מוגבלים נושאי נשק...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מוגבלים נושאי נשק...
נכנסתי לאתר יד 2 במטרה לבדוק אם יש שם מציאות.
קראתי איך אנשים מפרסמים את הנשק שלהם והתחלחלתי. אנשים כאלו רשאים לשאת נשק?
"מוחר אקדח קלוק הדגם הכי חדש שיש כמו של משרד הבטחון אם סטרשפ מיוחד אם קומפרסור שעושה שהאקדח לא בורח אחרי שיורים במחיר מציאה אקדח כמו חדש בלי סריטות ירה רק פעם אחת בחידוש רישיון"
אם אני הייתי האקדח שלו, הייתי בורח אחרי שהוא יורה... מרוב בושה...
אז נכון, יש דיסלקטים. יש עולים חדשים. אבל יש גם כאלו שברגע בו האבולוציה איפשרה להם לרדת מצמרות העצים, עוד עם הקליפה של הבננה ביד: ישר שמו להם בארנק רישיון נשק.
משרד הפנים משחק עם עצמו, עם התבחינים ההזויים שלו, ובוחר למי לתת נשק וממי לקחת נשק, לפי הסטנדרטים הלקויים ביותר.
במקום זה אפשר להחליט שהתבחינים לנשיאת נשק הם גיל מינימלי, מבדק אינטיליגנציה ואישור מפסיכולוג שבדק אותך והגיע למסקנה שאתה כשיר ואף ראוי לשאת נשק.
טוב, לא חידשתי כלום לאף אחד, פשוט הייתי חייב להעלות את זה על הכתב
קראתי איך אנשים מפרסמים את הנשק שלהם והתחלחלתי. אנשים כאלו רשאים לשאת נשק?
"מוחר אקדח קלוק הדגם הכי חדש שיש כמו של משרד הבטחון אם סטרשפ מיוחד אם קומפרסור שעושה שהאקדח לא בורח אחרי שיורים במחיר מציאה אקדח כמו חדש בלי סריטות ירה רק פעם אחת בחידוש רישיון"
אם אני הייתי האקדח שלו, הייתי בורח אחרי שהוא יורה... מרוב בושה...
אז נכון, יש דיסלקטים. יש עולים חדשים. אבל יש גם כאלו שברגע בו האבולוציה איפשרה להם לרדת מצמרות העצים, עוד עם הקליפה של הבננה ביד: ישר שמו להם בארנק רישיון נשק.
משרד הפנים משחק עם עצמו, עם התבחינים ההזויים שלו, ובוחר למי לתת נשק וממי לקחת נשק, לפי הסטנדרטים הלקויים ביותר.
במקום זה אפשר להחליט שהתבחינים לנשיאת נשק הם גיל מינימלי, מבדק אינטיליגנציה ואישור מפסיכולוג שבדק אותך והגיע למסקנה שאתה כשיר ואף ראוי לשאת נשק.
טוב, לא חידשתי כלום לאף אחד, פשוט הייתי חייב להעלות את זה על הכתב
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

Re: מוגבלים נושאי נשק...
טעות...
מקומה של הודעה זו בפורום הנשק השכן
מקומה של הודעה זו בפורום הנשק השכן
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

שלום "מתבונן מרחוק"
לא רק מיקום ההודעה מוטעה אלא גם התוכן, מי נתן לך את הסמכות לשפוט את מפרסמי ההודעות ביד 2, זה שהבחור כתב בשגיאות
כתיב ונוסח ,זה עדיין לא אומר שאין בסמכותו להחזיק ברישיון לנשק.
יותר מנוסחן של מודעות כאלה ואחרות מדהימה אותי היהירות והתנשאות שלך!
אסף
לא רק מיקום ההודעה מוטעה אלא גם התוכן, מי נתן לך את הסמכות לשפוט את מפרסמי ההודעות ביד 2, זה שהבחור כתב בשגיאות
כתיב ונוסח ,זה עדיין לא אומר שאין בסמכותו להחזיק ברישיון לנשק.
יותר מנוסחן של מודעות כאלה ואחרות מדהימה אותי היהירות והתנשאות שלך!
אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
קראתי שוב ושוב את המודעה ולא הצלחתי להבין מה מפריע לך.
ניכר כי הכותב הוא עולה חדש/ישן שמנסה להסביר בשפתו הדלה מה הוא מוכר ומה תפקיד הקומפנסטור.
אני דווקא התרשמתי מהיצירתיות והביטחון העצמי שהפגין (יש עולים שבגלל חוסר סובלנות שלנו, הותיקים, מסתגרים ומתביישים לבטא עצמם בכתב ובע"פ)
ניכר כי הכותב הוא עולה חדש/ישן שמנסה להסביר בשפתו הדלה מה הוא מוכר ומה תפקיד הקומפנסטור.
אני דווקא התרשמתי מהיצירתיות והביטחון העצמי שהפגין (יש עולים שבגלל חוסר סובלנות שלנו, הותיקים, מסתגרים ומתביישים לבטא עצמם בכתב ובע"פ)
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
זה נראה כאילו הכנתם את הרקע להמשך הסיפור 
אחרי שיצאתי מהעבודה, התקשרתי אל כותב ההודעה.
לא מדובר בעולה חדש וזה גם היה ברור מלכתחילה. מלבד ה"סגנון" המוכר, בפרטי מפרסם ההודעה נכתב ששמו נוי שזה שם ישראלי מובהק. אם הייתי טועה כאן, הייתי מודה בזה שיצאתי דביל.
בכל מקרה, אוצר המילים שלו מבוסס על "נשמה" ו-"גבר" והוא הסיר את ההודעה מיד 2 בגלל שהוא נתן את האקדח לחבר תמורת איי-פון. לשאלה האם לחבר יש רישיון הוא השיב - מה אכפת לי? בעיה שלו.
ניסיתי להסביר לו שזו עבירה פלילית לכשעצמה ושמצבו יהיה חמור בעיקר אם האקדח יהיה מעורב בפשע. התשובה שקיבלתי הייתה "יאללה יאללה אכלת לי ת'ראש" וניתוק.
אסף, תאמין לי שאילו הייתי שופט במדינה, היו צריכים לבנות פה עוד שלושה-ארבעה בתי כלא.
אני לא שופט. לכל אחד מותר להחזיק בדיעה, גם שלילית, בלי להתבייש ובלי להתיפייף. מותר גם לדבר על זה. זו הגישה שלי.
אמיר, אם יצא לך להכיר אותי, אתה תבין אותי יותר טוב
ערן
אחרי שיצאתי מהעבודה, התקשרתי אל כותב ההודעה.
לא מדובר בעולה חדש וזה גם היה ברור מלכתחילה. מלבד ה"סגנון" המוכר, בפרטי מפרסם ההודעה נכתב ששמו נוי שזה שם ישראלי מובהק. אם הייתי טועה כאן, הייתי מודה בזה שיצאתי דביל.
בכל מקרה, אוצר המילים שלו מבוסס על "נשמה" ו-"גבר" והוא הסיר את ההודעה מיד 2 בגלל שהוא נתן את האקדח לחבר תמורת איי-פון. לשאלה האם לחבר יש רישיון הוא השיב - מה אכפת לי? בעיה שלו.
ניסיתי להסביר לו שזו עבירה פלילית לכשעצמה ושמצבו יהיה חמור בעיקר אם האקדח יהיה מעורב בפשע. התשובה שקיבלתי הייתה "יאללה יאללה אכלת לי ת'ראש" וניתוק.
אסף, תאמין לי שאילו הייתי שופט במדינה, היו צריכים לבנות פה עוד שלושה-ארבעה בתי כלא.
אני לא שופט. לכל אחד מותר להחזיק בדיעה, גם שלילית, בלי להתבייש ובלי להתיפייף. מותר גם לדבר על זה. זו הגישה שלי.
אמיר, אם יצא לך להכיר אותי, אתה תבין אותי יותר טוב
ערן
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

כפרה, לא צריך לשפוט את כולנו לפי אותם הסטנדרטים, באמא שלי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ערן, אם הבחור לא סתם הסתלבט עליך, אתה היית עד לעבירה פלילית לכאורה. אני במקומך הייתי מודיע על כך למשטרה. אם אותו נוי דיבר אמת, הוא צריך לשבת מאחורי סורג ובריח.
יש לך את הטלםון, יש לך את שמו הפרטי, לא תהיה למשטרה כל בעיה לאתרו. לדעתי, הם אף ישמחו לעשות כן, היות וזה יאפשר לבטל עוד רשיון לנשק. ובינינו - אני לא הייתי רוצה שאחד כזה יחזיק רשיון, ואתה?
יש לך את הטלםון, יש לך את שמו הפרטי, לא תהיה למשטרה כל בעיה לאתרו. לדעתי, הם אף ישמחו לעשות כן, היות וזה יאפשר לבטל עוד רשיון לנשק. ובינינו - אני לא הייתי רוצה שאחד כזה יחזיק רשיון, ואתה?
- סליקאי טיטניום

SPY, הכל עדות שמיעה. אין לזה ערך.
אפילו אם הייתי מתלונן, לא ינקטו כנגדו הליכים ואני רק חושף את עצמי לסיכון. הרי גם לו יש את הטלפון שלי ומנסיון, חבר שעובד באורנג' יכול לתת לו כל פרט שירצה לגבי.
מבחינת השוטר שאצלו אתלונן, יכול להיות שאותו נוי סתם ניפנף אותי כי לא נשמעתי לו רציני מספיק...
אפילו אם הייתי מתלונן, לא ינקטו כנגדו הליכים ואני רק חושף את עצמי לסיכון. הרי גם לו יש את הטלפון שלי ומנסיון, חבר שעובד באורנג' יכול לתת לו כל פרט שירצה לגבי.
מבחינת השוטר שאצלו אתלונן, יכול להיות שאותו נוי סתם ניפנף אותי כי לא נשמעתי לו רציני מספיק...
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

ירה רק פעם אחת בחידוש רישיון
ערן,
מחזק את דבריך, הייתי מוסיף לרשימה שלך את הדרישה לאימון בתדירות גבוהה והדרישה לשאת את הנשק ביומיום. אחרי תחום הנשק הייתי מציע תהליך דומה למוציאי רשיון נהיגה...
הייתי שולח את הסיפור ליוסי מנשה ממשרד הפנים, ושהוא יטפל (או לא יטפל) בזה. yossefme@moin.gov.il
שלא נדע מכאלה ...
גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
איפה כתוב שהנשק הוחזק ע"י המוכר ברישיון? נראה לי שזו הנחה ותו לא. לו הוא היה מחזיק את הנשק ברישיון, לא היה ממהר להפטר ממנו בצורה זו.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
מתבונן מרחוק כתב:"מוחר אקדח קלוק הדגם הכי חדש שיש כמו של משרד הבטחון אם סטרשפ מיוחד אם קומפרסור שעושה שהאקדח לא בורח אחרי שיורים במחיר מציאה אקדח כמו חדש בלי סריטות ירה רק פעם אחת בחידוש רישיון"
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

שלום.
במקום עבודה קודם שלי עבד בחור מאוד איטילגנטי ומלומד (תואר שני בהנדסת אלקטרוניקה בדרך לתואר שלישי).
הבחור היה עולה גדל ולמד בחו"ל.
לפעמים בדואל בעברית היו לו שגיעות כתיב ולכן העדיף לרשום באנגלית.
יש אנשים שפשוט לא יודעים עברית - עולים חדשים.
במקום עבודה קודם שלי עבד בחור מאוד איטילגנטי ומלומד (תואר שני בהנדסת אלקטרוניקה בדרך לתואר שלישי).
הבחור היה עולה גדל ולמד בחו"ל.
לפעמים בדואל בעברית היו לו שגיעות כתיב ולכן העדיף לרשום באנגלית.
יש אנשים שפשוט לא יודעים עברית - עולים חדשים.
- סליקאי ארד

פעם, בצד משרדי ממשלה כמו ביטוח לאומי ובית המשפט היו אנשים שכתבו מכתבים ומילאו טפסים לאלה שאינם שולטים בעברית.
אולי כדאי לחדש מקצוע זה.
אמרו על גולדה מאיר שאוצר המילים שלה כולל רק 150 מילים, וכמה חבל שאינה משתמשת בכולן...
אולי כדאי לחדש מקצוע זה.
אמרו על גולדה מאיר שאוצר המילים שלה כולל רק 150 מילים, וכמה חבל שאינה משתמשת בכולן...
- סליקאי זהב

קראו להם מאכערים ובקום המדינה המשטרה ניסתה להפטר מהם כי זה נראה להם לא מכובד. אבל, בפסק דין מאוד מפורסם, בז'רנו נגד שר המשטרה, בג"צ קבע שמותר לאדם להתפרנס מסיוע לעולים חדשים במילוי טפסים בעברית מפני שאין חוק שאוסר על פעילות שכזו ועל דרישת תשלום עבורה.
מה שהיה כל כך קריטי בפסק הדין הזה הוא שבג"ץ הגביל את סמכויות המשטרה ואמר - שיקול הדעת הפרטי של שוטר הוא לא תורה מסיני. שוטר אוכף את החוק ורק את החוק.
בכל מקרה, כשכל כך הרבה ישראלים ילידי הארץ, ואף כאלו שנולדו להורים ילידי הארץ, אינם שולטים בשפה העברית - זו תעודת העניות האמיתית של המדינה.
מה שהיה כל כך קריטי בפסק הדין הזה הוא שבג"ץ הגביל את סמכויות המשטרה ואמר - שיקול הדעת הפרטי של שוטר הוא לא תורה מסיני. שוטר אוכף את החוק ורק את החוק.
בכל מקרה, כשכל כך הרבה ישראלים ילידי הארץ, ואף כאלו שנולדו להורים ילידי הארץ, אינם שולטים בשפה העברית - זו תעודת העניות האמיתית של המדינה.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מתבונן מרחוק כתב:קראו להם מאכערים ובקום המדינה המשטרה ניסתה להפטר מהם כי זה נראה להם לא מכובד. אבל, בפסק דין מאוד מפורסם, בז'רנו נגד שר המשטרה, בג"צ קבע שמותר לאדם להתפרנס מסיוע לעולים חדשים במילוי טפסים בעברית מפני שאין חוק שאוסר על פעילות שכזו ועל דרישת תשלום עבורה.
כשכל כך הרבה בני הארץ הזאת משתמטים משרות צבאי זו תעודת עניות הרבה יותר גדולה למערכת החינוך !
את מלחמת הקוממיות נלחמו עולים בשפות שונות וניצחו.
המלחמה הזו טרם תמה.....................
אבל ההיסטוריה מלמדת שירידת קרנן של האימפריות הכי גדולות היתה התפוררות מבפנים.
והעברית - אם הציונות תחזור תעלה גם קרנה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד