סוף סוף מצאתי היום זמן להגיש בקשה לרשיון.... שאלות...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

סוף סוף מצאתי היום זמן להגיש בקשה לרשיון.... שאלות...

על ידי or aver » 02 אוגוסט 2009, 16:44

היי חבר'ה

כמה זמן לוקח עד שמקבלים תשובה? הבנתי שזה תלוי ספציפית במקום שמגישים את הבקשה, אני הגשתי באריאל והבנתי שיחסית מהירים שם.... יש למישהו ניסיון עם המשרד באריאל?

אני רוצה להתחיל לבדוק אקדחים (אני קצת חוזר על עצמי אבל הגעתי לשלב המעשים אז אני רוצה לוודא)
מה שבכיוון הם השטייר, HS2000 והגלוק 19.
נראה לי שאני ילך למאיר רוט, הבנתי שהיחס טוב, המקום יפה ויש מגוון... אני צודק? הוא מומלץ?

תודה רבה

אור
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: סוף סוף מצאתי היום זמן להגיש בקשה לרשיון.... שאלות...

על ידי sagy_g » 02 אוגוסט 2009, 18:05

מאיר רוט (ובכלל משפחת רוט) מומלץ (לפחות מנסיוני).

בכל מקרה שיהיה בהצלחה ובזהירות.

וכמו שאמרתי לא פעם - אל תקנה נשק לפני שירית בו.
מילים כתרמילים...

הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי or aver » 02 אוגוסט 2009, 19:04

סבבה, תודה

שאני בא למטווח לפני שאני מקבל את האישור העקרוני (ע"מ לירות באקדחים ולבדוק אם מתאימים לי), אני צריך להביא טפסים כל שהם או משהו אחר כדי שיהיה לי אישור לירות?

במטווחים יש באמת את האקדחים האלה בשביל לירות בהם?
מה העלות של ירי במטווח? חוץ מהכדורים.... (השכרת נשק ועוד דברים שאני לא מבין בהם)

תודה

אור
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ramdishon » 02 אוגוסט 2009, 19:55

אתה צריך להביא אישור רפואי (טופס ניתן להורדה באתר משרד הפנים) ותעודת יושר מהמשטרה. בלי שני אלו המטווח לא יאפשר לך לירות.
עלויות:
כניסה למטווח- כ-40 ש"ח
השכרת אקדח- 40-50 ש"ח.
תחמושת- 2-3 ש"ח לכדור. מינימום מומלץ- 50 כדור.
קח בחשבון שגם האישור הרפואי עשוי לעלות כסף.
בכל מקרה כדאי לך לעבור את ההדרכה במטווח (לפני הירי) ולקבל אישור על כך. זה יחסוך לך את הנושא הזה לקראת קבלת הרישיון. חשוב שההדרכה תהיה באקדח באותו הקליבר אותו תקנה בסופו של התהליך, לאו דווקא באותו דגם.
נערך לאחרונה על ידי ramdishon בתאריך 03 אוגוסט 2009, 08:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי or aver » 02 אוגוסט 2009, 21:34

צילום של האישור הרפואי שהגשתי במשרד הפנים יספיק?
המטווח לא צריך לחתום לי על הטופס שמגיע ממשרד הפנים אחרי קבלת האישור? אם כן איך הם יכולים לתת לי אישור לפני שאני מגיע עם הטופס? ואם הם יכולים, לאחר קבלת האישור העקרוני אני יצטרך רק לחזור ולקנות אקדח? (בלי לעבור הדרכה ולעשות מטווח)
(אני נשמע ממש נודניק)

אור
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ath1979 » 02 אוגוסט 2009, 21:47

or aver כתב:צילום של האישור הרפואי שהגשתי במשרד הפנים יספיק?
המטווח לא צריך לחתום לי על הטופס שמגיע ממשרד הפנים אחרי קבלת האישור? אם כן איך הם יכולים לתת לי אישור לפני שאני מגיע עם הטופס? ואם הם יכולים, לאחר קבלת האישור העקרוני אני יצטרך רק לחזור ולקנות אקדח? (בלי לעבור הדרכה ולעשות מטווח)
(אני נשמע ממש נודניק)

אור

הם לא חותמים על מכתב אישור הקנייה, אלא מוציאים לך מסמך שמאשר שעברת אימון על נשק זהה לדגם שאותו שקנית. בנוסף אם קנית את הנשק,אתה מקבל שטר מכר שאיתו ועם שאר המסמכים אתה חוזר לפקיד הרישיון לקבל את הרישיון, שטר מכר רשמי ואישור לתחמושת - ואז חוזר לאסוף את הנשק.

לדעתי חבל על הטרחה של ללכת למטווח עם שלל הטפסים, ובכלל לשלם על רישום פלילי כולל בזבוז הזמן במשטרה.
ברגע שתקבל את מכתב האישור לקניית נשק הוא מספיק למטווח יחד עם תעודת זהות - כי מלכתחילה ניתן רק כשאין התנגדות משטרה ומשרד הבריאות.
לך עם המכתב, בדוק נשקים, טווח במה שתרצה וזה גם יספיק לאימון הרכישה אם תקנה מהם דגם דומה (בהנחה שלא יתנו לך לטווח בנשק יד-ראשונה לפני שקנית אותו).
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 03 אוגוסט 2009, 08:11

or aver כתב:צילום של האישור הרפואי שהגשתי במשרד הפנים יספיק?
(אני נשמע ממש נודניק)

אור

אור שלום,

1. בחנות הנשק / מטווח תקבל את הניירת אותה תצטרך להגיש למשרד הפנים.

2. כל שעליך לעשות הוא להגיע עם האישור העקרוני ממשרד הפנים למטווח. אין צורך להציג הצהרת בריאות כיוון שמשרד הפנים כבר אישר את כניסתך למטווח.

3. בד"כ במידה ואתה רוכש אקדח - תוכל לעבור עליו את האימון במקום ולקבל יחד עם שטר המכר את אישור מעבר האימון.

לכלי משומש - אין בעייה - כיוון שכבר ירו עימו.

לכלי חדש - אם אתה רוכש - תקבל עליו את הרישיון, כך שאין בעייה שהכלי יישאר "יתום" לאחר הירי.
אני נוהג להעביר את האימונים לרוכשי נשק חדש עם הכלי אותם הם רוכשים (לאחר התשלום כמובן) כך הם נהנים גם מהירי עם הכלי החדש.

אם אתה בדרום, או מוכן לנסוע כשעה וקצת מאיזור המרכז (זמן עמידה בפקקים של איילון), אשמח לארח אותך.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד