חידת תחמושת צלפים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חידת תחמושת צלפים
הרבה זמן לא כתבתי פה- מדי פעם מעיין אבל רוב הדיונים בנושא אקדחים (שלא כ"כ מושכים אותי) והפורום די מצומצם ואיטי (והאמת שזה דוקא בכלל לא רע)- בכל אופן, מי שעוד זוכר, העליתי פה בעבר דיון בנושא תחמושת 0.338 לצלפים - יתרונות התחמושת ברורים גם למי שהתנגד . בלי קשר, ובלי בעד או נגד, התחמושת הזאת (וכמובן גם רובים בקוטר זה) נקלטת בצה"ל כיום- אבל כל זה לא הפריע לי להמשיך ולחפש את תחמושת הצלפים האולטימטיבית.... ונדמה לי שמצאתי.
ובכן- מי יודע איזו תחמושת צלפים מנצחת (גם) את ה-0.338 כמעט בכל פרמטר(קשת, מהירות קליע, היסט רוח)- ? ואני לא מתכוון ל-0.5
ובכן- מי יודע איזו תחמושת צלפים מנצחת (גם) את ה-0.338 כמעט בכל פרמטר(קשת, מהירות קליע, היסט רוח)- ? ואני לא מתכוון ל-0.5
- סליקאי ארד

Re: חידת תחמושת צלפים
אישגדול- אם התכוונת ל408 על ה-CheyTac הרי שצדקת וטעית
צדקת- כי באמת מדובר בתחמושת אולטימטיבית שעולה אפילו על ה0.5
טעית- כי מדובר בתחמושת כל כך אקזוטית וכל כך יקרה שלא חשבתי עליה אפילו
בקיצור- לא לזה התכוונתי, תחשוב על משהו יותר קטן מה-0.338 ועדיין עדיף
צדקת- כי באמת מדובר בתחמושת אולטימטיבית שעולה אפילו על ה0.5
טעית- כי מדובר בתחמושת כל כך אקזוטית וכל כך יקרה שלא חשבתי עליה אפילו
בקיצור- לא לזה התכוונתי, תחשוב על משהו יותר קטן מה-0.338 ועדיין עדיף
- סליקאי ארד

אתה מתכוון ל300 מגנום של וינצ'סטר בוודאות
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
גם אני חשבתי על 300. או 7ממ WIN MAG.
א.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

פוץפוץ
אם אתה מתכוון ל 450 ניחא.
אך אני מתנגד ל 338 ועוד מהסיבות הבאות.
אורך חיי קנה קצר + חוסר מסוגלות של קלעי ה7.62 למצות את פוטנציאל התחמושת הנ"ל.
כשיהיו צלפים יש על מה לדבר וההקצאה צריכה להיות מושכלת.
אם אתה מתכוון ל 450 ניחא.
אך אני מתנגד ל 338 ועוד מהסיבות הבאות.
אורך חיי קנה קצר + חוסר מסוגלות של קלעי ה7.62 למצות את פוטנציאל התחמושת הנ"ל.
כשיהיו צלפים יש על מה לדבר וההקצאה צריכה להיות מושכלת.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אני אכן מתכוון ל-300 מגנום. מסתבר שלמעט בנושא של אנרגיה נותרת הכדור הזה מהיר יותר, מושפע פחות מרוחות ובעל קשת בליסטית טובה יותר מזו של ה-338. דבר שמעלה כמה שאלות- הראשונה: למה נבחר ה0.338 במקום ה300 מגנום כשלמעשה הרובה הקיים (m-24) מוכן לשידרוג (מהלך בריח ארוך יותר ע"מ לקבל את התרמיל הגדול של ה300 מגנום)?
השאלה השניה- למעשה תהייה - האם יכול להיות שה- 0.338 לא בשל? כלומר, קשה לי להבין איך כדור גדול יותר וכבד יותר מספק ביצועים נחותים לעומת ה300 מגנום. נראה כאילו היחס שנקבע בין משקל הקליע למטען ההודף לא ממצה את הפוטנציאל של הקליבר החדש (יחסית) ה-0.338 .
בנושא של אורך חיי קנה קצר (אילן): הטיעון הזה נגד תחמושת חזקה - יש לו משקל , אבל אני חושב שאולי כדאי לשלם את המחיר , כלומר- להשתמש בכדורים מהירים מאוד כדי להשיג קשת טובה יותר, עמידות מול רוחות צד ואפילו תוצאות טובות יותר בירי למטרות בתנועה- כל זה במחיר חיי קנה של 2000-3000 כדורים. דרך אגב, קראתי איפשהו שהצלפים של צבא פינלנד או שוודיה משתמשים בתחמושת מהירה מאוד- אם אני לא טועה משהו בסביבות ה- 4000 fps .
באותו עניין- אני חושב שבאימוני צלפים נורים הרבה יותר מדי כדורים סתם ומהר מדי (מכל מיני סיבות כמו בורות, שיעמום, חוסר ריכוז ועוד)- אפשר לנהל אימון ממצה ומפרה מאוד עם 20-40 כדור לצלף ליום.
השאלה השניה- למעשה תהייה - האם יכול להיות שה- 0.338 לא בשל? כלומר, קשה לי להבין איך כדור גדול יותר וכבד יותר מספק ביצועים נחותים לעומת ה300 מגנום. נראה כאילו היחס שנקבע בין משקל הקליע למטען ההודף לא ממצה את הפוטנציאל של הקליבר החדש (יחסית) ה-0.338 .
בנושא של אורך חיי קנה קצר (אילן): הטיעון הזה נגד תחמושת חזקה - יש לו משקל , אבל אני חושב שאולי כדאי לשלם את המחיר , כלומר- להשתמש בכדורים מהירים מאוד כדי להשיג קשת טובה יותר, עמידות מול רוחות צד ואפילו תוצאות טובות יותר בירי למטרות בתנועה- כל זה במחיר חיי קנה של 2000-3000 כדורים. דרך אגב, קראתי איפשהו שהצלפים של צבא פינלנד או שוודיה משתמשים בתחמושת מהירה מאוד- אם אני לא טועה משהו בסביבות ה- 4000 fps .
באותו עניין- אני חושב שבאימוני צלפים נורים הרבה יותר מדי כדורים סתם ומהר מדי (מכל מיני סיבות כמו בורות, שיעמום, חוסר ריכוז ועוד)- אפשר לנהל אימון ממצה ומפרה מאוד עם 20-40 כדור לצלף ליום.
- סליקאי ארד

[quote="פוצ'פוץ'"]אני אכן מתכוון ל-300 מגנום. מסתבר שלמעט בנושא של אנרגיה נותרת הכדור הזה מהיר יותר, מושפע פחות מרוחות ובעל קשת בליסטית טובה יותר מזו של ה-338. דבר שמעלה כמה שאלות- הראשונה: למה נבחר ה0.338 במקום ה300 מגנום כשלמעשה הרובה הקיים (m-24) מוכן לשידרוג (מהלך בריח ארוך יותר ע"מ לקבל את התרמיל הגדול של ה300 מגנום)? לא צריך לשדרג כלום - הרובה בגרסתו האזרחית מיוצר בכמה קליברים, כולל 300 מגנום, 338 עד 375 H&H. המפעל ערוך לייצור הקונפיגורציה הצבאית בכל הקליברים שמוצעים לשוק האזרחי.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
אני מדבר על העובדה שהנשקים הקיימים תוכננו כך שיהיה אפשר לשדרג אותם בעתיד ל300 מגנום ע"י החלפת הקנה בלבד. בגלל זה מהלך הבריח הארוך.
- סליקאי ארד

אישגדול כתב:מתחיל ב - 4?
וב - C?
אני חושב שהוא התכוון ל-C4 (חומר הנפץ הפלסטי)
why shoot when you can blow?
מילים כתרמילים...
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
- סליקאי כסף

כדי להפוך M24 כדי שיירה 300 מגנום צריך בסך הכל להגדיל קצת את בית הבליעה וזהו... את זה יכול לעשות נשק שמתמחה ביעניין.
ב23-30 כדורים ליום זה מספיק , אבל תלוי מה מטרת האימון???
ירי לטווחים בינונים/ ארוכים , שיטות ירי ,תנועה, תפע"ש... ויש עוד המון
צליפה זה הרבה יותר מירי הלחיצה על ההדק זה בדבר האחרון שעושה הצלף יש המון דברים ליפני
ועוד לא דיברנו בכלל על עבודת המאתר...
ב23-30 כדורים ליום זה מספיק , אבל תלוי מה מטרת האימון???
ירי לטווחים בינונים/ ארוכים , שיטות ירי ,תנועה, תפע"ש... ויש עוד המון
צליפה זה הרבה יותר מירי הלחיצה על ההדק זה בדבר האחרון שעושה הצלף יש המון דברים ליפני
ועוד לא דיברנו בכלל על עבודת המאתר...
רועי 357 כתב:כדי להפוך M24 כדי שיירה 300 מגנום צריך בסך הכל להגדיל קצת את בית הבליעה וזהו... את זה יכול לעשות נשק שמתמחה ביעניין.
זה הרבה יותר מ"בסך הכל" ובהרבה מקרים וביחוד בנשק צלפים זה "נגעת - קלקלת".
קנה טוב ומדוייק הוא הרבה יותר מאשר סתם צינור שבצד אחד אתה מכניס כדור ובצד שני יוצא קליע.
1. הוא צריך להיות בכלל מסוגל לעמוד בלחצים של התחמושת שאליה הוא מיועד.
2. מהלך הסלילים שלו צריך להתאים גם כן
3. כל הנושא של מעבר ופיזור חום שמשפיע קשות מאד על הדיוק של הקנה
4. התמודדות עם תדירויות עצמיות, צניפה של הקנה, הרמוניות, רעידות וכו - צריך להיות מותאם גם כן לסוג התחמושת שאתה יורה.
ברובה סער אולי אתה יכול לחשוב על סוג כזה של הסבה...ברובה צלפים, שזו מערכת שכל תכליתה היא דיוק מרבי זה כבר סיפור אחר. מקסימום שאתה יכול לחשוב זה החלפת קנה לקנה יעודי למגנום 300.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כבר עשינו את זה וזה עובד טוב מאוד...
זה נועד לשינוי כזה...
עם לא היינו רוצים שזה אולי יקרה יום אחד היה אפשר לקנות M24 ללא מהלך דריכה ארוך
זה נועד לשינוי כזה...
כשאתה ידידי הצעיר מחפש תחמושת צלפים אולטימטיבית השאלה היא:אולטימטיבית למה?
אין תחמושת וגם לא נראה לי שתהיה כזו(בכל אופן לא בעתיד הקרוב)שהיא אולטימטיבית לכל מטרה.
ראשית צריך להגדיר לאיזו מטרה דרוש הרוב"צ:חי"ר,טרור,יכולת חדירה דרך מחסות שונים,טווחים ארוכים או קצרים,
לפיתרונות כירורגים או לפיתרונות טוטאלים.
לכל רוב"צ ותחמושת יש יתרונות וחסרונות של תחמושת מול רוב"צ ומנגד שני נתונים אלו עומדת המטרה!!!
זה הבסיס וכל השאר הם פירושים ופשרות.
תודה ושבת שלום
במבי
אין תחמושת וגם לא נראה לי שתהיה כזו(בכל אופן לא בעתיד הקרוב)שהיא אולטימטיבית לכל מטרה.
ראשית צריך להגדיר לאיזו מטרה דרוש הרוב"צ:חי"ר,טרור,יכולת חדירה דרך מחסות שונים,טווחים ארוכים או קצרים,
לפיתרונות כירורגים או לפיתרונות טוטאלים.
לכל רוב"צ ותחמושת יש יתרונות וחסרונות של תחמושת מול רוב"צ ומנגד שני נתונים אלו עומדת המטרה!!!
זה הבסיס וכל השאר הם פירושים ופשרות.
תודה ושבת שלום
במבי
- סליקאי כסף

רועי 357 כתב:כבר עשינו את זה וזה עובד טוב מאוד...
זה נועד לשינוי כזה...
גם ניסרנו קנים של M16A1 ואמרנו שזה עובד טוב מאד, ירינו קליעי 55 גריין בקנים 1:7 וגם על זה אמרנו הלל.
בפועל, אין שום בעיה לקחת מקודד של 300 מגנום ולדחוף אותו לבית בליעה של 308. האם בזה גם שמרנו על יכולותיו של אותו קנה בתחמושת החדשה? מסופקני.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד