ירי חופשי ברובה אויר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
ירי חופשי ברובה אויר
כבעלים של רובה אויר, ואזרח שומר חוק שיורה אך ורק במטווחים מורשים, עלתה בדעתי תהיה לגבי הפרקטיקה של ירי ברובה אויר בשטח פתוח.
אני לא מדבר על הצד הפורמלי של החוק. ברור שתאורטית רובה אויר אינו שונה מתותח 155ממ', וירי שלא במטווח שקול כנגד רצח עם בנסיבות מחמירות. אני גם לא מדבר על ירי בשטח בנוי או כזה שנועד לפגוע או לגרום נזק. אני מדבר על אדם הלוקח את רובה אוירו הרחק מכל אדם ובהמה, ומתחרע על ניירות ופחיות.
כיצד זרועות אכיפת החוק מתייחסות בפועל לאדם כזה? האם עושים עניין?
וכדי להקדים תרופה למכה, אני חוזר ומדגיש. השאלה אינה מה אומר סעיף זה או תקנה אחרת. אלא מה קורה בפועל. תכלס. בשטח. דה-פקטו.
אני לא מדבר על הצד הפורמלי של החוק. ברור שתאורטית רובה אויר אינו שונה מתותח 155ממ', וירי שלא במטווח שקול כנגד רצח עם בנסיבות מחמירות. אני גם לא מדבר על ירי בשטח בנוי או כזה שנועד לפגוע או לגרום נזק. אני מדבר על אדם הלוקח את רובה אוירו הרחק מכל אדם ובהמה, ומתחרע על ניירות ופחיות.
כיצד זרועות אכיפת החוק מתייחסות בפועל לאדם כזה? האם עושים עניין?
וכדי להקדים תרופה למכה, אני חוזר ומדגיש. השאלה אינה מה אומר סעיף זה או תקנה אחרת. אלא מה קורה בפועל. תכלס. בשטח. דה-פקטו.
- סליקאי כסף

Re: ירי חופשי ברובה אויר
ברור שע"פ חוק זו עבירה! זה תלוי על מי נפלתה, יש לי חבר ילדות שלפני 10 שנים יצא לשטח
עם רובה אויר וירה על פחיות ובקבוקים ,סיור מג"ב קלט אותו הוציא אותו לכביש והזמין משטרה.
הרובה הוחרם בטענה שהירי יתבצע סמוך לגדר בסיס(הפרדס גובל בגדר הבסיס) ולא בטענה שלא במטווח מאושר.
בשנות השמונים היינו יורים ברובה אויר רק בשטחים הפתוחים, לא פעם בדקו לי רישיון ושחררו אותי, היום לא הייתי
לוקח סיכון.
אסף
עם רובה אויר וירה על פחיות ובקבוקים ,סיור מג"ב קלט אותו הוציא אותו לכביש והזמין משטרה.
הרובה הוחרם בטענה שהירי יתבצע סמוך לגדר בסיס(הפרדס גובל בגדר הבסיס) ולא בטענה שלא במטווח מאושר.
בשנות השמונים היינו יורים ברובה אויר רק בשטחים הפתוחים, לא פעם בדקו לי רישיון ושחררו אותי, היום לא הייתי
לוקח סיכון.
אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אפרופו שנות השמונים,ממסגרת שעורי אזרחות בקרתי בבימ"ש שלום
לשמחתי(בתור חובב נשק וירי) התנהל משפט נגד בחור שירה להנאתו ברובה זעיר, בשדה חקלאי,במושב מסויים.
האשמה היתה: ירי בשטח בנוי
השופט התעצבן על התובע ופסק "שדה חקלאי זה לא שטח בנוי",וזיכה את הנאשם
היום היה חוטף מוות בתליה ,אם החוק היה מתיר
לשמחתי(בתור חובב נשק וירי) התנהל משפט נגד בחור שירה להנאתו ברובה זעיר, בשדה חקלאי,במושב מסויים.
האשמה היתה: ירי בשטח בנוי
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
נוריקה כתב:האשמה היתה: ירי בשטח בנוי
בלי קשר למגמה כללית זו או אחרת, במקרה שאתה מתאר פשוט האשימו את הבחור בסעיף לא נכון. גם היום לא ניתן היה להרשיע אותו באותה אשמה. (אם כי אולי השופט היה נוטה יותר לאפשר לתביעה לתקן את כתב האישום. אולי).
אבל החלק הרלוונטי לשאלתי הוא עצם הגשת כתב אישום, אם כי אני שאלתי על רובה אויר, ובמקרה "שלך" מדובר בנשק חם.
- סליקאי כסף

lyuv שלום
ע"פ הגדרת החוק רובה אויר הינו כלי יריה,החייב בכל התנאים להחזקת נשק,
רשיון בתוקף,מטווח אימון כל חידוש+אימות כלי יריה
לכן החוק ,גם בנושא אימונים בקליעה מגדיר היטב,יעשו במטווח בעל רשיון
לכן לא ההיתי מסתכן
ע"פ הגדרת החוק רובה אויר הינו כלי יריה,החייב בכל התנאים להחזקת נשק,
רשיון בתוקף,מטווח אימון כל חידוש+אימות כלי יריה
לכן החוק ,גם בנושא אימונים בקליעה מגדיר היטב,יעשו במטווח בעל רשיון
לכן לא ההיתי מסתכן
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
תעזוב.
תיק פלילי (לנצח) בנושא כלי יריה, לא מצדיק את הסיכון.
תיק פלילי (לנצח) בנושא כלי יריה, לא מצדיק את הסיכון.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד