אפ אן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אפ אן
שלום חברים.
אני עומד לרכוש כלי מסוג אף אן מרק3 שנת 90.
מכנית הכלי מצויין,אין טולרנסים מיותרים,וכמובן יושב היטב ביד.
הכלי נבדק בירי, ועובד מצויין.
שאלתי היא : האם מומלץ לבטל את טובלן המחסנית,שבזמן בדיקה /פריקה יהיה ניתן לנקור?
ואיך אני מוריד קצת חלודה, שיש על הקת?
תודה
אני עומד לרכוש כלי מסוג אף אן מרק3 שנת 90.
מכנית הכלי מצויין,אין טולרנסים מיותרים,וכמובן יושב היטב ביד.
הכלי נבדק בירי, ועובד מצויין.
שאלתי היא : האם מומלץ לבטל את טובלן המחסנית,שבזמן בדיקה /פריקה יהיה ניתן לנקור?
ואיך אני מוריד קצת חלודה, שיש על הקת?
תודה
- סליקאי ארד

Re: אפ אן
לדעתי לא כדאי לבטל את נצרת המחסית. זהו אביזר בטיחות מהמעלה הראשונה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
שלום רם.
אני מקבל מה שאתה אומר,אך אמרו לי שהלחיצה של ההדק תהיה יותר טובה.
אבל איך בגמר הירי אחרי שבדקת הכלי שהוא פרוק,להחניס שוב מחסנית ע"י לנקור?
- סליקאי ארד

HP 35 כתב:שלום רם.
השיטה הנכונה היא:
הכנסת אצבע או אמה עד הנגיעה בטובלן, לחיצה עליו ושחרור ההדק.
ולשאלה: ומה אם אני לא מגיע? התשובה: כנראה שאתה צריך אקדח קטן יותר!
תתחדש.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
איך המנגנון הזה משפר את הבטיחות?
אני רק זוכר תמיד חששתי שתתרסק לא האצבע אם תהייה תקלה...
אני רק זוכר תמיד חששתי שתתרסק לא האצבע אם תהייה תקלה...
חברים יקרים.
עוד אופציה ,שניתן להחזיק מחסנית ישנה למען פריקה מסודרת.
עוד אופציה ,שניתן להחזיק מחסנית ישנה למען פריקה מסודרת.
- סליקאי ארד

טובלן המחסנית הזה הוא סלע מחלוקת לא קטן ואפשר להתפלסף סביבו ע"פ כמה עמודים ,אבל בקצרה
מצד אחד החברה עצמה כוללת בספר ההוראות לנשק הסבר מסודר כיצד לבטל את הטובלן,כלומר היצרן חושב שהכלי מספיק בטיחותי גם בלי זה ,מצד שני אם כך, למה הוא מיצר אותו עם טובלן ?!
אני אישית מחזיק FN קרוב ל10 שנים ועד לפני מספר חודשים היה לי טובלן מותקן כי למרות הכל הוא נתן לי מעט שלוות נפש בידיעה שלא משנה מה קורה מהרגע שהמחסנית בחוץ האקדח למעשה נצור (אני עדין מזכיר לעצמי לפני כל פריקה וטעינה שאין יותר טובלן באקדח ).
בנוסף זה חסך לי כאב ראש בכל חידושי הרשיון שאתה לא יודע על איזה מדריך תיפול כזה שחושב שזה טעות היסטורית
שהטובלן שם בכלל אוו כזה שחושב שזה המנגנון הבטיחות העיקרי באקדח אוו כזה שבכלל לא יודע מזה .
לפני מספר חודשים עם סיום קורס ירי מעשי ומתוך כוונה להיכנס לתחום הירי המעשי ביטלתי את הטובלן בעיקר משיקול
של הפלטה טובה יותר של המחסנית ,בפועל לחיצת ההדק השתפרה פלאים והאקדח עוד יותר נוח לי והתוצאות משופרות בהרבה ,יכול להיות שזאת הרגשתי הסובקטיבית בלבד אבל זה עובד בכל זאת
לגבי החלודה :
אני מיציע ניקוי יסודי עם WD 40 ,ריסוס גס על החלק החלוד השארה של החומר במשך 10 דקות שיעשה את הפעולה שלו היטב וניקוי בעזרת פלנלית נקיה ,חזור על הפעולה עד שכל החלודה הוסרה .
לאחר מכן נקה היטב את השאריות ושמן היטב בשמן נשק אוו השחם מחדש את המקום (יש חומר חדש שהמליצו לי
ועוד לא בדקתי אותו ,הנוזלים הכחולים הללו שנמכרים בחניות המחנאות והנשק לא ממש יעילים )
מצד אחד החברה עצמה כוללת בספר ההוראות לנשק הסבר מסודר כיצד לבטל את הטובלן,כלומר היצרן חושב שהכלי מספיק בטיחותי גם בלי זה ,מצד שני אם כך, למה הוא מיצר אותו עם טובלן ?!
אני אישית מחזיק FN קרוב ל10 שנים ועד לפני מספר חודשים היה לי טובלן מותקן כי למרות הכל הוא נתן לי מעט שלוות נפש בידיעה שלא משנה מה קורה מהרגע שהמחסנית בחוץ האקדח למעשה נצור (אני עדין מזכיר לעצמי לפני כל פריקה וטעינה שאין יותר טובלן באקדח ).
בנוסף זה חסך לי כאב ראש בכל חידושי הרשיון שאתה לא יודע על איזה מדריך תיפול כזה שחושב שזה טעות היסטורית
שהטובלן שם בכלל אוו כזה שחושב שזה המנגנון הבטיחות העיקרי באקדח אוו כזה שבכלל לא יודע מזה .
לפני מספר חודשים עם סיום קורס ירי מעשי ומתוך כוונה להיכנס לתחום הירי המעשי ביטלתי את הטובלן בעיקר משיקול
של הפלטה טובה יותר של המחסנית ,בפועל לחיצת ההדק השתפרה פלאים והאקדח עוד יותר נוח לי והתוצאות משופרות בהרבה ,יכול להיות שזאת הרגשתי הסובקטיבית בלבד אבל זה עובד בכל זאת
לגבי החלודה :
אני מיציע ניקוי יסודי עם WD 40 ,ריסוס גס על החלק החלוד השארה של החומר במשך 10 דקות שיעשה את הפעולה שלו היטב וניקוי בעזרת פלנלית נקיה ,חזור על הפעולה עד שכל החלודה הוסרה .
לאחר מכן נקה היטב את השאריות ושמן היטב בשמן נשק אוו השחם מחדש את המקום (יש חומר חדש שהמליצו לי
ועוד לא בדקתי אותו ,הנוזלים הכחולים הללו שנמכרים בחניות המחנאות והנשק לא ממש יעילים )
higt-power כתב:לגבי החלודה :
אני מיציע ניקוי יסודי עם WD 40 ,ריסוס גס על החלק החלוד השארה של החומר במשך 10 דקות שיעשה את הפעולה שלו
WD40 לא טוב.. הוא עושה חלודה. (מבוסס מים למיטב הבנתי)
מומלץ שמן ייעודי לנשק.
WD 40
הוא חומר יעודי להסרת שיתוך וחלודה
הוא חומר יעודי להסרת שיתוך וחלודה
אני מסכים ב 100 % עם ידידנו higt-power .
wd 40 זה חומר שנועד אך ורק להסרת חלודה.
מאחר ואני מחזיק בכלי כזה כבר מ - 1987. יצא
לי פעם אחת שגילית חלודה בקנה !! ולמזלי השתמשתי
ב dw 40 והוא פשוט עשה את העבודה כמו שצריך.
אך אני לא ממליץ להשתמש בו לצורך ניקוי האקדח ,
כי הוא עלול להזיק ולפגוע בהשחמה ( צבע ) של הכלי.
wd 40 זה חומר שנועד אך ורק להסרת חלודה.
מאחר ואני מחזיק בכלי כזה כבר מ - 1987. יצא
לי פעם אחת שגילית חלודה בקנה !! ולמזלי השתמשתי
ב dw 40 והוא פשוט עשה את העבודה כמו שצריך.
אך אני לא ממליץ להשתמש בו לצורך ניקוי האקדח ,
כי הוא עלול להזיק ולפגוע בהשחמה ( צבע ) של הכלי.
higt-power כתב:, למה הוא מיצר אותו עם טובלן ?!
ראשית, תכנון מוצלח לא משנים?!
שנית, ישנם כאלה שהולכים עם כדור בקנה, גם באקדחי פעולה בודדת ואז נוצר מצב בטיחותי מסוכן:
מי שלוקח את האקדח ליד ולא רואה מחסנית, מניח שהוא פרוק. דריכת פטיש לאחור ולחיצה על ההדק תביא לפליטת כדור ולאסון! (במיוחד כאשר מדובר באדם שאינו מיומן ושאינו מכיר את הכלל "בקבלך ובמוסרך נשק, בדקהו!")
באקדח FN עם טובלן המחסנית, במצב תקין, זה לא יכול לקרות.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
חברים יקרים.
תודה על תגובותיכם,האם ממומלץ להרכיב פטיש של חברת סמיט ואלכסנדר?
ראיתי את הפטיש מורכב על אף אן ,וגםלדעתי לא יקרע החולצות בנשיאה סמוייה...
מה דעתכם?
תודה על תגובותיכם,האם ממומלץ להרכיב פטיש של חברת סמיט ואלכסנדר?
ראיתי את הפטיש מורכב על אף אן ,וגםלדעתי לא יקרע החולצות בנשיאה סמוייה...
מה דעתכם?
- סליקאי ארד

afss כתב:higt-power כתב:, למה הוא מיצר אותו עם טובלן ?!
ראשית, תכנון מוצלח לא משנים?!
שנית, ישנם כאלה שהולכים עם כדור בקנה, גם באקדחי פעולה בודדת ואז נוצר מצב בטיחותי מסוכן:
מי שלוקח את האקדח ליד ולא רואה מחסנית, מניח שהוא פרוק. דריכת פטיש לאחור ולחיצה על ההדק תביא לפליטת כדור ולאסון! (במיוחד כאשר מדובר באדם שאינו מיומן ושאינו מכיר את הכלל "בקבלך ובמוסרך נשק, בדקהו!")
באקדח FN עם טובלן המחסנית, במצב תקין, זה לא יכול לקרות.
ה-FN, סמית וכל שאר הכלים עם נצרת מחסנית מייצגים תפיסת עולם מסויימת (נשק ללא מחסנית = נשק נצור), בדיוק כמו שגלוק, זיג, הקלר P7 יש את תפיסת העולם שלהם (נשק חסר נצרה שלחיצה על ההדק = בום). הכל עניין של טעם וריח וכל אחד קונה בסופו של דבר את הכלי שהוא מתחבר אליו בצורה הטובה ביותר.
תפיסת העולם האישית שלי היא שבנשק לא צריך להיות שום התקן שימנע ירי כתוצאה מלחיצה על ההדק ושהנצרה נמצאת בין אזניו של היורה. אישית לא הייתי רוצה להשאר עם נשקשלא יכול לירות את הכדור שיש בקנה אם תפס המחסנית נלחץ בטעות והמחסנית נפלה. אני מניח שיבוא מישהו אחר ויביא טיעון אחר לגמרי, אבל כפי שאמרתי קודם כל אחד וטעמו האישי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

אני מסכים עם איתמר שכל אקדח מביע תפיסת עולם של המתכנן שלו.
אני מעדיף אקדח עם פעולה כפולה (בניגוד ל-FN), עם מנגנון השמטת פטיש (בניגוד ל-FN) וניצרת מחסנית. סגנון כזה מאפשר לשאת את האקדח עם כדור בקנה, פטיש מושמט ועדיין מוכן לירי מיידי עם לחיצה ראשונה ארוכה (הכדור הראשון משמש גם להתראה וגם לדריכת המנגנון, ונורה כשהקנה מכוון למעלה). הרבה אקדחים מודרניים בנוים על תפיסה זו.
בגלל התכנון של מנגנון ההדק ב-FN, ביטול הטובלן הזה מביא לפעולת הדק חלקה יותר. כל השאר- לשיקולך. קיבלת כאן מבחר דעות רחב.
אבל הרשה לי לשאול את שאלת השאלות: מדוע FN? אין ספק שהוא טוב, אבל ישנם אקדחים מודרניים שלדעתי עדיפים עליו!
אני מעדיף אקדח עם פעולה כפולה (בניגוד ל-FN), עם מנגנון השמטת פטיש (בניגוד ל-FN) וניצרת מחסנית. סגנון כזה מאפשר לשאת את האקדח עם כדור בקנה, פטיש מושמט ועדיין מוכן לירי מיידי עם לחיצה ראשונה ארוכה (הכדור הראשון משמש גם להתראה וגם לדריכת המנגנון, ונורה כשהקנה מכוון למעלה). הרבה אקדחים מודרניים בנוים על תפיסה זו.
בגלל התכנון של מנגנון ההדק ב-FN, ביטול הטובלן הזה מביא לפעולת הדק חלקה יותר. כל השאר- לשיקולך. קיבלת כאן מבחר דעות רחב.
אבל הרשה לי לשאול את שאלת השאלות: מדוע FN? אין ספק שהוא טוב, אבל ישנם אקדחים מודרניים שלדעתי עדיפים עליו!
רם
אתם שמ יל לב שמישהו קונה FN ולא דיוטי או גלוק???
איפה מחיאות הכפיים רבותי?
איפה מחיאות הכפיים רבותי?
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד