לינץ' בטיילת...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

לינץ' בטיילת...

על ידי trooperglock » 17 אוגוסט 2009, 20:03

ועכשו נניח שישראל ישראלי, אדם נורמטיבי מן הישוב, אזרח שומר חוק ונושא נשק ברשיון היה נמצא בסביבה בעת התקיפה, בראותו 10 חיות אדם תוקפים גבר אחד חסר ישע היה האזרח הנורמטיבי- ע"פ חוק וע"פ דרישת החוק - שולף את אקדחו ויורה שתי יריות אזהרה באויר !!!!! חבורת התוקפים מוותרת ומתפזרת, משטרה מוזעקת למקום, שוטרי הסיור מבצעים חקירה זריזה ובסופה מחרימים את אקדחו של האזרח, הוא נעצר ומובא לתחנת המשטרה ומואשם בשימוש לא חוקי בנשק, ירי בשטח בנוי ועוד...

אחרי ששכר עורך דין ושוחרר בערבות... העלויות חונקות, בעתיד יתנהל משפט מול שופט שאין לו מושג מה התרחש שם בשפת הים בלילה בחושך, האקדח והרשיון אבודים, במקרה הטוב זיכוי... אבל יתכנו גם הרשעה ותקופת מאסר......בקיצור האזרח הנורמטיבי שרק רצה לעזור עמוק עמוק בצרות..... והרי אין דרך להוכיח רצח שנמנע.... אין בידו של ישראל ישראלי להוכיח שאילו לא ירה התקיפה הייתה נגמרת ב"פגיעה חמורה בגופו של אדם" או אולי אפילו רצח...

לצורך העניין - דבר החוק " הגנה עצמית" (תיקון: תשנ"ד)
לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים."

ולגופו של מקרה.... האם היה חייב הנרצח להבין שהגנה פיסית או מילולית על ביתו תבטל את זכותו להגנה עצמית כי"ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים" ובכך שענה/התנגד לחבורת שיכורים הביא על עצמו את התקיפה?

(מטעמי פוליטיקלי קורקט אינני נכנס כלל לעניין הלאומניות) : :evil:
נערך לאחרונה על ידי trooperglock בתאריך 17 אוגוסט 2009, 20:40, נערך פעם אחת בסך הכל.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: לינץ' בטיילת...

על ידי yogev » 17 אוגוסט 2009, 20:17

אני הייתי מוכן לירות באוויר גם אם הייתי בטוח שבסופו של יום נשקי יוחרם,יהיה לי רישום פלילי ואני ישא בעלויות כספיות.
"מציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם ומלואו".

אני גם יכול להגיד לך ששניה אחרי שהמפגעים היו מתפזרים ושהייתי רואה שהבחור בסדר הייתי מסתלק מהמקום ולא מחכה לשוטרים שיבואו ויבדקו אם יריתי בצדק או שלא. אולי התנהגות לא נורמטיבית אבל בפעם האחרונה שניסיתי לצאת בסדר בכל מה שקשור לחוק ומשטרה , סיימתי בבית משפט (אל דאגה, אני אחד מהחצי אחוז שאשכרה קיבלו זיכוי בבית המשפט).
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי c425x » 17 אוגוסט 2009, 22:12

בתקופה האחרונה, בלחץ של אישתי, התחלתי להשאיר את הנשק בבית כשאנחנו הולכים לים. נראה לי שאצטרך לחזור לנוהל הישן והטוב - לא יוצא מהבית בלי נשק (גם אם זה רק לזרוק זבל).
הסוגיה שמעלה trooperglock בהחלט קשה. עצוב מאוד שזה המצב.
אין לי ספק שאם הייתי רואה מישהו שרוצחים אותו, לא הייתי חושב פעמיים ומתערב, אבל במקרה של מכות שלא הייתי חושש מסכנת חיים מיידית, הייתי מזמין משטרה ולא מתערב.
אחד הפתרונות האפשריים הוא הצבת כמה שיותר מצלמות מעקב בכל מקום, בוודאי במקומות הבעייתיים.
הכוונה של yogev להסתלק מהמקום נראית לי כמתכון לצרות, כי אם מישהו צילם אותך או רשם את מספר הרכב, אי דיווח על ירי ובריחה עלולים לשמש כראיות נגדך.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 17 אוגוסט 2009, 22:37

c425x כתב:אין לי ספק שאם הייתי רואה מישהו שרוצחים אותו, לא הייתי חושב פעמיים ומתערב, אבל במקרה של מכות שלא הייתי חושש מסכנת חיים מיידית, הייתי מזמין משטרה ולא מתערב.

הכוונה של yogev להסתלק מהמקום נראית לי כמתכון לצרות, כי אם מישהו צילם אותך או רשם את מספר הרכב, אי דיווח על ירי ובריחה עלולים לשמש כראיות נגדך.

אני לא חושב שבמקרה של מכות רציניות אפשר להתבונן מהצד ולהחליט אם מדובר בסכנת חיים מיידית או לא. גם מכה אחת טובה לבטן או לראש יכולה לגמור את הסיפור, ומתבונן מהצד בטח שלא יכול לדעת מה תהיה המכה הבאה שתנחת על הקורבן האומלל.

ובקשר להסתלקות, ללא ספק זה מתכון לצרות אבל גם להישאר ולחכות לשוטרי הסיור זה מתכון לצרות. אני הייתי לוקח הימור והולך מהמקום מתוך כך שאני בונה על זה שהמשטרה לא תתאמץ יותר מידי למצוא מישהו שירה באוויר ולא גרם שום נזק. (אם הם היו באמת מחפשים אנשים שיורים באוויר לא הייתי שומע צרורות כל פעם שיש חתונה ערבית באזור).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי BIGBOY » 17 אוגוסט 2009, 22:55

ומה היה קורה אילו לא היתה זו תצפית מהצד אלא 10 עברינים מתחילים ל "התעסק " ולהתריד את ביתך בת העשרה ( חס וחלילה ) מה אז ?
ממתין לחתוף את המכה הראשונה ?
אולי זה יהיה מאוחר מדי ?
בטוח לא משתמש בנשק מידית הרי אין פה סכנת חים מידית ?
במה כן ?
איך נחלץ מהצרה הזו שיכולה לקרות לכל אחד ?
ממול לעסק שלי ( עסק מזון ) לפני כחודשיים עברו 2 עברינים על המדרכה ( בדיעבד אני יודע אחרי שתפסו אותם כי היו שיכורים ו 5 דקות לפני חשודים כי שדדו נער באיומי סכין ) והכניסו מכות מטורפות לעובר אורך על המדרכה לנגד עיני עד איבוד הכרה , כל שעשיתי היה לחייג 100 תוך שהם מתחילים במנוסתם מהמקום ומאימים כי יבואו לנקום בי , זה יכל להגמר שונה לגמרי ! מקרים כאלה לא מדווחים
אני כבר יומיים מריץ את התסריט של אותו אבא מסכן בראש ולא מבין לאן התדרדרנו כחברה !
אנחנו כן חברה חמושה !!! היום לכל עבריין יש נשק בקלות רבה , לאזרח שומר חוק אין !
עצוב !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי c425x » 17 אוגוסט 2009, 23:36

BIGBOY כתב:ומה היה קורה אילו לא היתה זו תצפית מהצד אלא 10 עברינים מתחילים ל "התעסק " ולהתריד את ביתך בת העשרה ( חס וחלילה ) מה אז ?

אולי לא יאהבו את תשובתי, אבל - התגובה שלי שונה לפי קורבן התקיפה:
1. משפחה - עדיפות עליונה. מנסה לחלץ בלי אלימות. על מנת למנוע פגיעה של ממש - שימוש בכל האמצעים ובכל מחיר.
2. חברים או אדם חלש (ילד, אישה, זקן) מול רבים ו/או חזקים מהם. מזעיק משטרה, אח"כ מנסה להקפיא מצב, אלא אם זה עלול לסכן קבוצה 1 (החילוץ שלהם בעדיפות עליונה). נשק כמוצא אחרון בהחלט.
3. אדם נורמטיבי שלא נופל בקטגוריה 2 מול אנשים לא נורמטיביים. מתקשר למשטרה ומתצפת שזה לא עובר למצב 2.
4. אנשים לא נורמטיביים מול אנשים לא נורמטיביים - לא מפריע. צריך להיזהר מאישום באי סיוע. בחלק מהמקרים נהנה בשקט.

BIGBOY כתב:איך נחלץ מהצרה הזו שיכולה לקרות לכל אחד ?

1. נשיאה של אמצעים לא קטלניים (כגון גז פלפל) בנוסף לנשק חם.
2. מצלמות - בעסק באחריות העסק ועידוד הצבת מצלמות בשטחים ציבוריים ע"י הרשויות.
3. משטרה הרבה יותר חזקה - יותר שוטרים, עם שכר יותר גבוה ויותר אמצעים.
4. ענישה קשה על עבירות אלימות.
5. שיטת "החלונות השבורים" של ג'וליאני - אפס סובלנות לפשעים הקטנים ביותר.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 18 אוגוסט 2009, 05:21

אני חושב שבמקרה הזה מיכל גדול של תרסיס פלפל היה יכול לסייע לפתור את הבעיה - נשק חם, בעדיפות שניה.
לגבי המקום בו אירע האסון הזה (תל ברוך), יש שם בעייה רצינית של ריכוז ערסים ועבריינים שאין להם אלוהים. לי כמעט הייתה שם התקלות לפני 3 שבועות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 18 אוגוסט 2009, 07:50

לדעתי תרסיס פלפל יכול להיות טוב נגד מספר קטן של תוקפים, 3 לכל היותר. נגד 5 גברים כמו ברצח של קרפ אני לא חושב שאפשר באמת להצליח עם גז מדמיע. בעוד אתה מרסס אחד, יתר הפורעים כבר עסוקים בלעבוד לך עד הגוף.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 18 אוגוסט 2009, 08:43

גם אם אקדח לא תצליח לפגוע ב 5 תוקפים מטווח קרוב לפני שחלקם יצליחו להגיע אליך.
הכל עניין של רמת המוטיבציה שלהם להמשיך ולהרע, מהרגע שהם רואים שיש לך אמצעי הגנה יעיל- ולא חשוב כלל מה הוא -ואת החברים שלהם נפגעים.
סביר מאד להניח שבמקרה הזה פגיעה בתוקף אחד או שניים היו מניסים את כל השאר.
לגבי מצלמות, אכן הייתה שם "מצלמת אבטחה" :lol: של שדה דב, אבל.... אף אחד לא מסתכל על המוניטורים.
ע"ע הפריצה ללשכת הרמטכ"ל.
תנחומים למשפחה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 18 אוגוסט 2009, 11:16

האם מישהו מבין חברי הסליק נוהג בדרך קבע לשאת תרסיס פלפל בזמנו הפנוי?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 18 אוגוסט 2009, 13:10

ליאור45 כתב:האם מישהו מבין חברי הסליק נוהג בדרך קבע לשאת תרסיס פלפל בזמנו הפנוי?

בדרך קבע - עדיין לא, בעיקר בגלל עומס הציוד על החגורה מצד אחד ותפקיד שרובו ישיבה במשרד או באוטו.
כשאני מטייל עם הכלב, אני נוהג לקחת איתי תרסיס פלפל, כי חלק מהאוכלוסיה אצלנו נוהגים לשחרר את כלביהם האימתניים ללא מחסום פה ורצועה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 18 אוגוסט 2009, 15:42

אם זה נחשב בכלל אני טובל את הקליעים של ה-45 בתרסיס פלפל, אם לא יועיל לא יזיק.
אכן מצב בלתי נסבל, לא יודע מה הייתי עושה בפועל... אם הייתי מבין את חומרת המצב לאשורו.. נדמה לי שכן אבל זה קל לכתוב מתוך המזגן.
דבר אחד בטוח, אין על מי לסמוך ואין פה דין ואין דיין (למעט דיין אמת במקרה זה)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי צוות מספר 3 » 18 אוגוסט 2009, 17:04

אז ככה.
בשנה וחצי האחרונות הסתובבתי עם ברטה 0.22.
לאחר קבלת הרשיון המיוחל הצטרף למשפחה hs2000.
אחרי מעבר 3 על אשכולות הפורום הרבים צירפתי למשפחה גם גז פילפל. :P :oops: .
ולאחר הלינץ האחרון נוסף למשפחה עוד משהו.אך נדמה לי שהוא אינו חוקי אז לא אגיד מהו.
אציין רק שהוא על בטריות.ולא להנאה.
כיוון שאני מודע הן למגבלות החוק והן להגבלות שיוטלו ויפגעו בי זה נראה לי השילוב ה"משפחתי" האידיאלי.
המשך שבוע טוב .נ
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גמ » 18 אוגוסט 2009, 17:08

הצעדן כתב:דבר אחד בטוח, אין על מי לסמוך ואין פה דין ואין דיין (למעט דיין אמת במקרה זה)

אז זהו, שיש דין (רק שהוא לא נעשה באולמות בתי דין כמקובל אלא ברחוב), יש דיינים (עבריינים ברחוב), ומקרים רבים של משפטי שדה כאלו נגמרים בכך שאותם "דיינים" הופכים לדייני אמת. מבחינת היעילות , "בתי דין" כאלו עובדים בשיא "היעילות והמהירות".
אך, איזו מדינה לתפארת ואור לגויים צימחנו פה.
לגבי השאלות שהועלו, צריך להפריד בין מצב בו אתה נקלע לסיטואציה בה אתה או מישהו ממקורביך במצב סיכון עקב התקלות בנבלות לבין ארוע שאתה נקלע אליו ולא יודע בבטחה מי נגד מי ולמה. במצב השני - קטטה או אירוע שבהם אני לא מכיר את המעורבים, מתקשר למשטרה, מנסה להרגיע ונשאר בסביבה לוודא שאין הסלמה שדורשת נקיטת צעדים משמעותיים יותר. אם מתרחשת הסלמה פועל על פי טיבה. במצב הראשון - נסיון פגיעה בי או בבני משפחתי הגדרת רף ההסלמה שממנו צריך לעבור למצב שתיים נמוך מאוד אצלי.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 18 אוגוסט 2009, 18:03

הצעדן כתב:דבר אחד בטוח, אין על מי לסמוך ואין פה דין ואין דיין (למעט דיין אמת במקרה זה)

אז זהו ידידי הדוחס שפה הטעות, יש דין ויש דיין אבל לרוב הם יופעלו נגד הנורמטיבי, והדין בד"כ יהיה שונה לעשיר ולעני, ליהודי והערבי, לגבר ולאשה, לקטין ולבוגר, לחובש כיפה מול חילוני ועוד ועוד....

ומקריאת כל התגובות אני מבין מאחר והחוק אינו ברור וחד משמעי, סמכות ופרשנות רבים מדי ניתנים בידי המערכת, מהשוטר דרך החוקר דרך התביעה ועד השופט.... הדיון הזה מתמצה כולו בבדיחה על שני השופטים

"שהלכו ברחוב, לפתע ניגש אל אחד מהם ערס קטן וצועק על השופט " הכלב שלך נשך אותי, תביא מאה שקל או שאני תובע אותך"

השופט מוציא את ארנקו מכיסו ונותן לערסוות 100ש"ח.

אחרי שהערס הולך אומר השופט השני "תגיד למה שילמת? הרי אין לך בכלל כלב"

עונה הראשון " עזוב, למה להסתבך סתם, לך תדע על איזה שופט אני אפול" :evil: :evil: :evil:
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד