שאלה - גלוק דור 1 ותחמושת מחוזקת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה - גלוק דור 1 ותחמושת מחוזקת
שלום גלוקים שלי
לאחרונה חבר שלי רכש גלוק 19 דור 1 להגנה עצמית .
כתחמושת להגנה עצמית הוא נושא ווינצסטר +RANGER +P .
אני יודע שהמעבר לדור 2 נועד בדיוק בשל הבעיות שהתגלו בירי מסיבי של תחמושת מחוזקת בגלוק דור 1
השאלה היא האם יש איזו שהיא בעיה לירות כמות מוגבלת של כדורים שכאלו בנ"ל
כלומר ירי של כמה עשרות כדורים בזמן רענון תחמושת אחת לשנה שנתים אוו ,שלא נדע , במצב אמת ?
לאחרונה חבר שלי רכש גלוק 19 דור 1 להגנה עצמית .
כתחמושת להגנה עצמית הוא נושא ווינצסטר +RANGER +P .
אני יודע שהמעבר לדור 2 נועד בדיוק בשל הבעיות שהתגלו בירי מסיבי של תחמושת מחוזקת בגלוק דור 1
השאלה היא האם יש איזו שהיא בעיה לירות כמות מוגבלת של כדורים שכאלו בנ"ל
כלומר ירי של כמה עשרות כדורים בזמן רענון תחמושת אחת לשנה שנתים אוו ,שלא נדע , במצב אמת ?
Re: שאלה - גלוק דור 1 ותחמושת מחוזקת
היגט,
יש שתי סדרות של דור I.
-הראשונה בעלת קנה דק שבסלנג נקרא "קנה עיפרון"
-השניה בעלת אותו קנה כמו שלנו.

תמונה עליונה - קנה עיפרון מצד שמאל
תמונה תחתונה - קנה עיפרון מצד ימין
לגבי סדרת הייצור הראשונה (קנה עיפרון) - אין לי שמץ של מושג איך היא מתמודדת עם תחמושת בעלת לחצים גבוהים כמו+P+, אבל כפי שאני מכיר את גלוק, הם לא החליטו סתם ככה פתאום לעבות את דפנות הקנה.
לגבי סדרת הייצור השניה - אין בינה לבין גלוק דור 4 שום הבדל (למעט הבדלים קוסמטיים פה ושם). הקנה אותו קנה בדיוק וניתן להחלפה בין הדגמים. הצינה למעט שינויים בזווית פתח ההפלטה וגימור מבריק במקום פרקריז - בדיוק אותה צינה.
במילים אחרות, החבר שלך יכול לטחון כמה +P+ שהכיס שלו מאפשר לו. דרך אגב, דידי ממטווח העיר הולך עם גלוק דור I שנראה כמו הצרות שלי אבל כנראה ממשיך לעשות את העבודה
א.
יש שתי סדרות של דור I.
-הראשונה בעלת קנה דק שבסלנג נקרא "קנה עיפרון"
-השניה בעלת אותו קנה כמו שלנו.

תמונה עליונה - קנה עיפרון מצד שמאל
תמונה תחתונה - קנה עיפרון מצד ימין
לגבי סדרת הייצור הראשונה (קנה עיפרון) - אין לי שמץ של מושג איך היא מתמודדת עם תחמושת בעלת לחצים גבוהים כמו+P+, אבל כפי שאני מכיר את גלוק, הם לא החליטו סתם ככה פתאום לעבות את דפנות הקנה.
לגבי סדרת הייצור השניה - אין בינה לבין גלוק דור 4 שום הבדל (למעט הבדלים קוסמטיים פה ושם). הקנה אותו קנה בדיוק וניתן להחלפה בין הדגמים. הצינה למעט שינויים בזווית פתח ההפלטה וגימור מבריק במקום פרקריז - בדיוק אותה צינה.
במילים אחרות, החבר שלך יכול לטחון כמה +P+ שהכיס שלו מאפשר לו. דרך אגב, דידי ממטווח העיר הולך עם גלוק דור I שנראה כמו הצרות שלי אבל כנראה ממשיך לעשות את העבודה
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אוופס... עכשיו ראיתי שמדובר בגלוק 19.
יש גלוק 19 דור I אבל הם נדירים ביותר. סביר להניח שלחבר שלך יש גלוק 19 דור II.
הוא יכול לירות כמה +P+ שהכיס שלו מרשה.
א.
יש גלוק 19 דור I אבל הם נדירים ביותר. סביר להניח שלחבר שלך יש גלוק 19 דור II.
הוא יכול לירות כמה +P+ שהכיס שלו מרשה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר, ה 19 דור 1 לא כאלו נדירים יש ויש. אומנם העדר התחיל לאחר מכן, אך הם קיימים בהחלט.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

זו תמונה של גלוק 19 דור I
http://i286.photobucket.com/albums/ll85 ... stCopy.jpg?
http://img.photobucket.com/albums/0603/ ... rstgen.jpg
זו תמונה של גלוק 19 דור II
http://www.imfdb.org/images/thumb/1/16/ ... 2ndGen.jpg
שים לב להבדלים בין שני הדורות בטקסטורה של הקת. אני לא כל כך מכיר גלוק 19 דור I שהגיעו לארץ - אבל זה לא אומר שאין.
בכל מקרה מדובר בנשק שיוצר אחרי 1990, מלבד קוסמטיקה חיצונית אין לו שום הבדל משמעותי בינו לדור II ולא צריכה להיות לו שום בעיה לאכול תחמושת מחוזקת.
השינויים שעשו בגלוק 19 בזמנו (שינוי הגיאומטריה של דרגת הנעילה והוספת שיפוע על הגג של הקנה) באו למנוע מעצור בו הקנה והמחלק היו נתקעים וננעלים בירי.
א.
http://i286.photobucket.com/albums/ll85 ... stCopy.jpg?
http://img.photobucket.com/albums/0603/ ... rstgen.jpg
זו תמונה של גלוק 19 דור II
http://www.imfdb.org/images/thumb/1/16/ ... 2ndGen.jpg
שים לב להבדלים בין שני הדורות בטקסטורה של הקת. אני לא כל כך מכיר גלוק 19 דור I שהגיעו לארץ - אבל זה לא אומר שאין.
בכל מקרה מדובר בנשק שיוצר אחרי 1990, מלבד קוסמטיקה חיצונית אין לו שום הבדל משמעותי בינו לדור II ולא צריכה להיות לו שום בעיה לאכול תחמושת מחוזקת.
השינויים שעשו בגלוק 19 בזמנו (שינוי הגיאומטריה של דרגת הנעילה והוספת שיפוע על הגג של הקנה) באו למנוע מעצור בו הקנה והמחלק היו נתקעים וננעלים בירי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני לא מכיר אף יצרן שממליץ לירות תחמושת +P+ כרוטינה באקדחים שלו, במיוחד כאשר מדובר באקדח עם קנה ללא תמיכה מלאה בתרמיל. כידוע לתחמושת +P+ אין תקיה וה"+" השני יכול לקחת את הלחצים בבית הבליעה לגבהים אדירים.
מה עוד שבגלוק מהדור הראשון ישנו רק פין אחד המחזיק את בלוק הנעילה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:אני לא מכיר אף יצרן שממליץ לירות תחמושת +P+ כרוטינה באקדחים שלו, במיוחד כאשר מדובר באקדח עם קנה ללא תמיכה מלאה בתרמיל. כידוע לתחמושת +P+ אין תקיה וה"+" השני יכול לקחת את הלחצים בבית הבליעה לגבהים אדירים.
היצרנים שאני מכיר מתחלקים ל-2:
1. כאלו שבמדריך למשתמש מתייחסים לנושא של +P+ בצורה מפורשת ומסירים כל אחריות על שימוש בתחמושת כזו
2. כאלו שלא מתייחסים לנושא ועד כמה שזכור לי גלוק נמצא בינהם.
בתכלס:
1. אין שום קשר בין מספר הפינים ליכולתו של הגלוק לעמוד בלחצים של תחמושת 9ממ +P+. המעבר ל-3 פינים נעשה כדי לאחד קווי ייצור של גופי 0.40 ו-9ממ ולהוזיל עלויות. לגלוק 18 מהדורות הראשונים היו גם 2 פינים. לצרור אחד של מחסנית 30 כדור יש הרבה יותר השפעה הרסנית על הנשק מאשר לכמה כדורים מחוזקים.
2. גלוק נבדק בירי של כדורי PROOFING שהלחצים שלהם גבוהים בהרבה משל +P+
3. עדיין 9ממ זה לא 0.40 והתאונות עם 9ממ יחסית נדירות
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ברשותי היה גלוק 19 דור ראשון, דומה מאוד לזה שבתמונה לתקופה קצרה ביותר. שבועיים...
- סליקאי זהב

itamar כתב:donduck כתב:אני לא מכיר אף יצרן שממליץ לירות תחמושת +P+ כרוטינה באקדחים שלו, במיוחד כאשר מדובר באקדח עם קנה ללא תמיכה מלאה בתרמיל. כידוע לתחמושת +P+ אין תקיה וה"+" השני יכול לקחת את הלחצים בבית הבליעה לגבהים אדירים.
היצרנים שאני מכיר מתחלקים ל-2:
1. כאלו שבמדריך למשתמש מתייחסים לנושא של +P+ בצורה מפורשת ומסירים כל אחריות על שימוש בתחמושת כזו
2. כאלו שלא מתייחסים לנושא ועד כמה שזכור לי גלוק נמצא בינהם.
הוא אשר אמרתי. אף יצרן לא מאשר בצורה גורפת ירי של תחמושת +P+
בתכלס:
1. אין שום קשר בין מספר הפינים ליכולתו של הגלוק לעמוד בלחצים של תחמושת 9ממ +P+. המעבר ל-3 פינים נעשה כדי לאחד קווי ייצור של גופי 0.40 ו-9ממ ולהוזיל עלויות. לגלוק 18 מהדורות הראשונים היו גם 2 פינים. לצרור אחד של מחסנית 30 כדור יש הרבה יותר השפעה הרסנית על הנשק מאשר לכמה כדורים מחוזקים.
יש קשר למבנה הבלוק, שהוא לגמרי אחר בדורות החדשים, הרבה יותר גדול ומאסיבי.
2. גלוק נבדק בירי של כדורי PROOFING שהלחצים שלהם גבוהים בהרבה משל +P+
כל אקדח נבדק עם 1-3 כדורי PROOF בלבד. אף אחד לא מחזיק אותו ביד בזמן הירי. מכאן ועד לירי חופשי של +P+ המרחק רב
3. עדיין 9ממ זה לא 0.40 והתאונות עם 9ממ יחסית נדירות.
ככל שהלחצים בבית הבליעה גדולים יותר כך גדל הסיכוי לפיצוץ, במיוחד בקנים ללא תמיכה שלמה. הקוטר אינו ערובה ללחצים אלו או אחרים. גם אם התאונות ב9X19 הן באחוז נמוך יחסית ל 357SIG או 10ממ, מספיקה רק אחת כזו, ואתה אף פעם לא יודע מתי היא תבוא.
א.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
תודה על תשובתכם חברים .
איך זה שקהלת צודק, מה שהיה הוא שיהיה... העבר חוזר... היה אשכול כזה בדיוק לפני שנה בערך...
- סליקאי זהב

.
זהו שבגלוק הסיפור קצת שונה.
האקדח תוכנן במקורו ל-9 ממ וגלוק משתמשים בדיוק באותו הגוף בתוספת פין ל-0.40
כיוון ש-0.40 כדור עבה יותר,מ-9ממ וכיוון שגלוק לא שינו את הגוף אפילו במילימטר אחד, היה צורך לעשות באיזה מקום פשרה כדי שהכדור יזין בצורה אמינה. הפשרה נעשתה בקנה על ידי קיצור בית הבליעה והנמכת רמפת ההזנה שלו וכך נוצרה הבעיה של תמיכה בלתי מספקת בתרמיל. למותר לציין שבאקדחים כמו USP שתוכננו מראש סביב 0.40 הבעיה הזו לא קיימת.
והייתי שמח מאד אם מישהו היה יכול להעלות תמונות של קנים של נשקים שונים ב-9ממ ובינהם גלוק עם תרמיל בבית הבליעה כדי שנראה את ההבדלים בתמיכה בקנה. אני מאמין שאין הבדלים משמעותיים.
לגבי 357 זיג בדיוק אותו סיפור כמו 9ממ.
מדובר בכדור בצורה של בקבוק, קל הרבה יותר להזנה מאשר 0.40, מה שאפשר למהנדסים של גלוק לתת לתרמיל שלו תמיכה טובה יותר מאשר ל-0.40.
א.
עדיין 9ממ זה לא 0.40 והתאונות עם 9ממ יחסית נדירות.
ככל שהלחצים בבית הבליעה גדולים יותר כך גדל הסיכוי לפיצוץ, במיוחד בקנים ללא תמיכה שלמה. הקוטר אינו ערובה ללחצים אלו או אחרים. גם אם התאונות ב9X19 הן באחוז נמוך יחסית ל 357SIG או 10ממ, מספיקה רק אחת כזו, ואתה אף פעם לא יודע מתי היא תבוא.
כיוון ש-0.40 כדור עבה יותר,מ-9ממ וכיוון שגלוק לא שינו את הגוף אפילו במילימטר אחד, היה צורך לעשות באיזה מקום פשרה כדי שהכדור יזין בצורה אמינה. הפשרה נעשתה בקנה על ידי קיצור בית הבליעה והנמכת רמפת ההזנה שלו וכך נוצרה הבעיה של תמיכה בלתי מספקת בתרמיל. למותר לציין שבאקדחים כמו USP שתוכננו מראש סביב 0.40 הבעיה הזו לא קיימת.
והייתי שמח מאד אם מישהו היה יכול להעלות תמונות של קנים של נשקים שונים ב-9ממ ובינהם גלוק עם תרמיל בבית הבליעה כדי שנראה את ההבדלים בתמיכה בקנה. אני מאמין שאין הבדלים משמעותיים.
לגבי 357 זיג בדיוק אותו סיפור כמו 9ממ.
מדובר בכדור בצורה של בקבוק, קל הרבה יותר להזנה מאשר 0.40, מה שאפשר למהנדסים של גלוק לתת לתרמיל שלו תמיכה טובה יותר מאשר ל-0.40.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

שלום חברים
ברשותי גלוק 19 דור 1 שנרכש בשנת 1992, יריתי איתו תחמושת מחוזקת לא פעם ולבטח הוא
ירה אלפי כדורים במהלך השנים.
לפני קרוב לשנה עברתי אצל מאיר רוט קורס מפקחי מטווח ושלום מדריך הירי בדק את האקדח
וטען שהוא במצב מצויין, חשוב לי לציין שהאקדח מתפקד ללא רבב ואף פעם לא חשבתי בכיוון
של להחליפו בחדש .
אסף
ברשותי גלוק 19 דור 1 שנרכש בשנת 1992, יריתי איתו תחמושת מחוזקת לא פעם ולבטח הוא
ירה אלפי כדורים במהלך השנים.
לפני קרוב לשנה עברתי אצל מאיר רוט קורס מפקחי מטווח ושלום מדריך הירי בדק את האקדח
וטען שהוא במצב מצויין, חשוב לי לציין שהאקדח מתפקד ללא רבב ואף פעם לא חשבתי בכיוון
של להחליפו בחדש .
אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
itamar כתב:.עדיין 9ממ זה לא 0.40 והתאונות עם 9ממ יחסית נדירות.
כיוון ש-0.40 כדור עבה יותר,מ-9ממ וכיוון שגלוק לא שינו את הגוף אפילו במילימטר אחד, היה צורך לעשות באיזה מקום פשרה כדי שהכדור יזין בצורה אמינה. הפשרה נעשתה בקנה על ידי קיצור בית הבליעה והנמכת רמפת ההזנה שלו וכך נוצרה הבעיה של תמיכה בלתי מספקת בתרמיל.
א.
אז זו הסיבה שגלוקים מתפוצצים על ימין ועל שמאל?
לא סתם גלוק ידוע כבלתי אמין ומסוכן.
- סליקאי כסף

itamar כתב:.עדיין 9ממ זה לא 0.40 והתאונות עם 9ממ יחסית נדירות.
כיוון ש-0.40 כדור עבה יותר,מ-9ממ וכיוון שגלוק לא שינו את הגוף אפילו במילימטר אחד, היה צורך לעשות באיזה מקום פשרה כדי שהכדור יזין בצורה אמינה. הפשרה נעשתה בקנה על ידי קיצור בית הבליעה והנמכת רמפת ההזנה שלו וכך נוצרה הבעיה של תמיכה בלתי מספקת בתרמיל.
א.
אז זו הסיבה שגלוקים מתפוצצים על ימין ועל שמאל?
כנראה לא סתם גלוק ידוע כבלתי אמין ומסוכן.
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד