ציפוי טניפר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ציפוי טניפר
אחר צהריים טובים
לאחר שיצאתי ממפגש הסליק היום (שדרך-אגב היה מצוין, תודה לכל המארגנים והמרצים
) עלתה במוחי שאלה לגבי ציפוי הטניפר שנמצא בכל אקדחי הגלוק.
בעיקרון, מה שאני יודע עד עכשיו זה שמדובר בציפוי אשר מונע החלדה של הנשק באופן טוטאלי. מכיוון שאני אדם סקרן מטבעי, רמת הידע הזו לא בדיוק מספקת אותי
ולכן אבקש את תשובתכם המלומדת למספר שאלות:
1) ממה מורכב הציפוי הזה?
2) האם מדובר בציפוי של המתכת באופן רגיל (כמו השחמה או ציפוי כרום) או שמדובר בתהליך כימי כל שהוא שמעבירים בו את המתכת בכדי להעניק לה תכונות אל-חלד ?
3) האם הוא יכול לרדת מהאקדח? אם כן, על איזה עובי ציפוי מדובר ?
4) האם כל החלקים המתכתיים של הגלוק מצופים בציפוי זה (כולל כל החלקים הפנימיים בגוף האקדח), או שרק הקנה והצינה ?
5) שאלה אחרונה באמת, למה הזברה לובשת פיז'מה ?
לתשובתכם אודה
גיא
לאחר שיצאתי ממפגש הסליק היום (שדרך-אגב היה מצוין, תודה לכל המארגנים והמרצים

בעיקרון, מה שאני יודע עד עכשיו זה שמדובר בציפוי אשר מונע החלדה של הנשק באופן טוטאלי. מכיוון שאני אדם סקרן מטבעי, רמת הידע הזו לא בדיוק מספקת אותי

1) ממה מורכב הציפוי הזה?
2) האם מדובר בציפוי של המתכת באופן רגיל (כמו השחמה או ציפוי כרום) או שמדובר בתהליך כימי כל שהוא שמעבירים בו את המתכת בכדי להעניק לה תכונות אל-חלד ?
3) האם הוא יכול לרדת מהאקדח? אם כן, על איזה עובי ציפוי מדובר ?
4) האם כל החלקים המתכתיים של הגלוק מצופים בציפוי זה (כולל כל החלקים הפנימיים בגוף האקדח), או שרק הקנה והצינה ?
5) שאלה אחרונה באמת, למה הזברה לובשת פיז'מה ?

לתשובתכם אודה
גיא
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
1. הציפוי, מן הסתם, עשוי מחומר הנקרא טניפר.
2. זהו אינו ציפוי פשוט אלא תהליך כימי המשנה את תכונות השכבה החיצונית של הנשק, בעומק של כמה מיקרונים ומעליו השחמה רגילה.
3. הוא אינו יורד מהאקדח, הדבר היחידי שנשחק היא ההשחמה, אלא אם תנסה לפגוע בו בעזרת יהלום שחוזקו גבוה מחוזק הטניפר (60 רוקוול מול 58 רוקוול).
4. לא כל החלקים, אלא רק המחלק והקנה, שאר החלקים הינם קפיציים ולכן גימור הטניפר יהפוך אותם לקשים, ומכאן לפריכים ומשם קצרה הדרך ל-שבירים.
5. כי שמלת המלמלה, בגד הים, שמלת השבת, המכנסיים והחולצה, הסרבל ובגדי ההתעמלות פשוט לא התאימו לה, מה? אתה לא יודע את זה?????
2. זהו אינו ציפוי פשוט אלא תהליך כימי המשנה את תכונות השכבה החיצונית של הנשק, בעומק של כמה מיקרונים ומעליו השחמה רגילה.
3. הוא אינו יורד מהאקדח, הדבר היחידי שנשחק היא ההשחמה, אלא אם תנסה לפגוע בו בעזרת יהלום שחוזקו גבוה מחוזק הטניפר (60 רוקוול מול 58 רוקוול).
4. לא כל החלקים, אלא רק המחלק והקנה, שאר החלקים הינם קפיציים ולכן גימור הטניפר יהפוך אותם לקשים, ומכאן לפריכים ומשם קצרה הדרך ל-שבירים.
5. כי שמלת המלמלה, בגד הים, שמלת השבת, המכנסיים והחולצה, הסרבל ובגדי ההתעמלות פשוט לא התאימו לה, מה? אתה לא יודע את זה?????
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:4. לא כל החלקים, אלא רק המחלק והקנה, שאר החלקים הינם קפיציים ולכן גימור הטניפר יהפוך אותם לקשים, ומכאן לפריכים ומשם קצרה הדרך ל-שבירים.
וובי, תודה על התשובה הזריזה

בהתייחס לחלק שציטטתי למעלה: אם לא כל החלקים הפנימיים מצופים, איך זה מתדר עם ההצהרה שראיתי פה בעבר שהחלק היחיד בגלוק הרגיש לחלודה הוא תפס עצר הצינה?
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
גיא,
למיטב הבנתי זה אינו ציפוי כי אם טיפול המשנה את תכונות המתכת ולא מצפה אותה בשכבה של חומר נפרד, החומר הפעיל בתהליך הוא חנקן פחמתי ותפקידו לחסם את השכבה החיצונית של המתכת ע"י חימצון וסתימת נקבוביות במתכת.
המתכת הבסיסית שמתחת לטיפול היא פלדת אל חלד באיכות גבוהה ולכן לא נוטה להחלדה גם ללא הטיפול טניפר אם כי "אל חלד" זה מונח יחסי בסופו של דבר.
למיטב הבנתי זה אינו ציפוי כי אם טיפול המשנה את תכונות המתכת ולא מצפה אותה בשכבה של חומר נפרד, החומר הפעיל בתהליך הוא חנקן פחמתי ותפקידו לחסם את השכבה החיצונית של המתכת ע"י חימצון וסתימת נקבוביות במתכת.
המתכת הבסיסית שמתחת לטיפול היא פלדת אל חלד באיכות גבוהה ולכן לא נוטה להחלדה גם ללא הטיפול טניפר אם כי "אל חלד" זה מונח יחסי בסופו של דבר.
זה נורא קטנוני מצידי
אבל סולם רוקוול מסתיים ב 68 והגלוק הוא 67.
עד כמה שהבנתי מחברי מדובר בניסוי שבו נבדקת קשיות החומר וזה מתבצע כך:
על יהלום תעשייתי עם חוד בזוית של 120 מעלות מופעל לחץ ידוע ונתון למשך זמן (לא מדובר במכות פתאומיות). בתום התהליך נבדקים עומק וקוטר החור שנוצרו במשטח הנבדק. התוצאות משוקללות לציון בסולם רוקוול.
http://www.gordonengland.co.uk/hardness/rockwell.gif
כיצד מחושב קושי החומר ?
מודדים מה עומק החור שנוצר באלפיות המ"מ ומחסירים מ-100 כלומר במבחן רוקוול היהלום חדר לציפוי הטניפר לעומק של 33 אלפיות המ"מ ולכן קיבל הטניפר ציון 67.
ישנם מבחנים שונים שנבדלים בסוג הבוחן (יהלום או מתכת) ובמשקלים שהופעלו במהלך הניסוי.
לדוגמה ב H45N משתמשים ביהלום ומופעל כוח כולל של 45 ק"ג-כוח בשני שלבים:
1. חדירה ראשונה (זה נשמע רע ...) עם 3 ק"ג-כוח
2. חדירה שניה (שממנה מתחילה מדידת העומק) עם 42 ק"ג-כוח.
מקווה שעזרתי.
גיא
אבל סולם רוקוול מסתיים ב 68 והגלוק הוא 67.
עד כמה שהבנתי מחברי מדובר בניסוי שבו נבדקת קשיות החומר וזה מתבצע כך:
על יהלום תעשייתי עם חוד בזוית של 120 מעלות מופעל לחץ ידוע ונתון למשך זמן (לא מדובר במכות פתאומיות). בתום התהליך נבדקים עומק וקוטר החור שנוצרו במשטח הנבדק. התוצאות משוקללות לציון בסולם רוקוול.
http://www.gordonengland.co.uk/hardness/rockwell.gif
כיצד מחושב קושי החומר ?
מודדים מה עומק החור שנוצר באלפיות המ"מ ומחסירים מ-100 כלומר במבחן רוקוול היהלום חדר לציפוי הטניפר לעומק של 33 אלפיות המ"מ ולכן קיבל הטניפר ציון 67.
ישנם מבחנים שונים שנבדלים בסוג הבוחן (יהלום או מתכת) ובמשקלים שהופעלו במהלך הניסוי.
לדוגמה ב H45N משתמשים ביהלום ומופעל כוח כולל של 45 ק"ג-כוח בשני שלבים:
1. חדירה ראשונה (זה נשמע רע ...) עם 3 ק"ג-כוח
2. חדירה שניה (שממנה מתחילה מדידת העומק) עם 42 ק"ג-כוח.
מקווה שעזרתי.
גיא
נערך לאחרונה על ידי Neon Golden בתאריך 24 אפריל 2003, 23:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
מוטי. צריך דימיון מאוד מפותח כדי להבין את ההקשר בין השאלה שלך לבין האשכול.
בכל מקרה ההסבר המפורט של ידידנו (שיחיה) נועם שגיב:
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=939
אולי זו השעה
בכל מקרה ההסבר המפורט של ידידנו (שיחיה) נועם שגיב:
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=939
אולי זו השעה

לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
היות ולכל השאלות האחרות התייחסו כבר, לגרפומניה שלי נותר לענות על שאלה אחת בלבד:
מדוע לובשת הזברה פיג'מה? התשובה המושכלת: כי זה מגן עליה מעקיצות. רוב הזברות שאני מכיר חיות באיזורים שיש בהם זבובי צה-צה (המעביר של מחלת השינה), והזבובים הללו עוקצים נורא. גם את החיות. אמה-מה? הזברות לא נעקצות. בדקו, ומצאו שהזבובים לא יכולים להתמקד על משטח מפוספס, ולכן לא יכולים למצוא או לזהות את הזברה כמטרה לעקיצה, ולא עוקצים.
זברה שתאבד את הפסים השחורים(צבעו אותה, החווירה, נדבקה ממיקל ג'קסון) - תיעקץ.
כמו כן, מדובר במנגנון בטיחות וחיסכון בזמן יקר: הזבוב מעביר את מחלת השינה. אם אמנם תיעקץ הזברה, היא כבר בפיג'מה ומוכנה לשינה
(לראיה:,כתבה בנושא באתר ידיעות אחרונות:
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2522573,00.html)
להגנה מפני טורפים גדולים יותר מהזבובים, נושאות הזברות אקדחי גלוק, בגלל התאמתם לתנאי הסוואנה: אינם מחלידים, שלי משקל ובעלי ציפוי טנייפר.
מדוע לובשת הזברה פיג'מה? התשובה המושכלת: כי זה מגן עליה מעקיצות. רוב הזברות שאני מכיר חיות באיזורים שיש בהם זבובי צה-צה (המעביר של מחלת השינה), והזבובים הללו עוקצים נורא. גם את החיות. אמה-מה? הזברות לא נעקצות. בדקו, ומצאו שהזבובים לא יכולים להתמקד על משטח מפוספס, ולכן לא יכולים למצוא או לזהות את הזברה כמטרה לעקיצה, ולא עוקצים.
זברה שתאבד את הפסים השחורים(צבעו אותה, החווירה, נדבקה ממיקל ג'קסון) - תיעקץ.
כמו כן, מדובר במנגנון בטיחות וחיסכון בזמן יקר: הזבוב מעביר את מחלת השינה. אם אמנם תיעקץ הזברה, היא כבר בפיג'מה ומוכנה לשינה

(לראיה:,כתבה בנושא באתר ידיעות אחרונות:
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2522573,00.html)
להגנה מפני טורפים גדולים יותר מהזבובים, נושאות הזברות אקדחי גלוק, בגלל התאמתם לתנאי הסוואנה: אינם מחלידים, שלי משקל ובעלי ציפוי טנייפר.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
Hungarfield
תודה על הסברך הממצה על הזברות אבל על השאלה החשובה באמת לא ענית:
הזברה: האם היא לבנה עם פסים שחורים או שחורה עם פסים לבנים?
ואם אתה במצב גרפומני ספר לנו מעט על חוקי הנשק בהונגריה. מי יכול, מי רשאי וכמה, ותתמקד בעיקר בתחום הספורטיבי, שכן בקרוב תהיה תחרות ירי מעשי רצינית (LEVEL 3) בדברצין וחשבתי להשתתף.
תודה
תודה על הסברך הממצה על הזברות אבל על השאלה החשובה באמת לא ענית:
הזברה: האם היא לבנה עם פסים שחורים או שחורה עם פסים לבנים?

ואם אתה במצב גרפומני ספר לנו מעט על חוקי הנשק בהונגריה. מי יכול, מי רשאי וכמה, ותתמקד בעיקר בתחום הספורטיבי, שכן בקרוב תהיה תחרות ירי מעשי רצינית (LEVEL 3) בדברצין וחשבתי להשתתף.
תודה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
שלום לברווז!
ובכן: בהונגריה, עד כמה שידיעתי מגעת, לא ניתן לרכוש נשק ללא קבלת רשיון. החנויות המורשות לא ימכרו לך אפילו נרתיק בלי אישור משטרתי (דרך אגב: גם גז מדמיע נחשב כאן כנשק, אסור באחזקה ושימוש, בדיוק כמו נשק חם).
מצד שני - הצייד נפוץ יחסית, כך שרובי צייד קיימים בשוק. על זה (כמו גם על הנושא התחרותי) אשתדל להשיג מידע בקרוב.
אפשרות נוספת - שמעתי שניתן להשיג נשק מ"עודפי" הצבא האדום, מאקדחים ועד לקלשניקוב (כולל כידונים מקוריים ומתוצרת הונגריה לקלצ') אצל סוחרים "פרי לנסרים", אבל אני לא ממש מתעסק בתחומים האילו
גילוי נאות - היות ואני בתחילת תקופת המבחנים שלי, יכול להיות שיקח לי (הרבה) זמן למצוא את המידע...
נ.ב. הזברה היא כמובן, לבנה עם פסים שחורים. תוכל וודא את זה אם תרים את הפסים השחורים שלה, ותראה את הלבנוניות שמתחת. כמו כן - הזברה היא חיית היי טק, ובניגוד להרבה אנשים המוגבלים למודם, אין זברות בלי פס רחב
ובכן: בהונגריה, עד כמה שידיעתי מגעת, לא ניתן לרכוש נשק ללא קבלת רשיון. החנויות המורשות לא ימכרו לך אפילו נרתיק בלי אישור משטרתי (דרך אגב: גם גז מדמיע נחשב כאן כנשק, אסור באחזקה ושימוש, בדיוק כמו נשק חם).
מצד שני - הצייד נפוץ יחסית, כך שרובי צייד קיימים בשוק. על זה (כמו גם על הנושא התחרותי) אשתדל להשיג מידע בקרוב.
אפשרות נוספת - שמעתי שניתן להשיג נשק מ"עודפי" הצבא האדום, מאקדחים ועד לקלשניקוב (כולל כידונים מקוריים ומתוצרת הונגריה לקלצ') אצל סוחרים "פרי לנסרים", אבל אני לא ממש מתעסק בתחומים האילו

גילוי נאות - היות ואני בתחילת תקופת המבחנים שלי, יכול להיות שיקח לי (הרבה) זמן למצוא את המידע...
נ.ב. הזברה היא כמובן, לבנה עם פסים שחורים. תוכל וודא את זה אם תרים את הפסים השחורים שלה, ותראה את הלבנוניות שמתחת. כמו כן - הזברה היא חיית היי טק, ובניגוד להרבה אנשים המוגבלים למודם, אין זברות בלי פס רחב

Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד