גלוק אוטומטי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

גלוק אוטומטי

על ידי yogev » 07 אוגוסט 2009, 10:28

היום טווחתי להנאתי עד שאחרי בערך 20 כדור האקדח שלי (גלוק 17) "עבר" לאוטומט.
זה היה ממש מוזר כי מאז שקניתי אותו לפני שלוש שנים הספקתי לירות בו איזה 2000 כדור ועד היום שום דבר כזה לא קרה.

טיפול אצל הנשק הראה שנפשו של הבעלים הקודמים כנראה חשקה בשיפורים פירטיים למנגנון ההדק ,קיצור של הקפיץ שמתלבש על הנוקר בשילוב עם כיפוף קל למנוף שמחבר את ההדק למנגנון הפך את האקדח לאוטומט.

אף פעם לא חשבתי שכזה קל להסב אקדח לתת-מקלע.

מסקנה - הזהרו משיפורים פרטיזנים, וכשרוכשים אקדח מיד שניה אולי שווה לבדוק אותו אצל יותר מנשק אחד.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: גלוק אוטומטי

על ידי Neon Golden » 07 אוגוסט 2009, 11:39

יוגב,

תודה על הפוסט הזה. מאוד מעניין ו(אותי) מאוד מטריד. הופיע בסליק לפני כמה זמן שרשור לגבי הסבות aftermarket של גלוק לאוטומט. הדרך הפופולרית היא ע"י החלפת הלוחית האחורית של הצינה. נקווה שלא נזכה להתקל בעוד בעלי גלוקים יצירתיים.

תמונה

הסבות כאלה אינן חוקיות (גם בארה"ב למיטב ידיעתי).
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 07 אוגוסט 2009, 13:24

בגלוק הראשון שלי (לפני איזה 16 שנה...) מישהו "שיפר" לי את ההדק ע"י שיוף וכיפוף במקום מסויים.
התוצאה - "דאבל/ טריפל טאפים באליפות ישראל בירי מעשי, בתרגיל האחרון. למזלי הייתי ידוע כמי שיורה מהר, אם כי לא עד כדי כך, אז השופטים לא שמו לב.
לא, זה לא עזר לי לקחת מקום נורמאלי בתחרות.
אחרי התחרות העפתי את החלק הבעייתי, שמתי מקורי ללא שיפורים, ובא לציון גואל.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ירוני » 07 אוגוסט 2009, 15:51

מישהו יודע איך אני הופך רכב פרטי לטנק? :wink:
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 07 אוגוסט 2009, 16:28

ירוני כתב:מישהו יודע איך אני הופך רכב פרטי לטנק? :wink:

אין שום בעיה

תסתפק בזה? 8)
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי afss » 07 אוגוסט 2009, 19:08

כעיקרון, ניתן להפוך כמעט כל כלי נשק חצי אוטומטי לאוטומטי. יש בכלי הנשק מנגנון של "ניתוק קשר" (Disconnector) שאם מנטרלים אותו הנשק הופך להיות אוטומטי.
למעשה מעבר ממצב "חצי אוטומט" ל"אוטומט", בכלי נשק הבנויים לכך, נעשה ע"י עקיפת המנגנון הנ"ל. במהלך עבודתי אני נתקלתי בברטה מודל 84 שהפכו אותה לאוטומטית באופן יזום ובאקדח אחר שהרכבה לא נכונה של חלקיו הביאה למצב של פליטת כל הכדורים מהמחסנית מייד עם טעינת כדור תורן לבית הבליעה ושחרור המחלק.
בד"כ הכלים ה"מוסבים" מסוכנים לבעליהם באותה מידה שהם מסוכנים לאחרים, וזאת היות שהשליטה בהם היא קשה ומוגבלת.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: גלוק אוטומטי לירוני

על ידי yotamravid » 07 אוגוסט 2009, 21:09

ירוני כותב:
מישהו יודע איך אני הופך רכב פרטי לטנק?

כן בהחלט !!הדיאטה הרגילה תן לו הרבה תבן.והמון שמרים לאכול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 08 אוגוסט 2009, 07:41

שיפורים בהדק של גלוק - כל מה שאפשר לעשות כדי לשפר את ההדק מבלי לפגוע בבטיחות ומבלי לבטל מנגנוני אבטחה רצוי ביותר. לדעתי האישית, הדק טוב מסייע בירי מדוייק יותר וירי מדוייק יותר שוב לדעתי האישית תורם לבטיחות.
ישנם קיטים מוכנים של VANEK או GLOCKWORX ואפשר גם לעשות שינויים מינוריים, רק מי שמבין ממש מה הוא עושה וגם זה בערבון מוגבל.

אני לא רוצה להכנס יותר מדי להסברים, אבל לגלוקים גם אם לא שיחקו להם בהדק יש לפעמים נטיה לעבור לאוטומט ביחוד אם הם טחנו כמה אלפים טובים של כדורים. הסיבה - תתפלאו אבל מערכת ההדק בגלוק תלויה הרבה בחופש בין הגוף לצינה. ברגע שהאקדח מתחיל להיות דרדלה, ואם האחיזה בין הנוקר לגשר ההדק אינה מושלמת יש מצב שהנוקר יחליק מעליו והנשק ירה באוטומט.
מי שיש לו גלוק צריך לבדוק מדי פעם את מערכת ההדק שלו ואם יש מצב שהנשק שלו יעבור באופן לא רצוני לאוטומט. אפשר לעשות את הבדיקה הזו לבד (מי שמבין ויש לו את האמצעים) או אצל נשק שמבין עניין.
לצורך העניין צריך פלטה אחורית של נשקים שחושפת לעין את מנגנון ההדק בפעולה.

http://www.floridafirearmtraining.com/1 ... ntactr.jpg

מרכיבים אותה, דורכים את הנשק לוחצים על ההדק עד למצב של כמעט ירי.
אם גשר ההדק לא אוחז את הרגל של הנוקר בצורה כמעט מלאה (לפחות יותר מחצי העובי של גשר ההדק) - לרוץ לנשק.
במוקדם או מאוחר הנשק הזה ירה באוטומט כאשר הוא ישחק יותר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד