אימוני ירי בזול?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אימוני ירי בזול?

על ידי מתבונן מרחוק » 05 דצמבר 2009, 10:30

אהלן
בשבוע שעבר קפצתי למטווח במרכז, לראות כמה טוב אני מחטיא.
באמת, המחסור באימונים הביא לכך שאני יורה פחות טוב ממה שיריתי במבחני הכיסה ליחידה בה שירתתי, כשהייתי בן 18 וקצת (מכירים את זה שפתאום מגלים שאתה כבר לא טוב במשהו כפי שהיית לפני שנים אחדות, בפעם האחרונה בה התנסית בו ברצינות?...)
הבעיה היא שעלות של מטווח גבוהה מאוד.
הכניסה עולה 70 ש"ח שזה נסבל, אבל התחמושת זה משהו שאני לא יכול לעמוד בו. 2 ש"ח לכדור 9X17!
מכיוון שיש לי רישיון פרטי, אין לי אפשרות לרכוש כמות גדולה של תחמושת במחיר הוגן כדי לטווח כמו שצריך.
מטווח של 50 כדורים עלה לי 170 ש"ח. 50 כדורים מתחת למינימום שבמינימום עבור מי שרוצה לשפר יכולת ולא רק לשמר, ולדעתי, על מנת להשתפר באמת, צריך לטווח לפחות פעמיים בשבוע.

מזל שבמילואים מצאתי קצין שהשאיל לי את הזיג שלו לשעה כדי לטווח כמו שצריך, עם שלוש מחסניות וארגז תחמושת... (אם הצבא היה מחזיק תחמושת 9X17 הייתי יורה באקדח שלי)

איך מצמצמים עלויות? קורס ירי מעשי? מועדוני ירי? מטווחים בפריפריה?
תודה
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: אימוני ירי בזול?

על ידי EMT » 05 דצמבר 2009, 10:57

בזול לא, אבל אני כבר כמה זמן חושב על הסדר כלשהו נוסח מנוי שנתי.

נגיד מראש לקנות 1000 כדור ולאפסן במטווח

:?:
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 05 דצמבר 2009, 11:10

מתבונן,
א. את דמי הכניסה למטווח אתה יכול להוזיל משמעותית, בין אם במטווחים המעניקים הנחת כניסה ליורים מהסליק ובין אם באלו המעניקים כניסה כזאת בחינם.
ב. כל מטווח ישמח למכור לך כמות תחמושת גדולה בהנחה (ואפילו משמעותית), התחמושת תשאר במטווח ושמך יהיה רשום עליה, את התחמושת תמשוך בהתאם לאימוניך.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מעוניין להכנס למשטר אימונים ולכן אין כל סיבה לאחסן את התחמושת בבית, או להחליף מטווח קבוע בקפיצות בין מטווח למטווח.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי donduck » 05 דצמבר 2009, 14:35

כל הענינים הטכניים אותם הזכירו קודמי תורמים וניתנים לביצוע, אבל,
הדרך החשובה והמשמעותית ביותר לצמצום הוצאות, היא להגיע למצב שכל כדור שאתה יורה באימון יתן לך ערך מוסף.
הדרך לעשות זאת היא להיעזר בשירותיו של מדריך/מאמן מנוסה שידע להוביל אותך למקום שאתה רוצה להגיע אליו, בתנאי שאתה יודע להגדיר מהו אותו מקום.

אתה ודאי תופתע לשמוע שבמסגרת תכנית אימונים מסודרת לא צריך לירות הרבה יותר מ50 כדור/אימון.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מתבונן מרחוק » 05 דצמבר 2009, 15:57

EMT, דביר, תודה רבה
לא ידעתי שניתן לרכוש תחמושת מראש.
אשמח לקבל שמות של מטווחים מומלצים ואמינים שמאפשרים רכישה מראש כאמור. אני יודע שמאיר רוט הוא פייבוריט בסליק, הם באמת על הכיפאק, אבל אני גר ועובד במודיעין. אם יש משהו בסביבה הקרובה יותר אשמח לדעת.

דון,
אני חושב שהדרכות ירי אישיות הן בגדר מותרות עבורי במצבי הכלכלי הנוכחי (אני מתמחה אצל עורך דין... חשבון הבנק שלי נראה כמו שדה קרב נטוש).
בכל אופן, במהלך השירות הצבאי צברתי נסיון מכובד, הן במישור המעשי והן במישור התיאורטי.
ברוב המקרים אדע לזהות מה הסיבה לפגיעה לא טובה. נכון לעכשיו צריך רק לחזור קצת לכושר ונראה לי שלרמה של הגנה עצמית אזרחית - אוכל להשתפר בכוחות עצמי באמצעות מטווחים רבים.
לגבי כמות האימונים - אני מסכים איתך שכדי לשמר את יכולת הירי מספיקים 20-30 כדורים. המטרה שלי היא לחזור לכושר כאמור, ובשביל זה צריך לטווח, והרבה.

רוב תודות,
ערן
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי c425x » 05 דצמבר 2009, 16:26

ראוי להזכיר כאן את חשיבות האימון היבש.
על כל כדור במטווח, צריך 5 ורצוי 10 תרגילים בבית.
כמובן תוך שמירה קפדנית של כללי הבטיחות.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שניסן 007 » 05 דצמבר 2009, 16:46

באותו נושא...

האם זה הגיוני שתשלום למטווח לשם הוצאת רישיון נשק הינו כ-280 ש"ח ?!?
(יש לי כבר אישור - נדרשים רק אימון בירי ורכישת הכלי עצמו)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 05 דצמבר 2009, 17:36

גיימס,,סליחה 007
אתה צודק !זה לא הגיוני בכלל!

זה היה צריך להיות לפחות 500 שח' ויותר ,

ועכשיו המשימה הסודית שלך ! לגלות למה???

תתעמק ,תנסה[זה קשה] לחשוב,, ברר עלויות, הוצאות קבועות ,עקיפות, וישירות,

ואז תבין אולי,

דרך אגב שאלתה את עצמך למה לקבל רשיון נהיגה עולה לפחות פי 10-15 מכך,שהרי רשיוך לקנות רכב, אתה לא צריך ,ולסובב את ההגה כל ילד יודע,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי שניסן 007 » 05 דצמבר 2009, 18:21

GUSS כתב:גיימס,,סליחה 007
אתה צודק !זה לא הגיוני בכלל!

זה היה צריך להיות לפחות 500 שח' ויותר ,

ועכשיו המשימה הסודית שלך ! לגלות למה???

תתעמק ,תנסה[זה קשה] לחשוב,, ברר עלויות, הוצאות קבועות ,עקיפות, וישירות,

ואז תבין אולי,

דרך אגב שאלתה את עצמך למה לקבל רשיון נהיגה עולה לפחות פי 10-15 מכך,שהרי רשיוך לקנות רכב, אתה לא צריך ,ולסובב את ההגה כל ילד יודע,

GUSS, אתה פשוט תותח ידידי...
תוסיף לך עוד X לסמלון האקדח בפרופיל (הרגת אותי - מצחוק)

אינני מכיר אותך אישית - אם כי אשמח לעשות כן.
אבל אם אתה יודע לירות כמו שאתה יודע לדבר - אתה באמת "בחור רציני"
(הבהרה: אני מפקד בצבא - "בחור רציני" הוא כינוי לאחד ש...)

בסך הכל שאלתי האם זהו מחיר הגיוני, כלומר מישהו הציע לי אותו ושאלתי האם זה מה שמקובל.
חלילה, לא הלנתי על גובה המחיר או משו דומה !!!

אבל אם כבר פתחת את הנושא אשמח אם תפרט למעננו מדוע זהו המחיר
ואולי גם למה לפי דעתך הוא צריך להיות 500 + ... (הבעת את עמדתך - הסבר אותה) !
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yogev » 05 דצמבר 2009, 18:36

מתבונן - אני רוצה לתת הצעה לא קונבנציונלית שאולי תהיה טובה בשבילך .
קנה את המוצר הבא -
http://www.laserlyte.com/Laser_Training_System/LT-1/LT-1.html

הוא עולה באי-ביי בסביבות 50 דולר, אחרי משלוח לארץ זה הסתכם אצלי בסביבות 320 שקלים, שווה ערך לשני אימונים במטווח.
הוא מתלבש על הקנה וכשאתה יורה אתה רואה נקודה אדומה איפה שהייתה אמור לפגוע אם זה היה כדור אמיתי.הוא שיפר לי את הרמה בצורה מדהימה הדבר היחיד שהוא לא מתרגל זה כמובן המשך הירי אחרי הכדור הראשון.
למרות שקניתי אותו משיקולים כלכליים בלבד, גיליתי שהוא מאפשר לי גם לתרגל דברים שלא כל מטווח ייתן לך לעשות, ירי בריצה,ירי מאחורי מחסה\בכריעה\שכיבה, ירי לאחר מאמץ וכ' . עם קצת שיתוף פעולה מחיית המחמד שלך גם תוכל לתרגל ירי על מטרה נעה (כל אוהבי החיות, לא לכעוס).

כמובן שזה לא מחליף אימון במטווח כי אין רתע, עשן ורעש (ואין מדריך) , אבל בכל מה שקשור לעבודת הדק זה פשוט מצויין וחוסך המון כסף במטווח. אחרי שאתה מתאמן איתו אתה כבר בא למטווח כשיש לך יד יציבה, לחיצץ הדק טובה ותמונת כוונות מהירה ואתה כבר יכול להתקדם משם הלאה.
לדעתי זאת התמורה הכי טובה שאפשר לקבל בשביל 320 שקלים.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ירוני » 05 דצמבר 2009, 18:38

[quote="Webart"]מתבונן,
את דמי הכניסה למטווח אתה יכול להוזיל משמעותית, בין אם במטווחים המעניקים הנחת כניסה ליורים מהסליק ובין אם באלו המעניקים כניסה כזאת בחינם.

ידיעה חשובה! אילו מטווחים מעניקים זאת, ואיך בדיוק אני מודיע להם שאני מהסליק?

ל C, היכן אני וצא חומר כתוב על תרגילים לבית?
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ath1979 » 05 דצמבר 2009, 18:40

אפשר לוותר ולהתעלם מהסרקזם, כן המחיר בגדר הסביר. יש איתך מדריך שצריך להעביר לך תכני בטיחות, תפעול נשק, תחמושת, קצת חניכה בזמן הירי, זמן המטווח שאתה צורך וכמובן קצת רווח למפעילים.
אם אתה קונה את הנשק במטווח בד"כ יוותרו או שיתנו הנחה על הסכום, וגם כשאתה מחדש רישיון כלקוח ותיק (בהסתמך על ניסיוני המוגבל במקום שכולם ממליצים עליו משום מה :mrgreen: ).
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ramdishon » 05 דצמבר 2009, 18:58

yogev כתב:מתבונן - אני רוצה לתת הצעה לא קונבנציונלית שאולי תהיה טובה בשבילך .
קנה את המוצר הבא -
http://www.laserlyte.com/Laser_Training_System/LT-1/LT-1.html

הוא עולה באי-ביי בסביבות 50 דולר, אחרי משלוח לארץ זה הסתכם אצלי בסביבות 320 שקלים, שווה ערך לשני אימונים במטווח.
הוא מתלבש על הקנה וכשאתה יורה אתה רואה נקודה אדומה איפה שהייתה אמור לפגוע אם זה היה כדור אמיתי.הוא שיפר לי את הרמה בצורה מדהימה הדבר היחיד שהוא לא מתרגל זה כמובן המשך הירי אחרי הכדור הראשון.
למרות שקניתי אותו משיקולים כלכליים בלבד, גיליתי שהוא מאפשר לי גם לתרגל דברים שלא כל מטווח ייתן לך לעשות, ירי בריצה,ירי מאחורי מחסה\בכריעה\שכיבה, ירי לאחר מאמץ וכ' . עם קצת שיתוף פעולה מחיית המחמד שלך גם תוכל לתרגל ירי על מטרה נעה (כל אוהבי החיות, לא לכעוס).

כמובן שזה לא מחליף אימון במטווח כי אין רתע, עשן ורעש (ואין מדריך) , אבל בכל מה שקשור לעבודת הדק זה פשוט מצויין וחוסך המון כסף במטווח. אחרי שאתה מתאמן איתו אתה כבר בא למטווח כשיש לך יד יציבה, לחיצץ הדק טובה ותמונת כוונות מהירה ואתה כבר יכול להתקדם משם הלאה.
לדעתי זאת התמורה הכי טובה שאפשר לקבל בשביל 320 שקלים.

יש מוצרים דומים עם "מטרה", שבזמן הפגיעה נותנת חיווי באור ו/או קול לפגיעה. יש לי אחד ישן, שהחסרון שלו הוא שהוא מתאים ל-9 מ"מ לוגר בלבד.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 05 דצמבר 2009, 20:18

ידידי המתבונן מרחוק
בנוסף לעצות שכבר נתנו קודמי היתי שוקל למצוא מטווח ידידותי שיסכים לארח עבורך אקדח בקוטר 0.22LR
שאותו תוכל לרכוש בכמה מאות שקלים בודדים .
התחמושת בקוטר הזה זולה משומעותית ממחיר של תחמושת בכל קוטר אחר בעיקר ברכישה של כמות גדולה .
המינוס פה הוא כמובן שעל מנת להתאמן בכלי תצטרך להגיע למטווח אבל הפלוסים הם שאתה יורה ירי חיי ואמיתי
ויכול לתרגל חלק גדול מהמיומנויות של השליטה בנשק ,כמובן הרתע נמוך משמעותית מה שפוגע במידת מה
באיכות האימון אבל לדעתי הוא עדין יותר אפקטיבי מאימון יבש .

אופציה נוספת שהיתי שוקל היא להחליף את הנשק בנשק בקוטר 9X19 שזאת התחמושת הנפוצה ביותר בארץ
וברוב המטווחים גם מעט יותר זולה .

ירוני - חומר על תרגילים תוכל למצוא בספר "הישרדות - מדריך לביטחון והגנה עצמית " מאת נדב שרון ושמואל לב
הספר ישן למדי ולא מודפס כיום אך תוכל לאתר ברשת חנויות רבות שמוכרות אותו .
חשוב להזכיר שאימון יבש בבית הוא תחליף לירי במטווח ולהדרכה מסודרת אלה תוספת מבורכת לאלו מביננו שלא
יכולים למצוא את הזמן אוו את התקציב לאימון אינטנסיבי במטווח .
כלנו הרי יודעים מה קרא להוא ש"למד שחיה בהתכתבות אצל מציל ידוע " :lol:
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 05 דצמבר 2009, 20:23

ramdishon כתב:יש מוצרים דומים עם "מטרה", שבזמן הפגיעה נותנת חיווי באור ו/או קול לפגיעה. יש לי אחד ישן, שהחסרון שלו הוא שהוא מתאים ל-9 מ"מ לוגר בלבד.

כן ראיתי כזה בספר "האקדח" וגם במטווח במגדל העמק יש להם אחד כזה למכירה (אם אני זוכר נכון), יש הרבה עזרים דומים לאימון, חלק באים אם כל מיני תוכנות מחשב. הלינק שאני נתתי הוא למוצר שאני קניתי, שהוא הכי זול שהיה אפשר למצוא :mrgreen: .
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד