תראו איזה כלי נשק צה"ל מוכר

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תראו איזה כלי נשק צה"ל מוכר

על ידי afss » 10 נובמבר 2010, 20:16

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3982393,00.html

לעיל כתבה על מכירת נשק שלל שהתאסף במחסני צה"ל ועכשיו מנסים למוכרו בטענה שאין לצה"ל שימוש בו.
מה שמשך את עיני זה תיאור של 23 רובי "גליל" ועלו אצלי שתי שאלות:
1. מהיכן יש לחיזבאללה רובי "גליל"? (וכן, אני יודע את התשובה)
2. מדוע אין לצה"ל שימוש בהם? זהו, אין יותר גלילים בשרות?
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: תראו איזה כלי נשק צה"ל מוכר

על ידי itamar » 11 נובמבר 2010, 12:23

afss כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3982393,00.html
2. מדוע אין לצה"ל שימוש בהם? זהו, אין יותר גלילים בשרות?

אני מקווה שבאמת אין, ושסוף סוף נפטרו מהעונש הזה שנקרא גליל.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אחד במטרה » 11 נובמבר 2010, 14:17

afss כתב:2. מדוע אין לצה"ל שימוש בהם? זהו, אין יותר גלילים בשרות?

כי צה"ל שומר על טוהר הנשק והכלים האלו נטמאו ;-)
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רועי 357 » 13 נובמבר 2010, 10:32

אין צורך ב23 גלילים שהיו אצל חיזבאללה
יש הרבה מאוד גם בלי ה23 האלו שאולי הרגו חייל...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי צוות מספר 3 » 13 נובמבר 2010, 10:45

מה זה השטויות האלה.
עונש ושמו גליל?
לזמנו ולתקופתו היה נשק נהדר.תוצרת המדינה.
שימש אותי (ואלפי אלפים כמוני)נאמנה במצבים מסוכנים.לעולם לא נתקלתי בבעיה איתו.דאגתי לו ושמרתי עליו כעל בבת עיני.
אין צורך בהם יותר כי יש הרבה?
אז מוכרים?
תגידו כולנו השתגענו.?
נראה לי הזוי הסיפור הזה ועוד יותר הזוי התגובות שלכם שנעות בין שחצנות לא מובנת להזויות
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רועי 357 » 13 נובמבר 2010, 10:53

לא הזוי בכלל
אני לא רואה סיבה להשתמש בשלל אויב כאדשר לנו יש אלפיי נשקים זהים ובמצב מכני טוב יותר
והכי חשוב לא היו של האויב ולא שמשו נגדנו

מה אתה חושב שהגורל של הנשקים שהמשטרה מחרימה מהפקדת רישיונות אזרחים/ או כל תפיסת נשק בצורה פלילית או ביטחונית כזאת או אחרת

הנשקים האלו מגיעים למשטרה אם הם יכולים להשתמש בהם כמו יריחו 941F ברטה 0.22 גלוקים למיניהם F.N ועוד דברים, חוזרים לשימוש המשטרה אם הם במצב שמיש

כל שאר הנשקים היותר אקזוטיים נמכרים לסוחרים מחו"ל, והזבל שנשאר הופך לגוש ברזל בהתחה ופיקוח ונמכר כמתכת
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 13 נובמבר 2010, 11:22

צוות מספר 3 כתב:לזמנו ולתקופתו היה נשק נהדר.תוצרת המדינה.

יש הרבה כלי נשק שלזמנם ותקופתם היו נהדרים ושירתו אותנו נאמנה בהרבה מלחמות וקרבות והיום הם אינם יותר.
- רובי לי-אנפילד
- רובי מאוזר
- רומ"ט FN
- עוזי
- גליל
- וגם M16 ארוך שלאט יוצא מהמצבה

הצבא החליט להוציא את הגליל משירות בשיבה טובה. הנשק הזה היה אולי טוב לתקופתו, עכשיו הצבא מצטייד בפלטפורמות יותר מתקדמות וקלות ממנו.
את כל הנשקים שהזכרתי לעיל, אתה יכול למצוא (אלו שמותרים) בחנויות לעודפי ציוד צבאי בארה"ב. חלקם בכל מיני רפובליקות בננה בדרום אמריקה ואפריקה, וחלקם מושמדים.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי amichay5 » 19 נובמבר 2010, 00:30

אני בוודאי לא יודע מדוע בוחרים למכור גלילים
גם אני זוכר מימי שירותי הצבאי את הגליל כנשק לא סקסי[משאת הנפש הייתה הקלצ'ניקוב] אבל בדיעבד הוא היה אמין, מדוייק ופשוט להפעלה , המובנה המוצק של המחסניות ושל הרובה בכלל תפקד בכל מזג אוויר ובכל מקום -גם אם הגליל היה ממכוער הוא פשטות רובה טוב
מי שיבדוק בספרות וברשת יגלה שלא מעט אנשי מקצוע מעריכים את הגליל כרובה מוצלח -מוצלח אף יותר מהקלצ'
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 19 נובמבר 2010, 08:25

amichay5 כתב:אני בוודאי לא יודע מדוע בוחרים למכור גלילים
גם אני זוכר מימי שירותי הצבאי את הגליל כנשק לא סקסי[משאת הנפש הייתה הקלצ'ניקוב] אבל בדיעבד הוא היה אמין, מדוייק ופשוט להפעלה , המובנה המוצק של המחסניות ושל הרובה בכלל תפקד בכל מזג אוויר ובכל מקום -גם אם הגליל היה ממכוער הוא פשטות רובה טוב
מי שיבדוק בספרות וברשת יגלה שלא מעט אנשי מקצוע מעריכים את הגליל כרובה מוצלח -מוצלח אף יותר מהקלצ'

הכצעקתה ? :shock:

לא ב 5.56...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yogev » 19 נובמבר 2010, 08:36

כל מי שמהלל את הגליל כנראה לא זוכר את התכנון הגאוני של הכוונת על מכסה גוף הנשק , מספיק מעט חופש בין המכסה לגוף הנשק והכוונת מטיילת ימינה-שמאלה חצי מילימטר. הגדילו לעשות גאונים אחרים שהציעו את הפיתרון הבא, כל פעם לפני שאתה יורה תן מכה למכסה לכוון ימין ואז תדע שהכוונת במקום הקבועה שלה.
%5
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 19 נובמבר 2010, 08:36

amichay5 כתב:אני בוודאי לא יודע מדוע בוחרים למכור גלילים

יש כמה סיבות:
1. כסף: הM-16 על נגזרותיו השונות מיוצר בארה"ב. או שמקבלים אותו בחינם או שקונים אותו מכספי סיוע בטחוני (כסף שיוצא מהכיס של משלם המיסים האמריקאי וחוזר אליו חזרה). נשק כחול לבן, הצבא צריך להוציא כסף מהכיס ולעשות רכישה בשקלים.

2. טכנולוגיה. גם הגליל וגם הקלאצ' מיושנים. הקלאצ' עבר מתיחת פנים כדי שיוכלו להרכיב עליו את כל האופטיקה והפירוטכניקה שיש על הנשקים היום - הגליל לא. בנוסף לזה הגליל בנוי אחרת מהקלאצ' מה שמקשה עוד יותר על שינוי כזה. תשים עליו מסילות ובכלל הוא כבר יהיה לך מסורבל וכבד כמו מקלע נגב.

3. יש כבר יורש אחר (בכוונה אני לא אומר טוב יותר כי אני לא יודע) - התבור. קל יותר, בנוי מחומרים מתקדמים, מקבל מחסניות של M16 שהפכו לסטנדרט דה פקטו בצבא שלנו וברוב הצבאות של נאטו, יש לו את כל האופטיקה והפירוטכניקה BUILT-IN, ועוד הרבה אופציות אחרות. לגבי כמה הכלי הזה עלה לצבא - אני לא יודע, אבל סביר להניח שהוא נמכר במחיר הפסד/עלות כדי לאפשר ל-IWI להשתמש בצה"ל כלקוח דוגמא בעסקאות עם צבאות אחרים.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 19 נובמבר 2010, 09:11

אוקיי רוס"רים זה תחום שאני דיי חזק בו ביום יום...
הגליל יצא בגלל המשקל שלו ושל המחסניות-אין ויקוח לגבי אמינות מול הM16/4
יש גלילים עם מעלה סלילים 1:12 (כמו M16) ויש עם מעלה סלילים של 1:7 (כמו M4-כדי לירות כדורים SS109 במשקל של 70 גריין)
לדעתי הגלילים לא יצאו מהמערך פשוט הם לא בקו הראשון של הסדירים היום
לגבי פתרונות לכוונת יש היום את כל חברות השידרוגים לנשקים ואפשר להגיע לתוצאה
הזאת
חוץ מזה יש את [=http://www.israel-weapon.com/default.asp?catid=%7B1DC9B5AB-54F5-457A-B470-4EEC4D532836%7Durl]הגליל ICE [/url]החדש שלדעתי מאוד מוצלח

http://www.youtube.com/watch?v=ikMUXNjJxEg

לגבי הקלשניקוב-נשק מעולה ואמין רק קצת לא מדוייק וישן
יש את הSA58
שהבנתי שהוא כלי אפילו מוצלח יותר מהקלשניקוב הוותיק...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 21 נובמבר 2010, 10:16

yogev כתב:כל מי שמהלל את הגליל כנראה לא זוכר את התכנון הגאוני של הכוונת על מכסה גוף הנשק , מספיק מעט חופש בין המכסה לגוף הנשק והכוונת מטיילת ימינה-שמאלה חצי מילימטר. הגדילו לעשות גאונים אחרים שהציעו את הפיתרון הבא, כל פעם לפני שאתה יורה תן מכה למכסה לכוון ימין ואז תדע שהכוונת במקום הקבועה שלה.
%5

זה פשוט בגלל שפיתוחי ההיי-טק לא הגיעו אלהם ,יש פיתוח של בדל סגריה יחודי שגדל על רצפת בסיסים בעבר הרס"ר ניהל בהם מלחמת חורמה אולם משהגליל נכנס לשרות פשוט היה אפשר ל"קטוף" כמה כאלו ולדחוף אותם לנקודות אסטרטגיות וכך ליצב את
העסק ,לפחות עד שהבדל נפל והיה צורך להחליפו באחר :lol: .
ועוד לא הזכרנו את "הגאונות" של הכוונת הקדמית ששם זכרו להעתיק את הברגים של הצידוד (המיותרים ממילא ,כולם איפסו בברגים מאחורה ) אבל שכחו להעתיק את הנקשן שנועל את הברגים למקומם בסוף האיפוס .
הענין תוקן בגליל 2000 ובמיקרו אבל ברוב הכלים ששירתו התיקון לא היה קיים .

itamar כתב:2. טכנולוגיה. גם הגליל וגם הקלאצ' מיושנים. הקלאצ' עבר מתיחת פנים כדי שיוכלו להרכיב עליו את כל האופטיקה והפירוטכניקה שיש על הנשקים היום - הגליל לא. בנוסף לזה הגליל בנוי אחרת מהקלאצ' מה שמקשה עוד יותר על שינוי כזה. תשים עליו מסילות ובכלל הוא כבר יהיה לך מסורבל וכבד כמו מקלע נגב.
א.

להזכירך ידידי גם הM16 לא בדיוק נער......
במה כל כך שונה הקלאץ' מהגליל עד כדי כך שהגליל לא מתאים לקבל את האמצעים המודרנים?

itamar כתב:3. יש כבר יורש אחר (בכוונה אני לא אומר טוב יותר כי אני לא יודע) - התבור. קל יותר, בנוי מחומרים מתקדמים, מקבל מחסניות של M16 שהפכו לסטנדרט דה פקטו בצבא שלנו וברוב הצבאות של נאטו, יש לו את כל האופטיקה והפירוטכניקה BUILT-IN, ועוד הרבה אופציות אחרות. לגבי כמה הכלי הזה עלה לצבא - אני לא יודע, אבל סביר להניח שהוא נמכר במחיר הפסד/עלות כדי לאפשר ל-IWI להשתמש בצה"ל כלקוח דוגמא בעסקאות עם צבאות אחרים.

א.

החברה בIWI הוכיחו את עצמם כאנשי עסקים ממולחים ,קשה לי להאמין שהם מוכרים במחירי עלות /הפסד עשרות אלפי כלים
(עד כמה שאני יודע צה"ל הוא הלקוח הגדול היחיד של התבור ,בשאר העולם הוא נמכר ליחידות מיוחדות בכמיות קטנות)

רועי 357 כתב:יש גלילים עם מעלה סלילים 1:12 (כמו M16) ויש עם מעלה סלילים של 1:7 (כמו M4-כדי לירות כדורים SS109 במשקל של 70 גריין)

הרוב הגדול עם מעלה 1:12 אלו שאם 1:7 הם מסדרת "גליל 2000 " שנכנסה לשימוש ניסיוני באמצע שנות ה90 והיו מעט ממנו
לבסוף צה"ל החליט לא לרכוש אותו ולאחד פלטפורמות לכיוון הM-16 אבל כמו תמיד הפוליטיקה ניצחה והיום יש תבור וM-16

רועי 357 כתב:לדעתי הגלילים לא יצאו מהמערך פשוט הם לא בקו הראשון של הסדירים היום

עד כמה שאני יודע גם המילואים עבר בהדרגה מתחילת שנות ה2000 לM-16 היום כנראה שכל הגלילונים שוכבים באיזה ימ"ח/מצבור
ומחכים ללקוח מהעולם השלישי שיגעל אותם .....
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 21 נובמבר 2010, 10:39

להזכירך ידידי גם הM16 לא בדיוק נער......
במה כל כך שונה הקלאץ' מהגליל עד כדי כך שהגליל לא מתאים לקבל את האמצעים המודרנים?

1. הקלאצ' נולד ב-1947 (AK47) שלהי מלחמת העולם ה-II, ה-M16 נולד באמצע שנות ה-60 הבדל של עשור וחצי פחות או יותר. על ההבדלים בהנדסת האנוש והחומרים בין שני הכלים לא צריך להרחיב. גם על הוסטיליות והגמישות של הפלטפורמה הזו לא צריך להרחיב.

2. יש הבדל משמעותי בין הקלאצ' לגליל בצילינדר הגאזים. בגליל הוא יושב דרדלה ומתפרק בכל פעם שאתה מפרק את הנשק. בקלאצ' הוא נעול חזק מאד בעזרת מנוף לגוף ואתה מפרק אותו אם בכלל לעיתים מאד רחוקות. על החלק הזה מלבישים את המסילה וכל האביזרים האופטיים.

http://www.ultimak.com/m1-b.htm

http://www.ultimak.com/pic28.htm

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 21 נובמבר 2010, 13:00

itamar כתב:1. הקלאצ' נולד ב-1947 (AK47) שלהי מלחמת העולם ה-II, ה-M16 נולד באמצע שנות ה-60 הבדל של עשור וחצי פחות או יותר. על ההבדלים בהנדסת האנוש והחומרים בין שני הכלים לא צריך להרחיב. גם על הוסטיליות והגמישות של הפלטפורמה הזו לא צריך להרחיב.

טעות בידך ידידי
אומנם בשנת 1947 הוחלט בברית המועצות לאמץ את התכנון העקרוני של קלצ'ניקוב ע"פ זה של סימונוב אבל סיום הפיתוח של הכלי והכניסה ליצור המוני לא התרחשו עד 1959 .
ומצד שני הפיתוח של הM-16 התרחש אי שם באמצע שנות ה50 תחילה עם הAR-10 בקוטר 7.62 נאטו ולאחר מספר שנים עם הAR-15 שלימים ואחרי שיפורים יהפוך לM-16 .
למעשה הAR-15 נכנס לשרות חה"א האמריקאי אי שם בסוף שנות ה50 לפני שהקלצ' בכלל ירד משולחן השרטוטים לרצפת היצור.
ובשנת 1959 מכרה חברת ארמאלייט את זכויות היצור לקולט והשאר הוא הסיטוריה כמובן ......
ככה שהכלים הם פחות אוו יותר בני אותו דור ,ההבדלים בכלים נובעים מהשוני שבתפיסה של הרוס"ר בשני הצדדים .
לגבי הורסטיליות ......
אם מנגנון שיודע להתאים את עצמו למקלעון קל (RPK ,גליל המקורי ),רובה קלעים/צלפים (אל-קדיש,PSL ועוד),תת-מיקלע/PDW
(מיקרו גליל ,AK-74U,CZ2000 ועוד) רובה כדוריות (סיגמה) ורובה לירי תחמישים תת מימים ולמעל 10 קליברים שונים זה לא ורסטיליות אז כנראה שאני לא יודע ורסטיליות מהיא ......

itamar כתב:2. יש הבדל משמעותי בין הקלאצ' לגליל בצילינדר הגאזים. בגליל הוא יושב דרדלה ומתפרק בכל פעם שאתה מפרק את הנשק. בקלאצ' הוא נעול חזק מאד בעזרת מנוף לגוף ואתה מפרק אותו אם בכלל לעיתים מאד רחוקות. על החלק הזה מלבישים את המסילה וכל האביזרים האופטיים.
א.

בגליל שמוכר לכולנו מהשרות אתה צודק בגליל 2000 /מיקרו גליל המצב שונה לחלוטין
העסק שם תוקן וכיום גליל הגזים מרגיש פשוט יצוק למקום ושומר אל איפוס של הכוונת שמותכנת גם אחרי מאות פרוקים והרכבות
אנחנו ניסינו על הכלים המשטרתים לאורך 3 שנים ומעל ל15000 כדור בכל כלי העסק פשוט עובד !
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 21 נובמבר 2010, 17:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד