שאלות לגבי רכישת מחסנית
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלות לגבי רכישת מחסנית
שלום
האם מותר לי לרכוש עוד מחסנית/ות בנוסף לשתי המחסניות שקיבלתי עם הנשק?
אם לא, במקרה של מחסנית בלאי, אפשר להחליף? (בתשלום כמובן)
מה בערך המחיר של מחסנית? במקרה שלי מדובר על CZ DUTY
עוד שאלה שלא קשורה לנושא
מותר לירות כדורים 9מ"מ +P+ או +P ב CZ DUTY ומה ההבדל בינם לבין כדורים רגילים? (משהו במשקל נכון?)
ניסיתי לעשות חיפוש בפורום לגבי הנושא אבל לא הצלחתי כ"כ
תודה
אור
עוד שאלה שלא קשורה לנושא
מותר לירות כדורים 9מ"מ +P+ או +P ב CZ DUTY ומה ההבדל בינם לבין כדורים רגילים? (משהו במשקל נכון?)
תודה
אור
- סליקאי ארד

Re: שאלות לגבי רכישת מחסנית
לגבי מחסנית- אם יש לך רשיון לנשק- מותר לקנות מחסניות ספייר
לגבי תחמושת - צריך לבדוק עם היצרן לגבי לחצים והמלצות שימוש בתחמושת זו או אחרת
הדבר החשוב ביותר שתתאמן עם התחמושת שאתה הולך במחסנית כוננות שלך- במקרה הצורך שלא תהיה מופתע
המלצה חמה על תחמושת מעולה לירי ב 9ממ +P+
http://www.youtube.com/watch?v=M8ZqWIpXBo8
7.5 גרם = 115 GRAIN
יש אותה במגדל העמק ב "מטווחי צפון" - ראיתי במו עיני במחיר של 2.68 לכדור ( אם אינני טועה)
לגבי תחמושת - צריך לבדוק עם היצרן לגבי לחצים והמלצות שימוש בתחמושת זו או אחרת
הדבר החשוב ביותר שתתאמן עם התחמושת שאתה הולך במחסנית כוננות שלך- במקרה הצורך שלא תהיה מופתע
המלצה חמה על תחמושת מעולה לירי ב 9ממ +P+
http://www.youtube.com/watch?v=M8ZqWIpXBo8
7.5 גרם = 115 GRAIN
יש אותה במגדל העמק ב "מטווחי צפון" - ראיתי במו עיני במחיר של 2.68 לכדור ( אם אינני טועה)
- סליקאי זהב

בכל הקשור לירי תחמושת כזו או אחרת באקדחי CZ הייתי מתייעץ עם היבואן - מאיר רוט. אין לי ספק שתקבל שירות נפלא (מניסיון).
or aver כתב:מותר לירות כדורים 9מ"מ +P+ או +P ב CZ DUTY ומה ההבדל בינם לבין כדורים רגילים?
אור
היצרן אומר שאפשר לירות תחמושת שתואמת לתקן SAAMI ו CIP .
מה זה אומר? אין לי מושג
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
בידי עותק של תקן SAAMI משנת 1993. בתקן נזכרים תחמושת mm Luger 9 ו- כנ"ל +P.
המסקנה הנובעת היא ש- +P+ בוודאי לא ניתן לירות באקדח זה, אבל מהתשובה לא ברור מה עם +P. אני מציע לשאול מפורשות.
המסקנה הנובעת היא ש- +P+ בוודאי לא ניתן לירות באקדח זה, אבל מהתשובה לא ברור מה עם +P. אני מציע לשאול מפורשות.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
or aver כתב:שלום
מותר לך לרכוש מחסניות רזרביות לאקדח שלך. אני לא יודע אם ניתן לרכוש מחסניות לאקדח שאינו זה שאליו מתייחס הרישיון שלך, את זה צריך לשאול את נועם / אמיר, הם מתמצאים בזה.
or aver כתב:עוד שאלה שלא קשורה לנושא
תודה
אור
התחמושת עליה אתה שואל היא תחמושת עתירת לחץ.
SAMMI - Sporting Arms And Ammunition Manufacturers' Institute או בעברית פשוטה - ארגון יצרני הנשק הקל של ארה"ב, מהווה מכון מחקר וגוף מייעץ בכל הקשור בתקנים לנשק קל בארה"ב. הוא מהווה בעצם מכון תקנים בתחום הנשק הקל שצריך רק חותמת גומי של מכון התקנים האמריקאי הרשמי, American National Standarts Institute או בקיצור ANSI.
SAMMI קבעו, בין היתר, את עוצמת הלחץ שכל תחמיש צריך לייצר בתוך בית הבליעה, ובהתאם לתקן הזה ניתן להרכיב בית בליעה שיכול לעמוד בלחץ התקני.
לחץ, לעניין זה, נמדד בPSI שזה פאונדים לאינץ' רבוע.
מה שאני מכיר זה הלחצים שהוגדרו לתחמיש 9 מ"מ אז נתייחס אליו - תחמיש 9 מ"מ צריך, לפי התקן של SAMMI, לייצר לחץ שמגיע עד 35,000 PSI.
אממה, ככל שהלחץ שנוצר בבית הבליעה גדול יותר, כך הקליע ייפלט בפרץ אנרגיה גדול יותר (מהירות הלוע תגדל) , ועוצמת הפגיעה תהיה גדולה יותר, מה שמתבטא בכוח עצירה גדול יותר. לכן יצרני תחמושת התחילו להרכיב תרכובות של אבקות שריפה חזקות יותר שיפיקו מהירות לוע גבוהה יותר מתחמיש באותו קוטר וגודל.
SAMMI הבינו את המגמה הזו והוציאו תקן לתחמיש עתיר לחץ שיוצר לחץ המגיע עד 38,500 PSI.
תחמיש 9 מ"מ היוצר לחץ גבוה מ-35,000 ועד 38,500 PSI נקרא +P.
מלבד התחמיש הסטנדרטי ותחמיש +P, יש גם תחמיש 9 מ"מ חזק יותר, המגיע ללחץ אדיר של 42,000 PSI והתקן שלו מתייחס לירי בתת מקלע כמו עוזי. שימוש בו באקדח שירות רגיל מביא לבלאי שניתן לראות באופן כמעט מיידי.
בארה"ב החליטו שכוחות הבטחון והאכיפה צריכים כוח כזה ביד, בלי לשאת תת-מקלע. אני מניח שמדובר בצורך לעצור תוקף גם במידה והוא לובש שריון קל (קבלר לדוגמא) אבל אולי אני טועה.
לכן יש אקדחים שמיועדים לשוק הבטחון האמריקאי (ומדינות רבות אחרות לא נשארו מאחור בעניין זה) והם מיועדים לשאת בלחצים שגבוהים מ38,500 ועד 42,000 PSI. תחמיש כזה נקרא +P+.
בכל אופן, CZ DUTY שייצורו החל השנה או בשנה שעברה אם אינני טועה, אמור לעמוד בתקני SAMMI לירי של תחמושת מסוג +P.
שים לב שמדובר בתחמושת כבדה שמביאה לשחיקה מוגברת של האקדח. אין שום צורך להשתמש בה בתור אזרח שלא נלחם במחבלים משוריינים בסמטאות עזה... חבל על האקדח שלך. קנה תחמושת רגילה, זו עצתי.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מלבד התחמיש הסטנדרטי ותחמיש +P, יש גם תחמיש 9 מ"מ חזק יותר, המגיע ללחץ אדיר של 42,000 PSI והתקן שלו מתייחס לירי בתת מקלע כמו עוזי. שימוש בו באקדח שירות רגיל מביא לבלאי שניתן לראות באופן כמעט מיידי.
בארה"ב החליטו שכוחות הבטחון והאכיפה צריכים כוח כזה ביד, בלי לשאת תת-מקלע. אני מניח שמדובר בצורך לעצור תוקף גם במידה והוא לובש שריון קל (קבלר לדוגמא) אבל אולי אני טועה.
לכן יש אקדחים שמיועדים לשוק הבטחון האמריקאי (ומדינות רבות אחרות לא נשארו מאחור בעניין זה) והם מיועדים לשאת בלחצים שגבוהים מ38,500 ועד 42,000 PSI. תחמיש כזה נקרא +P+.
כמה אי דיוקים,
ההבדל בין תחמיש +P ל-+P+ הוא העדר תקן. לתחמיש +P יש תקן במסגרת SAAMI שגם במקרה או שלא במקרה, זהו תקן NATO לתחמושת 9ממ, שצריכה להתאים למגוון כלים ממדינות שונות ויצרנים שונים כולל אקדחים ותמקי"ם. בגלל זה הם בחרו בקצה העליון של סקאלת הלחצים. ברגע שיש תקן אחיד למשהו יצרנים יכולים להתחייב או שלא להתחייב אם הם עומדים בו כי יש להם נקודת התייחסות.
לתחמושת +P+ אין שום תקן מחייב וכל יצרן תחמושת מגדיר לעצמו באופן חופשי את תחום הלחצים של התוצרת שלו ולכן גם יצרני הנשק למינהם לא יכולים משפטית להתחייב שהם עומדים בזה. נניח ש-CZ מכריזים שהם עומדים ב+P+. של מי בדיוק? של פדרל? של ווינצ'סטר? של מגטק? ויש בארה"ב עוד מליון ואחת יצרני תחמושת שמייצרים כל מני כדורים אקזוטיים. ונניח לדוגמא ש-CZ מתחייבים שהם עומדים בתקן +P+ של ווינצ'סטר ויום בהיר אחד מתחשק להם לשנות את הנוסחה, להוסיף עוד כמה PSI והנשק שלהם מתפוצץ בפנים של מישהו?
בקיצור הבעיה היא משפטית ולא טכנית. בשורה התחתונה, רוב הנשקים המודרניים מתוכננים לעמוד בלחצים גדולים מ+P+ וגם נבדקים בירי תחמושת כזו לפני שעוזבים את שערי המפעל.
1. האם זה בריא לנשק לירות באופן קבוע תחמושת +P+? סביר להניח שלא ושזה מקצר את חיי הנשק יותר מירי תחמושת רגילה.
2. האם הנשק יתפרק לך בפנים? אם הנשק שלך תקין, חדש, ומיצרן בעל מוניטין סביר להניח שלא.
3. האם זה בריא לכיס שלך? הכל תלוי בעומק הכיס ומספר האפסים בחשבון הבנק.
בשורה התחתונה לאזרח הממוצע, סביר להניח שיגמר לו הכסף הרבה לפני שיגמר לו האקדח מירי תחמושת +P+
ולסיום
http://www.youtube.com/watch?v=f8XcVc_0ykU&feature=fvw
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ITAMAR אני כמעט השתנתי במחסנים מהסרטון
"אנחנו מבינים שכשאתם יורים בקורבנכם אתם רוצים לראות אותו מדמם מכל חור בגוף. תנו לנו הזדמנות נוספת ואנחנו ניצר תחמושת כזו"
"אנחנו מבינים שכשאתם יורים בקורבנכם אתם רוצים לראות אותו מדמם מכל חור בגוף. תנו לנו הזדמנות נוספת ואנחנו ניצר תחמושת כזו"
- סליקאי זהב

simon, אני מקווה ששמת לב שמדובר בפארודיה. גם אני בהתחלה הייתי המום (הקטע שמי שגילה שהכדורים פגומים ירה לאחיו בפנים), אח"כ כשהגעתי למשפט שצוטטת הבנתי שמשהו לא בסדר, ובסוף הכתבה יש פרומו לכתבה הבאה על גלולות שעוזרות להגדלת האבר בכך שמקטינות את יתר האברים בגוף. הם לוקחים בסיס חדשותי של אותו שבוע ועושים ממנו פארודיה. האמת שיש להם כמה כתבות די מצחיקות.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
בנוסף לדברי איתמר :
הסיבה שבגינה משתמשים גופים רבים בתחמושת עתירת לחץ היא שהביצועים של כדורי חוד חלול למינהם תלוים מאד בין השאר (ויש הרבה "שאר") במיהרות שבהם הם פוגעים במטרה ,כלומר ככל שהמהירות גבוהה יותר תקבל סיכוי טוב
יותר לפתיחה מיטבית של הכדור והעברה של כמות גדולה יותר של אנרגיה למטרה וזה ,לפחות בתאוריה ,אמור להסתכם
לכדי כושר עצירה טוב יותר .
ואכן ליקוט הארועים של מרשל וסנאו בהחלט מראים שזה המצב בשטח עבור רוב הקליברים שמיועדים להגנה עצמית /לחימה .
אף אחד מהכדורים שנמכרים בשוק החופשי לא אמורים לחדור אפודי מגן למהם אים כי באופן סטטיסטי יכול לקרוא מצב
שבנסיבות מסוימות מאד זה יקרא .
קימיים מספר סוגי תחמושות שמיועדים למטרה הזאת אבל הפיקוח עלהם קפדני מאד ומחייב ביוקרטיה לא פשוטה אפילו
ב"ארץ האפשריות הבלתי מוגבלות " ,למעשה היצרן היחיד שמודה בגלוי ביצור תחמושת שכזאת הם הרוסים וגם זה
במספרים קטנים עבור כחות מיוחדים בלבד .
שם הכדור מתבסס על מבנה דומה לכדור ח"ש מנעל המוכר מהשריון כלומר חודרן תת קליבר כבד המתעופף במהירות גבוהות מאד .
לגבי המחבלים בעזה לי אישית אין הרבה בעיות איתם אים הם נשארים שם ,הבעיה שלי מתחילה שהם באים לערים שלנו
וסמוך לקוי התחבורה שלנו .
ואז אני רוצה שתיהיה לי את היכולת המיטבית להגן על עצמי ולעצור אותם מה שיותר מהר ובמינימום סיכון לסביבה .
מתבונן מרחוק כתב:
בכל אופן, CZ DUTY שייצורו החל השנה או בשנה שעברה אם אינני טועה, אמור לעמוד בתקני SAMMI לירי של תחמושת מסוג +P.
שים לב שמדובר בתחמושת כבדה שמביאה לשחיקה מוגברת של האקדח. אין שום צורך להשתמש בה בתור אזרח שלא נלחם במחבלים משוריינים בסמטאות עזה... חבל על האקדח שלך. קנה תחמושת רגילה, זו עצתי.
הסיבה שבגינה משתמשים גופים רבים בתחמושת עתירת לחץ היא שהביצועים של כדורי חוד חלול למינהם תלוים מאד בין השאר (ויש הרבה "שאר") במיהרות שבהם הם פוגעים במטרה ,כלומר ככל שהמהירות גבוהה יותר תקבל סיכוי טוב
יותר לפתיחה מיטבית של הכדור והעברה של כמות גדולה יותר של אנרגיה למטרה וזה ,לפחות בתאוריה ,אמור להסתכם
לכדי כושר עצירה טוב יותר .
ואכן ליקוט הארועים של מרשל וסנאו בהחלט מראים שזה המצב בשטח עבור רוב הקליברים שמיועדים להגנה עצמית /לחימה .
אף אחד מהכדורים שנמכרים בשוק החופשי לא אמורים לחדור אפודי מגן למהם אים כי באופן סטטיסטי יכול לקרוא מצב
שבנסיבות מסוימות מאד זה יקרא .
קימיים מספר סוגי תחמושות שמיועדים למטרה הזאת אבל הפיקוח עלהם קפדני מאד ומחייב ביוקרטיה לא פשוטה אפילו
ב"ארץ האפשריות הבלתי מוגבלות " ,למעשה היצרן היחיד שמודה בגלוי ביצור תחמושת שכזאת הם הרוסים וגם זה
שם הכדור מתבסס על מבנה דומה לכדור ח"ש מנעל המוכר מהשריון כלומר חודרן תת קליבר כבד המתעופף במהירות גבוהות מאד .
לגבי המחבלים בעזה לי אישית אין הרבה בעיות איתם אים הם נשארים שם ,הבעיה שלי מתחילה שהם באים לערים שלנו
ואז אני רוצה שתיהיה לי את היכולת המיטבית להגן על עצמי ולעצור אותם מה שיותר מהר ובמינימום סיכון לסביבה .
הרוסים מייצרים תחמושת ח"ש אבל הם לא היחידים.
הקליבר 5.7 של FN פותח במקורו כדי לחדור אפודי מגן, כמובן שהקלר עם הקליבר 4.6 (אקדח P46).
יש חברה בלגית שעושה הסבות לגלוק לקליבר 7.92VBR ועוד הרבה יצרנים בתחום.
וכן אני מסכים איתך שהתחמושת הזו נמצאת תחת פיקוח הדוק (לכאורה) וזמינה באופן חוקי לכוחות הביטחון למיניהם.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
תודה על ההערות.
למיטב הבנתי תקן נאטו בפני עצמו מתייחס לתחמיש שמגיע ללחץ של 42,000 PSI אבל אני הולך ומתרחק מתחום ההתמצאות שלי בעניין הזה אז הכל בערבון מוגבל.
לעניין תקינה של SAAMI לתחמושת עתירת לחץ, חשבתי שזה היה מובן מדבריי אבל תודה על ההבהרה.
אמנם התייחסת לנקודה הזו ובאמת, אקדח חדש יעמוד בלחצים של +P+ אם השימוש בתחמושת זו נעשה רק במקרים בלתי שגרתיים. אבל, רוב האזרחים החמושים בארץ אינם נושאים אקדח חדש. אצל רובם תמצא אקדחים בגילאי 15 פלוס מינוס. ראוי לנקוט בעניין זה במשנה זהירות.
higt-power,
למיטב ידיעתי (וזה בהסתמך על היכרות קרובה עם שוטר מסיאטל) התחמושת שמסופקת לחלק ניכר מארגוני המשטרה במדינות ארה"ב היא תחמושת +P+ שהיא FMJ, לא הולופוינט. מדבריו של אותו שוטר, תחמושת JHP אינה מיועדת לנשיאה בשגרה ונדרש אישור ספציפי לשאת תחמושת שכזו.
לרוב היצרן הוא FDERAL או MAGTECH.
מעניין לדעת באמת מה כושר החדירה של קליע FMJ עתיר לחץ בכל המדובר בשריון רך...
בכל אופן, תוספת קטנה, תחמיש +P+ נקרא גם LE, ראשי תיבות של Law Enforcement.
לגבי ההערה הבאה:
"לגבי המחבלים בעזה לי אישית אין הרבה בעיות איתם אים הם נשארים שם ,הבעיה שלי מתחילה שהם באים לערים שלנו
ואז אני רוצה שתיהיה לי את היכולת המיטבית להגן על עצמי ולעצור אותם מה שיותר מהר ובמינימום סיכון לסביבה ."
האם קליע 9 מ"מ סטנדרטי אינו יעיל מספיק לשם הגנה על עצמך ועל זולתך?
הגישה של "גדול יותר, חזק יותר" לא רק שאינה תורמת בעניין זה אלא אפילו גורעת מיכולותיו של היורה.
אמרת שאתה רוצה לשמור על מינימום סיכון לסביבה אבל תחמיש עתיר לחץ לרוב ישא מספיק אנרגיה גם ביציאה מגוף המטרה, כדי לפגוע פגיעה קטלנית בעומד מאחורי המטרה.
בנוסף, תחמיש עתיר לחץ גורם לרתע מוגבר ומקשה על רכישת כוונות בשעת ירי צרור ועוד תחת לחץ, מה שמסכן את סביבתך אף יותר.
לסיכום, אינני מוצא סיבה לשימוש בתחמיש עתיר לחץ, אפילו לא +P.
אם בשירות הבטחון לא נדרשים להשתמש בתחמושת שכזו, וודאי וודאי שאזרח לא יזדקק לה ואף יסכן את סביבתו בשימוש בה.
תודה על ההערות.
למיטב הבנתי תקן נאטו בפני עצמו מתייחס לתחמיש שמגיע ללחץ של 42,000 PSI אבל אני הולך ומתרחק מתחום ההתמצאות שלי בעניין הזה אז הכל בערבון מוגבל.
לעניין תקינה של SAAMI לתחמושת עתירת לחץ, חשבתי שזה היה מובן מדבריי אבל תודה על ההבהרה.
אמנם התייחסת לנקודה הזו ובאמת, אקדח חדש יעמוד בלחצים של +P+ אם השימוש בתחמושת זו נעשה רק במקרים בלתי שגרתיים. אבל, רוב האזרחים החמושים בארץ אינם נושאים אקדח חדש. אצל רובם תמצא אקדחים בגילאי 15 פלוס מינוס. ראוי לנקוט בעניין זה במשנה זהירות.
higt-power,
למיטב ידיעתי (וזה בהסתמך על היכרות קרובה עם שוטר מסיאטל) התחמושת שמסופקת לחלק ניכר מארגוני המשטרה במדינות ארה"ב היא תחמושת +P+ שהיא FMJ, לא הולופוינט. מדבריו של אותו שוטר, תחמושת JHP אינה מיועדת לנשיאה בשגרה ונדרש אישור ספציפי לשאת תחמושת שכזו.
לגבי ההערה הבאה:
"לגבי המחבלים בעזה לי אישית אין הרבה בעיות איתם אים הם נשארים שם ,הבעיה שלי מתחילה שהם באים לערים שלנו
ואז אני רוצה שתיהיה לי את היכולת המיטבית להגן על עצמי ולעצור אותם מה שיותר מהר ובמינימום סיכון לסביבה ."
הגישה של "גדול יותר, חזק יותר" לא רק שאינה תורמת בעניין זה אלא אפילו גורעת מיכולותיו של היורה.
אמרת שאתה רוצה לשמור על מינימום סיכון לסביבה אבל תחמיש עתיר לחץ לרוב ישא מספיק אנרגיה גם ביציאה מגוף המטרה, כדי לפגוע פגיעה קטלנית בעומד מאחורי המטרה.
בנוסף, תחמיש עתיר לחץ גורם לרתע מוגבר ומקשה על רכישת כוונות בשעת ירי צרור ועוד תחת לחץ, מה שמסכן את סביבתך אף יותר.
אם בשירות הבטחון לא נדרשים להשתמש בתחמושת שכזו, וודאי וודאי שאזרח לא יזדקק לה ואף יסכן את סביבתו בשימוש בה.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מתבונן מרחוק כתב:איתמר,
אבל, רוב האזרחים החמושים בארץ אינם נושאים אקדח חדש. אצל רובם תמצא אקדחים בגילאי 15 פלוס מינוס. ראוי לנקוט בעניין זה במשנה זהירות.
higt-power,
1. לא משנה הגיל של האקדח - משנה הסוג שלו ומצבו המכני (כמה כדורים הוא טחן). מרבית האוכלוסיה בארץ יורים 50 כדור פעם ב-3 שנים במועד חידוש הרשיון. אני לא רואה שום בעיה לירות תחמושת +P+ בגלוק או CZ בני 15. אקדח זה לא גבינה לבנה, הוא לא מתקלקל עם הזמן.
2. כל השוטרים בארהב שאני מכיר מחוייבים ללכת עם תחמושת JHP למעט מדינה אחת או שתיים שבהם התחמושת הזו אסורה מבחינה חוקית (אני חושב שניו גרזי ו/או ניו יורק). בשביל המדינות האלו המציאו תחמושת שנקראת EFMJ (EXPANDING FMJ) שנראית כמו תחמושת FMJ רגילה אבל כשפוגעת במטרה היא נפתחת.
3. האם כדור FMJ רגיל מספיק? בתכלס כל כדור שפוגע במטרה טוב יותר מכדור שמפספסים אותו. בתכלס כדור FMJ 115 גריין קטלני מספיק במידה ופוגע איפה שצריך.
4. זה כבר עניין אישי, אבל לא מצאתי שלכדורים +P+ יש רתע עד כדי כך חזק שזה מפריע לי בירי. יכול להיות שזה כיוון שירדתי ל-9ממ אחרי הרבה שנים שהלכתי עם 0.45.
5. בשירותי הביטחון ובמערכת הביטחון משתמשים במגוון סוגים של תחמושת, החל מתחמושת תת קולית למשתיקי קול, עבור דרך תחמושת SOFT POINT, HOLLOW POINT, FRANGIBLE לחצים רגילים ומוגברים. הכל תלוי בסוג הפעילות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:1. לא משנה הגיל של האקדח - משנה הסוג שלו ומצבו המכני (כמה כדורים הוא טחן). מרבית האוכלוסיה בארץ יורים 50 כדור פעם ב-3 שנים במועד חידוש הרשיון. אני לא רואה שום בעיה לירות תחמושת +P+ בגלוק או CZ בני 15. אקדח זה לא גבינה לבנה, הוא לא מתקלקל עם הזמן.
2. כל השוטרים בארהב שאני מכיר מחוייבים ללכת עם תחמושת JHP למעט מדינה אחת או שתיים שבהם התחמושת הזו אסורה מבחינה חוקית (אני חושב שניו גרזי ו/או ניו יורק). בשביל המדינות האלו המציאו תחמושת שנקראת EFMJ (EXPANDING FMJ) שנראית כמו תחמושת FMJ רגילה אבל כשפוגעת במטרה היא נפתחת.
3. האם כדור FMJ רגיל מספיק? בתכלס כל כדור שפוגע במטרה טוב יותר מכדור שמפספסים אותו. בתכלס כדור FMJ 115 גריין קטלני מספיק במידה ופוגע איפה שצריך.
4. זה כבר עניין אישי, אבל לא מצאתי שלכדורים +P+ יש רתע עד כדי כך חזק שזה מפריע לי בירי. יכול להיות שזה כיוון שירדתי ל-9ממ אחרי הרבה שנים שהלכתי עם 0.45.
5. בשירותי הביטחון ובמערכת הביטחון משתמשים במגוון סוגים של תחמושת, החל מתחמושת תת קולית למשתיקי קול, עבור דרך תחמושת SOFT POINT, HOLLOW POINT, FRANGIBLE לחצים רגילים ומוגברים. הכל תלוי בסוג הפעילות.
א.
תשובות:
1. אקדח לא מתקלקל עם הזמן, זה נכון, אבל אתה יודע שרוב נושאי הנשק בארץ אינם בעלי מודעות כל כך גבוהה כמו שלך ושלי, לרוב הנשק הוא יד שניה ושלישית והם אינם מודעים להיסטוריה האמיתית של האקדח.
אתה יכול לקנות מאזדה לאנטיס שנת 2000 ולהרביץ קיקדאון בכל פעם שאתה יוצא מהחניה, המכונית תספוג את זה עד שהיא תפסיק לספוג את זה ואתה לא יודע לצפות מתי זה יקרה.
2. אני מכיר רק שוטר אמריקאי אחד, ואמרתי את מה שהוא סיפר לי. אני לא יודע מי מאתנו צודק אבל זה גם לא ממש רלוונטי.
3. בשביל זה צריך ללמוד לירות בנשק! מי שלא יודע לירות, גם טיל כתף לא יציל אותו. אני לא מאמין למי שיספר לי שבהגנה אזרחית יש צורך ביותר מכדור FMJ 9מ"מ ומעבר לזה, אפילו 9X17 עושה את העבודה בלי שתהיה רמבו. הסיכון שבנשיאת תחמושת עתירת לחץ לא שווה את התועלת שבה אם יש בה תועלת בכלל, וכמו שסבא שלי אף פעם לא אמר אבל היה מגניב אילו היה אומר: מת זה מת ולא משנה איך הוא מת.
4. לדעתי צריך להתאמן עם התחמושת בה תעשה שימוש להגנה עצמית. זה לא נשמע לי חכם להתאמן עם תחמושת סטנדרטית ולשאת בשגרה תחמושת עתירת לחץ.
צא תמיד מנקודת הנחה שאנחנו מדברים על היורה הסביר ולא על מדריך ירי או אדם שמתחרה בירי מעשי וטווח לפחות 3 פעמים בשנה, וגם לא על הטיגריסים של שב"כ או הגדעונים שלא מעבירים שבוע בלי לטווח.
5. בשגרה נושאים בשירות אקדח עם תחמושת FMJ סטנדרטית. כפי שאמרתי, אם אותו אזרח אינדיווידואל פותח את הבוקר בלוחמה בסמטאות עזה ומקנח בערב באבטחת רכזים או בהשתלטות על בניין ברמאללה - שישא תחמושת מורכבת יותר. בשגרה, הכי טוב זה תחמיש FMJ סטנדרטי ואת זה לא אני קבעתי.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מתבונן מרחוק כתב:
higt-power,
.
בארצות הברית יש מאות גופי אכיפה ואני ממש לא בטוח שיש מישהוא אחד שיודע מה קורא בכולם
רק בשביל הקוריוז יש כאלו שעדין שעדין מסתובבים עם קולט SA בקוטר 0.45LC (כמה משרדי שריף שבהם באמת הפעם האחרונה ששוטר שלף נשק לעבר פושע זה היה כאשר האקדחים הללו היו המילה האחרונה מבחינה טכנולוגית )
אבל אם לסמוך על בפירסומים השונים שמגיעים מעבר לים יותרמ80% מגופי האיכפה הגדולים משתמשים בכדורי חוד חלול .
מתבונן מרחוק כתב:מעניין לדעת באמת מה כושר החדירה של קליע FMJ עתיר לחץ בכל המדובר בשריון רך...
משהוא כמו 8 שכבות קבלר מתוך 29 באפוד רמה IIA
אוו במילים פשוטות אתה סתם מעצבן אותו עוד יותר
למעשה אחד מיצרני הקבלר התפרסם בכך שהוא נוהג במסגרת תצוגות תכלית של המוצרים שלו לירות בעצמו מטווח 0 עם
אקדח סמיט אנד ווסון מודל 29 בקוטר 0.44 מגנום עם קנה 6 אינטש ולאחר מכן להמשיך בהרצאה .
מתבונן מרחוק כתב:בכל אופן, תוספת קטנה, תחמיש +P+ נקרא גם LE, ראשי תיבות של
Law Enforcement.
אין קשר בין השנים סיפור הגדרת התחמושת כ LE הוא בעיקרו תדמיתי /כלכלי אבל לפעמים יש גם עינינים טכנים
כמו עמידה במבחני חדירה בטווח ע"פ פרוטוקול כזה אוו אחר (למשל פרוטוקול FBI ) .
אים תבחן תראה שמרבית התחמושות שמוגדרות LE הם דווקא HP ומתפרסות על גבי כל סקלת הלחץ מסטנדרטי עד +P+
מתבונן מרחוק כתב:אמרת שאתה רוצה לשמור על מינימום סיכון לסביבה אבל תחמיש עתיר לחץ לרוב ישא מספיק אנרגיה גם ביציאה מגוף המטרה, כדי לפגוע פגיעה קטלנית בעומד מאחורי המטרה.
האים אתה יודע מה יכולת חדירה של כדור FMJ עם לחץ סטנדרטי?
אם לא אז במבחנים שנערכו בארצות הברית מצאו שכדור כזה חודר מעל ל60 ס"מ של גלטין בליסטי !
כמה חודר כדור +HP +P נפוץ?
פחות מ30 ס"מ
עכשו אתה מבין את ההבדל ?
זאת שאלה שאתה יכול לשאול לגבי כל בחירה ,באותה המידה אני יכול לשאול אותך "האים 9X17 זה לא מספיק ?"
אוו אולי 7.65X17 ??
מתי שהוא כל אחד מאיתנו יגיד "לא לא מספיק לי" ומתי זה יהיה וזאת תשובה אינדיבידאולית.
אני למשל מעדיף לשאת כדור שמוכיח את עצמו ב90% מהמיקראים לעומת כזה שמוכחי את עצמו ב70% .
למה לא ללכת למשהוא אחר ?
כי ה9מ"מ פרבלום היא התחמושת הזולה ביותר מבין הקליברים בהצתה מרכזית
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד