עוד סיבה לצמצום הרשיונות שבידי הציבור ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
עוד סיבה לצמצום הרשיונות שבידי הציבור ?
טרי מהבוקר (ציטוט מאתר וואלה):
הנה עוד סיבה מדוע קמים מתנגדים למתן רשיונות נשק, האם מי מהם בדק את הרקע למעשה לפני שהוא התייחס לנושא הרשיון ?
אולי אותו אדם היה במשבר כלשהו ולכן עשה את המעשה ?
כמה קל להיטפל לאוחזים בנשק, כמה קל לעשות יחסי ציבור נגד הנשק שברשיון.
היה לנו רצח מתוקשר של הילדה מושב בצרה שלבסוף האבא התאבד, אז אולי יאסרו בעקבות זה למכור שקיות ניילון כי אפשר לחנוק איתם אדם ?
נכון שיש נשק קל יותר לבצע מעשה שלילי איתו, אולי הדבר נובע מכך שבעל הנשק מרגיש שעל ידי הירי באקדח הוא עושה מעשה מרחוק והוא לא מחובר לרצח, לעומת אדם שיבצע רצח בידיים ויהיה במגע גופני עם הנרצח דבר שאולי יוצר חסם אצל חלק מהאנשים וחסם זה משתחרר כאשר יש אקדח ביד.
אולי אם לא היה האקדח אותו אדם שירה היה מבצע את הרצח/נסיון לרצח עם סכין ? אולי בדרך אחרת ?
הרי כבר היו מקרים רבים שאדם שניסה לרצוח ולהתאבד ביצע זאת באמצעים שונים מנשק כמו למשל הסתגרות ברכב והכנסת צינור מהאגזוז לתוך הרכב.
שוב, חבל שהתקשורת מלבה את האש נגד בעלי נשק וזה גם מתקשר לנושא הצייד שנדון כאן.
כוחות הצלה הוזעקו לדירה בשכונת פסגת זאב בבירה, בעקבות דיווח על שני פצועי ירי. מחקירה ראשונית עולה כי הגבר ירה בגרושתו ולאחר מכן ניסה לשים קץ לחייו
מבדיקה ראשונית עולה כי לא נרשמו תלונות קודמות על אלימות בין בני הזוג וכי האקדח שבו השתמש הגבר הוחזק ברישיון
הנה עוד סיבה מדוע קמים מתנגדים למתן רשיונות נשק, האם מי מהם בדק את הרקע למעשה לפני שהוא התייחס לנושא הרשיון ?
אולי אותו אדם היה במשבר כלשהו ולכן עשה את המעשה ?
כמה קל להיטפל לאוחזים בנשק, כמה קל לעשות יחסי ציבור נגד הנשק שברשיון.
היה לנו רצח מתוקשר של הילדה מושב בצרה שלבסוף האבא התאבד, אז אולי יאסרו בעקבות זה למכור שקיות ניילון כי אפשר לחנוק איתם אדם ?
נכון שיש נשק קל יותר לבצע מעשה שלילי איתו, אולי הדבר נובע מכך שבעל הנשק מרגיש שעל ידי הירי באקדח הוא עושה מעשה מרחוק והוא לא מחובר לרצח, לעומת אדם שיבצע רצח בידיים ויהיה במגע גופני עם הנרצח דבר שאולי יוצר חסם אצל חלק מהאנשים וחסם זה משתחרר כאשר יש אקדח ביד.
אולי אם לא היה האקדח אותו אדם שירה היה מבצע את הרצח/נסיון לרצח עם סכין ? אולי בדרך אחרת ?
הרי כבר היו מקרים רבים שאדם שניסה לרצוח ולהתאבד ביצע זאת באמצעים שונים מנשק כמו למשל הסתגרות ברכב והכנסת צינור מהאגזוז לתוך הרכב.
שוב, חבל שהתקשורת מלבה את האש נגד בעלי נשק וזה גם מתקשר לנושא הצייד שנדון כאן.
- סליקאי זהב

Re: עוד סיבה לצמצום הרשיונות שבידי הציבור ?
נראה לי מוזר ולא נכון לבוא בגישה כזאת.
זאת גישה שלא תוביל למקום הרצוי מבחינתי שהיא אפשרות לנשק פרטי לכל אזרח שומר חוק,ששירת בצבא ובריא נפשית ופיזית.
להחרים את ציבור נושאי שקיות הניילון או להוציא אותם מחוץ לחוק?
מה עשתה לך הזקנה בסופר ואיך אתה משווה אותך אליה?
אתה בראש סולם האנשים המסוכנים מבחינת הציבור,ובעל היכולות הגבוהות ביותר להירג.
שאל כל אדם רגיל ופשוט בגוש דן אם הוא מעדיף לידו אדם אם נשק או בלי הוא יגיד שבלי.
זה נקרא חוסר הבנה של הציבור הפשוט.
אם היתה מודעות גבוהה יותר,גישה למטווחים ולחומר לימודי על נשק זה היה נראה אחרת
ברגע שתבין שככה הציבור חושב ותחשוב איך לצאת מהפינה הזאת שהכניסו אותך אליה(וגם אותי)זה יהיה פרודוקטיבי יותר.
הרג של אדם יכול להיות (לצערי)קל מאוד ובדרכים מגוונות.
ההשוואה שעשית מוטעית ולא משרתת את מטרותיך ,לדעתי הצנועה.
זאת גישה שלא תוביל למקום הרצוי מבחינתי שהיא אפשרות לנשק פרטי לכל אזרח שומר חוק,ששירת בצבא ובריא נפשית ופיזית.
להחרים את ציבור נושאי שקיות הניילון או להוציא אותם מחוץ לחוק?
מה עשתה לך הזקנה בסופר ואיך אתה משווה אותך אליה?
אתה בראש סולם האנשים המסוכנים מבחינת הציבור,ובעל היכולות הגבוהות ביותר להירג.
שאל כל אדם רגיל ופשוט בגוש דן אם הוא מעדיף לידו אדם אם נשק או בלי הוא יגיד שבלי.
זה נקרא חוסר הבנה של הציבור הפשוט.
אם היתה מודעות גבוהה יותר,גישה למטווחים ולחומר לימודי על נשק זה היה נראה אחרת
ברגע שתבין שככה הציבור חושב ותחשוב איך לצאת מהפינה הזאת שהכניסו אותך אליה(וגם אותי)זה יהיה פרודוקטיבי יותר.
הרג של אדם יכול להיות (לצערי)קל מאוד ובדרכים מגוונות.
ההשוואה שעשית מוטעית ולא משרתת את מטרותיך ,לדעתי הצנועה.
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
נוסע,
חכה שיתבררו פרטים נוספים. אם יתברר שהנשק שהוחזק ברשיון היה נשק של חברת שמירה כנראה שהפקת הלקחים תכוון יותק לנהלי נשיאת נשק בידי מאבטחים מחוץ לשעות העבודה.
האם קיימת סטטיסטיקה כמה אירועי ירי "שלא להגנה עצמית" (תאונות, רצח, איום בנשק) בוצעו בנשק ברשיון לפי תבחין או עילה? האם כמות האירועים שבהם מעורבים מאבטחים שלא בתפקיד נניח גדולה יותר מאלה של תושבי יישוב זכאי או של בעלי עבר בטחוני?
גיא.
חכה שיתבררו פרטים נוספים. אם יתברר שהנשק שהוחזק ברשיון היה נשק של חברת שמירה כנראה שהפקת הלקחים תכוון יותק לנהלי נשיאת נשק בידי מאבטחים מחוץ לשעות העבודה.
האם קיימת סטטיסטיקה כמה אירועי ירי "שלא להגנה עצמית" (תאונות, רצח, איום בנשק) בוצעו בנשק ברשיון לפי תבחין או עילה? האם כמות האירועים שבהם מעורבים מאבטחים שלא בתפקיד נניח גדולה יותר מאלה של תושבי יישוב זכאי או של בעלי עבר בטחוני?
גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
מבחינתי זו סיבה טובה להגביל את הגישה החוקית לכלי ירייה של היורה ותו לא.
גמרנו עם עונשים קבוצתיים בשירות חובה בצה"ל.
עמנו רחוק מלהיות במצב בו יותר אנשים נהרגו במצב מחסור בחימוש מאשר אנשים שנהרגו במצב של עודף חימוש.
גמרנו עם עונשים קבוצתיים בשירות חובה בצה"ל.
עמנו רחוק מלהיות במצב בו יותר אנשים נהרגו במצב מחסור בחימוש מאשר אנשים שנהרגו במצב של עודף חימוש.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
באחד העתונים כתוב שהוא היה שוטר
כמו כן כתוב שם שמח"ש המליצה בעבר למשטרה לקחת לו את הנשק או להגביל את הנשיאה לשעות העבודה בלבד.
ההמלצה לא בוצעה וזו התוצאה
אין שום קשר בין רשיונות לציבור לבין המקרה הזה.
כמו כן כתוב שם שמח"ש המליצה בעבר למשטרה לקחת לו את הנשק או להגביל את הנשיאה לשעות העבודה בלבד.
ההמלצה לא בוצעה וזו התוצאה
אין שום קשר בין רשיונות לציבור לבין המקרה הזה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
החלק השני של המלצת מח"ש הזוי בעיניי.
אם אדם כשיר לשאת כלי נשק בהיותו בתפקיד, איך לא יהיה כשיר לשאת אותו מחוץ לתפקיד? ובמיוחד, כשמדובר בשוטר.
ואל תדאג, התשקורת כבר תמצא את הקשר.
אם אדם כשיר לשאת כלי נשק בהיותו בתפקיד, איך לא יהיה כשיר לשאת אותו מחוץ לתפקיד? ובמיוחד, כשמדובר בשוטר.
ואל תדאג, התשקורת כבר תמצא את הקשר.
- סליקאי טיטניום

מבדיקה ראשונית עולה כי לא נרשמו תלונות קודמות על אלימות בין בני הזוג וכי האקדח שבו השתמש הגבר הוחזק ברישיון
בחדשות ברדיו דיווחו שהייתה תלונה בעבר (מצד האשה) על אלימות של הבעל כנגד אשתו.
מילים כתרמילים...
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
- סליקאי כסף

sagy_g כתב:מבדיקה ראשונית עולה כי לא נרשמו תלונות קודמות על אלימות בין בני הזוג וכי האקדח שבו השתמש הגבר הוחזק ברישיון
בחדשות ברדיו דיווחו שהייתה תלונה בעבר (מצד האשה) על אלימות של הבעל כנגד אשתו.
ועם כל הכבוד, ויש כבוד, ואני הראשון לומר שיש לקצץ ידים ולשבור רגליים של גבר שמכה אשה, לסגור אותו בתא ושינמק שם עד יומו האחרון.... אז עכשו שהייתי הכי "פוליטיקלי קורקט" שאפשר אני רוצה להזכיר שיש המון תלונות שווא על "גברים אלימים" , אנשים יושבים במעצר, פרקליטים עולים הון, עולמם קורס עליהם ולבסוף מתברר שהמתלוננת שיקרה וטפלה על הגבר אשמת שווא בגלל שלל סיבות.
כמדיניות הפרקליטות איננה מגישה כתבי אישום נגד מתלוננות כאלו בגלל" הדאגה שמה נשים שבאמת מוכות לא תתלוננה אם יהיו נשים שישלחו לכלא על תלונות שווא"... הוסף לזה פרקליטות נשלטת ע"י נשים, לובי נשי צרחן וקבלו תאוריה מדהימה מפתיעה ושערורייתית שעל פיה לא כל מה שכתוב בעיתון נכון הוא.
נערך לאחרונה על ידי trooperglock בתאריך 04 אוקטובר 2009, 12:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ועם כל הכבוד, ויש כבוד, ואני הראשון לומר שיש לקצץ ידים ולשבור רגליים של גבר שמכה אשה, לסגור אותו בתא ושינמק שם עד יומו האחרון.... אז עכשו שהייתי הכי "פוליטיקלי קורקט" שאפשר אני רוצה להזכיר שיש המון תלונות שווא על "גברים אלימים" , אנשים ישבים במעצר, פרקליטים עולים הון, עולמם קורס עליהם ולבסוף מתברר שהמתלוננת שיקרה וטפלה על הגבר אשמת שווא בגלל שלל סיבות.
כמדיניות הפרקליטות איננה מגישה כתבי אישום נגד מתלוננות כאלו בגלל" הדאגה שמה נשים שבאמת מוכות לא תתלוננה אם יהיו נשים שישלחו לכלא על תלונות שווא"... הוסף לזה פרקליטות נשלטת ע"י נשים, לובי נשי צרחן וקבלו תאוריה מדהימה מפתיעה ושערורייתית שעל פיה לא כל מה שכתוב בעיתון נכון הוא.
נכון שיש ניצול ציני לרעה של היד הקלה של המשטרה בנושא הזה על ידי נשים, וביחוד על ידי נשים בהליכי גירושין שמתודרכות על ידי עורך הדין שלהם. היום זה הליך כמעט סטנדרטי של כל אשה שרוצה להעיף את הבעל שלה מהבית.
תלונה במשטרה על אלימות, מעצר של 48 שעות, צו הרחקה מבית המשפט ובנתיים מחליפים מנעול ואת החפצים של הגבר מעיפים מהבית.
מצד שני, אלימות של גברים כלפי נשים לצערי קיימת, וכמה מקרים של רצח ידוע מראש היו יכולים להמנע אם המשטרה הייתה מתייחסת ברצינות לתלונות של האשה? המשטרה נמצאת פה בין הפטיש לסדן ואני לא יודע אם יש פתרון אחר.
בהרבה מקרים בסופו של דבר האשה מבטלת את התלונה ובהרבה מקרים הגבר לא ממצה את זכותו לתביעה אזרחית במקרה שהאשה מורשעת בתלונת שווא. פשוט מעדיפים לסגור את העניינים ולהמשיך הלאה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:בהרבה מקרים בסופו של דבר האשה מבטלת את התלונה ובהרבה מקרים הגבר לא ממצה את זכותו לתביעה אזרחית במקרה שהאשה מורשעת בתלונת שווא. פשוט מעדיפים לסגור את העניינים ולהמשיך הלאה.
א.
אז זהו שלא.... במקרים של אלימות במשפחה לאשה אין אפשרות לבטל את התלונה.... מרגע התלונה הנושא יוצא מידיה ועובר לידי המשטרה והפרקליטות.
ולמה גברים לא ממצים את הליך התביעה האזרחית נגד אשה שהתלוננה תלונת שווא? כי ללא תביעה והרשעה פליליים כמעט ואין סיכוי להליך אזרחי להצליח. אז גברים נאלצים לבלוע עמוק בתיקווה שלא יחנקו ולנסות לאחות את חייהם שהתרסקו. ( ולא, אין פה דרמטיזציה מיותרת )
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
האשה בתור עדת מפתח יחידה ועיקרית, אם היא מודיעה למשטרה שלא תשתף פעולה - התיק יסגר מחוסר הוכחות וזה מה שקורה ברוב המקרים.
ומדוע גברים לא מנצלים את הזכות שלהם? מכל מני שיקולים.
1. אתה נמצא בתהליך גירושין אתה רוצה לסיים עם העניין כמה שיותר מהר וקצר ולשים את הפרק הזה מאחוריך.
2. למרות הכל זו אמא של הילדים שלך, ומה בדיוק תעשה עם ילדים קטנים שהאמא שלהם בבית הסוהר? אתה מעדיף לבלוע את הצפרדע ולהמשיך.
3. אתה לא רוצה לדפוק את החיים של הילדים שלך לגמרי. הם כבר סובלים מספיק מכל העסק.
בקיצור כל הנושא הזה של סכסוכים משפחתיים רחוק מלהיות פשוט וטריביאלי...
א.
ומדוע גברים לא מנצלים את הזכות שלהם? מכל מני שיקולים.
1. אתה נמצא בתהליך גירושין אתה רוצה לסיים עם העניין כמה שיותר מהר וקצר ולשים את הפרק הזה מאחוריך.
2. למרות הכל זו אמא של הילדים שלך, ומה בדיוק תעשה עם ילדים קטנים שהאמא שלהם בבית הסוהר? אתה מעדיף לבלוע את הצפרדע ולהמשיך.
3. אתה לא רוצה לדפוק את החיים של הילדים שלך לגמרי. הם כבר סובלים מספיק מכל העסק.
בקיצור כל הנושא הזה של סכסוכים משפחתיים רחוק מלהיות פשוט וטריביאלי...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

פתחתי שרשור בידיעה על נסיון לרצח עם אקדח.
כאשר הבאתי את הציטוטים שרשמתי מתוך אתר וואלה זה היה דקות ספורות אחרי פרסום הכתבה באתר שלהם.
כמובן שכותב הכתבה לא בדק לעומק מי הוא בעל הנשק ואם יש עבר של אלימות במשפחה, אלא כתב כתבה שמובילה את הקורא להתנגד למתן רשיונות נשק לאזרחים.
רק כעבור כמה שעות התברר שהיורה הינו שוטר ובעל עבר משפחתי של אלימות כנגד האישה ופרטים אלה טיפטפו לכתבות ולידיעת הציבור.
יש כאלה שהגיבו בכעס על סגנון הדברים שכתבתי ובמיוחד להתיחסות שלי לדרכי רצח אחרות.
אז למי שכתב שאני לכאורה כנגד נושאי הנשק יש לך טעות כי אני בעל רשיון כבר הרבה שנים (מחזיק 2 אקדחים) ואני הייתי גם בצד של המוכרים נשק.
ולמה אני מעלה את הנושא היום ? כי הנה היה עוד רצח והפעם לא נעשה שימוש בנשק חם אלה בכלי אחר, הפעם אין טענות כנגד בעלי נשק למרות שיש אזכור בכתבה לנסיון הרצח שמוזכר למעלה.
ציטוט מתוך אתר YNET
כאשר הבאתי את הציטוטים שרשמתי מתוך אתר וואלה זה היה דקות ספורות אחרי פרסום הכתבה באתר שלהם.
כמובן שכותב הכתבה לא בדק לעומק מי הוא בעל הנשק ואם יש עבר של אלימות במשפחה, אלא כתב כתבה שמובילה את הקורא להתנגד למתן רשיונות נשק לאזרחים.
רק כעבור כמה שעות התברר שהיורה הינו שוטר ובעל עבר משפחתי של אלימות כנגד האישה ופרטים אלה טיפטפו לכתבות ולידיעת הציבור.
יש כאלה שהגיבו בכעס על סגנון הדברים שכתבתי ובמיוחד להתיחסות שלי לדרכי רצח אחרות.
אז למי שכתב שאני לכאורה כנגד נושאי הנשק יש לך טעות כי אני בעל רשיון כבר הרבה שנים (מחזיק 2 אקדחים) ואני הייתי גם בצד של המוכרים נשק.
ולמה אני מעלה את הנושא היום ? כי הנה היה עוד רצח והפעם לא נעשה שימוש בנשק חם אלה בכלי אחר, הפעם אין טענות כנגד בעלי נשק למרות שיש אזכור בכתבה לנסיון הרצח שמוזכר למעלה.
ציטוט מתוך אתר YNET
חשד: גבר רצח את אשתו במהלומות פטיש
אשה כבת 70 נמצאה ללא רוח חיים בשכונת מרמורק ברחובות, לאחר שבעלה רצח אותה ככל הנראה במהלומות פטיש. זמן קצר לאחר מעשה התקשר החשוד לבנו וסיפר לו שהרג את אשתו
אלי סניור פורסם: 07.10.09, 06:47
- סליקאי זהב

כמה שאני מכבד את חופש העיתונות וחושב שאסור למדינה להתערב במה שכתוב בעיתונים כל עוד לא מדובר בפיקוח נפש ממשי, אני רואה שכמעט כל העיתונות בארץ חותרת לשרת את המכנה המשותף הנמוך ביותר של האוכלוסייה האוריינית. הרמה של הכתבות הן ברמה של הטולקבקיסטים ויבולע לנו אם נבסס את השקפות עולמינו על מי מהם.
אילו לא היה עודף אטומי של משרדי ממשלה, הייתי ממליץ על הקמת "ועדה בינמשרדית למבחני אופי" לכל מי שמבקש לפעול בעיסוק הדורש אופי טוב, לרבות שיטור, אבטחה, נשיאת כלי ירייה וקליעה, הפעלת מכונות כבדות, מתן שירות לציבור, הפעלת כלי טיס ושיט ועוד. כמו שרמז קודמי, מי שנחוש בדעתו לרצוח מישהו ימצא דרך, גם אם יש מיליון צווים נגדו ואין ברשותו כלי ירייה ברישיון בעילה עדכנית.
אילו לא היה עודף אטומי של משרדי ממשלה, הייתי ממליץ על הקמת "ועדה בינמשרדית למבחני אופי" לכל מי שמבקש לפעול בעיסוק הדורש אופי טוב, לרבות שיטור, אבטחה, נשיאת כלי ירייה וקליעה, הפעלת מכונות כבדות, מתן שירות לציבור, הפעלת כלי טיס ושיט ועוד. כמו שרמז קודמי, מי שנחוש בדעתו לרצוח מישהו ימצא דרך, גם אם יש מיליון צווים נגדו ואין ברשותו כלי ירייה ברישיון בעילה עדכנית.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
נוסע,
היה פה דיון דומה לפני מספר ימים.
לאט לאט מתגבשת בתקשורת תמונה של האייטם החם הבא והוא אזרחים חמושים ברישיון.
אפילו אם יגידו ש"כבר מזמן הפכו אותנו למטרה" - עוד רחוק היום בו התקשורת תכנס בנו בכל הכוח. לא מאמינים?
ראו ערך - אמסטפים ובעליהם.
ראו ערך - קפטן ג'ורג' (שנאשם בהחדרת אלה ומאפרה וקישוא ואולי אפילו את חיים יבין, לתוך הרקטום של דיראני ושל השייח' עובייד).
ראו ערך - הרכבת הקלה, המשטרה, השב"כ (כשנתפסו אל שיטת הטילטולים), חברות הביטוח, מתנחלים, גננות ומטפלות (כשהיה טרנד של צילום הגננת במצלמה נסתרת), אמהות אלימות, אולמרט, אסתרינה טרטמן...
בקיצור, כשהתקשורת מתנפלת, היא עושה את עבודתה עד הסוף.
עכשיו היא רק משחקת עם הטרף, רואה אותנו מתפתלים, מדי פעם נועצת שן כדי לבדוק את הטעם.
צריך להיות בוגרים ולהבין, שהכתב בסך הכל מחוייב להכניס בעיטה לאשכים של פלח אוכלוסיה מסויים או גורם מסויים, כדי שהכתבה תעניין את יתר הקוראים. אין פה צדק אולטימטיבי ולא צריך להתרגש מזה.
מחר תהיה כתבה על עיכוב גדול בפרוייקט הרכבת הקלה בגוש-דן. האם זה יעניין אותך שבכל פעם שהתחלף שר תחבורה, הוא ביטל את מתווה הקווים הקיים והציב דרישות למתווה חדש? האם זה יעניין אותך ששלבים בהקמת תשתית הרכבת, שעלו לקופת המדינה מיליונים וחודשים רבים של עבודה מתישה של טובי המהנדסים, בוטלו כלאחר יד בגלל שמינוי פוליטי כזה או אחר החליט שהמתווה עובר בקרקעות של מישהו שהוא חייב לו טובה?
רוב הסיכויים שלא.
התקשורת עושה את מה שהיא יודעת לעשות הכי טוב - להצביע על גורם כלשהו ולתת לציבור הוראה לשנוא אותו.
במדינה כל כך קטנה, כמעט כל אחד ימצא את עצמו מתישהו כחלק מקבוצה שעליה מצביעים הפעם.
היה פה דיון דומה לפני מספר ימים.
לאט לאט מתגבשת בתקשורת תמונה של האייטם החם הבא והוא אזרחים חמושים ברישיון.
אפילו אם יגידו ש"כבר מזמן הפכו אותנו למטרה" - עוד רחוק היום בו התקשורת תכנס בנו בכל הכוח. לא מאמינים?
ראו ערך - אמסטפים ובעליהם.
ראו ערך - קפטן ג'ורג' (שנאשם בהחדרת אלה ומאפרה וקישוא ואולי אפילו את חיים יבין, לתוך הרקטום של דיראני ושל השייח' עובייד).
ראו ערך - הרכבת הקלה, המשטרה, השב"כ (כשנתפסו אל שיטת הטילטולים), חברות הביטוח, מתנחלים, גננות ומטפלות (כשהיה טרנד של צילום הגננת במצלמה נסתרת), אמהות אלימות, אולמרט, אסתרינה טרטמן...
בקיצור, כשהתקשורת מתנפלת, היא עושה את עבודתה עד הסוף.
עכשיו היא רק משחקת עם הטרף, רואה אותנו מתפתלים, מדי פעם נועצת שן כדי לבדוק את הטעם.
צריך להיות בוגרים ולהבין, שהכתב בסך הכל מחוייב להכניס בעיטה לאשכים של פלח אוכלוסיה מסויים או גורם מסויים, כדי שהכתבה תעניין את יתר הקוראים. אין פה צדק אולטימטיבי ולא צריך להתרגש מזה.
מחר תהיה כתבה על עיכוב גדול בפרוייקט הרכבת הקלה בגוש-דן. האם זה יעניין אותך שבכל פעם שהתחלף שר תחבורה, הוא ביטל את מתווה הקווים הקיים והציב דרישות למתווה חדש? האם זה יעניין אותך ששלבים בהקמת תשתית הרכבת, שעלו לקופת המדינה מיליונים וחודשים רבים של עבודה מתישה של טובי המהנדסים, בוטלו כלאחר יד בגלל שמינוי פוליטי כזה או אחר החליט שהמתווה עובר בקרקעות של מישהו שהוא חייב לו טובה?
רוב הסיכויים שלא.
התקשורת עושה את מה שהיא יודעת לעשות הכי טוב - להצביע על גורם כלשהו ולתת לציבור הוראה לשנוא אותו.
במדינה כל כך קטנה, כמעט כל אחד ימצא את עצמו מתישהו כחלק מקבוצה שעליה מצביעים הפעם.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מתבונן,
תקשורת או שונאת או אוהבת. כאשר אישה נרצחת ע"י בעל נשק ברשיון התקשורת שונאת. כאשר נהג מונית יורה בנהג טרקטור שמנסה לגרוף ניידת במקום עפר, התקשורת אוהבת.
פשוט צריך לתת לה פחות סיבות לשנוא אותנו (ואני לא אומר שצריך לתת לה יותר סיבות לאהוב אותנו ...
)
לא הכל שחור, עם ההתנהלות הנוכחית של רכבת ישראל, יש זמן עד שיגיעו לציבור נושאי הנשק ...
תקשורת או שונאת או אוהבת. כאשר אישה נרצחת ע"י בעל נשק ברשיון התקשורת שונאת. כאשר נהג מונית יורה בנהג טרקטור שמנסה לגרוף ניידת במקום עפר, התקשורת אוהבת.
פשוט צריך לתת לה פחות סיבות לשנוא אותנו (ואני לא אומר שצריך לתת לה יותר סיבות לאהוב אותנו ...
לא הכל שחור, עם ההתנהלות הנוכחית של רכבת ישראל, יש זמן עד שיגיעו לציבור נושאי הנשק ...
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד