שאלה בנוגע למצבי נשיאה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה בנוגע למצבי נשיאה
בהיבט החוקי והבטיחותי של נשיאת אקדח במצב 2 עסקו פה רבות.
אותי מעניין לדעת מה ההשלכות על הנשק עצמו.
בלאי מואץ? קפיץ שיכול להשתחרר?
המקרה הספציפי שלי הוא גלוק, האם הוא ינזק מנשיאה עם כדור בבית הבליעה בטווח הארוך?
להבהיר,
מטרתי היא להכיר את הנשק, ביום יום אני נושא אותו במצב 3.
תודה,
הראל
אותי מעניין לדעת מה ההשלכות על הנשק עצמו.
בלאי מואץ? קפיץ שיכול להשתחרר?
המקרה הספציפי שלי הוא גלוק, האם הוא ינזק מנשיאה עם כדור בבית הבליעה בטווח הארוך?
להבהיר,
מטרתי היא להכיר את הנשק, ביום יום אני נושא אותו במצב 3.
תודה,
הראל
לא למען המית, נתון הנשק בידינו אלא כדי לשמור על החיים.
יצחק שדה
יצחק שדה
Re: שאלה בנוגע למצבי נשיאה
אני חושב שאתה מתכוון למצב 1
לדעתי לא יקרה שום נזק לאקדח
הוא תוכנן כך. ברוב העולם צורת הנשיאה המקובלת לאקדחים היא מצב 1
לדעתי לא יקרה שום נזק לאקדח
הוא תוכנן כך. ברוב העולם צורת הנשיאה המקובלת לאקדחים היא מצב 1
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
תודה על המענה!
[glockbuster"]אני חושב שאתה מתכוון למצב 1
יכול להיות, ההגדרה לא התאימה לי בראש כי אצלי אין ביטוי לפטיש ולנצרה...
[glockbuster"]אני חושב שאתה מתכוון למצב 1
יכול להיות, ההגדרה לא התאימה לי בראש כי אצלי אין ביטוי לפטיש ולנצרה...
יצחק שדה
יצחק שדה
ה"סכנה" במצב נשיאה מס' 1 (בהנחה שאליו אתה מתכוון) היא פגיעה באיכות הכדור המוזן לבית הבליעה; פעולת הדריכה "נועצת" את הקליע בתוך סלילי הקנה בחזקה. חליצה וטעינה של אותו כדור פעמים רבות פוגעת באטימה המוחלטת של הקליע בתוך התרמיל (הכדור "נחבט" שוב ושוב בסלילים), דבר שיכול לפגוע באיכות הכדור. שים לב: לא בכל פעם, לא בכל סוג תחמושת, אך זהו היבט שיש לתת עליו את הדעת, במיוחד אם הישרדות חשובה לך (ואני לא מתכוון לתוכנית הטלוויזיה עתירת הרייטינג...)
("June '67 taught them respect..." (Sabaton"
- סליקאי ארד

לוליק,
ניסיתי לעשות ניסוי מבוקר ולבדוק את מה שאמרת. פירקתי את הקנה מהאקדח (גלוק) והשחלתי לבית הבליעה פעם כדור מלא ופעם תרמיל ריק. וויזואלית הם יושבים בדיוק באותו מיקום כלומר התרמיל הוא היחיד שמכתיב את מיקום הכדור בבית הבליעה ולא החיכוך בין הקנה לקליע.
למיטב הבנתי, האטימה קליע-קנה נוצרת עקב הפרופיל הקעור באחורי הקליע שעקב לחץ הגזים גורם להתרחבות אחורי הקליע עד לאטימה מלאה - ולא מכניסת הכדור לבית הבליעה כפי שציינת.
גיא.
ניסיתי לעשות ניסוי מבוקר ולבדוק את מה שאמרת. פירקתי את הקנה מהאקדח (גלוק) והשחלתי לבית הבליעה פעם כדור מלא ופעם תרמיל ריק. וויזואלית הם יושבים בדיוק באותו מיקום כלומר התרמיל הוא היחיד שמכתיב את מיקום הכדור בבית הבליעה ולא החיכוך בין הקנה לקליע.
למיטב הבנתי, האטימה קליע-קנה נוצרת עקב הפרופיל הקעור באחורי הקליע שעקב לחץ הגזים גורם להתרחבות אחורי הקליע עד לאטימה מלאה - ולא מכניסת הכדור לבית הבליעה כפי שציינת.
גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
לוליק כתב:ה"סכנה" במצב נשיאה מס' 1 (בהנחה שאליו אתה מתכוון) היא פגיעה באיכות הכדור המוזן לבית הבליעה; פעולת הדריכה "נועצת" את הקליע בתוך סלילי הקנה בחזקה. חליצה וטעינה של אותו כדור פעמים רבות פוגעת באטימה המוחלטת של הקליע בתוך התרמיל (הכדור "נחבט" שוב ושוב בסלילים), דבר שיכול לפגוע באיכות הכדור. שים לב: לא בכל פעם, לא בכל סוג תחמושת, אך זהו היבט שיש לתת עליו את הדעת, במיוחד אם הישרדות חשובה לך (ואני לא מתכוון לתוכנית הטלוויזיה עתירת הרייטינג...)
אפשר לתקן את הדבר ע"י דריכה "עדינה" או רענון סדר הכדורים במחסנית?
יצחק שדה
יצחק שדה
Neon Golden כתב:לוליק,
גיא.
גיא,
לוליק כמעט צודק.
יש תופעה של שקיעת קליע כתוצאה מהזנות חוזרות ונשנות - אבל לא כתוצאה מהתנגשות הקליע בסלילים.
http://www.handguninfo.com/Archive/www. ... etback.jpg
התופעה הזו קורית כתוצאה מהתנגשות קצה הקליע ברמפת ההזנה שעוזרת להחליק את הכדור לבית הבליעה.
מעבר לאובדן אטימה שהוא נזק שולי ביותר, הסכנה העיקרית במצב הזה הוא הקטנה של חלל התרמיל מעבר לתקן המותר לאותו סוג תחמושת - מה שיכול להביא לעליה בלתי מבוקרת של הלחצים בזמן הירי ופיצוץ של הקנה.
לגבי האטימה של הקליע לקנה - ממש לא נכון! אין שום קשר למבנה הקעור של הקליע לבין האטימה. חוץ מתחמושת 9ממ 115גריין כמעט לאף סוג קליע אין מבנה קעור, ביחוד לתחמושת TMJ, או תחמושת כמו הידרה שוק.
יותר מזה, להרבה קליעים של רובה יש בקצה האחורי מבנה בדיוק הפוך - זנב סירה שבו הקליע הופך ונהיה צר בחלקו האחורי!
האטימה מושגת על ידי כך שקוטרו של הקליע פשוט גדול יותר בכמה אלפיות אינצ' מקוטרו של הקנה. אם לדוגמא הקוטר של הנשק שלך הוא 0.45, אז הקוטר התקני לתחמושת הוא 0.451 - 0.452 אינצ'.
בתחילת הקנה בהמשך לבית הבליעה יש קונוס שתפקידו לקבל את הקליע ולהוביל אותו לתוך הקנה, שם הקליע נדחס לממדים הנכונים ופוגש את תחילת הסלילים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר שלום.
ואם לאקדח אין רמפת הזנה כמו ב-P7, אז אין בעייה לטעון ולחלוץ את אותו כדור מספר פעמים?
ואם לאקדח אין רמפת הזנה כמו ב-P7, אז אין בעייה לטעון ולחלוץ את אותו כדור מספר פעמים?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

להוסיף על דבריו של איתמר, גם סוג הקנה משפיע על איכות האטימה. קנה פוליגוני אוטם טוב יותר מקנה סלילי.
לגבי מה שכתב על הקונוס בכניסה לקנה , שמו המקתועי של הקונוס הוא "מעבר סליל" ולמעשה משמש כמעבר בין קוטר בית הבליע לקוטר הסליל.
הכדור ולמעשה הקליע לעולם לא יעצר בתוך הקונוס הזה, בתחמושת של אקדחים כמו 9 מ"מ התרמיל נעצר על גבי כתף בתוך הקנה ואילו ברובים מודרניים בקליבר כמו לדוגמא 5.56 מ"מ הכדור יעצר על השטח המשופע שבין קוטר התרמיל באזור הגדול שלו לקוטר הקטן שבאזור בו מורכב הקליע.
ולשאלה של קראון, בכל אקדח ישנו כבש (רמפה) שמתפקידו להוביל את הכדור לבית בליעה. ב P7 הכבש נמצא בחלקו על הגוף ובחלקו בקנה.
במידה ולא היה כבש הכדור היה נעצר בכניסה לקנה ולא הייתה נוצרת הזנה מהמחסנית לקנה.
לגבי מה שכתב על הקונוס בכניסה לקנה , שמו המקתועי של הקונוס הוא "מעבר סליל" ולמעשה משמש כמעבר בין קוטר בית הבליע לקוטר הסליל.
הכדור ולמעשה הקליע לעולם לא יעצר בתוך הקונוס הזה, בתחמושת של אקדחים כמו 9 מ"מ התרמיל נעצר על גבי כתף בתוך הקנה ואילו ברובים מודרניים בקליבר כמו לדוגמא 5.56 מ"מ הכדור יעצר על השטח המשופע שבין קוטר התרמיל באזור הגדול שלו לקוטר הקטן שבאזור בו מורכב הקליע.
ולשאלה של קראון, בכל אקדח ישנו כבש (רמפה) שמתפקידו להוביל את הכדור לבית בליעה. ב P7 הכבש נמצא בחלקו על הגוף ובחלקו בקנה.
במידה ולא היה כבש הכדור היה נעצר בכניסה לקנה ולא הייתה נוצרת הזנה מהמחסנית לקנה.
- סליקאי זהב

קראון כתב:איתמר שלום.
יש לי מעט מאד נסיון עם P7 אז אני ממש ממש לא יודע מה קורה אחרי טעינות חוזרות ונשנות של אותו כדור.
אולי דביר או אחד מהבעלים של הכלי הזה יכול להגיד משהו בנושא?
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מתוך: Shev's H&K P7 Pistol Page
I have only seen one jam in firing using a P7 pistol (it was in a friend's M8, not my PSP), and I believe that was due to the one particular reload that was being shot at the time. These pistols are known to be VERY jam free. They feature a gas-delayed blowback system that allows for a HIGHLY accurate pinned (non moving) barrel, and a magazine geometry that feeds the rounds STRAIGHT into the chamber, virtually eliminating the need for a feed ramp
I have only seen one jam in firing using a P7 pistol (it was in a friend's M8, not my PSP), and I believe that was due to the one particular reload that was being shot at the time. These pistols are known to be VERY jam free. They feature a gas-delayed blowback system that allows for a HIGHLY accurate pinned (non moving) barrel, and a magazine geometry that feeds the rounds STRAIGHT into the chamber, virtually eliminating the need for a feed ramp
- סליקאי זהב

feeds the rounds STRAIGHT into the chamber, virtually eliminating the need for a feed ramp
התעלמתה מהמילה הכי חשובה
מדריך / נשק
- מדריך ירי
הרמפה של P7 כפי שתוכל לראותה בחתך בחלק התחתון של התמונה. חלקה בכניסה לקנה וחלקה על הגוף בדומה מאד לתכנון המקורי של אקדחי 1911.
אגב, הוא גם לא צריך שן חולצת. זה לא אומר שאין לו.
אגב, הוא גם לא צריך שן חולצת. זה לא אומר שאין לו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
and a magazine geometry that feeds the rounds STRAIGHT into the chamber, virtually eliminating the need for a feed ramp
באף נשק הכדור אף פעם לא מוזן ישירות לבית הבליעה, כאשר הצינה/בריח/סדן נותנים לו דחיפה (מכה) מאחור הוא נוטה בצידו הקדמי כלפי מטה ומבצע איזו תנועה קשתית לתוך בית הבליעה. ללא רמפה הכדור היה נשאר תקוע מחת לקנה.
ואיך יודעים ?
כאשר מתבוננים על אקדח מפורק (ללא צינה) כאשר מחסנית עם כדורים נמצאת בגוף יראה שהכדור התורן נמצא לכאורה מול מרכז הקנה, פחות או יותר. ואולם במבט על הרמפה ימצאו סימנים זהובים כתוצאה מנגיעת הקליע מתחילת הרמפה בחלקה הנמוך ביותר.
דבר זה גם נראה באופן ברור בסרטים שנעשו בצילום מהיר כאשר בגוף הנשק נעשה פתח דרכו ניתן לראות את מהלך ההזנה במן הירי.
- סליקאי זהב

האם כדי למנוע מכה חוזרת של הקליע ברמפה ניתן לטעון את הכדור דרך פתח ההפלטה כאשר האקדח ללא מחסנית והמחלק משוך לאחור ותפוס ע"י עצר המחלק?
דרך אגב בכל פעם שאני נושא את ה-P7 (בנשיאה חיצונית) המסחט הקדמי עדיין נרטב מזיעה בצד שפונה אל הגוף. כיצד ניתן למנוע החלדתו לאורך זמן?
דרך אגב בכל פעם שאני נושא את ה-P7 (בנשיאה חיצונית) המסחט הקדמי עדיין נרטב מזיעה בצד שפונה אל הגוף. כיצד ניתן למנוע החלדתו לאורך זמן?
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד