עוד מקרה קלאסי של הגנה עצמית...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
עוד מקרה קלאסי של הגנה עצמית...
להנאתכם...
http://www.engadget.com/2009/12/15/airp ... a-macbook/
גם היי טק גם נשק וגם ישראל - הכל בכתבה אחת. ממלא את הלב בגאווה.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
Re: עוד מקרה קלאסי של הגנה עצמית...
נאון ידידי, אמנם היית ציני אבל יכול להיות שתיארת כאן מצב מדוייק להפליא...
ראשית חשוב לציין, שמראים לנו תמונה של לפטופ שנורה 3 פעמים. מדביקים לו סיפור על בחורה אמריקאית חמודה שבסך הכל רצתה לטייל, לראות את האתרים הישראליים ולחיות את החיים, עד שפתאום היא נתקלה בשוטרי משמר הגבול הישראלים המרושעים וכתוצאה מכך - הרי לכם מחשב, תמים כמו ילד פלסטיני בן 6 וירוי כמו אותו ילד שעיצבן את השוטר.
אין לנו מושג אם יש כאן קשר לישראל או לא, אין לנו מושג מי מצץ את הסיפור הזה מהאצבע... בקיצור, לך תדע ממה הם מתרגשים שם.
שנית, אותה בחורה כתבה בלוג בו היא הודתה במפורש שהיא הגיעה לכאן ממצריים, כשאין לה ולו שמץ של ידיעה על מדינת ישראל, היא איננה מתכננת לפגוש כאן אף אחד - סתם באה לה ממצריים להסתובב בירושליים.
את התיק - היא השאירה במסוף הגבול ללא כל השגחה.
עכשיו אספר לך משהו - במסגרת השירות שלי, אחת המשימות היתה להגיע מדי שבוע לאחד ממסופי הגבול לשם משימת אבטחה מסויימת.
אז למה אני אומר שאולי תיארת סיטואציה מדוייקת? כי אם זה הסיפור שלה, אז אין ספק שהמחשב נורה כשהיה בתוך התיק, על ידי רובוט של חבלני המשטרה, בתור מה שיכול להקרא ללא ספק הגנה עצמית.
נהלי האבטחה במסופי הגבול שלנו חמורים לא פחות ולא יותר מנהלי האבטחה בארצות הברית.
אני חושב שאם אותו סיפור היה קורה לה כשהיא היתה נוחתת ב-JFK, היא היתה מוצאת רסיסים מהמחשב שלה מפוזרים בכל הטרמינל, בדרך לניידת כשהיא כבולה באזיקים.
איך אומר שטרסלר - "אז......................... שלא יעבדו עליכם!"
ראשית חשוב לציין, שמראים לנו תמונה של לפטופ שנורה 3 פעמים. מדביקים לו סיפור על בחורה אמריקאית חמודה שבסך הכל רצתה לטייל, לראות את האתרים הישראליים ולחיות את החיים, עד שפתאום היא נתקלה בשוטרי משמר הגבול הישראלים המרושעים וכתוצאה מכך - הרי לכם מחשב, תמים כמו ילד פלסטיני בן 6 וירוי כמו אותו ילד שעיצבן את השוטר.
אין לנו מושג אם יש כאן קשר לישראל או לא, אין לנו מושג מי מצץ את הסיפור הזה מהאצבע... בקיצור, לך תדע ממה הם מתרגשים שם.
שנית, אותה בחורה כתבה בלוג בו היא הודתה במפורש שהיא הגיעה לכאן ממצריים, כשאין לה ולו שמץ של ידיעה על מדינת ישראל, היא איננה מתכננת לפגוש כאן אף אחד - סתם באה לה ממצריים להסתובב בירושליים.
את התיק - היא השאירה במסוף הגבול ללא כל השגחה.
עכשיו אספר לך משהו - במסגרת השירות שלי, אחת המשימות היתה להגיע מדי שבוע לאחד ממסופי הגבול לשם משימת אבטחה מסויימת.
אז למה אני אומר שאולי תיארת סיטואציה מדוייקת? כי אם זה הסיפור שלה, אז אין ספק שהמחשב נורה כשהיה בתוך התיק, על ידי רובוט של חבלני המשטרה, בתור מה שיכול להקרא ללא ספק הגנה עצמית.
נהלי האבטחה במסופי הגבול שלנו חמורים לא פחות ולא יותר מנהלי האבטחה בארצות הברית.
אני חושב שאם אותו סיפור היה קורה לה כשהיא היתה נוחתת ב-JFK, היא היתה מוצאת רסיסים מהמחשב שלה מפוזרים בכל הטרמינל, בדרך לניידת כשהיא כבולה באזיקים.
איך אומר שטרסלר - "אז......................... שלא יעבדו עליכם!"
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

עזוב ערן, אני לא נכנס לזה. מה שמפריע לי זה שכאשר קורה כזה מקרה, במיוחד לתייר (ובמיוחד אמריקאי) שלרשות שדות התעופה תהיה תגובה מוכנה, יהיו סרטונים שמציגים את מה שבאמת קרה, יהיה תחקיר שמראה שניסו לאתר את התייר לפני שנקטו פעולה כנגד התיק או המחשב (מהכתבה ניכר שרק הלפטופ נורה ולא כל התיק). אבל כשהמאמר התפרסם ב"הארץ" לא היתה תגובה של רש"ת והתגובה שמופיעה פשוט עצובה.
אז הגענו לזה שבאתר של גאדג'טים מופיעה כתבה על איך ישראלים פוצצו לפטופ. נכון שכולם אנטישמים, אבל אולי אפשר היה להחליק את התקרית הזו ולהגיע קצת יותר מוכנים. הכל עניין של יחסי ציבור...
אז הגענו לזה שבאתר של גאדג'טים מופיעה כתבה על איך ישראלים פוצצו לפטופ. נכון שכולם אנטישמים, אבל אולי אפשר היה להחליק את התקרית הזו ולהגיע קצת יותר מוכנים. הכל עניין של יחסי ציבור...
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
חברים נושא הלפטופ של התיירת הנכבדה איננו הראשון ולשמחתי גם לא יהיה האחרון
לי באופן אישי יצא להיות אחראי לפיצוץ לא פחות נחמד של מחשבים ומני מוצרי חשמל אחרים בסיטואציות זהות לחלוטין , מדובר בשיקולי ביטחון מובהקים!
מפאת מגבלות של סודיות נהלי הטב"ן (טיפול בטחוני בנוסע) לא אוכל לפרט מה מביא (ובצדק...) לנקיטת צעדים כאלו כנגד מוצר זה או אחר ולא מדובר בזה שהמחשב הושאר ללא השגחה (חפץ חשוד) נכתב בפירוש "מהמחשב נתקבלה אנדיקציה..."ועדיף שרש"ת לא תיתן תגובה במה שלא בתחום אחריותה הנהלים הם נהלי משרד רוה"מ.
כל הכבוד לעובדי הבטחון ברש"ת.
לי באופן אישי יצא להיות אחראי לפיצוץ לא פחות נחמד של מחשבים ומני מוצרי חשמל אחרים בסיטואציות זהות לחלוטין , מדובר בשיקולי ביטחון מובהקים!
מפאת מגבלות של סודיות נהלי הטב"ן (טיפול בטחוני בנוסע) לא אוכל לפרט מה מביא (ובצדק...) לנקיטת צעדים כאלו כנגד מוצר זה או אחר ולא מדובר בזה שהמחשב הושאר ללא השגחה (חפץ חשוד) נכתב בפירוש "מהמחשב נתקבלה אנדיקציה..."ועדיף שרש"ת לא תיתן תגובה במה שלא בתחום אחריותה הנהלים הם נהלי משרד רוה"מ.
כל הכבוד לעובדי הבטחון ברש"ת.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
Neon Golden כתב:(מהכתבה ניכר שרק הלפטופ נורה ולא כל התיק).
ניאון, אתה ממש לא צודק. אם תבחן את התמונה בעיון, תראה שמול שלושת החורים במסך יש שלושה חורים תואמים במקלדת. כמו כן (ותצטרך לסמוך עלי בענין זה) היריות נורו מחלקו החיצוני של המחשב (החלק האחורי של המסך). לכן סביר מאד להניח שההמחשב נורה כשהוא בתוך התיק שלו ורק אח"כ הוצא ונפתח לצורך "צילום הראווה".
נוסעים במעברי גבול מוזהרים, בכמה שפות, שלא להשאיר את כבודתם ללא השגחה. כמי שעבד כמאבטח במעבר גבול כזה (ברפיח) וכמי שהיה קצין ביקורת גבולות במעבר אחר (אלנבי) אני יכול להבטיח לך שהיתה הצדקה לפעולה הזאת.
מה שהמבקרת הנחמדה "שכחה" לציין זה שהיא תקבל פיצוי כספי על המחשב. את הלקח שהיא למדה היא קיבלה בחינם....
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
Neon Golden כתב:להנאתכם...
כתבה פשוט מחליאה.
החורים האלו הם פגיעות של התחמושת לניטרול מטענים של הרובוט המשטרתי בוודאות של 99.99%.
אני גם מאמין שהבחורה הזו הרוויחה את מה שהיא קיבלה ביושר רב. או שהשאירה את התיק שלה ללא השגחה למרות כל האזהרות, או שהיא התחכמה בצורה כלשהי עם אנשי הבידוק הביטחוני.
בהשוואה למקומות אחרים בעולם המערבי, הטיפול שהיא קיבלה הוא עוד בדחילו ורחימו ועוד היא תקבל פיצוי על הנזק.
1. בכל מסופי הגבול ושדות התעופה בעולם המערבי וכולל ארה"ב יש אזהרה מפורשת שמטען ללא השגחה יושמד.
2. התחכמות כלשהי ואפילו התלוצצות עם אנשי בטחון נגמרת לרוב במעצר על המקום. נראה אותה מתחכמת עם אנשי הבידוק הביטחוני בארה"ב
3. יחס לתיירים נכנסים במעברי הגבול? חווית הכניסה לארה"ב מבחינת יחס הרשויות מזכירה יותר כניסה למחנה כפיה מאשר לארץ מערבית דמוקרטית.
4. כמובן שבכל טיסה פנימית אתה מקבל SSSS על כרטיס העליה למטוס שבו אתה מיודע ש"נבחרת באופן אקראי ל-SPECIAL SECURITY SCREENING שבו זורקים אותך לתור של כל המנודים למיניהם ואתה זוכה לבידוק ביטחוני מדוקדק.
אז שהבחורה הזו תגיד תודה שככה זה נגמר ואם לא מוצא חן בעיניה שתנסה את לעשות מה שעשתה כאן בארץ מוצאה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

הרבה יותר קל לבולגרית להאשים מאשר למדינת ישראל להכחיש או להתגונן.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
גיא, אני דווקא חושב שעדיף שלא ניתנה תגובה מרש"ת.
אני מבין את מה שאתה אומר ואת חשיבות ההסברה, אבל מצד שני, לא צריך להתנצל על כל פעולה שאנחנו עושים. תמיד יהיו עיתונאים אנטיגוניסטים ותמיד יהיו פורומים שינסו להציג כל פעולה וכל אמירה ישראלית כליצנות.
לדעתי המסר עבר יפה מאוד - כאן לא משחקים.
ערן
אני מבין את מה שאתה אומר ואת חשיבות ההסברה, אבל מצד שני, לא צריך להתנצל על כל פעולה שאנחנו עושים. תמיד יהיו עיתונאים אנטיגוניסטים ותמיד יהיו פורומים שינסו להציג כל פעולה וכל אמירה ישראלית כליצנות.
לדעתי המסר עבר יפה מאוד - כאן לא משחקים.
ערן
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד