החלפת גלוק 17 בגלוק 21

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

החלפת גלוק 17 בגלוק 21

על ידי ראובן אליאסי » 29 נובמבר 2009, 22:49

שלום רב חברים יקרים !!
ברשותי גלוק 17 למעלה מ-10 שנים . אני משרת בצבא .יורה עם האקדח בד"כ רק בחידושי רשיון .
אני מעונין להחליף את האקדח לגלוק 21 קוטר 0.45 במצב מצויין .
מה ההבדלים בגדול בין האקדחים ?
האם גלוק 21 נחשב לאמין ?
האם הוא נוח לירי ?
מה הרתע שלו לעומת גלוק 17 ?
ובגדול , האם ההחלפה כדאית ?
כל תשובה תתקבל בברכה .
אשמח לשמוע את דעתכם .
תודה רבה !!
ערב טוב !!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: החלפת גלוק 17 בגלוק 21

על ידי צורי » 29 נובמבר 2009, 22:59

אל עשה שום דבר.....מה שיש לך זה הדבר הטוב ביותר!

איך שאומרים בערבית....THE BEST

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי c425x » 29 נובמבר 2009, 23:07

אתה קודם כותב שאתה רוצה להחליף ואח"כ שואל האם כדאי.
לכל החלפה צריכה להיות סיבה:
1. האקדח הנוכחי מתחיל לסבול מתקלות.
2. האקדח הנוכחי גדול מדי/קטן מדי/כבד מדי.
3. אתה לא מצליח לירות טוב באקדח הנוכחי (ואנשים אחרים מצליחים לירות בו טוב, כך שהוא תקין).
4. סתם נמאס לך (גם זו סיבה לגיטימית בעיניי).

אחרי שתבין מה הבעיה שלך עם גלוק 17, תוכל לבחון בצורה מושכלת את כדאיות המעבר ל- 21.
מה תקבל ב- 21:
1. אקדח קצת יותר גדול (יותר עבה בעיקר).
2. פחות תחמושת במחסנית (13 לעומת 17).
3. כדור יקר יותר ופחות זמין בארצנו.
4. כדור בעל כושר עצירה יותר גבוה (לפחות על הנייר).
5. רתע יותר חזק ושונה בתחושה (לפחות עבורי).
6. אקדח עם "שוק" הרבה פחות טוב.

אם היית אומר שנמאס לך מה- 17 כי:
1. הוא גדול מדי - הייתי ממליץ לך להסתכל על אחיו הקטנים - 19 ו- 26 ואקדחים אחרים בגודל קומפקטי או סאבקומפקטי.
2. ההדק חרא (מה שנכון נכון) - הייתי ממליץ לך לבחון אקדחי 1911 למיניהם, אם כי בצבא בתנאי שטח לא הייתי רגוע עם האמינות שלהם.

עכשיו תעשה חשבון לבד אם כדאי או לא.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 30 נובמבר 2009, 00:17

c425x
כתב:
הייתי ממליץ לך לבחון אקדחי 1911 למיניהם, אם כי בצבא בתנאי שטח לא הייתי רגוע עם האמינות שלהם.

אם אתה קונה אקדח שנבנה לתחריות ולקליעה אני יכול להבין את החששות, אבל אם תקנה אקדח שנבנה לנשיאה
כלומר אקדח לחימה אז אין יותר אמין מ1911.
אפשר לומר כבד מידי, מחסנית קטנה מידי, גדול מידי, כדור לא נפוץ בארצנו אבל לומר שהוא לא אמין שקר וכזב!!!
האקדח שלי בן עוד מעט חמישים ועברו בו עשרת אלפים כדור (פלוס/מינוס הבעלים הקודמים שלו ירה בו בלי הפסקה)
מכל הסוגים המינים ושאר ירקות, רגילים וגם +P .
והוא עובד כמו שעון לא מעצורים ולא בטיח (למעט מעצורי תחמושת שאין לי שליטה עליהם).
כשמתחזקים את האקדח לפי הוראות היצרן הוא גם יעבור את רובנו ואפילו עוד קצת.
האקדח הזה המציא את המושג אמינות עוד הרבה הרבה שנים לפני שאקדחי פלסטיק והגלוק בעיקר היו מחשבות
בראשי המהנדסים שהגו אותם.
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 30 נובמבר 2009, 06:28

גלוק 21 זה אחד מאקדחי ה-0.45 הנוחים ביותר שיצא לי לירות בהם. מבחינתי זה האח הגדול של גלוק 17, ואם הייתי צריך לבחור בגלוק או שהייתי לוקח גלוק 17 (מה שאני נושא היום) או גלוק 21.

יתרונות:
1. הגוף הפולימרי סופג די הרבה מהרתע והקת העבה מחלקת אותו על שטח רחב יותר כך שהרתע די נסבל.
2. ציר קנה נמוך כמו בכל הגלוקים
3. קיבולת מחסנית של 13 כדור עם אופציה להרכיב עקב של +2 שמעלה לך את הקיבולת ל 15.
4. קיימים בשוק גם דגמי 21C עם מפצה סטיה מובנה שעושים את הירי יותר נוח
5. אמינות - כמו כל הגלוקים

חסרונות:
1. אקדח גדול ועבה. אם ה-17 היה גדול לנשיאה בשבילך, אז ל-21 יש צינה בעובי של אוטובוס. כמובן האקדח כבד יותר.
2. קת ענקית שזו יכולה להיות בעיה אם יש לך יד קטנה. בחול קיימים כבר דגמים 21SF SHORT FRAME שבהם הקטינו את החלל האחורי הטפשי הזה שיש מאחורי המחסנית ועשו את האחיזה של הנשק הזה קצת יותר נסבלת
3. תכולת כדורים נמוכה יותר - אבל לדעתי זה לא בדיוק סיפור
4. רתע חזק יותר אבל בתור אחד שנשא 0.45 הרבה זמן, לדעתי אפשר להסתגל לזה אחרי אימונים ונסיון
5. מצאי תחמושת, מה לעשות המדינה שלנו הפכה להיות מדינת ה-9ממ. תחמושת 0.45 רגילה לא תהיה לך בעיה למצוא. אם תרצה תחמושת קצת יותר מתקדמת - בעיה כי אף אחד לא מביא.
6. סחירות. יהיה לך קל מאד למצוא כלי כזה ולקנות אותו. תהיה לך בעיה יותר גדולה למכור אותו ובמחיר הוגן. למעט משוגעים לדבר כולם היום הולכים עם 9ממ.

בשורה התחתונה, אני לא מרגיש פחות מוגן או חמוש עם 9ממ. אם יש לך אפשרות להוציא רשיון שני (נדיר מאד עד בלתי אפשרי) גלוק 21 יכול להיות נחמד ביותר. אם אתה באמת משוגע לדבר - לך על זה. אם לא, שב תרגע, הדחף הזה להחליף את האקדח יעבור מתישהו :)

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ג'וקר » 30 נובמבר 2009, 08:24

glockbuster כתב:c425x
כתב:
הייתי ממליץ לך לבחון אקדחי 1911 למיניהם, אם כי בצבא בתנאי שטח לא הייתי רגוע עם האמינות שלהם.

אם אתה קונה אקדח שנבנה לתחריות ולקליעה אני יכול להבין את החששות, אבל אם תקנה אקדח שנבנה לנשיאה
אפשר לומר כבד מידי, מחסנית קטנה מידי, גדול מידי, כדור לא נפוץ בארצנו אבל לומר שהוא לא אמין שקר וכזב!!!
האקדח שלי בן עוד מעט חמישים ועברו בו עשרת אלפים כדור (פלוס/מינוס הבעלים הקודמים שלו ירה בו בלי הפסקה)
והוא עובד כמו שעון לא מעצורים ולא בטיח (למעט מעצורי תחמושת שאין לי שליטה עליהם).
האקדח הזה המציא את המושג אמינות עוד הרבה הרבה שנים לפני שאקדחי פלסטיק והגלוק בעיקר היו מחשבות

אז זהו בדיוק . . .שהכלים הישנים . . .הקולט המקורי/צבאי/. . . -אמין מאוד . . .

חוסר האמינות קיים בד"כ בחיקויים למיניהם. . .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 30 נובמבר 2009, 10:44

ג'וקר,

זה לא הבעיה בחיקויים (היום כולם מייצרים, ויש ביניהם אקדחים ברמות מטורפות)

הבעיה זה היעוד, תקח היום אקדחי לחימה של Springfield armory, sig, taurus, וישנם עוד יצרנים גדולים
והכל יעבוד כי האקדח נבנה עם טולרנסים נמוכים יותר, והוא יכול להתמודד עם ליכלוך,אבק, חול ושאר החולירות

לעומת זאת יש עוד עשרות חברות חלקן מייצרות אקדחי custom ו semi custom שהיעוד של האקדחים
הוא תחריות ירי מעשי וכדומה (אקדחים שנבנים למטרה אחת דיוק גם במחיר של אמינות).  
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 30 נובמבר 2009, 11:20

כשהמציאו את הקולט 1911 לפני כ-100 שנה עוד לא בדיוק חשבו על תחמושות HP וכל מיני מרעין בישין שאנחנו מאכילים היום את הנשקים שלנו.
לאקדח יש רמפת הזנה נפרדת מהקנה ולא פעם ברווח הזה בין בית הבליעה לגוף, נתקעים שולי הפתח של קליעי HP עם כל מיני גיאומטריות קשות יותר לעיכול.

בתכלס, מהנסיון האישי שלי 1911 GI מקורי מהקופסא מזין ברוב המקרים ללא שום בעיה כדורי FMJ 230 גריין ללא צורך בהתאמות מיוחדות. לשם כך האקדח הזה תוכנן במקורו. בניגוד לאקדחים של היום, לפעמים הכלי הזה דורש תקופה של הרצה של כמה מאות כדורים כדי להשתחרר ולעבוד בצורה חלקה ותקינה ולפעמים צריך לעזור לו קצת עם ליטוש וקצת כוונונים פה ושם. אחר כך כל מה שצריך זה רק לנקות את האקדח ולשמן אותו קצת יותר מאשר אנחנו משמנים אקדחים מודרניים והכלי הזה עובד כמו שעון שוויצרי.
לגבי תחמושות HP, אני לא מכיר הרבה 1911 מקוריים שיורים אותם ככה ישר מהקופסא. צריך ללטש הייטב ולשנות את הזוית של רמפת ההזנה בגוף. צריך לכרסם/לשייף את רמפת ההזנה בקנה ולתת לה זוית הרבה יותר חדה כדי שתוכל לקבל קליע עם ראש קטום של HP וכמובן לפתוח טיפה וללטש את פנים בית הבליעה. בערך שעה עבודה של נשק עם דרמל. אם הטיפול נעשה נכון, האקדח הזה יזין אחר כך לא רק כדורי HP אלא גם תרמילים ריקים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 30 נובמבר 2009, 12:36

glockbuster כתב:
לעומת זאת יש עוד עשרות חברות חלקן מייצרות אקדחי custom ו semi custom שהיעוד של האקדחים
הוא תחריות ירי מעשי וכדומה (אקדחים שנבנים למטרה אחת דיוק גם במחיר של אמינות).  

ממש לא מדוייק :!:
שום דיוק לא שווה את השניה וחצי שלוקח בד"כ לטפל במעצור.
הכלים של יר מעשי בנויים קודם כל לאמינות.
הבעיות מתחילות כשמנסים לעשות "overcustomizing" . הגבול בין 1911/2011 אמין ב 100% לבין אחד לקוי דק מאד, ואפשר לעבור אותו בקלות בכמה נגיעות לא מקצועיות עם כלי רוטטיבי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד