רובה אוויר

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

רובה אוויר

על ידי yogev » 19 אוגוסט 2010, 22:52

בשעה טובה קיבלתי אישור לרשיון לרובה אוויר. אני לא מכיר את התחום ורציתי לשאול כמה שאלות:

1. לפני כמה זמן ריפרפתי במגזין קליבר קרבי וראיתי שם כתבה על כך (אם אני זוכר נכון) שיש רובי אוויר שניתן להשתמש בהם ללחימה. אני יודע שהקליבר בארץ מוגבל ל 0.22 אבל האם יש איזשהו דגם עם הקליבר הנ"ל שמהירות הלוע שלו מספיקה כדי להיות קטלני? ואם כן מהם הדגמים הרלוונטים ומה טווח המחירים אותו אני צפוי לשלם?

2. במידה והתשובה לשאלה הראשונה היא "לא חזק" , איזה דגמים נחשבים לכלים טובים לשימוש כללי כתחביב (לא נשק אולימפי)? הבנתי שאם לא מחפשים משהו מיוחד אפשר למצוא מציאות במחירים לא גבוהים.

3. האם מישהו מכיר סקירה טובה על רובי אוויר בדגש על מה שיש בשוק המקומי?

תודה לעונים
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: רובה אוויר

על ידי higt-power » 21 אוגוסט 2010, 18:01

קודם כל מזל טוב לרגל קבלת הרשיון .
לגבי רובי אוויר בלחימה שעלהם דיבר אבי מור בגליון 8 של קליבר קרבי .
מדובר ברובי 0.25 "מגנום" שעברו הקשחה לשימוש צבאי /משטרתי ,הכלים הללו הם בקטגוריה שונה לגמרי מהכלים שנמכרים בארצנו הקטנה .
כלים כאלו מגיעים לאנרגית לוע בסביבה של 80 ג'אול ויותר שזאת כבר אנרגיה שמספיקה לגרום לפגיעה משמעותית
למעשה הם מחקים פחות אוו יותר בליסטיקה של כדורי 0.22 LR .
לצורך השוואה הכלים הכי חזקים בקוטר 0.22 פולטים קליע של כגרם במהירות של כ280 מטר לשניה ומשיגים אנרגיה של כ40 ג'אול שזאת בערך אנרגיה של כדור 0.22 SHORT בטווח של 50 מטר ,וכמו שאתה בוודאי יודע כושר עצירה של הנ"ל פשוט מגוכך אפילו בטווח מגע.
שלא תבין לא נכון הכלים הללו בהחלט עלולים לגרום לפגיעה קשה ואפילו מוות אם הכדור נורה מטווח קרוב ופוגע בנקודה
מספיק רגישה ,אבל זה ממש לא כלי מתאים להגנה עצמית .

אגב שמדברים על "לחימה" אל תדמין לך מחלקות שלמות צעדות חמושות ברובה אוויר %0
מדובר בסך הכל בכלי יעודי לסילוק מכשולים שעלולים לגרום לגילוי הכוח כמו מקורות אור כלבים שעלולים להסגיר את הכוח
וכ"ו ,אבל אין ספק שהכלים הללו מסוגלים לקטול גם בני אדם כל עוד שהטווח הוא קצר מספיק שעדין תישאר לכדור אנרגיה מספקת וכל עוד הכדור יפגע בנקודה רגישה מספיק כמו איזור העינים והאף אוו הרקות אבל לא מעבר לזה .
ברוב הצבאות משתמשים למטרה זאת בכלים מושתקים בקוטר 0.22 LR אוו ברובי קשת ,אבל יש כאלו שמעדיפים
רובה אוויר שכזה בגלל חתימת הרעש הנמוכה בהרבה מזאת של רובה מושתק ובגלל שאין אבק שרפה שעובד
בתהליך אז אין גם רשף שעלול להסגיר את מיקום הכוח .

בנוסף להנ"ל קימים רובי אוויר בקליבר גדול שעלהם דיברתי באשכול פה
http://www.haslik.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=13693
הכלים הללו הם כבר אופרה אחרת לגמרי ומגעים לביצועים מקבילים שכדורי אקדח בקליברים 0.38 /0.45 LC
כלים כאלו משמשים בין היתר להגנה בבית ובמשק במדינות שבהן יש מגבלות קשות על אחזקת נשק חם אבל אין
כמעט שום הגבלה למעשה על נשק אוויר .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד