיר את הכלי ודרך תפעולו).
לאחר מכן אתה ניגש עם האישור העקרוני שקיבלתה ממשרד הפנים ,שטר מכר (יש באתר משרד הפנים טופס סטנדרטי)
רשיון תקף של המוכר לאותו נשק ועם המוכר אוו אישור חתום ע"י עו"ד שהנ"ל מסכים למכור לך את הכלי .
הפקיד יבטל את רשיון המוכר לכלי וירשום את הכלי על שימך וינפק לך רשיון .

יש להצטיד ב50 שקלים במזומן כדי לשלם על ה"טרדה" של הפקיד -משום מה את זה לא ניתן לשלם באשראי +עלות
אגרה ע"פ תקופת הרשיון,את זה הפקיד יגיד לך כמה לשלם משום שאורך התקופה הראשונית נקבע ע"פ הזמן הקרוב ביותר שבו המחזור שלך מחדש רשיונות ע"פ מס ת.ז. בכל מיקרא זה בין שנה לשנתים איפה שהוא .
בסוף תקופה זאת תדרש לעמוד בתהליך חידוש מלא כולל בדיקה רפואית +בדיקת תקינות הנשק ע"י מדריך מוסמך +אימון חידוש .
על התהליך הזה אתה חוזר אחת ל3 שנים .
עוד עצה קטנה אם אתה כבר הולך עם הנשק שאתה קונה למטווח תבקש טופס "עימות וזיהוי פרטי כלי יריה " (המדריך ידע מה זה ,יש כאלו שיתנו לך חינם ויש כאלו שיגבו תשלום קטן )יש פקידים שדורשים את האישור הזה ויש שלא אבל חבל להיתקע ולהיסחב שוב למשרד הפנים בגלל כמה שקלים .
אני מקווה שאני מסביר את הדברים ברור מספיק בכל מיקרא הנה אשכול נוסף שעוסק בנושא הזה בדיוק פה
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד