מטווח עם גלוק 26?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מטווח עם גלוק 26?
שלום.
אני שוקל להחליף נשק לגלוק 26, אבל תחילה הייתי מעוניין לטווח בו ולראות אם חוץ מיתרון המשקל הוא מתאים לי מבחינת ירי.
אני מעוניין לדעת האם יש מטווח באזור המרכז שמאפשר לירות בכלי זה?
אני שוקל להחליף נשק לגלוק 26, אבל תחילה הייתי מעוניין לטווח בו ולראות אם חוץ מיתרון המשקל הוא מתאים לי מבחינת ירי.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

Re: מטווח עם גלוק 26?
קראון כתב:שלום.
תשאל אולי בכיוון של מאיר רוט, סביר להניח שיש לו כלי כזה.
אם לא אני חושב שגם לנועם ממטווח נירים ואולי הוא גם יוכל למכור לך אחד כזה.
אישית, אני מאד אוהב את הגלוק 26, זה אחד מהכלים היותר ורסטיליים שאני מכיר.
1. הוא מקבל כל מחסנית 9ממ של גלוק החל מ-10 כדורים עד 30.
2. אתה גמיש גם באופציות ההסלקה. אם אתה צריך הסלקה עמוקה, תלך עם המחסנית המקורית של ה-26. אם אתה צריך הסלקה פחות עמוקה, אתה יכול ללכת עם מחסנית של G19+מאריך לקת שיתן לך גם 15 כדור וגם אחיזה טובה כמו של ה-G19.
3. אם בא לך מהירות לוע קצת יותר גבוהה, אתה יכול להרכיב על ה-G26 קנה של G19. קנה של G17 לא מתאים כי בלוק הנעילה שונה בין שני הכלים. לצערי קנה של 19C גם לא מתאים כי הקדחים של הקנה נמצאים איפשהו באמצע ובתוך הצינה של ה-G26 - אחרת זה היה יכול להיות שילוב די מדליק.
לגבי הרתע של הנשק. נכון שהנשק הזה בועט טיפה יותר אבל כיוון שהוא קצר החזרה לתמונת כוונות מהירה ביותר (מנוף קצר יותר).
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

קראון,
יש לי G26 פרטי, תוכל לבצע עימו מטווח.
יש לי בנוסף כלי שכזה (במצב מעולה שירה כ 100 כדור בלבד. (חזר ל G17)) למכירה, שייך לאחי ומאוחסן אצלי במטווח.
אכן כלי נהדר.
יש לי G26 פרטי, תוכל לבצע עימו מטווח.
יש לי בנוסף כלי שכזה (במצב מעולה שירה כ 100 כדור בלבד. (חזר ל G17)) למכירה, שייך לאחי ומאוחסן אצלי במטווח.
אכן כלי נהדר.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
- סליקאי זהב

itamar כתב:קראון כתב:שלום.
תשאל אולי בכיוון של מאיר רוט, סביר להניח שיש לו כלי כזה.
אם לא אני חושב שגם לנועם ממטווח נירים ואולי הוא גם יוכל למכור לך אחד כזה.
אישית, אני מאד אוהב את הגלוק 26, זה אחד מהכלים היותר ורסטיליים שאני מכיר.
1. הוא מקבל כל מחסנית 9ממ של גלוק החל מ-10 כדורים עד 30.
2. אתה גמיש גם באופציות ההסלקה. אם אתה צריך הסלקה עמוקה, תלך עם המחסנית המקורית של ה-26. אם אתה צריך הסלקה פחות עמוקה, אתה יכול ללכת עם מחסנית של G19+מאריך לקת שיתן לך גם 15 כדור וגם אחיזה טובה כמו של ה-G19.
3. אם בא לך מהירות לוע קצת יותר גבוהה, אתה יכול להרכיב על ה-G26 קנה של G19. קנה של G17 לא מתאים כי בלוק הנעילה שונה בין שני הכלים. לצערי קנה של 19C גם לא מתאים כי הקדחים של הקנה נמצאים איפשהו באמצע ובתוך הצינה של ה-G26 - אחרת זה היה יכול להיות שילוב די מדליק.
לגבי הרתע של הנשק. נכון שהנשק הזה בועט טיפה {הרבה} יותר אבל כיוון שהוא קצר החזרה לתמונת כוונות מהירה ביותר (מנוף קצר יותר).{לא מקובל} וגם האנרגיה שלו = ל ***
א.
לכן כמו שהעוזי אינו מקלע אלא תת מקלע
הגלוק 26 איננו אקדח אלא תת אקדח
זה מזכיר לי את היהודי שנסע ברכבת וגויים הכריחו אותו לאכול חזיר..........................
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן שלום.
יש לי HK P7 מעולה. יושב נהדר ביד, אורך קנה מצויין, חזק, אמין ומדוייק.
אבל שוקל טונה (ליתר דיוק 960 גרם עם מחסנית מלאה ב-8 כדורים).
החגורה כבר לוחצת לי בבטן, עד שצמחה לי כרס ואני נחשב בחור רזה.
בלב כבד מאד ובידיים רועדות אני מחפש כלי קטן, אמין והרבה יותר קל (כי את הכרס אני לא מתכוון להוריד במכון כושר).
קראתי השוואה בין מהירות הלוע של P7 לזו של G26 והמסקנה הייתה שהן זהות למרות ההבדל באורך הקנה. ההסבר היה שהחלל בבוכנת הגזים סופג חלק מהתפשטות גזי ההדף ולכן גורם לאבדן מהירות.
מה כל כך רע ב-G26 כאקדח להגנה עצמית בטווחים של עד 25 מטר? (בטווח יותר גדול פשוט כדאי לברוח)
יש לי HK P7 מעולה. יושב נהדר ביד, אורך קנה מצויין, חזק, אמין ומדוייק.
אבל שוקל טונה (ליתר דיוק 960 גרם עם מחסנית מלאה ב-8 כדורים).
החגורה כבר לוחצת לי בבטן, עד שצמחה לי כרס ואני נחשב בחור רזה.
בלב כבד מאד ובידיים רועדות אני מחפש כלי קטן, אמין והרבה יותר קל (כי את הכרס אני לא מתכוון להוריד במכון כושר).
קראתי השוואה בין מהירות הלוע של P7 לזו של G26 והמסקנה הייתה שהן זהות למרות ההבדל באורך הקנה. ההסבר היה שהחלל בבוכנת הגזים סופג חלק מהתפשטות גזי ההדף ולכן גורם לאבדן מהירות.
מה כל כך רע ב-G26 כאקדח להגנה עצמית בטווחים של עד 25 מטר? (בטווח יותר גדול פשוט כדאי לברוח)
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

אני החלפתי את הגלוק 17 שהיה לי ב- 26 ואני מברך על זה כל יום.
לדעתי זה אקדח נפלא להגנה עצמית בתנאים עירוניים:
1. קטן מאוד (במיוחד נמוך) מה שמאפשר הסלקה מעולה ונשיאה נוחה (עם 17 היו לי כאבי גב איומים).
2. מקבל מחסניות של אחיו הגדולים.
3. קליבר סביר להגנה עצמית (אם אתה לא מתכנן לירות בו הרבה, אפשר ללכת גם על 27 בקוטר 0.40).
4. אמינות ועמידות של גלוק.
חסרונות:
1. אחיזה לא נוחה. לדעתי ניתן להתרגל. אני לא שם שום מאריכי קת למיניהם. קניתי 26 ואין לי כוונה להפכו ל- 19.
2. מרחק כוונות קצר. אם אני מסוגל להוריד איתו פלייטים מ- 15 מטר זה מספיק ל- 99% מהתרחישים שאני עובד עליהם.
3. רתע. לא מרגיש הבדל מהותי בינו לבין אקדחי 9 אחרים המשמשים אותי לירי מעשי.
לדעתי זה אקדח נפלא להגנה עצמית בתנאים עירוניים:
1. קטן מאוד (במיוחד נמוך) מה שמאפשר הסלקה מעולה ונשיאה נוחה (עם 17 היו לי כאבי גב איומים).
2. מקבל מחסניות של אחיו הגדולים.
3. קליבר סביר להגנה עצמית (אם אתה לא מתכנן לירות בו הרבה, אפשר ללכת גם על 27 בקוטר 0.40).
4. אמינות ועמידות של גלוק.
חסרונות:
1. אחיזה לא נוחה. לדעתי ניתן להתרגל. אני לא שם שום מאריכי קת למיניהם. קניתי 26 ואין לי כוונה להפכו ל- 19.
2. מרחק כוונות קצר. אם אני מסוגל להוריד איתו פלייטים מ- 15 מטר זה מספיק ל- 99% מהתרחישים שאני עובד עליהם.
3. רתע. לא מרגיש הבדל מהותי בינו לבין אקדחי 9 אחרים המשמשים אותי לירי מעשי.
האמת הסובייקטיבית שמעולם לא התחברתי לגלוק.
אבל גלוק הוא 17 - ככה תוכנן ככה הוא במיטבו - כל השאר זה פשרות.
לטעמי 19 אין הבדל משמעותי בינו ל 17 לכן עדיף 17.
לגבי ה 26 בועט ביותר - לא מדויק. מעט תחמושת.
לו הייתי יורד מההקלר הייתי הולך ל CZ סוס העבודה הישן והטוב.
(למרות שאת היידיםם קרעתי עם FN)
אם בדגם דומה לגלוק חפצת, נסה את השטייר (מאד אוהב אותו) נסה את הטאורוס.
אבל המומלץ ביותר נסה את ה CZ החדש יש גם דגמים קומפקטיים.
אשר להסלקה. - יש לה מחיר.
אני זוכר איך יוחנן שימרון עבר מספר בודקים מבלי שמישהו אפילו חשד שיש לו נשק.
הוא היה עם יריחו 941 אל חלד.
נרתיק מעולה בהתאמה אישית במקום הנכון ואף אחד לא צריך לדעת שאתה "מזויין".
ההקלר באמת נולד לסרוטים אבל מכאן ל 26 ? למה? מה עוד שאתה הולך היום עם 8 כדורים וזה אומר שכף ידך אינה מן הגדולות - אז למה גלוק למה ?
בכל מקרה אם תתנסה ותחליט שזו הכפפה ליד שלך אז שיהיה לך המו בהצלחה (אולי תבוא לנסות CZ ב 12/9 בקיסריה ?
לו הייתי יורד מההקלר הייתי הולך ל CZ סוס העבודה הישן והטוב.
(למרות שאת היידיםם קרעתי עם FN)
אם בדגם דומה לגלוק חפצת, נסה את השטייר (מאד אוהב אותו) נסה את הטאורוס.
אבל המומלץ ביותר נסה את ה CZ החדש יש גם דגמים קומפקטיים.
אשר להסלקה. - יש לה מחיר.
אני זוכר איך יוחנן שימרון עבר מספר בודקים מבלי שמישהו אפילו חשד שיש לו נשק.
הוא היה עם יריחו 941 אל חלד.
נרתיק מעולה בהתאמה אישית במקום הנכון ואף אחד לא צריך לדעת שאתה "מזויין".
ההקלר באמת נולד לסרוטים אבל מכאן ל 26 ? למה? מה עוד שאתה הולך היום עם 8 כדורים וזה אומר שכף ידך אינה מן הגדולות - אז למה גלוק למה ?
בכל מקרה אם תתנסה ותחליט שזו הכפפה ליד שלך אז שיהיה לך המו בהצלחה (אולי תבוא לנסות CZ ב 12/9 בקיסריה ?
חבר isia זכור !
יש לי גלוק 19 ואני מתקשה להתמודד עם הרתע/קפיצה במובן של זמן ארוך מאוד עד לחזרה לתמונת כוונות. למען האמת, גם יש לי חשש שבמקרה אמת, אם השליפה והאחיזה לא יהיו טובים, יש אפשרות ממשית לאבד אחיזה בגלל הרתע. זכור שבניגוד לאימון במטווח, ברגע האמת לא תהיה בהכרח בתנוחה סבירה, האקדח לא יהיה בהכרח גלוי ובזוית שאתה רגיל, ואין אפשרות לשידור חוזר אם השליפה לא היתה מוצלחת.
בעיה נוספת עם כלי קצר היא רדיוס כוונות קטן, כלומר קשה יותר לכוון בהצבעה או באופן מדוייק, בפרט כשמדובר בירי מהיר. אני מאוד סקפטי לגבי סיכויי הפגיעה עם ה-19 בטווח של יותר מ-10 מטר במצב אמת.
לא מדובר במצב קטסטרופלי, אחרת כבר הייתי מחליף אותו, אבל אין ספק שה-17 אפקטיבי בהרבה (אצלי).
מבחינתי ה-19 הוא פשרה כואבת בין נוחיות נשיאה ל-"שימושיות". לא הייתי מסכים לכלי שמתנהג עוד פחות טוב, כלומר ה-26. אם הייתי חייב כלי נוח יותר לנשיאה הייתי הולך על (ירחם השם על נשמתי הטועה) 9 קצר.
בעיה נוספת עם כלי קצר היא רדיוס כוונות קטן, כלומר קשה יותר לכוון בהצבעה או באופן מדוייק, בפרט כשמדובר בירי מהיר. אני מאוד סקפטי לגבי סיכויי הפגיעה עם ה-19 בטווח של יותר מ-10 מטר במצב אמת.
לא מדובר במצב קטסטרופלי, אחרת כבר הייתי מחליף אותו, אבל אין ספק שה-17 אפקטיבי בהרבה (אצלי).
מבחינתי ה-19 הוא פשרה כואבת בין נוחיות נשיאה ל-"שימושיות". לא הייתי מסכים לכלי שמתנהג עוד פחות טוב, כלומר ה-26. אם הייתי חייב כלי נוח יותר לנשיאה הייתי הולך על (ירחם השם על נשמתי הטועה) 9 קצר.
- סליקאי כסף

אני החלפתי את הגלוק 17 שהיה לי ב- 26 ואני מברך על זה כל יום.
הגלוק 17 היה אחלה אקדח דור 1 שארח חברה ימים רבים לנרתיקים בכספת...
1. גלוק 17 לא התאים יותר כי אנשים ב- "הייטק" לא אוהבים שמסתובבים להם אנשים מול הפנים עם אקדח גם עם הם הבודים שלהם
2. עם מחסנית מקורית של 10 כדורים ונרתיק תפור בהזמנה, לא מורגש על ידי וידי אחרים
3. בטיולים עם מחסנית 15 כדור ומאריך ומחסנית 17 בתיק מהווה כח אש
4. עם הידרה שוק- נותן כוח עצירה
5. עם אימון של פעמיים בשנה 100 כדור HP (מעל 90 במטרה בכל מצווי הירי גם מ- 15 מטר)- מתרגלים לקיק- מה גם ששיפצורי הדק מינוס ויד "גדולה וכבדה" מקילים
חסרונות:
1. אחיזה לא הכי נוחה. עם מעריך של מקום לזרת- נותן אחיזה נוחה ללא פגיעה בהסלקה (ראה תמונה בכינוי)
2. בו נגיד שאני חותם על תוצעות הירי שלי איתו בהשווה להרבה אנשים (לא מהסילק)
.
3. חסרה לי מסילה לפנס בקדימה
קראתי את כל שרשורי ה - CZ (הגלוק הבא) כחסיד ומשתמש עבר- כשיהיה להם Sub-compact פולימרי מודרי- סמסו לי אהיה מהראשונים לבדוק
בקיצור- להסלקה, עדיין עם כח עצירה, עם הרבה תוספות (כוונות, הדק, נרתיקים) בשוק, קטן, נוח לא מצעתי עדיין מתחרה ראוי ו... כן ניסיתי את כולם
שלכם
הגלוק 17 היה אחלה אקדח דור 1 שארח חברה ימים רבים לנרתיקים בכספת...
1. גלוק 17 לא התאים יותר כי אנשים ב- "הייטק" לא אוהבים שמסתובבים להם אנשים מול הפנים עם אקדח גם עם הם הבודים שלהם
2. עם מחסנית מקורית של 10 כדורים ונרתיק תפור בהזמנה, לא מורגש על ידי וידי אחרים
3. בטיולים עם מחסנית 15 כדור ומאריך ומחסנית 17 בתיק מהווה כח אש
4. עם הידרה שוק- נותן כוח עצירה
5. עם אימון של פעמיים בשנה 100 כדור HP (מעל 90 במטרה בכל מצווי הירי גם מ- 15 מטר)- מתרגלים לקיק- מה גם ששיפצורי הדק מינוס ויד "גדולה וכבדה" מקילים
חסרונות:
1. אחיזה לא הכי נוחה. עם מעריך של מקום לזרת- נותן אחיזה נוחה ללא פגיעה בהסלקה (ראה תמונה בכינוי)
2. בו נגיד שאני חותם על תוצעות הירי שלי איתו בהשווה להרבה אנשים (לא מהסילק)
3. חסרה לי מסילה לפנס בקדימה
קראתי את כל שרשורי ה - CZ (הגלוק הבא) כחסיד ומשתמש עבר- כשיהיה להם Sub-compact פולימרי מודרי- סמסו לי אהיה מהראשונים לבדוק
בקיצור- להסלקה, עדיין עם כח עצירה, עם הרבה תוספות (כוונות, הדק, נרתיקים) בשוק, קטן, נוח לא מצעתי עדיין מתחרה ראוי ו... כן ניסיתי את כולם
שלכם
אילן ב כתב:האמת הסובייקטיבית שמעולם לא התחברתי לגלוק.
אילן ידידי היקר,
טוב שאמרת סובייקטיבי.
יש הבדל משמעותי בין 17 ל-19 באורך הקת, ביחוד למי מאיתנו שהוא לא עב בשר וכרס שגם אם ילך עם נשר המדבר זה לא יורגש. אותם 2 סמ' הבדל באורך הקת משנים מאד מבחינת החתימה של הנשק על הגוף של מי שנושא אותו. לגבי אורך קנה, באמת שאין הבדל משמעותי.
לגבי ה-26, זה אקדח סאב-קומפקט על כל המגרעות והיתרונות שלו אז למה בדיוק אתה מצפה?
אקדח סאב הוא תמיד אקדח של פשרה ואילוצים (כי אחרת היית לוקח כלי בגודל מלא), והוא לפעמים האלטרנטיבה בין להשאיר את הכלי בבית או לשאת איזשהו נשק.
כשאתה משווה דברים רצוי להשוות תפוחים לתפוחים כדי לקבל תמונה מאוזנת.
אתה רוצה להשוות G26, תשווה אותו לסאב-קומפאקטים הקיימים בשוק. יש לך של טאורוס, של ספרינגפילד XD, ברטה, הקלר ותראה מי נותן לך את הציון הגבוה ביותר מבחינת ההתאמה לדרישות שלך.
לגבי ה-G26, לדעתי הסובייקטיבית הרתע שלו נסבל ביותר בהשוואה לכלים באותה הליגה.
כמובן שיריחו 941 ששוקל קילו וחצי הרבה יותר נעים לירי, אבל החלטנו שאנחנו משווים תפוחים לתפוחים לא כך?
הבת שלי בת 16.5, רזונת ששוקלת 48 קילו ירתה ב-G26, הסתדרה איתו ועם הרתע שלו יופי ואפילו שמה את כל הכדורים במרכז המטרה וזו הייתה הפעם הראשונה שלה לטווח באקדח - אז איך זה בדיוק מתיישב עם הטענות שלך?
לגבי הדיוק שלו בתור כלי, בטווחים היעילים של אקדח 10-15 מ', בכל מה שאתה פוגע עם ההקלר שלך אני פוגע בלי בעיה עם G26 ונועם יכול להעיד על כך. גם ירי במטחים.
לגבי קיבולת תחמושת - אמרנו שזה אקדח סאב קומפקט לא?
אם תהיה לו מחסנית של 17 כדור אז הוא כבר לא יענה על הדרישה הזו. פרט לכך הכלי הזה מקבל את כל סוגי המחסניות כבקשתך.
גם בזמנים שהיינו מסתובבים עם אינגרמים מוסלקים, היינו הולכים עם מחסנית קצרה של 18 כדור בכלי שלא תבלוט, ומחסניות נוספות ארוכות למכה שניה ושלישית..
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

קראון כתב: ההסבר היה שהחלל בבוכנת הגזים סופג חלק מהתפשטות גזי ההדף ולכן גורם לאבדן מהירות.
בוכנת גזים??
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
צורי כתב:קראון כתב: ההסבר היה שהחלל בבוכנת הגזים סופג חלק מהתפשטות גזי ההדף ולכן גורם לאבדן מהירות.
בוכנת גזים??אקדחים אלה עובדים BROWNING בשיטת האינרציה!!
צורי.
גלוק כן, P7 לא.
http://www.gunfaqs.org/P7FAQ/Magazine_Articles/Early(82)P7broch-2.jpg
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
ל-P-7 יש בוכנת או שעובד בשיטת ההכבדה??
באמת אני לא מבין כלום!!
צורי.
באמת אני לא מבין כלום!!
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד